Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
basen naotwartm powietrzu w Łomży |
Wpadł mi do głowy jeden pomysł, a mianowicie budowa przez władze miejskie basenu odkrytego w naszym miesice, pomysl wziął się z tad że bulawary nadnartwiańskie to my zobaczymy jak sie zestarzejmy a woda w "naszej" rzecze do czystycz nie należy jak wam sie podba perspektywa budowy basenu gdizes w okolicach np, nowo planowanego ronda na terenach zielonych przy ul. zawadzkiej, pomyslalem tez o terenie miedzy stokrotka a blokami na ks,janusza- gdzie czesto cyrk/karuzela otwiera swe podwoje ale tam chyba za mało miejsca generalnie w łomży w okresie letnim nie ma co robic, w pewnym miescie <dla zianteresowanych Oławie> jest taki basen, masteczko 30 tys, w okresie od czerwca do wrzesnia ludzi tlumy, mnysle ze przewija sie jakies 200-300 osob dziennie, a u nas? miasto dwa razy wieksze a basenu nie ma, owszem jest kryty ale woda w nim tak chlorowana ze po opaleniznie ani sladu nie bedzie i co za przyjemnosc siedizec pod dachem gdy taka pogoda koszta? dudowa basenu plus infrastruktury? chyba nie wyniosa wiecej niz budowa domku jednorodzinnego jak wam sie pomysl podoba i czy widzicie jakis sposob by dotrzec z tym do wladz miasta ???
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: basen naotwartm powietrzu w Łomży |
O ile mi się zdaje to były jakies plany budowy, czy rozbudowy basenu w Łomży. Oczywiście krytego - bo można korzystac w zimie. Uważam, że basen w Łomży powinien być z prawdziwego zdarzenia - i nie chodzi mi zupełnie o ten szkolny w 10-tce ... Zambrów może tu świecić przykładem;/
|
|
do zambrowa moge pojechac raz na dwa tygodnie, wiecej to mnie finansowo wykonczy, a pomysl budowy basenu odkrytego to jak dla mnie ciekwasze propozycja niz rozbudowa amiteatru- koncertow mamy w Łomży tyle co palców u jednej ręki, kolejnej ławeczki, ronda Pani Bielickiej- owszem szacunek jej sie należy ale bez przesady, zreszta należy pomyslec tez o nas młodych
|
|
Bardzo dobry pomysł, w ubiegłym roku byłem w Niemczech i w miasteczku kilkutysięcznym był taki basen... ludzi tłumy... więć myśle, że i zarobek byłby z tego dobry i zabawa przednia.
|
|
Spokojnie, jest kasa z UE to w koncu wybuduja ten basen, a kiedy go wybuduja to ten z zambrowa powoli bedzie podupadac bo teraz to my - Łomżanie go utrzymujemy.
|
|
Słyszałem już o tym pomyśle dawno. Ale nie wierzę by ta ekipa rządząca była zdolna do takiej wizji, no chyba, że w deklaracjach przedwyborczych. Obiecywać to oni potrafią. Za co się wezmą to schrzanią. Bulwary już dawno, zaraz po rozpoczęciu pierwszej kadencji miały się realizować, centrum kultury, drugi basen, blok komunalny. Jak efektywność tych deklaracji osiągnie 15% i to przez dwie kadencje to bedzie cud. Zostawcie ich na 3 kadencję to t bedą bardziej efektywni i zrealizują 20% programu z pierwszej kadencji.
|
|
Jak na tem starem basenie nie zrobią tego miejsca dla dzieci tak jak w Zambrowie po za dużym basenem to też beda pieniądze wywalone. Lepiej żeby wtedy go nie remontowali szkoda many.
|
|
w zimie rowniez mozna korzystac z odkrytego basenu.
|
|
mnie tez wpadaja do glowy pomysly... trzeba miec kase wpierw, a potem lokalizacja... i tak na to nie liczcie :) pozdrawiam...! ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
To jest horror taki basen , jak z tysiąc ludzi stoi obok siebie i się chlapie. Polecam Narew , Sanepid zapewnia bezpieczną kąpiel i pływanie.
|
|
A jak ktoś tam nasika ??? To co będzie basen czy szambo???
|
|
<fanka bociana> jak juz piszesz cos to przynajmniej z sensem a nie tylkpo to by podniesc ilos postow w statystyce, pomijajac fakt iz nie powinno sie mierzyc poziomu kultury innych swoimi normami:P <autochtot> to czy ludzie beda sie sciskac i gniesc zalezy od powierzchni przy basenie, na terenach zielonych przy bylym "Eupry" przy zawadzkiej jest duzo miejsca i jest to teren miasta a nie prywatnych jednostek a co do stanu czystosc Narwi moze i Sanepid dopuscil do uzytku ale jak widze plynacego przy brzegu "pamersa" a tuz za nia podaza plama oleju wymieszana z jakims zielskiem to mi sie nie usmiecha w tym babrac kasa? 3 zl od biletu ulgowego/5 od normalnego <czysto hipotetycznie tak jak i caly temat niestety> 150 "dzieciakow" + 100 "doroslych"=950 zl dziennie, korzystajac z basenu tylko od polowy czerwca do wrzesnia kazdego dnia mamy juz w sumie 71 tysiecy- liczba polskich złotych chyba calkiem ładna?
|
|
To nie tak , nie porównuj wody bieżącej do zaludnionego basenu w którym co któryś tam gówniarz sika. Rzeka to ogrom wody , który ulega samooczyszczaniu. Znam takie baseny i całkowicie mnie one nie rajcują. Inną zaletą rzeki jest wspaniały relaks przy płynięciu od mostu , do mostu.
|
|
a zupelnie inn a rzecza jest skok do ody gdzie wiesz co jest na dnie, gdzie nie zastanie cie jakis konar czy inny element unoszony przez wode, do basenu sikaja dzieci a do wody leci szambo z okolicznych gospodarst, nawozy wraz ze splywajaca deszczowka, fekalia krow i wszelkiego rodzaju bydla wypasanego i pojonego w okolicy Narwi w Drozdowie, Nierwodowie Rakowie Kalinowie
|
|
dla mnie to jest denny pomysł . Poszedł bym raczej za budową dobrego , z pełnym wyposażeniem krytego basenu ( zjeźdżalnie , wodospady , fontanny itp ) , taki aqwapark . Odkryte baseny - duży koszt i utrzymanie , 0 zysków i brak higieny . ___POLAK___TO___JA___
|
|
aqwapark ? hehee zgoda ale sponsorujesz, koszt budowy kilkakrotnie wiekszy, fakt ze przez caly rok czynny ale co za tym idize koszty utrzymania przez caly rok takze sa, nie wiem jakie masz koszty utryzmania na basenie otwartm zima-jak dla mnie takie jak temperatra- ujemne:P powiedz szczerze kogo stac na wizyte kilkugodzinna w aqwapark,u skro jedna godzina takiej przyjemnosi kosztuje 10 przy opcji uczen/student
|
|
Kilka odkrytych basenów i dużo zieleni, boiska do piłki siadkowej place zabaw dla dzieci - cały kompleks. Uważam, że dobry pomysł. Nawet jak rachunek by wychodził na zero , to warto. " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Pomysł wart grzechu.Proponuje O D P Ł A T N O, z własnych środków wycieczkę dla szanownych radnych do Tatralandi na SŁowację.W celu poszerzenia horyzontów. A jak w kieszeni by jeszcze coś zostało to Tropical Islands pod Berlinem. Pośpiech wskazany.By Ostrołęka nas nie ubiegła.))
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |