Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
nie tankujcie tam bo kradna! |
"najtanszy gaz" wcale nie jest najtanszy! mowie o stacji LPG za torami na przeciwko Orlenu. mam zbiornik 35 l. a tam wlewaja mi 40 mimo ze na stacjach firmowych typu BP, ORLEN, SHELL wchodzi idealnie 35. tankujac 40l za 1.73 na tej stacji jest drozej niz wlac dobrego gazu 35l. z BP za 1.97. zdecydowanie nie polecam tej stacji.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: nie tankujcie tam bo kradna! |
aha i dodam jeszcze ze na tych "40 l." po trasie zrobilem 405km (srdnia kolo 10l. na 100km), a na 35 l. z dobrej stacji troche ponad 450 km (srdednia ok 7,7 l. na 100km) to ta sama trasa i podobne warunki. chyba jednak nie wrato kusic sie "tanim" gazem bo nie jest wcale tani, a samochod pali go więcej. czy wy tez to zauwazyliscie?
|
|
Więc zapytaj pracownika tej stacji dlaczego jeśli masz zbiornik 35l to wchodzi Ci 40li niech w zadawalający sposób to wyjaśni a jak nie to poproś właściciela.. ________ Malachit
|
|
Miałem taki sam przypadek. W zbiornik 60 litrów weszło chyba ponad 61, więc nie taka duża nadwyżka. Bo 5 litrów w twoim przypadku to całkiem sporo. Pracownik tłumaczył, że to wina pogody.
|
|
Też miałem tam ( w WZGS ) taki sam przypadek, do zbiornika 37 litrów weszło 40. Pracownik stacji stwierdził że zawór nie odbił w instalacji u mine w aucie daltego, i powiedział że jak chce to może mi pokazac wszystkie certyfikaty i zaświadczenia badania dot. ich stacji , podziękowałem i odjechałem nie taknujać tam juz nigdy więcej niech sobie te certyfikaty wsadzi w... skoro w innych stacjach nie miałem taiego przypadku. Tankuję w piątnicy za hotelem, na orlenie w Łomży, lub czasami na Statoil jak mi sie nie chce jechac dalej
|
|
Na shellu podobno jest bardzo dobry jakościowo gaz. Nie wiem bo jeżdżę na paliwie, ale tak słyszałem ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
hehe kradną i nie tylko tam...
|
|
no niestety i ja sie skusilem na zatankowanie na tej stacji. Na pelnym zbiorniku zrobilem 290 km. Tankujac na stacji Orlen lub Statoil lub jakiej kolkwiek innej robie okolo w 360-370 KM. Myslalem ze mi ulegla uszkodzeniu instalacja gazowa, ale jak widze to nie to i nie tylko mnie takie cos spotkalo :)
|
|
w VipeR-rze masz gazik ? :)
|
|
Ilości tankowanego tam gazu nie sprawdzałem, ale... Tankuje tam pewien młodzian, ten niższy i szczuplejszy. Tankuje tak, aby do pełnych złotych brakowało 20-40 groszy i sytematycznie, "na wydrę" nie wydaje reszty. Rachunek jest prosty- z zatanowanych 100 samochodów ma gościu niezłą kasę. Ten drugi jest OK. Myślę, że właściciel powinien coś z tym zrobić.
|
|
Potwierdzam, w zbiornik 28l chłopakom udało się zatankować ponad 32l, jak to zgłosiłem do własciciela to zasłaniał się zmienną temperaturą między nocą a dniem tankowałem w styczniu pierwszy i ostatni raz na tej stacji lpg, jednym słowem oszystwo, dodam tylko że nigdy na innych stacjach nie udało zalać się więcej niż 28,5l. Pozdrawiam
|
|
Na shellu jest dobry gaz! Tankuje tam co jakis czas i autko nie dosc ze dobrze idzie to wchodzi tyle gazu co byc powinno:] zawsze tak samo i na innych stacjach tez:] wiec polecam stacje shell
|
|
Przez rok a moze i nawet wiecej czasu tankowalem naprzeciwko stacji ORLEN lub w Piatnicy i nie zauważyłem takiego przypadku. Zawsze mialem te same spalanie w miescie latem okolo 12-13, zima 15-18 litrow.Omega 2.0.Kiedys zatankowalem na Wygodzie,do 40-litrowego zbiornika weszlo 44 litry, w zbiorniku mialem jeszcze kilka litrow.Tylko raz tam zatankowalem i nigdy juz wiecej :)
|
|
U mnie w zbiornik ok 40l weszło ponad 50l!
|
|
O jakim Shellu koledzy piszą?
|
|
Shellu na wylocie do wawy po prawej stronie przed samymi Konarzycami.
|
|
Potwierdzam, że nie warto tam tankować ;-] Polecam BP - dobry jakościowo gaz.
|
|
michal91: stacja benzynowa Shell
|
|
to ja sobie chyba rower, nie samochód kupię....
|
|
ja miałem to samo na tej stacji w (WZGS) tylko ze z paliwem zatankowałem w zbiornik 5 litrowy z podziałka. robiłem to wiele razy na innych stacjach i było ok a tutaj niespodzianka zatankowałem 5 litrów a weszło dokładnie 5.22?? zapłaciłem za to. powiedziałem to sprzedawcy który tam był bez skutku czy znacie jakąś instytucje która by mogła tym sie zająć bo to trochę przegięcie tanie paliwo ale jakie oszustwo.
|
|
Ostatnio i ja się wkórwiłem zalałem gazu do przejazdu na 250 km po mieście, a tu zdziwko zrobiłem 160 :( i to właśnie na tej stacji, co do benzyny to samo wole tankować w BP
|
|
tanokwalem 18 miesiecy na bazie WZGS srednio raz na dwa tygodnie i nigdy nie mialem problemu z iloscia zatankowanego gazu zawsze wchodzilo tyle samo!Mam kompoter ze spalaniem i zawsze z dokladnoscia do 10 kilometrow potrafilem ocenic kiedy gaz sie skonczy!
|
|
lunatyk- masz rację tak było ja z tej stacji korzystałem przez rok do dnia 06.06.2007, gdzie zatankowałem po raz ostatni, dzięki forum nie zaczołem kombinować przy układzie zapłonowym:)
|
|
Bierzcie pod uwagę , że teraz korzystacie z klimy , co powoduje zwiększenie zużycia czy to benzyny , czy to gazu. U mnie samochód w tym układzie spala ponad 15 % więcej.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |