Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
gdzie w góry mozna jechac? |
znacie jakies fajne miejsca
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: gdzie w góry mozna jechac? |
Korbielów ;D Piękne, szerokie trasy ;] Można świetnie poszusować ;] Szczyrk piękne długie trasy ;) jednak jest tam więcej ludzi i większe są kolejki =/
|
|
Moim ulubionym miejscem sa dolomity, ale fajne jest rowniez w Val Di Sole, Val Di Fiemme, Val Gardena, a w tym roku ruszamy na Francje - Les Trois Vallees. Moze ktos byl i sie podzieli wrazeniami?
|
|
u Jędruśa w Bystrym.
|
|
Tylko Międzybrodzie Żywieckie i góra Żar.
|
|
Góra Królowej Bony Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.
|
|
Polecam przede wszystkim mało-znane miejsca. bo nawet nieco gorszy zjazd jest przyjemniejszy gdy nie ma takiego ruchu a i pewnie wtedy ceny sa mniejsze. pozdrawiam
|
|
w końcu stać cię na wakacje z tego wklejania linków ? brawo
|
|
Gdzie można? Wszędzie można!
|
|
Tylko na Słowacji, Zakopane to wielka chała z krupówkami na czele. Omijam z daleka.
|
|
A gdize w Polskę?
|
|
Bieszczady :) Zawsze Bieszczady i to przez cały rok :)
|
|
Ja osobiście uwielbiam Kubiesówkę -kubiesowka.pl i najchętniej bym zamieszkała na jakimś odludziu w tym stylu :) Cudowne miejsce w samym sercu gór, przytulny dom, a wokół przepiękne widoki, do miasteczka jest stosunkowo blisko.
|
|
Zakopane. Najlepsza insfastruktura turystyczna i jest tam tyle atrakcji, że nie sposób sie nudzić nawet wtedy kiedy pogoda jest średnia. Dość przyjemnie jest również w Krynicy. Na nocleg proponuję wynająć sobie apartament. Szczególnie jak jedziesz w grupce. Będzie taniej i wygodniej. Zerknij sobie tutaj: sunandsnow.pl/index.php Na stronie jest sporo takich mieszkań.
|
|
zdecydowanie Kubiesówkę polecam (pod Zakopanem)
|
|
Tylko na Słowację, Zakopane zdecydowanie odpada, nie polecam. Omijam z daleka Krupówki tych pazernych chamskich górali i jeszcze ten smog
|
|
A czemu to niby Słowacja lepsza?
|
|
Polecam Pensjonat Misiówka w Sudetach, urokliwe miejsce
|
|
Himalaje! Co wy na to? Wszystkie inne to przy tym pikuś.
|
|
Polecam Karkonosze: Szklarska Poręba , Karpacz,Świeradów Zdrój. To najpiękniejsze polskie góry
|
|
BIESZCZADY i jeszcze raz bieszczady !!!!
|
|
Wszędzie można, wszędzie, ja najbardziej upodobałam sobie Tatry
|
|
Moja propozycja to Beskid Śląski. Sporo ciekawych szlaków. Możliwość wyskoczenia na 1 dzień do pobliskich Czech przez Cieszyn. Dobra baza wypadowa to np Bielsko-Biała. Tam też można spokojnie poświęcić 1 dzień na zwiedzanie. Tutaj kilka atrakcji z tego miasta: hotelnabloniach.pl/blog/zwiedzic-bielsku-bialej-czyli-perly-podbeskidzia/ Co ciekawe dopiero niedawno dowiedziałem się, że bajka Reksio powstała właśnie w Bielsku-Białej :) Ewentualnie jakieś Tatry - tam też nie można się nudzić i jest co zwiedzać np turystyka.wp.pl/tatry-co-warto-zobaczyc-6043971493258369g
|
|
Też mi sie bardzo w Tatrach podoba. I jest tam sporo szlaków dla początkujących.
|
|
W Lomzy jest Gora Krolowej Bony i mozna tam sobie pojechac
|
|
Ja niedługo wybieram się właśnie w strony Szczyrku, Bielska. Chciałbym dlatego zapytać jakie atrakcje byscie mogli tam polecić?
|
|
Palpower nie ściemniaj. Dawaj link i spadaj
|
|
Ja lubię jeździć do Żywca. jest spokojnie, ładnie i nie ma dużo ludzi ;)
|
|
na pewno nie zakopane....
|
|
Nie wiem czemu tak wiele osób narzeka na to Zakopane. Moim zdaniem miejscowość ma wiele do zaoferowania. Przyznam, ze Krupówki są bardzo zatłoczone jeśli chodzi o ruch turystyczny ale przecież nie bedziemy tam siedzieli cały wyjazd. Za to w okolicy jest bardzo wiele ciekawych i pieknych krajobrazowo miejsc, które warto jest zobaczyć przynajmniej raz. Aby wygodnie Wam się chodziło po górach, polecam zerknąć sobie do tego artykułu: http://www.empatyczni.pl/7-gadzetow-turystycznych-ktore-przydadza-ci-sie-w-gorach-przez-caly-rok/ Opisanych jest tutaj kilka gadżetów turystycznych, które warto jest mieć ze sobą zarówno na wycieczce w góry latem, jak i zimą. Moim zdaniem przyda się szczególnie torba biodrowa.
|
|
Ambroży nigdy nie byłeś w górach więc pisanie tych wypocin mija się z celem. Dorabiając wklejaniem linków nie odłożysz na upragniony wyjazd. Zmień pracę a może za kilka lat i ty odwiedzisz te malownicze Zakopane...
|
|
zobacz sobie ten nowy portal Gufik sa tam miejsca polecane na majówkę, wakacje, swięta polecane przez rodziców innym rodzicom. Przyda się na pewno, ja już majówkę zarezerwowałam
|
|
Ja bym polecał jednak Tatry. Sam o wiele lepiej czuję się właśnie w tych rejonach. Góry skaliste mają wiele uroku, szczególnie jeśli chodzi o widoki ( zarówno zimą jak i latem) W Zakopanem jest obecnie bardzo dużo miejsc do przenocowania.Wystarczy sobie zerknąc na serwisy z ogłoszeniami ( jak tutajhttps://udanypobyt.pl/ ). Powiem Wam jednak,że sam wolę zapłącić czasami trochę więcej i przenocować w lepszych warunkach. Polecam rezerwację apartamentu albo domku. Zwykle jest to lepszy standard i niższa cena (szczególnie jeśli jedziecie w grupce osób). Polecam poczytać sobie również opinie o danym ośrodku w sieci. Dzięki temu będziecie mieli pewność czy miejsce jest polecane czy nie.
|
|
|
Ja ze swojej strony polecam Gruzję. Sporo do zwiedzania, piękne góry i pyszne jedzenie. Tylko warto, żeby ktoś nam ten wyjazd dobrze zorganizował, bo to spory kraj. Zobaczcie np. coś takiego https://bissole.pl/smaki-gruzji/
|
|
Ja mocno polecam np wyjazd do Rumunii. Góry są naprawdę śliczne, plus Rumunia jako kraj jest naprawdę tania. https://wycieczki.portaltatrzanski.pl/wyjazd-do-rumunii-w-gory-fogaraskie tutaj np można znaleźć fajną wycieczkę w naprawdę ciekawych pieniądzach. https://wycieczki.portaltatrzanski.pl/wyjazd-do-rumunii-w-gory-fogaraskie
|
|
Wraz ze znajomymi byliśmy ostatnio w okolicach Beskidu Sądeckiego i zdecydowaliśmy się na wynajęcie Chaty pod Przechybą https://www.chatapodprzehyba.pl/oferta.html . Bardzo komfortowe warunki i piękna, malownicza okolica. Widoki zapierają dech w piersiach, a ten przepiękny dom z bala kreuje naprawdę przepiękny górski klimat. Z pewnością wybierzemy się tam także w porze zimowej.
|
|
Najważniejsze jest to aby jechać swoim autem. Jeśli go nie masz, świetną alternatywą jest wynajem. Na stronie: https://www.wynajmij-samochod.eu/wynajem-aut-dostawczych-lodz jest oferta wypożyczalni, nad którą warto się zastanowić. Wynajem jest nie drogi, a wybór aut imponujący.
|
|
Ja tam jadę do Karpacza. Tam jest zawsze pięknie. Lubię też Bieszczady!!! _____________________ pracemagisterskiewarszawa
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |