Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
pytanie o policealne studium farmaceutyczne |
Witam!!Zamierzam podjąć naukę w policealnym studium farmaceutycznym w Łomzy.Jest to szkoła prywatna.Chciałabym się dowiedzieć jaki jest poziom nauki w tej szkole oraz czy po jej ukończeniu nie jest trudno zdać egzamin zawodowy.Czy w Łomży absolwenci tej szkoły maja problem ze znalezieniem stażu a potem pracy.Wiem,że jest też szkoła dzienna ale nie chciałabym rezygnować z mojej obecnej pracy.Bardzo proszę o opinie. pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: pytanie o policealne studium farmaceutyczne |
Jeżeli chcesz pracować jako farmaceuta, odradzam Ci tą szkołę, ponieważ w Łomży - lub gdziekolwiek indziej, apteki nie chcą przyjmować na staż, a co dopiero do pracy. Po zaocznej szkole nieeeeeeeee w tej branży. Tylko po dziennej szkole masz szanse podjąć pracę. Chyba, ze ktoś w rodzinie ma aptekę. Podzwoń po aptekach i powiedz, ze jesteś po szkole zaocznej - sama zobaczysz reakcje. Pozdrawiam
|
|
Witam!! Bardzo dziekuję za odpowiedż.Lepiej to wiedzieć przed podjęciem nauki w tym studium. Jeżeli tak to wygląda to nie zdecyduję się na tę szkołę.Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.
|
|
Witaj! Szkoła taka jak każda inna czyli jednym słowem uczyć się trzeba i to dużo, z powodzeniem pracuję od kilku lat w aptece po tej szkole i nie widzę wielkiej rożnicy między uczniami ze szkoły prywatnej zaocznej a dziennej. Wiem napewno, że szkoła zaoczna oferuje swoim uczniom duże zaplecze jeśli chodzi o cwiczenia, materiały, substancje natomiast wyposażenie w szkole dziennej ponoć jest stosunkowo ubogie. Znam wiele osób, które pracują w aptece po szkole zaocznej, więc myślę, że warto spróbować, a wiedza i zaangażowanie w to co robisz napewno ci pomogą pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |