Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
chciana ciąża |
Maleje przyrost naturalny i ciągle słyszę o tym, że kobiety wola robić karierę, a macieżyństwo odkładają na potem. Czy choć raz ktoś zastanowił się nad tym co czuje kobieta pragnąca dziecka lecz nie mogąca go mieć?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: chciana ciąża |
a która mieć nie może? tylko bezpłodna.
|
|
iwcia ale ty głupia jestes!!!!!!!!!!!
|
|
kiernek ty to jestes inteligentny chlop!!
|
|
No i wywiązała się ciekawa dyskusja xD ...
|
|
kiernek, zazdroszcze Ci takiej przenikliwosci... Normalnie nie wiem jak mogles odgadnac co ona miala na mysli... ja bym tak nie potrafil chyba :>
|
|
Ja jak Ja: widocznie nie zrozumiałeś inteligencie kontekstu. Nie można sobie tłumaczyć że kobieta nie może bo pracuje. Ona nie chce bo pracuje
|
|
Kiernek... ...a kto powiedział, że ona nie chce bo pracuje ?! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Kiernek buahahah, teraz to poziom twojego intelektu przerosl poziom morza i to zbyt znacznie :D i ty uwazasz sie za inteligentne stworzenie??
|
|
Powinni się cieszyć. Jak przysrost troche spadnie (oczywiście w granicach rozsądku) to zmniejszy się bezrobocie i nie będzie nam tak szybko zagrażać przeludnienie. Kariera, karierą ale to chyba lepiej, że najpierw chce się w zyciu do czegoś dojś, a nie ciągnąć dziecka na świat, mieszkając w malutkim m2 mając 500zł na miesiąc. Jako kobieta też chce się najpierw dorobić i zapewnić dziecku odpowiednie życie. Wystarczy popatrzeć na niektóre dzieci chodzące po ulicy. Wychudł, w brudnym ubranku, często niedomyte. Żeczywiście powinno się za wszelką cenę podnosić przyrost naturalny... Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
MiYu - rozumiem twoje poglądy, są nawet rozsądne. Ale czy sądzisz że dorobisz się przed 30-stką? No - do 35?
|
|
Ale jeżeli ktoś nie chce mieć dzieci to ich nie ma. Dlaczego ma myśleć o osobach bezpłodnych ? To jest indywidualna decyzja. Jeżeli jjem kanapke to mam myśleć o głodujących w Afryce ? No ludzie... bez przesady. Nie mogą mieć to niech sie leczą a nie szukają winy u tych którzy mogą. Pretensje do garbatego że ma dzieci proste... ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
mikan sądzę, że prawie każde małżeństo, w którym oboje małżonków pracuje są w stanie dołożyć sumę pieniędzy, która pozwoli na powiększenie rodziny. Wiadomo, że kobieta w zaawansowanej ciąży i po porodzie będzie musioała się zajmować maluszkiem. Wtedy zrabia tylko mężczyzna. W takim momencie dobrze jest mieć odłożone trochę pieniążków, żeby nie było cięzko. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
kochani wyjaśnię coś!!!!!!!!!! Pracujemy, mamy 30 lat, dorobiliśmy się już, nie mamy podstaw do leczenia bo badania są tez ok. Dlatego poruszyłam ten temat, bo wszyscy uważaja, że my po prostu nie chcemy. Wyjaśniam, że chcemy. Przedstawiam wam sytuację, która może dotknąć każdego z was. I uwierzcie nie jestem głupia czy bezpłodna tylko załamana mam kasę, ale to szczęścia nie daje. Pozdrawiam wyrozumiałych i mających dla kogo żyć
|
|
MiYu - zależy jak rozumiesz - dorobienie się. Ja się nie dorobiłam, tak uważam. Ale mam wspaniałego synka. I nie głodujemy, obydwoje z mężem pracujemy. Gdy się Mały urodził ,straciłam pracę. I mimo wszystko naprawdę nie bylo i nie jest nam źle. Więc chyba można to jakoś rozwiązać. I nie prawdą jest że gdy matka opiekuje się dzieckiem to zarabia tylko mąż. Przecież kobieta jest wtedy na macierzyńskim, czyli otrzymuje rownowartość pensji.
|
|
Chcialbym tylko zauwazyc, ze dyskusja zaczyna byc nie na temat. Autorka wyraznie pisze, ze ma i kase i checi, a dzieci jakos nie widac. Wiec po co przekonywac, ze kasa to nie problem, skoro nie o to chodzi. Luizfernandez tez chyba nie do konca w temacie. Chodzi o to, ze wszyscy potrafia sie wiecznie wypytywac, czemu ktos nie ma dzieci i kiedy bedzie miec. To postaw sie wtedy w sytuacji takiej osoby. Co ma wszystkim opowiadac, ze jest bezplodna albo ze chce ale nie wychodzi, czy co? Jakis glupi zwyczaj sie u nas przyjal wypytywania o takie rzeczy nawet osob, ktore ledwo znamy.
|
|
Koniecznie trzeba chłopa przebadać. Jeżeli z nim coś nie ok , to może być trudna sprawa. Wtedy można to jakoś inaczej załatwić.
|
|
moja znajoma tez chce miec dziecko i nie moze... staraja sie juz kilka dobrych lat i nic... a wszystkie badania sa jak najlepsze i jej i jej meza... tak mysle ze moze to byc tez od tego ze brala wczesniej tabletki antykoncepcyjne. jest tego tyle odmian ze glowa mala a jakis nie zbyt dokladny lekarz mogl dobrac nie takie jak trzeba... to hormony i mogly narobic troche balaganu w organizmie... w kazdym razie nie trac nadziei:) mysle ze w koncu nadejdzie ten szczesliwy dzien:) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
To co czują kobiety w takiej sytuacji jest jasne. Nie zapominaj też o mężczyznach - nie tylko kobiety chcą mieć dzieci. Ale nie rozumiem. Czy nie ma innej drogi powiększenia rodziny? A co z adopcją? Gdyby okazało się, że nie możemy mieć dzieci, na pewno wystąpiłabym z wnioskiem o adopcję. Procedury są długie i skomplikowane, ale jeśli się kocha dzieci i chce zostać rodzicem, nie widzę problemu. Pozostaje tylko akceptacja społeczeństwa, ale to już temat na inną dyskusję. Pozdrawiam, Kasia
|
|
to fakt-! ale za to duzo dzieci polskich rodzi sie np. Uk ,Irlandia ,Usa.KROTKO !!!! polskie rzady niech zadbaja aby POLKI chcialy rodzic w RP i tu swoje dzieci wychowywac a przyklad powinien dac np. PREMIER ...)))))) bagrmosen
|
|
Najbardziej nie mogę zrozumiec zamożnych ludzi, którzy są bezdzietni . A przeciez mogliby adoptowac. Jest tyle wspaniałych dzieci, które trafiły do Domów Dziecka przez swoich rodzonych rodziców. Te dzieci czekają poprostu na miłośc i ciepły, bezpieczny dom .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |