Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jak sprawa z Open Source ? |
Czy ktoś jest zainteresowany darmowym oprogramowaniem Open Source ? Może byśmy zrobili jakieś spotkanie integracyjne ? pzdr
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jak sprawa z Open Source ? |
Juz niedlugo bedzie ku temu dobra okazja. Szczegoly wkrotce. R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Ok. ja czekam. pewnie nie tylko ja... ale i wielu ludzi takę :) Rafał - dobrze ze siętym zajmujesz. Jesteś najodpowiedniejsża osobą do: Open Source :) pzdr :)
|
|
Mam nadzieje, ze jutro bede mogl przekazac termin spotkania/konferencji. R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
http://www.pcworld.pl/pojedynek/1.html R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Ja też jestem zainteresowany
|
|
Juz niedlugo znajdziecie informacje o spotkaniu/konferencji linuksowej na stronie: http://frodo.wsa.edu.pl.
|
|
Czy moze mi ktos pomoc w instalowaniu linuksa ? basia232@interia.pl
|
|
Konferencja, o ktorej juz wspominalem, odbedzie sie w okresie matur, czyli 11 maja 2004, w Wyzszej Szkole Agrobiznesu w Lomzy. Pozdrawiam. RJ R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Swoją drogą zanim odbędzie się spotkanie "Linuxowe" można zmontować jakieś spotkanie robocze....tak myślę. Jak poszło raver?
|
|
Wersja robocza planu konferencji linuksowej Pozdrawiam R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
"Otwórz Oczy - Linux w szkolnictwie i biznesie." Miejsce: aula Wyższej Szkoły Agrobiznesu w Łomży Termin: 12 maja 2004; godz. 9 - 14 Program konferencji: 1) Wystąpienie Rektora WSA. (10 min.) 2) Dlaczego warto korzystać z Linuksa ? (10 min.) 3) Idea przyjaznego i bezpiecznego oprogramowania OpenSource. (20 min.) 4) Prezentacja wybranych rozwiązań do obsługi małego i średniego biznesu. (30 - 40 min.) Przerwa (30 min.) 5) Możliwości wykorzystania niekomercyjnego oprogramowania w pracowni dydaktycznej i komputerze domowym. (30 min.) 6) Propozycje tworzenia tanich stanowisk dostępu do internetu w szkole. (15 min.) 7) Co dalej ? - Perspektywy rozwoju oprogramowania OpenSource. (30 - 40 min.) 8) Doszlifować Debiana - jak poprawnie zainstalować i skonfigurować Debiana. (30 min.) 9) Dyskusja. (30 min.) 10) Spotkanie integracyjne pasjonatów Linuksa. W trakcie konferencji zostaną udostępnione stanowiska prezentujące przykładowe zastosowania Linuksa. Atrakcje: * Przynieś czystą płyte CD a przegramy ci legalnego Linuksa ZA DARMO!!! * Stanowiska z zainstalowanymi linuksami, gry na linuksie, pakiety biurowe, programy edukacyjne oraz wiele innych. !!! ZAPRASZAM !!! R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |