Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Prośba o pomoc! |
Dostałam gratis wersję próbną programu Microsoft'u. Obejrzałam i chciałam usunąć, a tu raz pliki tylko do odczytu, co zmieniłam, ale i to nie pozwala wyrzucić tych plików/katalogów do kosza. Czy ktoś zna skuteczny sposób pozbywania się takich "systemowych" plików, gdzie np. Microsoft wprowadził różne ograniczenia? Proszę o podpowiedz.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Prośba o pomoc! |
To powiedz coś więcej. Co to za program. Jaki masz windows... No jak najwięcej....
|
|
złapałaś wirusa :P nazywa sie microsoft a poważniej. Czy przypadkiem nie pokazuje ze pliki są używane przez jakiś program? Jeśli tak to wyłącz procesy za to odpowiedzialne. Z programami Microsoftu bywa tak że pliki często sązaszyte głęboko w system i raczej już nie usuniesz ich a przynajmniej nie wszystkich.
|
|
Uruchom komputer w trybie awaryjnym i spróbuj wtedy usunąć
|
|
w ostateczności zostaje format
|
|
Skusiłam się na wersję probną Office'a, ale zawsze pojawia się ten klopot, jeśli chodzi o jakiś plik np. Microsoft'u. Każdy w domu może to sam sprawdzić. Ciężko niektóre sprawy usunąć, nawet jeśli nie są używane. Tworzą jakieś zabezpieczenia. Niby walczą z piractwem, a w druga stronę też "uszczęśliwiają" na siłę.
|
|
Witam ! Koniecznie zajrzyj tu: www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1571&t=59 Fragment opisu z powyższej strony: Unlocker 1.8.5 Bezpłatne narzędzie, które pozwala na wykonywaniu operacji (przenoszenie, zamykanie) na plikach lub folderach zablokowanych przez jakieś procesy lub aplikacje. Unlocker integruje się z menu kontekstowym Eksploratora Windows. Aby odblokować plik lub folder wystarczy go wskazać, a następnie kliknąć prawym przyciskiem myszy i z menu kontekstowego wybrać opcję Unlocker. Po jej wybraniu uzyskujemy podgląd przyczyny problemu tj. procesów i aplikacji blokujących element oraz możliwość ich zamknięcia, co pozwala na wykonywanie już dowolnych operacji na pliku lub folderze. Co ważne, do odblokowania elementów nie jest wymagany restart systemu - program przeprowadza całą operację "w locie".
|
|
Tak wogóle to czasem wystarczy zwykłe przywracanie systemu... Pomaga też na zainstalowane programy. A napisz mi jak próbowałeś odinstalować tego office'a ???? Przez dodaj/usuń programy? Czy Ty poprostu próbowałeś usunąć katalog w którym się znajduje office ???? Dziwna sprawa dla mnie...
|
|
Próbowałam użyć Unlockera, ale pojawia się komunikat: Brak uprawnień do Debugowania i link do strony producenta. Faktycznie mają umowę z Microsoft zapobiegającą takim sprawom. Odsyłam na stronę : ccollomb.free.fr/unlocker/. Odpowiedz jest w FAQ. Umowa z Microsoft. Podobno jedyny skuteczny sposób to wgranie ponowne czystej kopii Windowsa. Dzięki wszystkim za porady.Pozdrawiam!
|
|
hahahaha, no i mimo nie wiem ilu problemow, ludzie beda kombinowac jak konie pod gorke, ale M$ najlepszy jest :P I kto tu sie meczy? Wspolczuje... -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
TU ZNAJDZIESZ FAJNA GRE NA USPOKOJENIE NERWOW http://www.gra.lucgor.info/index.php?u=673
|
|
damian jelopie. daruje dobie tą gre i nie wrzucaj linkow w kazdym poscie
|
|
lol. chlopak nie ma z kim grac, biedaczyna.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |