sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
piwo

poszukuję osób które umieją domowym sposobem warzyć piwo podobno jest wyśmienite a ja nie bardzo wiem jak je zrobić i nie odsyłajcie na google czy inne takie bo niewiele mi te przepisy mówią mówiąc w skrócie szukam nauczyciela

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: piwo

na powaznie na moja babcia robi jest zaj.... przebija wszystkie picia, kupujesz cos takiego jak podpiwek(czasem ciezko dostac)i tam masz przepis a jak masz jeszcze liscie czy tam kwiaty chmelu to mozesz dac bedzie lepsze(tylko potem jak juz sie zaparzo wyjmij je)wiecej ci niepomoge bo moja babcia robi tego zawsze wiekszą ilość ale na podpiwku masz przepis

aaa to jest piwo bezprocentowe

;)

dzieki kkaska007 ale nie chodzilo mi o podpiwek bo juz to przechodzilem niestety nie bardzo mi przypadlo do gustu

no to niestety niepomoge a mi piwo babci smakuje;)

podpiwek przednia rzecz - smak z dzieciństwa:))
o ile pamiętam gotowało się kawę zbożową, chmiel i cukier,
następnie dodawano drożdży dla fermentacji
po paru dniach - niebo w gębie:)
ale chyba już się tego nie robi..?

zamotaj z 10 litrów samogonu z ziemniaków

na 5 litrów księżycówy dodaj z 5 łyżeczk cukru, 2 piwa porter, aromat do ciast rumowy i z garść rodzynek. wszystko dobrze wymieszaj i zostaw na tydzień

gwarantuje, że będzie lepsze niż większość piw:0

no! nareszcie nasi..... :P

________
Malachit

Van_Loosen probowales tego? czy ktos ci opowiadal? bo raczej nie jestem to tego wynalazku przekonany pozdrawiam

w piatkowym (chyba) Super Ekspresie był dosc dokladny przepis na piwo domowej roboty.....

lokko616: jest to specyfik spożywany przeze mnie za każdym razem kiedy odwiedzam dziadka:)

Van_loosen a dziadek nie chciałby sprzedać z jednej buteleczki po krynce 2 litrowej ? :DD bardzo chętnie kupiłbym prawdziwe piwo swojskiej roboty

...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...

a może teraz ktoś coś wie?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org