poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Festiwal Polskiej Piosenki w Opolu

Weszliśmy do Unii i owszem, jest miło, sympatycznie.
Ale żeby z angielskiego język ojczysty robić, tego nie jarzę.

Siema

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Festiwal Polskiej Piosenki w Opolu

Pewnie masz na myśli "blog 27" czy jakoś tak ,a ja im się nie dziwie , że zaśpiewały po angielsku ,bo jak przemówiły po polsku, to ja bym je umieścił w jakiejś specjalnej kategorii np." od Opola do przedszkola" ale cóż o gustach nie powinno się dyskutować.
Ogólnie polska piosenka ma się dobrze zresztą jak zawsze,Wydra,Cerekwicka,Rubik -moi faworyci ,nie zawiedli.

hmmmm, pewnie dlaniektórych (co spiewają po angielsku) ten język wydaje się być lepszym i łatwiejszym.

no i proszę bardzo !
aż się serce raduje !
>gdyż Polacy nie gęsi, też swój język mają<
oby tego nikt dzisiaj nie zepsuł...

Szkoda, że zapowiadający Opole nie dotrzymał słowa "Jak się pojawi jedno słowo po angielsku to kończymy program", a zaraz zapowiedział " Biiiiig Sisters", a po polsku powinien powiedzieć " Trzyyyyyyyyyyyyyyyyyyy hiiiiiiiiipopooooooooootamy" na scenę.

ściemka wszystkim

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org