piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
homoseksualni

Hej od jakiegoś czasu słyszę ,że w Łomży jest miejsce w którym spotykają się i poznają osoby z tą orientacja .Wydaje sie to być jakimś tabu ale nie ma sie co dziwić, cała Łomża ehhh. Czy ktoś z Was wie co to za miejsce czy to może na powietrzu czy jakieś miejsce w którymś z łomżyńskich klubów???

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: homoseksualni

a co też jesteś inna, że się pytasz, chcesz tam iść

Tak jestem inna!!!!

Tcheslav Pub ... ?

...Kiedy stałeś z nami, walczyłeś ramie w ramię - idea Wielkiej Polski Twym celem stała się...!

srata tata. chyba tylko dere.... :)

Anieliczka: a co się kryje za tym tajemniczym określeniem - homoseksualni? Piszesz dalej czy te osoby to spotykają się na powietrzu czy jakieś miejsce w którymś z łomżyńskich klubów???
Powiem szczerze, że jest taki klub i miejsce spotkań na świeżym powietrzu. Dużo z nas (ja także) chodzi na mecze ŁKS-u. Przyznam, że w większości to FACECI. Nie jest to jakieś tabu. A może chodziło Ci o jakieś inne hobby ??

ADALL

lock48 nie interesuj sie jaka ona jest.To jej indywidualna sprawa.Znasz takie słowo jak "tolerancja" !?
Odnośnie tematu to chyba nie ma takiego "specjalnego" miejsca bo głośno by o tym było :)

Hej ADALL od niedawna mieszkam w Łomży i szukam bratniej duszy bardzo chce kogoś poznać ale niewiem gdzie moge spotkać taką dziewczyne jak ja czy możesz powiedzieć co to za miejsce jedno i drugie??

Karolinko Adall żartował :) Łomża to "dziura" i nie ma u nas takich lokalów jak w W-wie... W małym miasteczku takie miejsce siałoby dużo sprzeciwu,plotek i niechęci..
Pozdro

bo my w łomży jestesmy normalni
nie to co te geje

Autor: MasaViV

Hihihihi..... brawo za spostrzegawczość !!!!!! Poza tym podzielam niestety zdanie mojego przedmówcy MasaViV.

ADALL

niestety?? Ja tam sie ciesze, ze u nas pedały nie mogą jawnie paradowac za raczke po ulicach.

ciekawe co na to jej tatusiowie ehhh

Dajcie spokoj, naprawde. Kibol, jak mozesz wogole cos takiego napisac? W moim przypadku nie ma nawet mowy o tolerancji, bo tolerancja jest dla innosci. A homoseksualizm to nie jest innosc. Rodzisz sie i masz orientacje taka, jaka masz. I nie powinno sie takich ludzi wytykac palcami, bo to sa wlasnie normalni ludzie. Jedynie co ich ode mnie- a mnie od nich rozni to wlasnie orientacja seksualna. Homoseksualizm to przeciez nie choroba.

a wg mnie to właśnie choroba którą powinno się leczyc....

W łomży to taki lokal zaraz został by spalony przez mohery :)

A to przykład co geje wyprawiają i się dziwią dlaczego nas nie lubicie.

Gejowska prowokacja?: "Madonna płacząca spermą"

http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=376197

"gej" czy "lesbijka" to przeciw woli Boga
no ale ja tam bym szanował już osoby takie

Moja nauczycielka jest lesbijka. Czy to czyni ja jakas inna? Nie. Jest bardzo normalna. Rozmawia sie z nia nawet lepiej niz z innymi 'ticzerami'.

Homoseksualni spotykają się na cmentarzu... i już tam zostają.

Anieliczka.
Gdzie zbierają się w Łómży fajne dziewczyny.Ale takie najfajniejsze.Musisz mnie dokładnie podac gdzie no i musza byc koniecznie najfajniejsze.Bo ja od dzisiaj jestem w Lomzy, no i nie wiem gdzie ich szukać.A bardzo chcę dziewczyne mieć. itd. itd. itd.
Te dziewvczyny co nie maja facetow musza sie przecież gdzieś zbierac nie?

hehe niech przyjadą to zaraz rozgonimy pedałów i spokój będzie

Dla pedałów powinni na syberii wybudować baraki, ogrodzić murowanym 3 metrowym płotem. Zrobić dla nich obóz i wywozić ich tam z całego świata. Tam niech się dymają, chodzą za rece i co tam jeszcze. Z dala od normalnych ludzi. Tylko ci którzy chcieliby się poddać leczeniu mogliby zostać. Pedalstwo jest chorobą i jest to udowodnione, wielu homoseksualistów zostało wyleczonych bo to jest schorzenie na mózgu. Pałami lac tych zboków. O jakiej tolerancji jest tu mowa ? Tolerować że jeden facet drugiego szturcha w dupe ? Tępić takich i tyle !! To nie są ludzie !

...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...

"haftować "się chce jak czytam luizfernandez, najchętniej stał byś nad gejami jak esesman w obozie koncentracyjnym, pomyliłeś lekko czasy nie te lata.
Prawdopodobnie przeszkadzałby mi widok całujących się mężczyzn na ulicy, ale na gruncie towarzyskim w relacji kolega nie przeszkadzałoby mi to, TAKICH JAK TY NALEŻY PIĘTNOWAĆ I BAĆ SIĘ W CIEMNEJ ULICY

elmar1973

elmar - nie masz nic przeciwko w relacjach kolerzeńskich ? To jak pedał cie zlapie za dupe i zacznie cmyrać to tez nei bedziesz mial mu za złe. Moze mu sie wypniesz w kiblu a co tam, przecierz to tez ludzie. Żebyś wiedział że z chęcią stałbym nad pedałami jak esesman bo to nie są ludzie. Oni są gorsi od żydów. To margines człowieczeństwa, zwyrodnialstwo, bestialstwo itd. Jak szczury tępić trutką takich ...

luizfernandez to cóż uważasz, że gwałciciel (nie pedał) jest lepszy???? jaka dla Ciebie jest różnica pomiędzy pedałem a zwykłym pospolitym gwałcicielem, bo widzę że zmieniasz temat!!! Chyba że masz na myśli pedofila , a z tym daleko do geja. Pedałowi dalej do kobiet niż do ciebie. Przedstawiasz to tylko jednostronnie to tak jakby lesbijka chciała Ciebie zgwałcić ha ha , a gdybyś nie wiedział że jest lesbą byłbyś szczęśliwy ???????????????? gej czy lesbijka to samo "zboczenie" a może nie?
Wszystko mi jedno gej czy lesba dopóki dzieciom nie dzieje się krzywda.

Kogo byś zaprosił na obiad do domu

- gwałciciela z wyrokiem
- lesbę
- geja

a może twój przyjaciel kolega jest gejem a nawet o tym nie wiesz

elmar1973

elmar - co ty mi tu z gwaltem jakims wyjeżdżasz ? Stary ci za małolata do wanny wchodził czy co ? Czuje ze ty możesz być pedałem bo dziwnie piszesz. Nie dyskutuje z toba wiecej. Jedz do wawy do klubu Euforia jak tak lubisz gejowskie klimaty. W kiblu zapnie cie jakis i bedziesz mial frajde.

niema jak w domu, dzieki forum 4lomza moge sobie jeszcze przypomniec jakim cimnogrodem jest lomza, az szkoda tak pieknego miasta, zacofanie nabiera pomalu zenitu.
az strach co bedzie za 5 lat w tym miescie, na rynku glownym bedzie stal szafot, dyby itd...

pozdrawiam

Jaka choroba jaka choroba? Jesli z homoseksualizmu mozna sie wyleczyc, to moze z heteroseksualizmu tez? Super, zawsze chcialam byc z kobieta, pojde do lekarza i on mnie tak przeprogramuj, ze bede mogla jakas pokochac. Polec mi tego lekarza, co to homoseksualistow se swojej "choroby" leczy. A moze ty sie przejdz i udowodnij ze to dziala, staniejsz sie homoseksualny, a pozniej lekarz Cie uzdrowi i staniesz sie heteroseksualny. Szlag mnie trafia gdy czytam takie posty, to sa normalnie ludzie, maja takie same wady i zalety jak Ci o orientacji hetero. O jakich ty obozach mowisz? Ktos ci krzywde zrobil? Homo? A niby to hetero ludzie nie krzywdza? I co? Z nimi tez do obozu? Z pedofilami, z gwalicicielami do obozu, a nie z homoseksualistami. Wogole co to za przyklad z tym macaniem po d... , od kiedy oni tak robia obcym ludziom? A jesli tak robia, to pewnie rzadziej, niz gdy chlopak lapie dziewczyne za d.... . I co, z tym chlopakiem do obozu? Ludzie, poczytajcie troche wiecej ksiazek. Swiat jest dalej niz czubek waszego wlasnego losa. Jak mozna byc tak zamknietym na ludzi, to paranoja.

skoro wyjeżdżasz z łapaniem za dupe i cmyraniu nie wiem co masz dokładniej na myśli, a tak na marginesie jestem szczęśliwą mężątką z dwójką dzieci i nie mam zapędów homoseskualnych.

elmar1973

luizfernandez napisał: "Oni są gorsi od żydów".
Człowieku co ty chcesz od żydów? Jestem prawie pewien, że żadnego na oczy nie widziałeś, nie wspominając o tym, że poznałeś (tak samo jak homoseksualistę). Na czym się opierasz w swoich poglądach? Na propagandzie RM i "wielkiego" romana (specjalnie małą literą). Zastanów się najpierw trzy razy zanim będziesz szerzyć nienawiśc rasową, czy religijną. Co do: "z chęcią stałbym nad pedałami jak esesman" to zastanów sie człowieku co piszesz. Nienawiść rodzi nienawiść... Mamy przykłady w historii.
Jeśli już różnicujesz ludzi na gorszych i lepszych, to zauważ ze w innych krajach polacy postrzegani są jako ci gorsi, złodzieje, pijacy i menele. I się nie dziwie bo część społeczeństwa mamy jaką mamy. A stereotypy jeszcze długo pozostaną.

Co do homoseksualistów, to nieprzeszkadzają mi sami w sobie. Niech mają prawo robić co im sie podoba, byleby nie w miejscach publicznych. Jesli im to odpowiada , to ja sie nie wtrącam.

a do obozu należy zamknąć wszystkich Tobie podobnym, każdy będzie żył swoim życiem.

elmar1973

Przyczyny homofobii:

Po pierwsze:

"Według wielu psychologów, gł. przedstawicieli podejścia psychodynamicznego homofobia jest jednym ze składników homoseksualizmu odrzucanego przez ego. Termin ten odnosi się do osób homoseksualnych, które z powodu presji społecznej nie akceptują swojej orientacji psychoseksualnej i silnie pragną ją zmienić (jest to jedyna kondycja związana z homoseksualizmem sklasyfikowana jako zaburzenie psychiczne (psychologiczny problem zdrowotny) – nie wynika to jednak z samego homoseksualizmu, który nie jest zaburzeniem, lecz irracjonalnej i bezcelowej chęci zmiany swojej orientacji, co nie pozwala jednostce na samorealizację w sferze seksualnej). Powstałe napięcie może prowadzić do zaburzeń afektywnych (depresja), co zaś bezpośrednio przekłada się na wysoki odsetek samobójstw wśród nastolatków będących przedstawicielami mniejszości seksualnych."

Po drugie:

"Niektórzy teoretycy rozważają możliwość wpływu na homofobię strachu ludzi przed byciem postrzeganymi jako osoby homo- lub biseksualne. Zwolennicy tej teorii wskazują, że wyrażanie homofobicznych emocji i poglądów może nie tylko służyć ekspresji sądów o osobach LGBT, ale również być czynną próbą zdystansowania się od tej kategorii ludzi i przypisywanego jej statusu społecznego. Zachowując się w sposób homofobiczny dana osoba utwierdza swoją rolę jako reprezentant/ka heteroseksualności, zabezpieczając się zarazem przed byciem postrzeżonym - i w konsekwencji naznaczonym i traktowanym - przez resztę grupy jako osoba homo- bądź biseksualna."

To teraz pozostało nam spotkać się pzy wspólnej kawie. :))

Polecam przeczytać sobie to: http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm#Konkluzja

Nic mnie nie obchodzi co oni tam sobie robią w domu... czy się kochają, czy nie.... Ich sprawa...

Ale jeżeli homoseksualiści będą chcieli adoptować dziecko to mówię stanowcze: NIE !!!! NIE !!!! NIE !!!! I JESZCZE RAZ NIE !!!! I zrobiłbym wszystko, żeby nie adoptowali.

własnie!Nikt z nikim nie przebywa w domu i to ich sprawa w jaki sposob sie kochaja ;)
Dziecko powinno miec ojca i matke wiec zwiazek pary tej samej plci nie moze wychowywac dziecka
Jeszcze jedno!To nie jest choroba i nie da sie z tego wyleczyc...Przynajmniej nie w naszej słuzbie zdrowia :D

Lepiej zeby dzieci przebywaly w domach dziecka? Ja bym wolala oddac takie dziecko parze homoseksualnej, zeby poznalo, co to znaczy prawdziwy dom i milosc. Niestety, przy takim spoleczenstwie jakie mamy, nie da sie tego zrobic... i dlatego dzieci bede spedzaly swe dziecinstwo i poczatek doroslosci w domach dziecka..

"Dziecko powinno mieć ojca i matkę" - sielanka;) ale... nie zawsze wychodzi. Ja jestem samotna mamą - wybrałam sama taka drogą (zawsze lepiej wychowywać jedno małedziecko niż dwoje gdzie jedno jest dorosłe). Moje dziecko jest skoordynowane, szczęśliwe, nie ma w domu awantur. Postawiłam w życiu na kariere...a facet nie wydaje mi się, że jest na tej ziemi osobnik rodzaju męskiego, któremu mogłabym raz jeszcze powierzyć swoje życie tym bardziej, że jest powiązane z życiem maleńskiej istotki. Pozdrawiam :)

Ale pytanie czy sama byś chciała mieć dwie mamusie?;)

Trzeba miec naprawde najebane zeby bronic pedalstwa. Kazdy ma prawo do swojego zdania a wy wszyscy na mnie wskakujecie. Poprostu taki jestem że nie cierpie pedałów i tyle. Do "gilu" widziałem i poznałęm wielu żydów w NY a dokładnie na willamsburgu. Wiem jacy są pojebani. Wracając do homo to mi oni nie pasują, nienawidze , nietoleruję tego i koniec ! Mówcie sobie co chcecie, ale dla mnie to jest choroba psychiczna i tyle !! facet ma spać z kobietą, tak jest stworzony przez naturę !! Tak się urodził !! Jak można tolerować to że dwóch facetów się całuje ?? Proszę niech jakiś zdrowy, myślący facet odpowie mi na to pytanie, żadna kobieta bo kobieta ma inne spojrzenie na pedałów. Niech normalny facet odpowie mi na pytanie czy widząc dwóch facetów całujących się lub przytulonych nie czują się zniesmaczeni?obrzydzeni ? STOP PEDALSTWU !!! TO CHOROBA !!!

Lilaaa chyba Ciebie wychowywała homoseksualna para. Takie dziecko już od młodości jest skrzywione... Aha.. dobrze powiedziałaś, że to jest "para homoseksualna", a nie rodzice, bo nigdy nie będą nawet przybranymi rodzicami. Boję się takich ludzi jak Ty, bo jak nie daj Boże do Rządu takie osoby się dostaną... to Bóg jeden wie na jakie chore pomysły mogą pozwolić...

Gdyby każdy był taki "trendy" z tymi homoseksualnymi poglądami to by ludzie na Ziemi wygineli...

Krzyzak, slusznie,boj sie, bo bardzo interesuje sie polityka:-) Mysle, ze nie powinienes mnie obrazac, i powinienes doskonale wiedziec, ze nie mogla mnie wychowac homoseksualna para, bo chwilowo jest to nielegalne. Ale zdarzaja sie takie sytuacje ze kobieta zachodzi w ciaze i pozniej pozostawia "reproduktora" i z druga kobieta wychowuja dziecko, z tym, ze jest to dziecko jednej z nich. I co i te dziecko stanie sie homoseksualista? Czy ja wiem? Czlowiek rodzi sie z tym, nie wiem czy wiecie o tym, mezczyzni, ale jeszcze w brzuszku mamy wszyscy byliscie dziewczynkami, dopiero pozniej staliscie sie mezczyznami, poczytajcie sobie ostatniego Newsweeka:-)
szmer- co do Twojego pytania...tak, wolalabym zeby wychowaly mnie dwie mamusi niz zebym miala mieszkac w domu dziecka badz miec rodzicow psychopatow. Przeciez dziecko z domu dziecka bierze sie po to, aby je kochac, aby je wychowac... czy takie dzieci moga byc pozniej zwichrowane? Na pewno mniej niz przez pobyt w domu dziecka... Wiekszosc z Was pewnie nigdy nie byla w domu dziecka, a ja bylam i to wielokrotnie..pomagalam odrabiac im lekcje itp. Przejdzcie sie i zobaczcie jak one tam zyj,a one lgna do kazdego, im byloby obojetne kto - wazne, ze ktos by je stamtad zabral i pokazal inny swiat, inne zycie.
A poglady o homoseksualizmie nie sa wcale "trendy". Homoseksualizm byl, jest i bedzie. Tak samo jak heteroseksualizm i biseksualizm. A ludzi na ziemi nie wygina przez homoseksualistow, bo czytalam jakies badania i mezczyzn homoseksualistow jest chyba 20 %, a kobiet 7%. Wiec spokojna glowa.

Hahaha, Jan Maria Rokita tez byl wychowany przez kobiety, hehe, przez mame i przez ciotki:D I co?:D

luizfernandez, jeśli tak to zwracam honor ;) Ja mimo wszystko sądze, ze miarą człowieka są jego czyny, a nie to jakiego jest pochodzenia, wyznania, czy jakiej rasy.

Co do adopcji przez homoseksualistów, to jestem zdecydowanie na nie. Myślenie, że te dziecko będzie miało lepiej niż w domu dziecka jest po prostu płytkie. Pomija to, że owo dziecko będzie miało wypaczony obraz rodziny. Poza tym dziecko potrzebuje zarówno ojca jak i matki. A ci co chcą żeby homoseksualiści adoptowali dzieci tylko ze względu na to że niby lepiej niż w domu dziecka im będzie, to proszę bardzo skoro jesteście tacy dobrzy i miłosierni to sami adoptujcie dziecko... Widzieć to jedno, zrobić coś to drugie...

Przepraszam Lilaaa jeżeli Cie obrazilem. Poprostu wg mnie adopcje przez pary homoseksualne są delikatnie mówiąc: "nienaturalne". Ja widziałem dom dziecka... A wiesz - inna sprawa jeżeli np: Mama z przyczyn niezależnych od niej traci męża i sama wychowuje dziecko to też nie jest normalne dla dziecka. Dziecko powinno mieć mamusię i tatusia. Zdarzają się jednak różne sytuacje i tylko jeden rodzic wychowuje dziecko. To jest wypadek losowy i tak musi być. Dom dziecka to też wypadek losowy....być może niektóre dzieci z domu dziecka by chciały żyć nawet w rodzinie gdzie homo są "rodzicami"... ale psycholodzy mówią krótko: że lepsze zło to dom dziecka, a nie rodzina, gdzie jest tatuś i tatuś...

Jeżeli mi dwóch homo mówi, że oni też chcą poczuć jak to jest mieć dziecko to wiesz co? To ja bym ich wysłał do psychiatryka, albo wysłał na leczenie i kazał zrobić samemu swoje z kobietą....lub mężczyzną(w zależności od płci)...

Lilaaa jesteś za równoprawnymi adopcjami dla normalnych rodzin i homoseksualnych?

Jesteś za małżeństwami dla homoseksualistów?

Tak, jestem za jednym i drugim, ale wg mnie pary homoseksualne w kwestii adopcji powinny byc bardziej sprawdzone, powinny byc zbadane pod kazdym katem przez psychologow, ale nie dlatego, ze sa gorsi czy cos, tylko dlatego, aby sprawdzic, czy adopcja do dla nich takie widzimisie czy po prostu potrzeba serca i dania dziecku domu i ofiarowania milosc
A co do adopcji - wielokrotnie sie nad tym zastanawialam. I wiem, ze oprocz swoich dzieci chcialabym adoptowac dziecko i w przyszlosci postaram sie o to.

Przepraszam, wprowadzilam was w blad:D
90 % kobiet - heteroseksualnych, 7% biseksualnych, 3 % homoseksualnych
91% mezczyzn - heteroseksualnych, 4 % biseksualnych, 5 % homoseksualnych

:-)

Ludzie po co takie dyskusje? Wezcie sie do pracy!

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Ludzie z orientacją homoseksualną stanowią w Polsce od 7 do 10 %. Mówi się ogólnie, iż w każdym kraju jest ich od 5 do 10 %. :)))))

Wali mnie to kto jest jakiej orientacji, dopoki nie mam przez niego problemow z przejechaniem przez centrum Warszawy.

loosac, tylko tematy zakladane przez ciebie powinny byc godne uwagi? A ja uwazam, ze ten problem ktory jest tu poruszany jest wazniejszy od tematow, ktore zakladasz:-)

Homoseksualisci nikomu (bezposrednio) nie szkodza. No chyba ze ich parada zablokuje komus dojazd do pracy, albo przeszkodzi sie wyspac.

Ten temat byl zapytaniem dziewczyny homo, czy sa miejsca w Lomzy dla tej czesci ludzi. I o tym powinna byc dyskusja a nie o tym czy to zle, dobrze, czy ich ukrzyzowac, spalic na stosie czy co tam jeszcze.

Uwazam ze dyskusje w stylu homoseksualizm jest nienormalny/normalny sa bezcelowe w cywilizowanym panstwie.

Na pewno niepotrzebnie doprowadzaja kolejnych podzialow spolecznych i rosnacej agresji obu stron (pro i anty).

Ludzie, przestanmy sobie zycie utrudniac.

Aha, tak dla scisloci, ta wypowiedz byla uzupelnieniem wczesniejszej, bo nie jasno wyrazilem, swoja dezaprobate. Mam nadzieje, ze teraz wiesz, ze nie atakowalem samogo postu, tylko glupia jalowa dyskusje ludzi z obu stron, ktorzy nieustannie sie atakuja.

Zamiast chrzanic o tym ze kogos trzeba wyslac do obozu, lepiej zacznijcie sie zajmowac soba i swoim zyciem. Zacznijcie pracowac. Dorosnijcie w koncu.

W Polsce jest jak jest, dlatego ze ludzie cala energie poswiecaja na klotnie, walki i kopanie innych zamiast budowanie sobie zycia na poziomie. Zawsze takie klotnie doprowadzaly nas do nieszczesc narodowych. Kiedys, to szlachta klocila sie zamiast konstruktywnie wzmacniac i budowac swoj kraj. Wlasnie to doprowadzilo Polskę na przykład do rozbiorów.

Przez taka glupote tracimy i dzisiaj. Tzn traca tacy ludzie-marnujacy na klotnie i konflikty swoj cenny czas. Ja staram sie konstruktywnie podchodzicdo zycia i nie marnowac czasu na glupoty. Za pare lat, kiedy sie troche dorobie (juz jest niezle), ci co marnowali czas na glupoty, nie osiagnawszy niczego konkretnego poza brzuszkiem piwnym i zdobyciem kumpli spod budki z piwem, zaczna atakowac mnie, bo mi sie udalo a im nie. Potem beda gadac ze "ciekawe komu to nakradl, ze ma tyle kasy". Ja bede wiedzial, ze po prostu jest to wina mojej inwestycji w czas i uczciwa prace a w ich przypadku -marnowania czasu.

Zyjmy po prostu tak, by nikomu nie szkodzic. Rozwijajmy swoje zycie, budujmy zamiast cos tam komus burzyc. Przede wszystkim starajmy sie nie szkodzic nikomu. Tak na prawde, tracac czas na szkodzenie komus innemu -szkodzisz sobie. W tym czasie moglbys/moglabys rozwinac swoja sytuacje np. materialna, lub zadbac o wyksztalcenie.
Bo potem pozostaje juz tylko narzekanie i psioczenie na tych ktorym sie "udalo".

loosac niski poklon w Twoja strone zgadzam sie z Twoja postawa w 100%!!!
ciesze sie ze sa ludzie z takim podejsciem!
Z tym ze niestety metalnosc w naszym kraju niestety jest taka ze zamiast szukamy komprosmisow szukamy drogi aby przeciagnac racje na swoja strone. Smutne ale niestety prawdziwe!
pozdrawiam jeszcze raz

peace

przemek aka phobia

-=przemek aka phobia=-

Zaznaczam, ze nie jestem zwiazany zani ze srodowiskami lobbujacymi homo w mediach, ani ze srodowiskami zwalczajacymi gejów. Tak samo nie jestem pacyfista.

Jestem zwyczajnym, starajacym sie trzezwo patrzec, obywatelem kraju bedacego czlonkiem UE. Swoj czas poswiecam mojej kobietce, pracy i znajomym. Drazni mnie to, jak ktos usiluje szkodzic komus innemu z jakichs przyziemnych pobudek, roznicy pogladow, badz szkodzi z powodu wlasnej bezmyslnosci.

Po prostu Polacy niestety marnuja cenny czas na glupoty, zapominajac, ze czas to pieniadz, pieniadz to stabilnosc a bez stabilnosci finansowej nie mozna mowic o odpowiedzialnosci za rodzine (ktora wiekszosc z nas zapewne bedzie probowalo zalozyc, badz juz posiada).

sry za literowki w moim poscie i powtorzenia :D za duzo rzeczy robie w tym samym momencie :)

peace

-=przemek aka phobia=-

Ale to nie o to chodzi - przeciez warto rozmawiac i warto dyskutowac. Ale gdy czytam post o tym, ze homoseksualistow nalezy wysylac do obozow, to noz w kieszeni mi sie otwiera i nie mam wyboru, bo musze zajac stanowisko w tej, a jakze, bardzo waznej sprawie.

:) masz racje to juz jest przegiecie swiadczy o ty ze osoba ktora w taki sposob podchodzi do sprawy to zwykly ograniczony beton. Nistety.

peace.

-=przemek aka phobia=-

więc z pikiety mniejszości wyszło, że gay is okay.

no i fajnie. :)))

Ujme to tak. Niektórzy ludzie nie są nietolerancyjni tylko po prostu głupi. Homoseksualiści to nie są inni ludzie. Są tacy jak my. A jak Wam nie pasje to sie na nich nie patrzcie. Idę o zakład, że niektórzy z tych "co by kamieniem obrzucali homoseksualistów" mają np. problemy z cerą, nadwagą, niedowagą? Może za to Was też powinni tępić, bo niektórym ludziom może nie pasuje, że na ulicy spotka takie "coś" jak Wasza osoba?
Weźcie Wy się qrwa zastanówcie czasem co piszecie. Najpierw spójrzcie na siebie! Tak mnie czasem denerwują ludzie z tej cholernej wiochy jaką jest w Łomża, że aż mi sie ich żal robi. Tak, na moje nieszczęście mieszkam w Łomnży. W żadnym innym mieście nie widziałam jeszcze tak zacofanej emocjonalnie "chołoty".
Siedzę na tym forum od dawna i czytam te wasze posty. Jeju Wam prawie nigdy nic nie pasuje.
Ciekawi mnie tylko jedno, gdy kiedyś Wasze dziecko Wam powie, że jest inne to co zrobicie? Pokroicie je i schopwacie w piwnicy? A może w psychiatryku zostawicie?
Dla sprostowania: nie jestm homoseksualna, mam normalna rodzinę, jestem normalnym człowiekiem.
A żeby tak wytempic tych wszystkich nietolerancyjnych ludzi? Skoro inna orientacja seksualna to choroba, to nietolerancja też.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

ot co mądrego miło posłuchać

elmar1973

MiYu:

Po tym co napisałeś niczym nie odróżniasz się od tej "chołoty" jak nazwałeś mieszkańców Łomży (o tych głupich nietoleranyjnych, tak?). Trzeba akceptować to, że nie wszyscy wiedzą, że gej nie jest wrogiem a może być przyjacielem. Ta "chołota" to nie tylko mieszkańcy Łomży, ale także Warszawy, Krakowa, Poznania, Białegostoku czy Kozik Centralnych k. Sanoka. Jaka mentalność tacy ludzie. Można żwyić nadzieję, że z czasem ludzie przywykną, zaakceptują.

Pozdrawiam. Miłego dnia.

popieram - luizfernandez- jedyny gosc ktory ma odwage powiedziec co mysli naprawde. wyrazil swoja opinie i nagle wszyscy zaczeli go napietnowac ....wrog nr 1 , ja wrecz przeciwnie spoko gosc. moze troche przesadzil z tymi obozami czy tez z zydami ( chodziaz racja ze to wypaczony narod)....wracajac do tematu, sami poczytajcie wiecej ksiazek bo homoseksualizm jest choroba i jak juz wspomniano to sie leczy tylko wy jestescie chorzy bo nie potraficie tego zrozumiec. nie chodzi mi o to zeby tepic czy przesladowac tych ludzi ale bez przesady zeby popierac i przyklaskiwac temu co robia...

MiYu napisal

"A jak Wam nie pasje to sie na nich nie patrzcie. Idę o zakład, że niektórzy z tych "co by kamieniem obrzucali homoseksualistów" mają np. problemy z cerą, nadwagą, niedowagą? Może za to Was też powinni tępić, bo niektórym ludziom może nie pasuje, że na ulicy spotka takie "coś" jak Wasza osoba?"
sam sobie zaprzeczasz uwazasz ze homo to cos normalnego i porownujesz do problemow z cerą, nadwagą, niedowagą---->jesli nie zauwazyles to ci to wytlumacze otoz z tymi problemami ludzie walcza"lecza sie"...wszystkie te problemy okreslane sa mianem choroby wiec i homoseksualizm jest choroba..

pozdowienia dla luizfernandez

do reszty zagorzalych zwoleników homo... mozna tolerowac ludzi z takim odchylkiem ale nie mozna akceptowac samego odchylku poczytajcie sobie co to znaczy "tolerancja" a co "akceptacja". nigdy nie zgodze sie na to aby legalizowac takie zwiazki czy tez zeby adoptowali dzieki... nigdzie na swiecie oprocz ludzkosci nie znajduje sie takich homozachowan.

Przyklad 1 z biologi: osobniki jednej plc nie wydadza na swiat potomstwa--prawda nie zaprzeczalna

przyklad 2 z fizyki : bieguny przeciwne sie przyciagaja, a bieguny jednnoimienne odpychaja

jest jeszcze wiele takich przykladow ktorych normalnemu , madremu czlowiekowi nie trzeba tlumaczyc....

kolarzyna8 - AHAHAHAHA, gdzies ty sie takich madroscia naczytala? I smiesz mnie odsylac do ksiazek? Zmien literature na epoke, w ktorej zyjemy... Myslalam, ze padne gdy czytalam Twoj post, naprawde... cyt."nigdzie na swiecie oprocz ludzkosci nie znajduje sie takich homozachowan.: .Co Ty powiesz, przeciez niedlugo nawet male dziecko Ci powie, ze zwierzeta rowniez sa homoseksualne, ze wystepuja homoseksualne psy, koty i lwy. I co Ty na to? Je tez trzeba leczyc? Mialy zly model rodziny i dlatego staly sie homoseksualisami?:D Wytlumacz mi to jakos, bo wg ciebie ludzie po prostu bzykaja sobie swoja plec i trzeba ich wyleczyc... powiedz mi wiec, jakim cudem moga wiec byc homoseksualne zwierzeta...........

Ludzie, jesli nie macie pojecia o temacie, to nie piszcie tutaj takich bzdur, bo az przykro sie czyta. Jesli ja nie wiem o ktorej jesr zakonczenie w gimnazjum nr 3, to nie udzielam sie, dla napisania bluzgu czy wtracenia swoich trzech groszy, ze temat jest beznadziejny, bo nic do dyskusji nie wniose. Proste.

kolejna sprawa...Lomza zacofana??? wiocha??? nie podoba sie wam to **********... stad, nikt was nie trzyma i trzymac nie bedzie, jedzcie sobie do holandii ...w taki razie wszyscy jestesmy zacofani przeciez swiat sie rozwija dlaczego np. nie ma w polsce atomowki, tak dla bezpieczenstwa ???dlaczego aborcja jest zabroniona, moze powinno sie ja wprowadzic i traktowac jak normalny,kochac sie z kazdym nie martwiac sie o ciaze bo mozna usunac ...a potem traktowac to jak zabieg rutynowy????

"homoseksualizm jest normaly, jest ok powinnismy go akceptowac, nie ograniczac ludzkiej wolnosci, kazdy ma prawo kochac kogo chce, nie mozna ograniczac wyboru jak ktos sie zakocha w osobie innej plci to ok przeciez jest taki sam jak my"-ale czy aby napewno

to mozna porownac do PEDOFILII w bardzo latwy sposob. nie mozna ograniczac wolnego wyboru, a jak jest roznica miedzy wyborem plci a wyborem wieku???? jednym(homoseksualistom) moze podobac sie osoba tej samej plci- facet facetowi-, a drugim(pedofilom) osoba duzo mlodsza-dziecko staremu facetowi-i w waszej opinii wszystko gra bo swiat idzei do przodu-tolerujmy ich, wiec jaka jest miedzy nimi roznica??? nie ograniczajmy ich wyboru badzmy tolerancyjni przeciez sa on tacy jak my normalni , zdrowi..... jesli oni sa zdrowi to wybaczcie, ale swiat sie nie rozwija tylko kroczy ku samodestrukcjii....

pozdrowienia dla luizfernandez

Boze, widzisz a nie grzmisz.... Homoseksualizm nie musi byc polaczony z pedofilia,a pedofilia z homoseksualizmem. A wiesz jaka jest miedzy jednym i drugim roznica? Ze pedofilia to choroba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze niekt homoseksualisty za uprawianie homoseksualizmu nie posadzil do wiezenia, heteroseksualisty za uprawianie heteroseksualizmu tez nie, a pedofila za pedofilie owszem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I tym sie wlasnie rozni pedofilia od homoseksualizmu.
kolarzyna8 zdradz mi, jakie ty ksiazki czytasz, przeciez to herezje:D

Pedofilia - rodzaj parafilii seksualnej: stan, w którym preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z osobami nie posiadającymi drugo- i trzeciorzędowych cech płciowych.

Statystycznie występuje częściej u mężczyzn niż kobiet. W klasyfikacji ICD-10 posiada kod F65.4, w klasyfikacji DSM-IV: 302.2. W obu przypadkach zaliczany jest do kategorii zaburzeń preferencji seksualnych.

Homoseksualizm (inaczej: homoseksualność) – zaangażowanie psychoemocjonalne i pociąg seksualny pomiędzy osobami tej samej płci. Jedna z orientacji seksualnych obok heteroseksualizmu, czyli popędu do płci przeciwnej, biseksualizmu, czyli popędu ukierunkowanego na obie płci oraz aseksualizmu, czyli braku popędu płciowego do obu płci.

Stanowisko WHO

17 maja 1990 roku Światowa Organizacja Zdrowia (WHO), działająca na szczeblu międzynarodowym w ramach ONZ i skupiająca 193 kraje członkowskie, wykreśliła homoseksualizm z listy chorób i zaburzeń. Stwierdziła również, iż żadna orientacja seksualna (w tym homoseksualna) nie powinna być przez nikogo traktowana jako zaburzenie. Wcześniej, w 1973 roku, podobnego wykreślenia dokonało Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne w USA na szczeblu krajowym.

Konkluzja:
Pomimo wielu różnych naukowych teorii powstawania odmiennych orientacji seksualnych u człowieka większość naukowców[3] zgadza się z opinią, iż orientacja seksualna jest wynikiem skomplikowanej interakcji zarówno czynników biologicznych jak i psychodynamicznych. Ostatnie pojawiające się dowody sugerują, że biologia, włączając w to czynniki genetyczne i wrodzone czynniki hormonalne, odgrywa najbardziej znaczącą rolę w kształtowaniu ludzkiej seksualności. Orientacja seksualna pojawia się u ludzi we wczesnym okresie dojrzewania, gdy w większości nie mają jeszcze za sobą żadnych doświadczeń seksualnych. Według większości psychologów orientacja seksualna człowieka nie zależy od jego woli i nie podlega zmianie[4].

Homoseksualizm u zwierząt

Zachowania homoseksualne występują w królestwie zwierząt, szczególnie u gatunków żyjących w społecznościach, np. u ptaków morskich i ssaków, w tym wśród najbliżej spokrewnionych z człowiekiem szympansów. Zachowania takie zaobserwowano do tej pory u ponad 1500 żyjących na wolności gatunków, a zjawisko to dobrze udokumentowano u ponad pięciuset z nich.[9][10]

Prawie jedna czwarta potomstwa łabędzi czarnych wychowywana jest przez pary jednopłciowe. Żyjące ze sobą samce łączą się z samicą tylko w celu posiadania młodych. Kiedy zniesie jaja - odpędzają ją i wysiadują je samodzielnie, a następnie wspólnie opiekują się pisklętami. Według naukowców, np. wśród żyraf czy bizonów amerykańskich, zachowania homoseksualne bywają częstsze niż heteroseksualne.

W przypadku pingwinów zaobserwowano, że niektóre osobniki płci męskiej łączą się w pary na całe życie i zdarza się, że wspólnie budują gniazdo, w którym zamiast jajka umieszczają kamień próbując wysiadywać go. W 2004 roku pracownicy Centralnego Parku Zoo w USA eksperymentalnie podmienili jednej męskiej parze pingwinów kamień na prawdziwe jajko po czym zaobserwowali, że wyklute pisklę para pingwinów otoczyła taką samą opieką jak pary osobników płci przeciwnej.[11]. Zachowania homoseksualne wśród pingwinów także potwierdziły zoo w Niemczech, Japonii i Nowej Zelandii.

Przy wyciąganiu wniosków z obserwacji zachowań zwierząt należy być jednak ostrożnym, ponieważ pewne zachowania, które wyglądają jak kopulacja dwóch samców, bardzo często nie wynikają z pociągu seksualnego do osobników tej samej płci, lecz są to zachowania rytualne, w których jeden samiec próbuje w ten sposób zademonstrować swoją dominację nad drugim. Takie zachowanie jest często spotykane np. u psów czy pawianów.

Źródła - internet

Witam wiecie co jak to wszytko czytam to dziwie się wy nie rozumiecie siebie nawzajem. Jestem osobą heteroseksualną. Homoseksualizm uważam za chorobę z którą trzeba żyć. Sam mam styczność z osobami homoseksualnymi oni zachowują się mormalnie nie myślcie że pedały/lesbijki piepszą się na ulicy- kto tak myśli jest w błędzie Anieliczka Łomża to małe miasto i musisz się do tego przezwyczajić że wychodząc na ulicę z dziewczyną na ulicę wszyscy będą się na Was zglądać. Myślę że nie tylko w Łomży ale i w Polsce taki widok mniej, więcej ale dziwił, dziwi i będzie dziwił. Bo nie ma co ukrywać nie jest to normalny widok. Bardzo dobrze, że nie jest bo nie było by nas ludzi(do sytuacji z filmu "Seksmisja") jeszcze daleko i bardzo dobrze. Co do ślubów homoseksualnych jeśli miałbym to ja decydować bo czemu niby takie pary nie mogły dziedziczyć po sobie majątku itd jak małżeństwo. Co do adobcji dzieci mówie stanowcze NIE!!!!. Dziecko musi mieć ojca i matkę. Przypomnę homoseksualizm to choroba można ją leczyć. Ja nam wszystkim wiadomo dzieci biorą przykład z rodziców, więc te zaadoptowane i wychowywane w takich rodzinach(kobieta+kobieta, czy mężczyzna+mężczyzna) będą uważały ten układ za normalny, a za dziwny według nich będzie układ mężczyzna+kobieta. Co za tym idzie będziemy mieli coraz więcej chorego społeczeństwa i wyginiemy bo się nie romnożymy
PS
*Wszystkich homo i hetero zapraszam do sexshop-u w Łomży ul. Senatorska

"Ja nam wszystkim wiadomo dzieci biorą przykład z rodziców, więc te zaadoptowane i wychowywane w takich rodzinach(kobieta+kobieta, czy mężczyzna+mężczyzna) będą uważały ten układ za normalny, a za dziwny według nich będzie układ mężczyzna+kobieta. ". Mnie wychowala kobieta z mezczyzna. I co? Czy uwazam, ze to jest jedyny mozliwy uklad? Nie. Mezczyzna + mezczyzna i kobieta+kobieta to dla mnie rowniez normalny uklad. Wiec ta teorie wloz sobie w buty.
I przeczytaj to, co na ten temat sadzi WHO. TO NIE JEST CHOROBA!!!!!
A Seksmisja nam nie grozi, bo ludzi homoseksualnych jest tylko maly procent:P

kondzior ma racje ze uklad kobieta +mezczyzna jest normalny!!!!!! a nie normalne jest kobieta+kobieta mezczyzna+mezczyzna-to jest prawda i kto tego nie wie niech troszke pomysli....

lilaaa-pewnie zawiedziona jestes ze nie grozi nam "seksmisja"??? biedulka ...i sama troche pomysl a nie tylko z tym WHO wyjezdzasz, gratuluje wierzmy we wszystko co nam napisza nawet jak sie myla przeciez to osoby uczone ( moze i sie uczyly,a nie koniecznie nauczylu:P)a homoseksualizm jest to choroba

homoseksualizm JEST TO CHOROBA!!!!!

Katarzyno, Pani jest chora. Pani powinna się leczyć, albo próbować zredukować bezrobocie w Łomży, bo od bezrobocia - stanu nabytego - sieczka się Pani w glowie zrobiła.

Lilaa, im nie przemówisz do rozsądku. To taka wada wrodzona. Problemy w dzieciństwie etc.

Oj przepraszam. Pomyliłem Kolarzynę w dodatku osiem z Katarzyną.
Przepraszam wszystkie Katarzyny.

kolarzyna8 - ty nie jestes dla mnie zadnym autorytetem. Komu, jak nie naukowcom i na dodatek z takiej organizacji, mam wierzyc? Ja mysle i dlatego uwazam, ze to nie jest choroba. Mam raptem 22 lata a juz od wielu lat tak uwazam, bo wlasnie-uwaga-mysle. Ja wiem, kolarzyna8, to boli, ale czasami warto jednak sprobowac.

kolarzyna8 mowilas rowniez, ze nigdzie poza ludzkoscia nie wystepuja zachowania homoseksualne, a ja tobie udowodnilam, ze jednak jestes w bledzie. Czemu nie ustosunkujesz do tego?

A wracajac do adopcji dzieci.. Mowicie, ze dziecko moze wychowac sie normalnie tylko w rodzinie gdzie jest mama i tata. A co z samotnymi matkami czy ojcami? Czy te dzieci sa pozniej zwichrowane? Moze im tez zabierac i do domu dziecka, bo dziecko napatrzy sie na taki model rodziny i pozniej sam nie bedzie chcial zakladac, bo uzna, ze powinno byc tak, ze jest tylko samotna kobieta lub samotny mezczyzna.

vespos dzieki za wsparcie, myslacy czlowieku:D :*

do vespos wcale nie jestem na bezrobociu:P mam prace i to bardzo dobra zycze kazdemu zeby na taka trafil moze wtedy byloby normalnie i nikomu z nudów nie przychodzilyby takie glupoty do glowy .......wiedzialam ze bedzie taka reakcja forumowiczow wystarczy miec troche inne poglady iiii .... sami widzicie ...ale coz tacy jestescie tolerancyjni :P ja poprostu nie toleruje homopseksualistow, ale nie znaczy to ze bede ich po miescie z pala ganiac, czy rzucac kamieniami, a homoseksualizm traktuje jako chorobe i tyle, kazdy ma swoje przekonania i prawo do wyrazenia opini ....a wy robicie z tego wielkie HALO ...skupcie sie lepiej na tamacie a nie szukacie konfliktow z osobami o innych niz wasze pogladach na zycie....

kolarzyna8 - chodzi o to, ze tacy ludzie jak ty szerza nieprawdziwe informacje- typu : homoseksualizm wystepuje tylko u ludzi albo ze homoseksualizm to choroba.

Żeby uściślić!

WHO to organizacja, która jest uzależniona od innych organizacji.

Jako ciekawostkę podam, że lekarze(nie wszyscy, ale jednak), którzy są w WHO stanowczo mówią, że to jest choroba i ze swoimi sprzecznymi z WHO poglądami się nie kryją.

Jeżeli WHO jest sponsorowana również przez środowiska homoseksualne to musieli wykreślić homoseksualizm z listy chorób - proste.

skoro nie choroba to jak to nazwac?? zdrowy objaw to to nie jest, widok chlopa rypiacego chlopa w dupe nie jest jakims normalnym zjawiskiem!!

Maly procent lekarzy, to tez uscislij:P
WHO jest rowniez sponsorowane przez srodowiska heteroseksualne i inne, wiec gdyby wszystko mialoby byc uzaleznione od tego, kto co i kogo sponsoruje, to bylby niezly sajgon i WHO i nie bylaby organizacja autorytarna:P

heh... smieszy mnie ta rozmowa. I nawzajem przepychanie siebie. Paranoja do zadnej ze stron nie docieraja zadne argumenty. Czyli rozmowa bez najmniejszego sensu. Kazdy twardo upiera sie przy swoim. Ja uwazam ze racja jest po srodku. I tak h9omoseksualizm to nie jest horoba jednak nie mozemy tego traktowac jako cos normalnego a lila w taki sposob to traktujesz. Czy normalne jest to ze sa albinosi? zezowaci? garbaci? Sa to odchylenia od normy, niestety. Bardzo podobnie jest z homoseksualizmem. Trzeba to tolerowac jak najbardziej bo to nie jest wina tych ludzi. Nie wolno ich dyskryminowac w zaden sposob tak samo jak garbatych czy zezowatych bo oni sie poprostu tacy urodzili. Dlatego sadze, ze nie dojdziecie do kompromisu ciaglym jakim wyzywaniem siebie czy czym kolwiek innym takim przeciaganiem na swoja strone. Zachowujecie sie jak byscie pozjadali wszystkie rozumy a wcale tak nie jest.

zastanowcie sie ludzie nad soba bo nie jestescie idealami... i moze to was trzeba leczyc i traktowac jka odchylenie od normy a nie gejow czy less. Bo tu zakrawa o chorobe psychiczna i wypaczenia, egoizm a tu juz niestety trzeba leczyc.

peace

-=przemek aka phobia=-

O matko!!!! Zeza mozna leczyc!!!:D A homoseksualizm to orientacja a nie stan chorobowy:P

lilaaa: a orientacja nie może być uzależniona od stanu chorobowego? Tak się składa, że na tą Twoją orientację składa się wiele czynników, które są uważane przez lekarzy(przez WHO też) za pewne odchylenia od czynników kształtujących tą orientację: hormony, geny, psychika.

A poczytaj sobie w raportach WHO, że pewne odmiany homoseksualizmu udaje się u niektórych osób wyleczyć! I takie osoby są teraz bardzo zadowolone... i mówią innym homoseksualistom, żeby spróbowali wyleczyć... Tego ważnego faktu nie można pomijać.

garba tez i brak pigmentu mozna wyleczyc?

-=przemek aka phobia=-

lila4u@poczta.fm

Krzyzak, to moj mail. Prosze wyslij mi to o czym mowisz:-)

encyklopedia PWN.

homoseksualizm [gr. homós ‘taki sam’, ‘równy’, łac. sexualis ‘płciowy’], med. zaburzenie identyfikacji płciowej i roli płciowej; podejmowanie zachowań seksualnych z osobnikami tej samej płci (przy możliwości swobodnego wyboru partnera); wśród mężczyzn — pederastia, wśród kobiet — miłość lesbijska.

wkleic tez co znaczy zaburzenie?

-=przemek aka phobia=-

my tam wiemy swoje bo normalnym nie jest zeby babka z babka sie macaly a chlop z chlopem szmyrali

pozdro 4: ja i KrzyzaK -normalnych zdrowo myslacych ludzi, a lilaaa zgBo[ sie na leczenie z tymi swoimi faktami...

Z ktorego roku ta encyklpopedia:D Hahaha, w tej sytuacji wyrocznia jest raczej Swiatowa Organizacja Zdrowia. Tam pracuja autorytety:P A encyklopedie PWN to mozna wsadzic sobie w d... . Sprawdz lepiej w Britannice czy jakiejs innej, bardziej powazanej na swiecie:P
Pierwowzorem encyklopedii pwn byla encyklopedia, w ktorej na haslo "kon" odpowiada sie" jaki jest, kazdy widzi" :P

Z tego co pamiętam, a pamięć mam dobrą w literaturze fachowej wyraźnie jest napisane, że homoseksualizm został wykreślony z listy chorób przez Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne w 1973 roku - trzeba przyznać, że lobby homoseksualne odgrało tutaj znaczącą rolę. A w 1990 WHO wykreśliło homoseksualizm z listy chorób i zaburzeń. Co do pierwszej instytucji to za wykreśleniem głosowała miażdżąca większość lekarzy - niewielu lekarzy było przeciw. Natomiast w głosowaniu w WHO lekarzy przeciwnych wykreśleniu można było policzyć na palcach jednej ręki.

Jest taki Pan - Richard Cohen (homo-heteroseksualista, nie widzi biseksualizmu jako orientacji), który pokazuje drogę wyjścia z homoseksualizmu do hetero, ale jak sam zaznacza nie jest to droga doskonała i zdarza mu się do dziś uprawiać seks z mężczyznami, pomimo tego, że ma żonę i dzieci. Nie wiem po co tak się oszukiwać i krzywdzić najbliższych.

Ja nie wiem po co te nerwy.
Św. Piotr też trzy razy się zapierał. :)))))

Z ktorego roku ta encyklpopedia:D Hahaha, w tej sytuacji wyrocznia jest raczej Swiatowa Organizacja Zdrowia. Tam pracuja autorytety:P A encyklopedie PWN to mozna wsadzic sobie w d... . Sprawdz lepiej w Britannice czy jakiejs innej, bardziej powazanej na swiecie:P
Pierwowzorem encyklopedii pwn byla encyklopedia, w ktorej na haslo "kon" odpowiada sie" jaki jest, kazdy widzi" :P

Krzyzak, gdzie te materialy o ktore prosilam? Ciezko wyslac? Skoro o tym czytales to chyba 4 h na odnalezienie tego to nie problem:P

Lilaa a znaczenie homoseksualizmu, które podał użytkownik Phobia znajduję się w najnowszej encyklopedii PWN. Ale jest to termin wykluczający się.

Popatrz:

Homoseksualizm [gr. homós ‘taki sam’, ‘równy’, łac. sexualis ‘płciowy’], med. zaburzenie identyfikacji płciowej i roli płciowej; podejmowanie zachowań seksualnych z osobnikami tej samej płci (przy możliwości swobodnego wyboru partnera); wśród mężczyzn — pederastia, wśród kobiet — miłość lesbijska.

Skoro homos oznacza takiego samego, równego a sexualis płciowego to nie rozumiem skąd mowa o zaburzeniu, które oznacza nic innego jak utrudnienia funkcjonowania społecznego lub psychicznego jednostki, noszące znamiona cierpienia.

:)))

Masz racje:-)
Ja nie wierze takim encyklopediom, tak samo jak podrecznikom do nauki np. historii, wiele w nich przeklaman itp. Wole WHO, bo to jest glowny odnosnik autorytetow, proste:-)
Poza tym kolarzyna8 twierdzila ze homoseksualizm wystepuje tylko u ludzi, gdy napisalam,ze jest inaczej to juz nie potrafila odniesc sie do tego. Zreszta do innych moich argumentow tez nikt sie nie odnosi...ciekawe czemu:-)

Tak na marginesie-już dawno zostały przeprowadzone badania medyczne, które wykazały, że świadomość sexulalna człowieka kształtuje się jak jest on jeszcze w brzuszku matki!!!Tak więc nie możliwe by człowiek sam miał wpływ na to czy chce być homosexualistą czy nie!!!To od niego nie zależy...a nawet patrząc na moich znajmych gejów-oni naprawdę chcieli by być heterosexualni-daczego??Bo są napiętnowani przez nasze moherowe społeczeństwo........

Ludzie nie chcą by ich wytykano z powodu wielkiego nosa, nadwagi,biedy w której żyją, braku wkształcenia....ale Ci sami ludzie wytykają homesexualistów od których w najmnijeszym procencie nie zależy ich orientacja(tylko bisexualistów może pociągać zarówno jedna i druga płeć)

Moi rodzice żyjący w naszej jakże pięknej i kochanej ale także niestety Łomży-KONSERWIE jak prawie każdy w ich pokoleniu byli przeciwni gejom-do więzienia z nimi itd......do czasu aż przed moim weselem przyjechał do mnei przyjaciel nomen omen-GEJ i co.€??........przekonali się jaki to cudowny, naprawdę normalny, miły, uprzejmy i nienawiedzny człowiek!!!I jestem z nich dumna, że otworzyli swoje oczy i zobaczyli coś więcej w człowieku!!!

A tak swoją drogą mieszkam obeceni w dużym mieście i dzięki temu, że tutaj walczy się z tą zaściankowością poznałam masę gejów i lesbijek...i o dziwo każda z tych osób okazała się bardzo wrażliwa, pomocna, życzliwa...poprostu dobrym człwiekiem.....szkoda, że reszta społeczeństwa taka nei jest :p

Masakra co tu niektórzy wypisują. Żywię tylko nadzieję, że luizfernandez i kolarzyna8 to jeszcze dzieci, którzy dorwali się do komputerów swoich rodziców i koniecznie chcą coś napisać i nie do końca są świadomi szerzenia obraźliwych skądinąd debilnych, ksenofobicznych, rasitowskich poglądów. Dlatego dla takich osób niezbędna jest w naszym kraju edukacja seksualna, ktora wybiła by im z ich młodych umysłów spaczoną, XIX wieczną wizję orientacji seksualnej. A jeśli faktycznie są osobami dorosłymi to poprostu ręce opadają. Bo być może LuisFernadez w swej wizji jako esesmana w obozie dla gejów prezentuje zapędy sadomasochistyczne(jako psycholog wiem coś o tym). A to akurat w przciwieństwie do homoseksualizmu jest zboczeniem.

Pozdrowienia dla Lili, za odważne poglądy i merytoryczne argumenty, których przeciwnikom brakuje, bo odwołania np. do praw biologii czy fizyki są nie tyle śmieszne, co żenujące.
Pozdrawiam!!!

dream on

toleruję tych odmieńców, ale nie akceptuję... i nigdy nie zaakceptuję...
jakbym się dowiedział, że któryś z moich znajomych to pedał, to ręki bym mu więcej nie podał...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dziekuje za wsparcie. Ciesze sie, ze sa tutaj ludzie, ktorzy sa bardziej otwarci na swiat i dyskutuja dopiero wtedy, gdy swoje tezy moga poprzec argumentami:-)
Oko puszczam w kierunku violette, vesposa i supergirl:-)
Oby tak dalej!
Karolina

Homoseksualiści powinni mieć prawo tylko i wyłącznie do dymania się w dupsko w zaciszu swoich sypialni!!! Nic więcej, żadnych małżeństw, adopcji dzieci, a przede wszystkim ŻADNEJ PROPAGANDY!!!
Patrząc, jak świat się stopniowo liberalizuje, kto mi zagwarantuje, że za 50 lat pedofilia i zoofilia nie będą też uznane za normalne orientacje seksualne????? Albo, że w miarę jak homoseksualistów będzie coraz więcej i będą mieli coraz więcej władzy, to czy heteroseksualizm nie zostanie kiedyś uznany za nienormalny???
Już w Holandii powstała partia pedofilów, która domaga się obniżenia granicy wieku dla uprawiania seksu. W Szkocji za to zabroniono używać w służbie zdrowia słów "mama, tata" bo dyskryminują gejów!!! W Hiszpanii gejoskie filmy i książki pornograficzne mają służyć jako materiał na lekcjach wychowania seksualnego!!!!
Lilaaa, wiolette, supergirl 2, czyż nie uważacie, że to są absurdy??? I to się posuwa coraz dalej, przekrczane są kolejne granice w imię postępu...Takiej chcecie Polski????

Wszelkie zło trzeba tępić w zarodku, aby nie dopuścić do jego rozprzestrzenienia!!!!! Pozostaje jedynie nadzieja, że pedały to pizdy są i nawet jak ich będzie 3 razy więcej to damy im radę w walce wręcz :DDD

A i jeszcze jedno: powyzszego nie napisał żaden dzieciak...

Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem

SaneOne - a gdyby twoj syn przyszedl do ciebie i powiedzial, ze jest homoseksualista, to tez bys mu juz nigdy reki nie podal?

>Tak na marginesie-już dawno zostały przeprowadzone badania medyczne, >które wykazały, że świadomość sexulalna człowieka kształtuje się jak jest >on jeszcze w brzuszku matki!!!

póki co to są puste słowa... jak piszesz takie rzeczy, to poprzyj to stosownymi przypisami...
jeżeli przyjmiemy, że masz rację, to pedofilia i zoofilia są też stanami "świadomości seksualnej"...

>patrząc na moich znajmych gejów-oni naprawdę chcieli by być >heterosexualni-daczego??Bo są napiętnowani przez nasze moherowe >społeczeństwo........

niech się więc zaczną leczyć... podobno wielu homoseksualistom pomogło i nawet rodziny założyli (tylko nie mów, że na bank nie są szczęśliwi, bo skąd Ty to możesz wiedzieć)
a co do moherowego społeczeństwa... głupoty piszesz kobieto, że aż się czytać tego nie chce... tutaj większość ludzi jest w młodym wieku i piszą otwarcie, że im się to nie podoba i dobrze...
w sumie się nie dziwię, bo od zarania dziejów takie zachowania były piętnowane i uznawane za najbardziej obrzydliwe...
cioty i tak powinni się cieszyć, że w Polsce mają tak dobrze, bo np. w Arabii Saudyjskiej za stosunki homoseksualne można zapłacić głową...

>Ludzie nie chcą by ich wytykano z powodu wielkiego nosa, nadwagi,biedy >w której żyją, braku wkształcenia....ale Ci sami ludzie wytykają >homesexualistów od których w najmnijeszym procencie nie zależy ich >orientacja(tylko bisexualistów może pociągać zarówno jedna i druga płeć)

Ty zaś wytykasz moherów... taka sama nienawiść, inna grupa docelowa...

>A tak swoją drogą mieszkam obeceni w dużym mieście i dzięki temu, że >tutaj walczy się z tą zaściankowością poznałam masę gejów i lesbijek...i o >dziwo każda z tych osób okazała się bardzo wrażliwa, pomocna, >życzliwa...poprostu dobrym człwiekiem.....szkoda, że reszta społeczeństwa >taka nei jest :p

hahahaha zaraz nam tu udowodnisz, że to jedyni wartościowi ludzie na tym świecie przepełnionym złem... ROTFL

Autor: violette (---.lom.vectranet.pl)

>Dlatego dla takich osób niezbędna jest w naszym kraju edukacja >seksualna, ktora wybiła by im z ich młodych umysłów spaczoną, XIX >wieczną wizję orientacji seksualnej.

Mam nadzieję, że zdążę wychować dzieci zanim taki przedmiot, z takim programem stanie się obowiązkowy...

>Bo być może LuisFernadez w swej wizji jako esesmana w obozie dla gejów >prezentuje zapędy sadomasochistyczne(jako psycholog wiem coś o tym). A >to akurat w przciwieństwie do homoseksualizmu jest zboczeniem.

omg drzemie w Tobie rzeczywiście utalentowany psycholog... prawie jak Dr Oetker hahaha

>Pozdrowienia dla Lili, za odważne poglądy i merytoryczne argumenty, >których przeciwnikom brakuje, bo odwołania np. do praw biologii czy fizyki >są nie tyle śmieszne, co żenujące.

przykro mi to stwierdzić, ale ja tam widziałem puste słowa... żadnych argumentów, które by do mnie przemówiły, nie doszukałem się...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tor a skąd Ty wiesz do czego homoseksualiści mogą mieć prawo a do czego nie? Są ludźmi, więć mają takie same prawa gwarantowane chociażby przez konstytucję i inne akty prawne. Rozumiem jednak lęki przed libaralizacją, bo sama zauważam wiele niepokąjących zjawisk z nią związanych, ale wrzucanie do jednego worka homoseksualistów, pedofilów, zoofilów i nie wiem kogo tam jeszcze wrzucacie, jest nieporozumieniem. Pozatym co sieje więcej zła? Liberalizacja, laicyzjacja życia, czy nienawiść, agresja w stosunku do osób o innych poglądach, gustach, kolorze skóry, religii ,czy wreszcie orientacji seksualnej?

dream on

>SaneOne - a gdyby twoj syn przyszedl do ciebie i powiedzial, ze jest >homoseksualista, to tez bys mu juz nigdy reki nie podal?

brzydziłbym się nim... i na bank bym go wydziedziczył... ale prawdopobnie udałoby mi się wybić mu z głowy te głupoty...

>wrzucanie do jednego worka homoseksualistów, pedofilów, zoofilów i nie >wiem kogo tam jeszcze wrzucacie, jest nieporozumieniem.

dlaczego? przecież świadomość człowieka kształtuje się już w "brzuchu" jak to napisała pani psycholog czy ktoś tam z góry...
w takim razie pedofil też nie ma wpływu na to, że lubi małe dzieci...

Autor: lilaaa (---.centertel.pl)
Data: 22-06-07 19:16

no tak encyklopedia znowu klamie... myslalem ze juz te czasy minely...

http://encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3912545 <--- malo sie znam na internecie, ale chyba tu w miare szybko aktualizuja.

-=przemek aka phobia=-

a wyrocznia jest ZHP!!!

i morfeusz....

-=przemek aka phobia=-

Nie o to chodzi. Ale sprawdz w encyklopedii, ktora cieszy sie poszanowaniem na calym swiecie, podalam juz np. encyklopedie Britannica.:P
A WHO jest autorytetem i ustala pewne standardy, tylko pewni ludzie nie potrafia tego uszanowac.
SaneOne, jesli widziales w moich postach tylko puste slowa, to przykro mi bardzo, ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem, warto cofnac sie do czasow podstawowki gdy tego uczyli

Nie chcę robić wykładów z psychologii rozwojowej, bo nie w tym rzecz. Osobiście uważam, iż na orientację seksualną wpływa wiele czynników, zarówno ze strony genetycznej jak i społecznej, a więc rodzina, szkoła etc.
Rzeczywiście, zgadzam się ze stanowiskiem, że bardzo wielu pedofili rodzi się ze spaczoną psychiką(ale to nie jest reguła), ale jaki ma to związek z homoseksualizmem, bo nie wiem? Każdy człowiek rodzi się z orientacją seksualna. Ciebie(zakładam, że jesteś hetero) też coś łączy z pedofilem, bo obaj macie orientację seksualną. Ale czy jestes pedofilem? Rozumiesz o co mi chodzi? Homoseksualizm to nie pedofilia!!!

Wspolczuje Anieliczce, bo byc moze przyglada sie tej debacie i pewnie wlos sie jej na glowie jezy, jakie rzeczy co niektorzy tu wypisuja..

003zibi: na pewno homoseksualizmowi bliżej do pedofilii, niż hetereoseksualizmowi....

Ja tam jestem daleki od haseł zamykania pedałów w obozach, ale przydałoby się ich w jakiś sposób odizolować. Dać i kawałek ziemi, np. Luksemburg i niech sobie tam żyją, niech się posuwają w duspko...a nam normalnym ludziom dadzą spokój

Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem

>Nie o to chodzi. Ale sprawdz w encyklopedii, ktora cieszy sie >poszanowaniem na calym swiecie, podalam juz np. encyklopedie >Britannica.:P
>A WHO jest autorytetem i ustala pewne standardy, tylko pewni ludzie nie >potrafia tego uszanowac.

WHO musiało w końcu ulec :D:D:D
równie dobrze za 20 lat mogą powiedzieć, że jednak się mylili...

>SaneOne, jesli widziales w moich postach tylko puste slowa, to przykro mi >bardzo, ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem, warto cofnac sie do >czasow podstawowki gdy tego uczyli

a może zacznij dawać jakieś silniejsze ARGUMENTY, a nie posługujesz się "sloganami", które można przeczytać na każdym forum internetowym...
z czytaniem ze zrozumieniem nie mam problemów, a podstawówkę skończyłem dawno, dawno temu... ze świadectwem z czerwonym paskiem...

Autor: 003zibi (---.lom.vectranet.pl)

>Nie chcę robić wykładów z psychologii rozwojowej, bo nie w tym rzecz. >Osobiście uważam, iż na orientację seksualną wpływa wiele czynników, >zarówno ze strony genetycznej jak i społecznej, a więc rodzina, szkoła etc.

z tego co mi wiadomo na ten temat - jest to kwestia bardzo sporna, a cała nauka jest ch... na wodzie pisana...

>Rzeczywiście, zgadzam się ze stanowiskiem, że bardzo wielu pedofili rodzi >się ze spaczoną psychiką(ale to nie jest reguła), ale jaki ma to związek z >homoseksualizmem, bo nie wiem? Każdy człowiek rodzi się z orientacją >seksualna.

no to jak to w końcu jest? człowiek rodzi się z orientacją, a nie ze świadomością seksualną? wydaje mi się, że to jest trochę naciągnięte, żeby wybielić jednych, a potępić drugich...

>Ciebie(zakładam, że jesteś hetero) też coś łączy z pedofilem, bo obaj >macie orientację seksualną.

znowu mieszanie wspomnianej wyżej świadomości seksualnej z orientacją :)))

Lilaaa: dopiero wróciłem z pracy... bardzo lubię to forum, ale nie spędzam tu 24h dziennie :-) Teraz jedyne o czym marzę to położyć się spać... a nie wysyłać dowody na to, że homoseksualizm to choroba... I nie wyślę tego na pocztę tylko tu na forum, żeby wszyscy mogli sobie poczytać.

BTW: wpisz sobie w google: "leczenie homoseksualizmu" i zobaczysz co Ci tam "wyskoczy". I zobaczysz kto został wyleczony(niestety nie wszystkich da się wyleczyć), jakie opinie mają osoby wyleczone na ten temat i kto wypowiada się na temat homoseksualizmu.

Ja nie rzucę kamieniem w homoseksualistę. Ja poprostu niezgadzam się z tym stwierdzeniem, że homoseksualizm jest w 100% normalny! Jak któryś homoseksualista chce pomocy to trzeba mu pomóc, a który nie chce i myśli, że będzie mógł dzieci adoptować... to trzeba mu to utrudnić...

Jesteśmy tak psychicznie, anatomicznie, fizjologicznie, biochemicznie stworzeni do życia z osobą innej płci! Jeżeli jest inaczej to znaczy, że coś jest nie tak. Ja homoseksualistów nie potępiam - ja bym bardzo chciał, żeby te osoby czuły się normalnie w związku z osobą odmiennej płci. Jeżeli się tego nie da zrobić to poprostu będą musiały się przystosować do naszej polskiej mentalności.

A skoro homoseksualiści uważają, że są normalni to po co robią te różne parady itd? Inne mniejszości jakoś żyją ze swoim poczuciem mniejszości i żadnych parad nie robią.

Ja dzielę homoseksualistów na dwie kategorie: tych co uważają, że to jest nienormalne i próbują coś z tym zrobić(a nie zawsze mogą). I tych co na siłę próbują mnie przekonać, że ich "orientacja" jest taka fajna, i niewiem co jeszcze.... Tych pierwszych akceptuję i im współczuję. Tych drugich już tak nie bardzo....

Również pozdrawiam Ciebie Katarzyna8.

BTW 2: Widziałem paradę gejów w Krakowie. Słyszałem bardzo damskie głosy z "męskich" gardeł. To jest normalne? Oni nie potrafili dobrze krzyknąć!

To, co napisalam, nie jest z forow internetowych. Ja rowniez konczylam szkole z czerwonym paskiem, potem I L.O. , a teraz prawo u uniwerku w Wawie. Nie uwazam siebie za glupia dziewczyne, i byle jakie poglady z forum do mnie nie przemowi,a dlatego tym bardziej nie wrzucalabym ich tutaj.
Orientacja ksztaltuje sie juz w brzuszku u mamy:P bo to geny ksztaltuja orientacje, plec itp.

Ja tez nie spedzam 24 h na forum, tylko od wczoraj sie ucze bo mam ostatni egzamin do zdania:P A ze jest tu "ciekawa" dyskusja, to raz na jakis czas wlaczam 4lomza i wpisuje swoje przemyslenia. Czekam na Twoje argumenty, tylko niech to nie beda pojedyncze przypadki ludzi, lecz wiekszosc.
A czemu robia parady gejow? A dziwisz im sie? Troche tych homoseksualistow jest, to kilka procent spoleczenstwa, a sa wciaz nekani, gnebieni, chca ich do obozow wysylac... Gdybym byla lesbijka rowniez staralabym sie o rowne traktowanie.

znam niejednego heteroseksualiste, ktory nie potrafi krzyknac, podac normalnie dloni, tylko podaje jakis flak, jest zniewiescialy i zachowuje sie jak baba:P

>To, co napisalam, nie jest z forow internetowych.

ale niczym się nie różni :)

>Ja rowniez konczylam szkole z czerwonym paskiem, potem I L.O. , a teraz >prawo u uniwerku w Wawie. Nie uwazam siebie za glupia dziewczyne, i byle >jakie poglady z forum do mnie nie przemowi,a dlatego tym bardziej nie >wrzucalabym ich tutaj.

omg... co to, licytacja? też koczyłem I LO i obecnie ciągnę studia na niemniej prestiżowym kierunku...

>Orientacja ksztaltuje sie juz w brzuszku u mamy:P bo to geny ksztaltuja >orientacje, plec itp.

skąd to wiesz???
aha... i jeszcze przed chwilą była świadomość, a teraz już orientacja...
skoro to, czy ktoś "lubi" osoby tej samej płci jest warunkowane już w życiu płodowym, to inne upodobania typu: zoofilia i pedofilia też...
podaj mi jakiś SENSOWNY argument, dlaczego miałoby być inaczej?

orientacja to orientacja, a pedofilia to stan psychiczny, zaburzenie

a skad to wiem o orientacji? z ksiazek, od psychologow, psychiatrow, badan..

nie licytacja, tylko ty wyjechales o czerwonych paskach na swiadectwach:P

dla ciebie niestety, dla mnie stety, ale na szczescie to co napisalam rozni sie od wpisow na forach internetowych, bo poparlam to faktami z badan WHO:P

to sie narobilo...

-=przemek aka phobia=-

:D

Czesc lilaaa:) to znowu ja pisze bo wczesniej viollete napisala ze ma nadzieje ze ja i luizfernandez jestesmy dziecmi.... no nietstey musze cie i innych zawiesc. jestem juz po 20 .... ile to nie wazne mozliwe ze starsza od ciebie, do komputera nie musze sie dorywac bo mam swoj, czesto uzywam go tez w pracy wiec jak moge to zagladam co tam napisalas ....jak widac przybywa osob twierdzacych ze homo...to choroba i nigdy niezakceptyja tego zboczenia, wkoncu znalazlo sie pare madrych osob.

Ponadto cieszy mnie fakt ze ktos zauwazyl ze mozna porownac homoseksualiste do pedofila -tez juz o tym pisalam takie nowe odmiany orinntacji.....jedni lubia ta sama plc a drudzy duzo mlodsze osoby...no pewnie sa normalni przeciez to nie oni zdecydowali o swojej orientacji...

caly czas dajesz przyklady co bys zrobil gdyby.... co bys zrobila gdyby...

teraz ja mam pytanie co ty bys zrobila gdyby przyszedl do ciebie maz i powiedzial"lilaaa wiesz jestes wspaniala kobieta, nic do ciebie nie mam, ale nie potrafisz dac mi tego co chce,dlatego od 2 lat mam kogo ma na imie wacek i od pomad 1.5 roku sypiamy ze soba"... co ty na to???

...."nie martw sie skarbie. wszystko jest wporzatku, to normalne poprostu jestes homoseksualista".... tak napewno:P

aaa i jeszcze jedno masz fajny sposob na nauke..... przesiadujac na forum i bezskutecznie powtarzac te swoje bzdorne dowodziki, jakies chore fakty .... tak to jest dla ciebie szary to czarne w bialym dla mnie szary to szary:P

powodzenia na egzaminie daj znac to bede trzymala kciuki

SaneOne--> jeśli chodzi o to , że wybiłbyś z głowy swojemu synowi homosexualizm, to tak jakby tobie twój ojciec mógł z głowy wybić , że jesteś heterosexualny!!!!!
Co do moherów, to widzę, że nie znasz znaczenia tego słowa do końca pisząc, że piszą tu ludzie młodzi(pozatym chyba także czytasz bez zrozumienia tet, ponieważ tego określenia użyłam do środowiska w jakim żyją moi rodzice, a oni nie obracają się w kręgach 20-latków)
"Moherowe berety

(Przekierowano z Moherowy beret)

Moherowe berety – pejoratywne określenie stosowane w Polsce wobec osób otwarcie prezentujących religijny obskurantyzm, katolicko-narodowe poglądy polityczne i społeczne, np. antysemityzm oraz fanatycznie podchodzących do kwestii związanych z wiarą. Utworzone zostało na podobieństwo potocznych nazw niektórych formacji wojskowych np. czerwonych czy zielonych beretów." tak więc ma to się nijak do twojego określenia , że niby to hasło niedotyczyłoby ludzi młodych :)

Co do "napastowania" przeze mnie moherów to także przesadziłeś, bo niezauważyłam bym się źle o nich wyrażała(jeśli się mylę-proszę zacytuj :) acz kolwiek zżucam to na karb twojejopornej pracy z textem). Tak czy inaczej warto zaznaczyć gdzie są granice tolerancji, bo tolerancja nei akceptuje(jak chyba ty myślisz) wszystkich i wszystkiego!!!!Tolerancyjnym trzeba być do momentu kiedy innym zaczyna dziać się krzywda-dlatego nie podciągajmy tutaj zoofilów, pedofilów(poza tym oni czerpią przyjemność z kontaktów z drugim dojrzałym człowiekiem dajmy na to odmiennej płci tylko kontakty ze zwierzętami ich bardziej podniecają, gejów zupełnie nie podnieca kobieta!!!Przejdź na fora gejowskie i zobacz jak bardzo dla nich jest to nie atrakcyjne i nie do zaakceptowania-poczytaj od tych których to dotyczy!!!A niewyciągasz wnioski, że tylu gejów ma żony(tu kolejna dygresja, że nie gejów ale w groo przypadków to BIsexualiści!!)

O świadomości sexualnej text z autoryzowanej medycznej stronki postram się znaleźć i wkleić po niedzieli(z racji mojego wyjazdu, żebyś sobie dalej czegoś nie dopowiedział :p)

"hahahaha zaraz nam tu udowodnisz, że to jedyni wartościowi ludzie na tym świecie przepełnionym złem... ROTFL" nigdy niczego takiegonie powiedziałam,nawet nie będę komentować tej części mojej wypowiedzi bo w Twoim przypadku to poprostu nie ma sensu, hmmm.....pozatym z Twoim wnioskowaniem jest naprawdę tragicznie, w sumie to chyba nawet nie ma sensu poważna dyskusja z Tobą, bo masz klapki na oczach i widzisz tylko to co chcesz zobaczyć!A argumenty stawaisz na wyssane zpalca wnioski.Człowieku zacznij czytać uważnie!!!!!!!!!Rusz szare komórki i nie szukaj ukrytych znaczeń w texcie tylko zrozum co jest napisane!!!!DOSŁOWNIE!!!!Czy to takie trudne??

I jeszcze jedno- emanujeod Ciebie HIPOKRYZJA w wersji GIGANT(a to odnośnie Twoich wypowiedzi i hasła które masz na dole....)

Pozdrawiam wszytkich, którzy umieją poprzeć swoje argumenty i inteligentnie prowadzić dyskusję (oczywiście chodzi mi zarówno o tych którzy gejów popierają jak i tych którzy ich nie popierają a kulturalnie przedstawiają swoje zdanie-------> wyłumaczenie dla SaneOne żeby znowu Bóg wie czego z tego nie wywnioskował :) )

Mochery niech nie myslą, że maja patent na życiową madrość
Homoseksualiści niech się nie narzucają reszcie
I wreszcie ci normalni niech się zbytnio nie przejmują tego typu marginesem społecznym bo takie zainteresowanie nimi tylko ich napędza.
A jesli któraś ze stron złamie prawo to niech zostanie odpowiednio ukarana.
I życie będzie super!!!!!!!!!!

Moj sposob na nauke niech pozostanie moim sposobem na nauke, wazne, ze oceny mam dobre:-)
Co bym powiedziala mezowi? Ze bardzo mi przykro, ze mnie oszukal, ze chce natychmiast wziac rozwod, ale ze gdy sie otrzasne to mzoemy zaczac rozmawiac. Ale nie dlatego, ze jest homoseksualista. Tylko dlatego, ze mnie oszukal.
A wiesz czemu przybywa tu ludzi twierdzacych ze homosesksualizm to choroba( swoja droga nie bylas juz laskawa zauwazyc, ze przeciwnikow tej teorii rowniez przybylo, w rownym stopniu- ale to taki standrard, prawdaz?), bo to lomzynskie forum. Wyjedzcie gdzies dalej poza Łomże, moze poznacie jakiegos homoseksualiste i moze wtedy powiedzie, ze -hej!-on wcale nie jest chory, on po prostu taki sie urodzil:D Ci ludzie, ktorzy twierdza, ze to choroba odsylam do ksiazek psychologow. Niech troche poczytaja a dopiero pozniej tutaj "uruja".
Swoja droga jestesmy 100 lat za Murzynami, za taka Holandia, ale oczywiscie to Holandia sie myli, ona jest zasciankiem, ona nie wie co robi, pozwalajac homoseksualisom na sluby. Anglia? Anglia tak samo! Co Anglicy moga wiedziec o zyciu:D
Ahahaha....
Pozdrawiam...
Dzisiaj sie nie udziele, bo ide na mecz i wianki:D

czy ty ***** myslisz ze jestes jedyna ktora wyjezdza czasem z tego miasta?? tak sie kaurat sklada ze czesciej chodze po klubacg w wawie niz w Łomży i mam duzo ale to bardzo duzo znajomych z takich miast jak Wawa, Poznan, Gdynia, Kielce, wszyscy sa hetero i kazdy ma takie same zdanie o pedałach, jestesmy 100lat za murzynami buahaha, mow o sobie dziecko, moze ty jestes, wyzalil ci sie i wyplakal w ramionahc pewnie jakis ciul co nikt z nim nie chce rozmawiac i zrobilas sobie z niego przyjaciela, dla mnie facet co gada jak cipa jest poprostu cipa, jest chory i tyle

Żal mi sami młodzi się odzywają i maja takie poglądy to XXI wiek a nie średniowiecze nic dziwnego że miasto jest tak postrzegane. Każdy u każdego coś wytyka patrzy na ręce. Na forum nawet zachować się nie potrawicie przejrzałam całe z wiekszości pytań ludzi robicie podśmiechujki zamiast napisać na temat to próbuje się głąba zrobić z pytającego i to co ***** ma być mieszkańcy tego samego miasta powinni się wspierać. Aż żal dupe ściska ta Łomża to zawsze będzie bagnem jak tak dalej.

"SaneOne--> jeśli chodzi o to , że wybiłbyś z głowy swojemu synowi homosexualizm, to tak jakby tobie twój ojciec mógł z głowy wybić , że jesteś heterosexualny!!!!!"

AFAIK niektórzy naukowcy twierdzą, że homoseksualizm to jednak choroba, więc to nie jest to samo...

>"Co do moherów, to widzę, że nie znasz znaczenia tego słowa do końca pisząc, że piszą tu ludzie młodzi(pozatym chyba także czytasz bez zrozumienia tet, ponieważ tego określenia użyłam do środowiska w jakim żyją moi rodzice, a oni nie obracają się w kręgach 20-latków)"

widzę, że zaczerpnęłaś definicję z Wikipedii... buahaha to świetne źródło...
ludzie nie rozśmieszajcie mnie... raz powołujecie się na Britannicę, twierdząc, że PWN jest gówniana, a innym razem wrzucacie definicję z Wikipedii... LOL

PS. zaraz mogę dodać do Wiki hasło: supergirl2 - pseudointelektualistka robiąca błędy ort. i będę się na nie powoływał przy każdej odp. na twoje wypociny...

>"Co do "napastowania" przeze mnie moherów to także przesadziłeś, bo niezauważyłam bym się źle o nich wyrażała(jeśli się mylę-proszę zacytuj :)"

wg definicji, którą podałaś samo nazywanie ludzi moherami jest niezbyt ok... no chyba, że inaczej rozumiem "pejoratywne określenie"

>"acz kolwiek zżucam to na karb twojejopornej pracy z textem"

1) aczkolwiek
2) zrzucam
3) przykro mi, ale raczej ciężko będzie ci udowodnić, że jestem głupszy od ciebie... ale mozesz probowac...

>"Tak czy inaczej warto zaznaczyć gdzie są granice tolerancji, bo tolerancja nei akceptuje(jak chyba ty myślisz) wszystkich i wszystkiego!!!!"

"tolerancja nie akceptuje"? sama to wymyśliłaś? ROTFL

>"Tolerancyjnym trzeba być do momentu kiedy innym zaczyna dziać się krzywda-dlatego nie podciągajmy tutaj zoofilów, pedofilów(poza tym oni czerpią przyjemność z kontaktów z drugim dojrzałym człowiekiem dajmy na to odmiennej płci tylko kontakty ze zwierzętami ich bardziej podniecają, gejów zupełnie nie podnieca kobieta!!!"

no to w takim razie co z biseksualistami? oni też czerpią przyjemność (jak domniemam) z kontaktów z drugą płcią...
poza tym skąd wiesz jaką przyjemność odczuwa zoofil podczas kontaktu fizycznego z kobietą?

>"Przejdź na fora gejowskie i zobacz jak bardzo dla nich jest to nie atrakcyjne i nie do zaakceptowania-poczytaj od tych których to dotyczy!!!"

nie czytam i nie zamierzam czytać takich źródeł... ale życzę miłej lektury...

>"A niewyciągasz wnioski, że tylu gejów ma żony(tu kolejna dygresja, że nie gejów ale w groo przypadków to BIsexualiści!!)"

widzę, że twoja "praca z tekstem" też jest dosyć oporna... napisałem, że naturalizowani geje zakładają rodziny i są zadowoleni, że udało im się wyleczyć...
słowem nawet o biseksach nie wspomniałem...

>"O świadomości sexualnej text z autoryzowanej medycznej stronki postram się znaleźć i wkleić po niedzieli(z racji mojego wyjazdu, żebyś sobie dalej czegoś nie dopowiedział :p)"

nie zapomnij podać co najmniej kilku źródeł... ja wtedy znajdę specjalnie dla ciebie medyczne strony, które jednak myślą inaczej i koło się zamknie...

>"nigdy niczego takiegonie powiedziałam,nawet nie będę komentować tej części mojej wypowiedzi bo w Twoim przypadku to poprostu nie ma sensu"

masz rację, nie ma sensu... bo do mnie takie debilne kwazi-argumenty (że geje i lesby to dobrzy ludzie, a inni są źli) nie docierają...

>"hmmm.....pozatym z Twoim wnioskowaniem jest naprawdę tragicznie, w sumie to chyba nawet nie ma sensu poważna dyskusja z Tobą, bo masz klapki na oczach i widzisz tylko to co chcesz zobaczyć!"

tak, ja jestem głupi i noszę moherowy beret... LOL
w sumie dyskusja z tobą też nie ma sensu, bo nie szanujesz rozmówcy (dlatego i ja przestałem) i też masz klapki na oczach...

>"A argumenty stawaisz na wyssane zpalca wnioski.Człowieku zacznij czytać uważnie!!!!!!!!!Rusz szare komórki i nie szukaj ukrytych znaczeń w texcie tylko zrozum co jest napisane!!!!DOSŁOWNIE!!!!Czy to takie trudne??"

a ty bądź konsekwentna kobieto,, bo w innym przypadku tylko się ośmieszasz...
jak piszesz o tym, że świadomość seksualna kształtuje się już w życiu płodowym, to napisz SENSOWNIE (do tej pory jeszcze nikomu z was się to nie udało), dlaczego rozróżniacie preferencje homoseks. (niech nawet będzie, że biseks.) od zoofilskich czy pedofilskich czy nekrofiliskich czy jakichkolwiek innych...

>"I jeszcze jedno- emanujeod Ciebie HIPOKRYZJA w wersji GIGANT(a to odnośnie Twoich wypowiedzi i hasła które masz na dole....)"

hasła nie musisz rozumieć i jest ono skierowane do konkretnych osób, a nie do wszystkich na tym forum (ani tym bardziej do wszystkich ludzi)...
aha... od ciebie trochę megalomanią emanuje...

>"Pozdrawiam wszytkich, którzy umieją poprzeć swoje argumenty i inteligentnie prowadzić dyskusję (oczywiście chodzi mi zarówno o tych którzy gejów popierają jak i tych którzy ich nie popierają a kulturalnie przedstawiają swoje zdanie)"

czy ja w którymś miejscu wyrażałem się wyjątkowo niekulturalnie?

Lilaaa: ja już raz powiedziałem, żeby każdy miał takie "trendy" poglądy jak Ty to ludzkość wyginęłaby od homoseksualizmu....

Jeszcze jedno: moja koleżanka ma dobrego kolegę homo.... i wiesz co on jej powiedział? Że to, że jest homo jest na 90% wynikiem "złej sytuacji rodzinnej". Był u seksuologa, jakichś psychiatrów.... i powiedzieli mu, że to najprawdopodobniej dlatego, że "zła sytuacja rodzinna"(niewiem dokładnie, ale coś z ojcem chyba nie tak było) na niego włynęła.

Jeden jest bardziej podatny na homoseksualizm inny nie. To tak jak z alkoholizmem. Jeden jest bardziej podatny na alkoholizm, inny nie. Ale, żeby się stać alkoholikiem to ktoś kiedyś musiał wypić... Na homoseksualistę też musiało coś wpłynąć, że podoba mu się taka płeć, musiał mieć jakiś zły wzorzec...

Przepraszam alkoholików, że przyrównywałem tą chorobę wraz z homoseksualizmem, ale próbuję przemówić do niektórych osób, że homoseksualizm nie jest czymś normalnym...

>"Moj sposob na nauke niech pozostanie moim sposobem na nauke, wazne, ze oceny mam dobre:-)"

cieszymy się razem z tobą LOL

>"A wiesz czemu przybywa tu ludzi twierdzacych ze homosesksualizm to choroba( swoja droga nie bylas juz laskawa zauwazyc, ze przeciwnikow tej teorii rowniez przybylo, w rownym stopniu- ale to taki standrard, prawdaz?), bo to lomzynskie forum. "

o światowa kobieto! tak się składa, że 99% moich znajomych z Wawy, NYC (amerykanów) itd. także niezbyt przychylnie wypowiada się na temat homoseksualistów...

>"Wyjedzcie gdzies dalej poza Łomże, moze poznacie jakiegos homoseksualiste i moze wtedy powiedzie, ze -hej!-on wcale nie jest chory, on po prostu taki sie urodzil:D"

>"Ci ludzie, ktorzy twierdza, ze to choroba odsylam do ksiazek psychologow. Niech troche poczytaja a dopiero pozniej tutaj "uruja"."

to troche Cię zadziwię, bo czytałem kilka publikacji na ten temat już jakiś czas temu... muszę Cię rozczarować, ale psychologowie nie są jednomyślni co do tego czy jest to choroba czy nie:))) poza tym psychologia to nauka na wodzie pisana...

>"Swoja droga jestesmy 100 lat za Murzynami, za taka Holandia, ale oczywiscie to Holandia sie myli, ona jest zasciankiem, ona nie wie co robi, pozwalajac homoseksualisom na sluby. "

Holandia to kraj zepsutych do cna idiotów... nie chciałbym, żeby Polacy stali się takim społeczeństwem jak oni...

>"Anglia? Anglia tak samo! Co Anglicy moga wiedziec o zyciu:D"

a czemu Anglicy mają wiedzieć o życiu więcej niż Polacy?

>"Ahahaha...."

miło, że umiesz się z siebie pośmiać...

>"Dzisiaj sie nie udziele, bo ide na mecz i wianki:D"

całe szczęście, bo nie nadążę z waleniem w klawiaturę...

Autor: ja (---.elomza.pl)

>"czy ty ***** myslisz ze jestes jedyna ktora wyjezdza czasem z tego miasta?? tak sie kaurat sklada ze czesciej chodze po klubacg w wawie niz w Łomży i mam duzo ale to bardzo duzo znajomych z takich miast jak Wawa, Poznan, Gdynia, Kielce, wszyscy sa hetero i kazdy ma takie same zdanie o pedałach"

dokładnie tak samo w moim przypadku!

Autor: Anieliczka (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)

>"Żal mi sami młodzi się odzywają i maja takie poglądy to XXI wiek a nie średniowiecze nic dziwnego że miasto jest tak postrzegane. "

ciesz się, że nie jesteśmy państwem islamskim... dawno byś się w haremie znalazła i też byś była zadowolona!

>"Każdy u każdego coś wytyka patrzy na ręce. Na forum nawet zachować się nie potrawicie przejrzałam całe z wiekszości pytań ludzi robicie podśmiechujki zamiast napisać na temat to próbuje się głąba zrobić z pytającego i to co ***** ma być mieszkańcy tego samego miasta powinni się wspierać."

a ty jak wspierasz innych?

>"Aż żal dupe ściska ta Łomża to zawsze będzie bagnem jak tak dalej."

to jedź do innego... najlepiej do Amsterdamu... nikt nie będzie rozpaczał...

dokladnie, niech te cale pedalstwo i nieroby jebane wyjada a Polska bedzie, chociaz i tak jest, najpiekniejszym miejscem na ziemi!!

temat rozkwitł świadczy to o drażliwości, niewile tu opini, raczej więcej przepychanek czy homoseksualizm jest chorobą czy też zboczeniem, czy należy leczyć czy też nie. Jednak nie znalazłam żadnej wzmianki pozytywnej, a przecież wielu jest uznanych cenionych, nie znaczy to że są spychani, twarze ich widzimy niemal codziennie w tv, dziennikarze, aktorzy, politycy, profesorzyi wielu innych autorytetów czy uważacie, że w swoim środowisku są anonimowi ??
Odważniejsi którzy siebie zaakceptowali mówią o tym głośno, przyznają sie do swojej orientacji, inni wstydzą się, ale niestety to nie ich wina lecz społeczeństwa które nie wiedzieć czemu uważa się za lepsze.

elmar1973

tak samo sadze jak porzednicy. odziwo wiekszosc ktora jest przeciw na stale lub na dluzszy czas wyjezdadza z lomzy osobiscie spedzam ok 9-10 miesiecy w trojmiesci. Bylam rowniez pare razy za granica(usa, austria, francja,wlochy) mam rowniez tam przyjaciol z ktorymi utrzymuje kontaktu i co twierdza ??? przykro mi cie rozczarowac ale sa podobnego zdania jak ja

Jesli Lomza wam sie nie podoba to spier..lajcie stad... nikt was nie trzyma i trzymac niebedzie...swiatowi ludzie pedalstwo i lesby z calego swiat plemia sie tak samo jak zydzi nie maja wlasnego kraju a do calej reszty sie czepiaja i szukaja swoich wlasnosci ... najlepiej byloby wyslac was wszystkich w kosmos na jakos planete tam robcie ze soba co chcecie od rozmow do sexu ..wkoncu wyginiecie bo jak tu sie rozmnazac ???? i bedzie spokoj.................

caly czas czepiasz sie nas ze jestesmy nie tolerancyjni zacofani, poprostu potrafimy twardo mowic nie i wyrazic swoje poglady a to ty jestes zacofana i to bardzo :P

i kto tu jest nie tolerancyjny ja moze i tak, ale ty lilaaa taka swiatowa rozumiejaca wszytkich osoba, potrafiaca zaakceptowac innych nie potrafisz zaakceptowac naszego zdania????? bebeb zalosna jestes..........

p.s gratulacjuje wszystkim potrafiacym bronic normalnosci i nie dajacym sie otumanic bzdurnym przekonaniom

Homoseksualiści mają problem - nie mogą przedłużać gatunku będąc w zgodzie z samym sobą. To biedni ludzie nie mogący realizować się w pełni - stąd ich flustracja. Moje współczucie. Wszystkie społeczeństwa ukształtowane są naturalnie w sposób hetero i jedynie jako takie mogą przetrwać i się rozwijać. W tym kontekście homoseksualizm jest aspołeczny a gdy dochodzi do jaskrawych jego manifestacji to również drażniący gdyż sprzeczny z naturalnymi prawami społeczeństw, budzący niesmak. Rodzi uzasadnione obawy przed szkodliwym wpływem wszelkich homoseksualnych upublicznień na dzieci, które jako nie są tolerancyjne - one raczej skłonne są się utożsamiać często bezkrytycznie.

"niewile tu opini, raczej więcej przepychanek czy homoseksualizm jest chorobą czy też zboczeniem, czy należy leczyć czy też nie."

I dokladnie o tym pisalem. Czy homo czy hetero -to wszystko ludzie. Kazdy czlowiek ma prawo do bycia szanowanym i bycia godnie traktowanym.

Nie chodzi o to, kto ma racje, tylko to, ze obie strony agresywnie sie zachowuja.

Dajcie zyc innym.

p.s. do lilaaa ci twoji psychologowie.........tak to sa autorytety.......znam kilku odziwo 1 z calej piatki jest osoba normalna a 4 to same poje.y i moge pojsc w zaklad ze tylko jedna z tych 4 osob powalo.ych twierdzi ze homoseksualizm to nie jest choroba , wiec i tak wychodzi na moje:P

Homoseksualiści mogą się zrzeszać, jak na przykład anonimowi alkoholicy - nic nie stoi na przeszkodzie.

Gdyby normalni nie byli pobłażliwi wobec homików to teraz większość homików siedziała by w kiciu z molestowanie. Homiki maja bardzo lepkie ręce. Z nimi trzeba jak z dziećmi ale nie mozna dać klapsa bo im to sprawia przyjemność. Mozna wtedy usłydzeć np: ...ojj, Ty mój brutaaalu itp.

Ciemność, widzę ciemność!!!

vespos:D

Lilaa i widzisz jakoś nikt nie raczy nam wyjaśnić jaki jest związek między paleniem cienkich papierosów a orientacją homoseksualną? Hmmm.Czyżby nie było żadnego :D ?

dream on

nie błażnijcie się już...

Violette - nie ma związku. :)))

jeszcze nam gejow i lesbijek w Łomży brakuje...

lilaaa, violette i mimo Waszej świtłości pogladów niestety, społeczeństwo nasze jest "zacofane" - normalne i bardzo dobrze.

'zacofane' = normalne?

acha.

Ja nie mam juz sily na ten temat... Cokolwiek by sie nie powiedzialo, to zle. Moje argumenty podobno beznadziejne, ja swoje chociaz poparlam faktami. Ktos rzuca jakimis tezami jak to homoseksualisci ciesza sie z wyleczenia, na prosbe poparcia tego jakimis dowodami - cisza.
SaneOne pisze, zebysmy sie juz nie blaznili...A kto tu sie blazni? My, czy wy?
Przeciez to paranoja...
A tak na marginesie... W mojej szkole organizowany byl ostatnio piknik psychologiczny... Z ciekawosci podeszlam i porozmawialam o homoseksualizmie. Czy mam napisac, co mi powiedzial? Czy znow na mnie naskoczycie? Ze to nieprawda, bo przeciez homoseksualizm to jest choroba( pokazcie mi miejsce, gdzie jest tak napisane). A jesli ten psycholog powiedzial, ze to nie jest choroba, to co uslysze? Ze przeciez mimo wszystko ilus tam psychologow jest innego zdania? Ilu? Kilka procent? Ha ha, czyli mniej wiecej tyle samo co homoseksualitsow.:D Sa w tzw. mniejszosci. A mniejszosc slynie z tego ze nie ma szans.......................................... Nie ma tolerancji dla psychologow tak twierdzacych, tak samo, jak wy nie tolerujecie homoseksualistow:D Pasuje???????????

wszędzie to jest :-D to czemu niemiało by być w Łomzy :-P

czesc Lilaaa:) milo Cie znowu widziec...pomysl chwilke tu nie chodzi o to ze nie toleruje sie tych osob-homoseksualistow, tylko nieakceptujemy homoseksualizmu a to roznica.Moze skonczy wzajemnie obrzucac sie blotem, klocic jak dzieci kto ma racje( i tak kazdy wie swoje, ma swoje poglady,i opinie na ten temat,i wcale nie musi sie zgadzac z druga osoba)....

p.s. jak tam twoj egzamin mam nadzieje ze ok...i przynajmiej 4 jest ....

Na PEDALOW jest sposob,jak by takiego wypierdo'''lilo ze 300 kutasow bez wazyliny, to by sie mu odechcialo!!!A tak na marginesie od pedala do pedofila to maly krok

lilaa: no nie wiem czy ja się błaźnię... ja nie gubię się we własnych myślach, nie piszę o niczym, czego nie mogę poprzeć dowodami i nie brnę w jakieś ślepe zaułki typu: gdzieś coś tam kiedyś widziałam, czytałam, jestem mądra, albo mi się zdaję, ale macie mi wierzyć...

HOMO NA WOJNIE
"aaaa masz ty nie dobryy wrogu granata"

TERMINATOR 7 bierze prysznic spada mu mydło schyla się po nie a na wyswietlaczu w oku pojawia się napis
"system wykrył nowe urządzenie trwa instalacja oprogramowania"

całkowity brak tolerancji ja tam do homo nic nie mam ale jestem za całkowitą izolacją tych zboczeńców

ale pokażcie mi hetero który by powiedział NIE gdyby dostał zaproszenie do wspólnej zabawy od baraszkujących les. :-))))

AZAZEL

SaneOne - radze poczytac ze zrozumieniem
kolarzyna8 - wlasnie szukam wynikow:-)

http://wiadomosci.o2.pl/?s=513&t=9138
Polecam!

dream on

Czemu to nie ja jestem autorka tego artykulu?;-(

violette- hehe, zaraz beda glosy ze ten artykul byl sponsorowany przez homoseksualistow i ich stowarzyszenia, a ci co go napisali, to g... wiedza, bo przeciez homoseksualizm to trzeba leczyc:-) I mnie i Ciebie tez:-)

http://www.gazetawyborcza.pl/1,75480,3407056.html?as=10&ias=10&startsz=x

To dla tych, co chca "leczyc" z homoseksualizmu... Troche dlugie ale warto przeczytac:-)

buahhahahha a co Gazeta Wybiórcza miała napisać, że homoseksualizm da się leczyć????? Oni to z samej ideologii będą zawsze twierdzić, że to nie choroba...

Teraz czytam....i czytam.... i czytam.... końca rozmowy nie widzę :-)

Proszę o odpowiedź typu: TAK/NIE. Więcej żadnych argumentów nie chcę... tylko odpowiedź typu TAK/NIE... Bardzo o to proszę....

1) Czy homoseksualizm jest w 100% normalny ????
2) Czy homoseksualiści powinni mieć w 100% takie same prawa jak ludzie hetero ????
3) Czy wszyscy ludzie homoseksualni powinni mieć prawo do adopcji dzieci ????
4) Czy ludzie homoseksualni mają 100% więdzy na temat "stanu*" w jakim się znajdują ????
5) Czy osoby doświadczone w temacie(lekarze/psycholodzy) powinny uświadamiać osoby homoseksualne w jakim "stanie*" się znajdują ????
6) Czy 100% ludności heteroseksualnej może przejść na homoseksualizm ???? (czy jeżeli chce to może się zamienić na homoseksualizm)
7) Czy osoby homoseksualne powinny czuć się urażone jeżeli doświadczą JAKIEGOKOLWIEK przejawu dyskryminacji ????
8) Czy osoby HETEROseksualne powinny w szczególny sposób traktować osoby HOMOseksualne ????
9) Trudniej jest spełnić swoje potrzeby seksualne homoseksualiście niż heteroseksualiście ????
10) Bardziej wolisz, żeby rodzice byli homoseksualni niż heteroseksualni ????
11) Czy uważasz, że homoseksualista jest "gorszym" człowiekiem ????
12) Czy homoseksualista widziany na ulicy znacząco przeszkadza Ci w życiu ???? (bardziej niż np: bezdomny?)
13) Czy za sam fakt bycia homoseksualistą można "wykluczyć" go ze społeczeństwa ????
14) Bardziej Ci odpowiada stwierdzenie: heteroseksualni i dziecko niż homoseksualni i dziecko ????
15) Rewizję osobistą mężczyzn bardziej powinien przeprowadzać homoseksualny mężczyzna niż heteroseksualna kobieta ????

Tu macie 15 pytań. Dopuszczalna jest odpowiedź typu TAK lub NIE. Jeżeli nie rozumiesz do końca pytania lub "po połowie każda odpowiedź jest dobra" to odpowiedz tak jak Ty ją rozumiesz i która wg Ciebie "jest bardziej dobra" :-P... Bardzo proszę o odpowiedzi np:
1) Tak
2) Nie
3) Tak
4) Nie
A później jeżeli masz jakieś uwagi to proszę o pisanie ich mniej więcej tak:
1) Tak... ale uważam, że...
2) Nie... ale uważam, że...

To taki mały test... jak ktoś niechce to niech nie rozwiązuje(jeżeli wiecie o co mi chodzi)...
Bardzo proszę Lileeę o rozwiązanie testu i osoby, które bardzo chcą wyrazić swoją opinię na ten temat...

Pozdrawiam

1) Nie
2)Nie
3)Nie
4) Nie
5)Tak
6)Nie
7)nie
8)z pewnoscia nie
9)tak
10)nie
11)nie
12)tak
13)nie
14)tak
15)nie

O taką odpowiedź mi chodziło. Dziękuję.

1)nie
2) tak
3) nie
4) nie można tego określić, zależy od danego człowieka
5) jasne,że powinni probować TAK
6) nie!
7) tak
8) nie
9) nie
10) nie
11) stanowczo nie
12) nie
13) nie
14)tak
15) nie

i po co ten test?

1. TAK
2. TAK
3. NIE
4. TAK (DZIWNE PYTANIE)
5. TAK (NP W PRZYPADKU ZANIŻONEJ SAMOOCENY HOMOSEKSUALISTY Z POWODU WARUNKÓW SPOŁECZNYCH)
6. NIE. :)
7. TAK.
8. NIE.
9. NIE.
10. BEZ ZNACZENIA.
11. NIE.
12. NIE.
13. NIE.
14. BEZ ZNACZENIA.
15. CO TO ZA PYTANIE? :)

Rejestracja i Vespos dziękuję za odpowiedź. Czy pytania dziwne ???? Normalne :-)
Ja na teście psychologicznym miałem pytania typu: bardziej kochasz ojca czy matke ???? Czy jest Ci dobrze ? I wiele innych dziwniejszych pytań... Na te pytania było ciężko odpowiedzieć ;-) Ale specjalnie są takie...

Wynik tej małej ankiety powiniem odpowiedzieć na kilka pytań, które padły wyżej w dyskusji...

Mam nadzięję, że Lilaaa też odpowie na te pytania. I jeszcze ze dwie osoby i zobaczymy co z tego wyjdzie... Ja też chętnie odpowiem....

Pozdrawiam

Ależ nie ma za co. :)

A ja mam takie zdanie:
nie wiem czy to choroba czy nie, i szczerze mowiac mam to w glebokim powazaniu.
Jesli to robia dorosle osoby miedzy soba to niech sie grzmoca ile wlezie, jesli im to pasuje.
Ale wara od dzieci i od ludzi ktorzy sobie tego nie zycza.

Dlatego jak najbardziej niech maja swoje kluby i puby, zeby tam mogli sie obsciskiwac, bo ja np. nie chcialbym patrzec na dwoch facetow ktorzy sie mindola ze soba bo chyba bym sie porzygal,
i nie chodzi o to ze nie jestem tolerancyjny tylko to jest po prostu obrzydliwe i nieestetyczne.
Zreszta tak jak swoje kluby maja metalowcy, jazzmani itp. Nie pasuje mi atmosfera z takiego czy innego wzgledu to nie chodze i mam swiety spokoj.

I nikt mi nie wmowi ze to jest normalen. Nie jest i koniec kropka, bo normalny jest zwiazek faceta z kobieta.

Ale jesli im takie zycie odpowiada i z jakis przyczyn sa tacy a nie inni to trudno, Ich bol i ich dola.

Wnerwia mnie tylko to ze oni caly czas oczekuja jakiegos wyjatkowego traktowania, a nie zwyklej tolerancji.
Nie mozna uznac za norme czegos co nie jest normalne.
Jesli ktos jest uposledzony umyslowo, to mam mowic ze nie jest?? (tylko takie porownanie),
Jest i tyle. Co nie znaczy ze mam go wytykac palcami, smiac sie z niego, rzucac w niego kamieniami itp.
Jest jaki jest i tyle.

Ale "organizacje" homo... chcialyby zeby uznac ich za normalnych.
To nie jest normalne.
Tak jak nei jest normalne ze ktos nie ma nogi czy reki.
Ale nie znaczy to ze mam sie smiac z tych ludzi czy ich napietnowywac.

Ale niestety, z racji swojego uposledzenie pewnych rzeczy nie moga robic tak jak inni normalni ludzie, z rekami i nogami.
Czlowiek bez rek nie bedzie pianista, chociaz potrafia malowac pieknie nawet palcami od nog.
Ale pianista nie da rady byc i koniec kropka. Jego nieszczesie. Taki los.
Tak samo para gayow nie moze miec dzieci i tyle w temacie. Ich pech, taki los.

Niech dorosli ludzie sypiaja z kim chca, ich sprawa.
Ale to nie jest normalne i musza pogodzic sie z faktem ze z racji swojej przypadlosci, pewnych spraw ktore sa dostepne dla normalnych ludzi oni
nie moga dostac ani robic.
Natomiast nie powinno sie robic z nich jakis potworow, bo dopoki robia to miedzy soba i nikogo nie krzywdza to ich sprawa.
Powinno sie ich tratktowac z tolerancja, tzn, nie zauwazac ich orientacji.
Jestes pedalem? OK, twoja sprawa.

kurde mialo byc krotko... ;o)

Dopiero co powrocilem z tego polonijnego turnieju pilkarskiego w Stamford, a ktorego to glowna atrakcja byl wlasnie goscinny wystep Naszego LKSu.
Nie bede sie rozpisywal tu za bardzo, mogac tylko oznajmic iz turniej sie udal; tzn. tak pogoda jak i frekwencja dopisaly, a i LKS pokazal duzo lepszy futbol niz nawet w poprzednim meczu w Garfield.

Przybylo tam tez mnostwo Lomzyniakow, ktorzy po rozschwytaniu wszystkich gadzetow i koszulek oferowanych na straganie LKSu, barwnie prezentowli sie na trybunach ... cos niemal jak na Zjedzie ...hehe.

Tak dla formalnosci - LKS latwo rozprawil sie z reprezentacja (czyt. zlepkiem ...:D) druzyn polonijnych 5:0, przy czym caly 'caveat'/sek w tym, ze chyba az cztery bramki zdobyli dwaj miejscowi zawodnicy, ktorzy goscinnie wystepowali w barwach LKSu. Ale nic to, bo w tym przypadku wynik naprawde nie jest az tak wazny - grunt, ze LKS tym razem pokazal bardziej elegancki i efekywny futbol.

W tym spotkaniu (znowu wg mej skromnej opinii) wyroznil sie mlody napastnik z nr 20 (Rogowski?) i jak kiedys Boguskiemu, korego to chyba wlasnie ja po raz pierwszy 'promowalem' tu na tym forum, wroze temu zawodnikowi takze duza przyszlosc (majac nadzieje, za On tu nie zaglada ....:D).

wychu

PS. Niestety, tym razem zadnych fotek na razie 'nima', a jesli cos, to moze dopiero za kilka dni. No coz - maly niewypal. Sorry ...:(.

Dopiero co powrocilem z tego polonijnego turnieju pilkarskiego w Stamford, a ktorego to glowna atrakcja byl wlasnie goscinny wystep Naszego LKSu.
Nie bede sie rozpisywal tu za bardzo, mogac tylko oznajmic iz turniej sie udal; tzn. tak pogoda jak i frekwencja dopisaly, a i LKS pokazal duzo lepszy futbol niz nawet w poprzednim meczu w Garfield.

Przybylo tam tez mnostwo Lomzyniakow, ktorzy po rozschwytaniu wszystkich gadzetow i koszulek oferowanych na straganie LKSu, barwnie prezentowli sie na trybunach ... cos niemal jak na Zjedzie ...hehe.

Tak dla formalnosci - LKS latwo rozprawil sie z reprezentacja (czyt. zlepkiem ...:D) druzyn polonijnych 5:0, przy czym caly 'caveat'/sek w tym, ze chyba az cztery bramki zdobyli dwaj miejscowi zawodnicy, ktorzy goscinnie wystepowali w barwach LKSu. Ale nic to, bo w tym przypadku wynik naprawde nie jest az tak wazny - grunt, ze LKS tym razem pokazal bardziej elegancki i efekywny futbol.

W tym spotkaniu (znowu wg mej skromnej opinii) wyroznil sie mlody napastnik z nr 20 (Rogowski?) i jak kiedys Boguskiemu, korego to chyba wlasnie ja po raz pierwszy 'promowalem' tu na tym forum, wroze temu zawodnikowi takze duza przyszlosc (majac nadzieje, za On tu nie zaglada ....:D).

wychu

PS. Niestety, tym razem zadnych fotek na razie 'nima', a jesli cos, to moze dopiero za kilka dni. No coz - maly niewypal. Sorry ...:(.

Nie wiem jak to sie stalo, ale moj post w jakis tam sposob( i to podwojnie) znalazl sie w tym temacie, zamiast w tym o pobycie LKSu w Stanach.
Czyzby jakies czary-mary?
Admin?

Bywa. :)

1) Czy homoseksualizm jest w 100% normalny ????

NIE

2) Czy homoseksualiści powinni mieć w 100% takie same prawa jak ludzie hetero ????

zależy o jakie prawa chodzi... prawo do pracowania, kształcenia itp. - TAK

3) Czy wszyscy ludzie homoseksualni powinni mieć prawo do adopcji dzieci ????

NIE

4) Czy ludzie homoseksualni mają 100% więdzy na temat "stanu*" w jakim się znajdują ????

NIE WIEM

5) Czy osoby doświadczone w temacie(lekarze/psycholodzy) powinny uświadamiać osoby homoseksualne w jakim "stanie*" się znajdują ????

TAK, powinni im mówić, że z tego można się wyleczyć...

6) Czy 100% ludności heteroseksualnej może przejść na homoseksualizm ???? (czy jeżeli chce to może się zamienić na homoseksualizm)

NIE

7) Czy osoby homoseksualne powinny czuć się urażone jeżeli doświadczą JAKIEGOKOLWIEK przejawu dyskryminacji ????

NIE WIEM, ich sprawa jak się czują...

8) Czy osoby HETEROseksualne powinny w szczególny sposób traktować osoby HOMOseksualne ????

to znaczy w jaki?

9) Trudniej jest spełnić swoje potrzeby seksualne homoseksualiście niż heteroseksualiście ????

NIE WIEM

10) Bardziej wolisz, żeby rodzice byli homoseksualni niż heteroseksualni ????

BUAHAHAHA co za pytanie

11) Czy uważasz, że homoseksualista jest "gorszym" człowiekiem ????

gorszym NIE, ale chorym TAK...

12) Czy homoseksualista widziany na ulicy znacząco przeszkadza Ci w życiu ???? (bardziej niż np: bezdomny?)

NIE, ale uczucia okazywane sobie przez homoseksualną parę już TAK...

13) Czy za sam fakt bycia homoseksualistą można "wykluczyć" go ze społeczeństwa ????

NIE... innych chorych też się nie wyklucza...

14) Bardziej Ci odpowiada stwierdzenie: heteroseksualni i dziecko niż homoseksualni i dziecko ????

pierwsze zdecydowanie...

15) Rewizję osobistą mężczyzn bardziej powinien przeprowadzać homoseksualny mężczyzna niż heteroseksualna kobieta ????

buahaha... jak dla mnie kobieta :D

SaneOne: ale z Ciebie hipokryta. Popatrz!

Odpowiedziałeś:

"5) Czy osoby doświadczone w temacie(lekarze/psycholodzy) powinny uświadamiać osoby homoseksualne w jakim "stanie*" się znajdują ????

TAK, powinni im mówić, że z tego można się wyleczyć..."

- No dobra, niech się leczą. Skoro tak uważasz. Dlaczego na kolejne pytanie odpowiadasz inaczej? Teraz odpowiadasz przecząco na tylko trochę inaczej postawione pytanie.

Popatrz!

"6) Czy 100% ludności heteroseksualnej może przejść na homoseksualizm ???? (czy jeżeli chce to może się zamienić na homoseksualizm)

NIE"

Puk Puk!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org