wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
festiwal

Mam pytanie. Ktom sie dfzisiaj wybiera na koncert organowy do katedry?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: festiwal

człowieku a kto na cos takiego chodzi??? chyba babcie w beretach albo "sfazowani konkretnie" ludzie

no kilka tysięcy ludzi chodzi

koncerty organowe są chyba najlepszą pozycją festiwalu a Gedymina Grubbę słyszałem a gdańsku i uważam że jest genialnym organistą, gorąco polecam!!

Osobiscie to bardzo polecam te koncerty i to nawet tym, ktorzy jeszcze nie okazuja zadnego zainteresowania w tym kierunku. Ot, by pojsc se tam choc tak z ciekawosci i moze ku ... poszerzeniu horyzontow(?). Innymi slowy - dlaczego nie wejsc tam i przynajmniej sprawdzic - bo co wlasciwie mamy tu do stracenia? A nuz sie podoba? Chyba, ze ... macie tam ogromny wybor innych imprez ...:D.

Te koncerty przypominaja mi podobne imprezy jeszcze za czasow mego pobytu w Lomzy, kiedy to raz w miesiacu organizowano nam w Technikum concerty artystow Filharmonii Narodowej w Warszawie. Za kazdym razem inna grupka artystow goscinnie przedstawiala nam roznorodny repertuar by zapoznac nas z roznymi utworami muzyki powaznej, no i by 'inculcate'/wpoic w te nasze mlode (i puste jeszcze?) glowki taki inny aspekt 'kultury'.
Oczywiscie, poczatkowo te koncerty to byly dla nas tym przyslowiowym 'jak psu kija gryzc' (bo to bylo obowiazkowe), ale po pewnym czasie, przynajmniej dla duzej czesci uczniow ('including yours truly'), zaczelo to nawet przypadac do gustu. W koncu, nawet nie wiedzac jak i kiedy, zlapalo sie fiolka na tym punkcie, no i do dzis muzyka klasyczna jest u mnie numer jeden.

Jeszcze raz od serca zachecam wszystkich na te koncerty, a szczegolnie mlodziez i zycze przyjemnych wrazen.
wychu

kamcio mogbys cos wiecej powiedziec na ten temat ?? bo nie sadze zeby wszyscy wiedzieli

a co byś chciał wiedzieć?Ja się tylko zapytałem. żełuję bardzo że nie mogłem być i mam żal do radia(Nadzieja) za brak transmisji. Jakby się postarali to by transmisję zrobili

a kto się wybiera na trio lipski starachowski lipski? słyszałam że w zeszłym roku dali świetny koncert, wszyscy chyba liczą na dobry koncert w sobotę:)

Z tego co wiem to chłopaki (Lipski/Starachowski/Lipski) grają super. Ja sama jeżeli będe miała możliwośc to jadę na ich koncert. Pozdro do Marka i Pawła Lipskich :)

haha, ja tez wybieram sie na koncert w sobote, ale nie tylko ze wzgledow zamilowania do ich muzyki ;P

Ja jeśli będe miała możliwość to napewno pojadę. Znam osobiście Marka i Pawła, jak również lubię ich muzykę :). Pozdro dla tria: LIPSKI/STARACHOWSKI/LIPSKI

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org