poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Polska zawiść

Szanowni forumowicze,
oglądając ostatnio jakiś telewizyjny serwis informacyjny, doznałem szoku. Otóż, w serwisie tym, jako jeden z tematów, podano wiadomość, że prezes banku BPH zarabia około 50 000 zł miesięcznie. Niby nic nadzwyczajnego w podawaniu takich wiadomości, gdyby nie fakt, iz wokół tego wydarzenia od początku podano otoczkę emocjonalną skandalu. Bo to temat jak afera prawie! Zaraz potem w dalszej części pokazano wywiad ze sklepikarką, która oburzona stwierdza, że tak nie powinno być, że wszyscy powinni zarabiać tyle samo!

Czy na prawde Polacy nigdy się nie nauczą, że równając w dól, dociągając lepszych od siebie do swojego poziomu, tak na prawdę szkodzą tylko sobie ?

Jak ktoś ma lepiej, to zamiast dążyć, zeby samemu mieć lepiej niż obecnie, to lepiej jest zgnoić i obrzucić oskarżeniami, poobrażać i powyzywać od złodziei. Po co ktoś ma mieć lepiej od nas? Jak mógł sie ośmielić!

A sklepikarka zapomniała pewnie dodać, że prawdopodobnie wykształcenie ma robotnicze a oczekuje pensji prezesa! W dodatku bank BPH nie jest firmą państwową. Jest to spółka akcyjna! Ogół motłochu -bo inaczej nie potrafię określić tak ciemnej masy, narzeka ciągle, że inni maja lepiej, że innym płacą lepiej, ale ten sam motłoch nie robi nic, żeby im też płacono lepiej.

Bo to Polska wlasnie: Prezes zarabia za dużo! Nie, to nie ja zarabiam za mało, prezes zarabia za dużo!

MOTŁOCH!

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Polska zawiść

masz rację. często się to widzi. teraz lekarzą czują zawiść wobec tych "zachodnich"

Tak długo to wszystko będzie trwało dopóki tam na górze nie pojmą,że tu na dole żyją ludzie... Nie zwierzęta,nie rośliny a ludzie.
Korzystając z tematu ostatnio w Fakcie czytałem artykuł odnośnie zasiłków dla bezrobotnych.Były porównane z innymi panstwami.Szok!Za granicą zasiłki wynosza tylke co kilka Polskich pensji

"Polacy" chcieliby powrotu starej peerelowskiej lubianej zasady placowej: czy sie stoi czy sie lezy 200 zl sie nalezy.

...no tak, ale to Spółka Akcyjna więc prezes może zarabiać i 300 tyś...

________
Malachit

a szkoda ze nie wspomnieli bo jak pamiętam to prezes NBanku ma 5 razy tyle niz ten powyzej wspomniany. i mi to wisi kto ile. wazne ile ja moge zarobic

Gdyby to był jego bank to niech sobie zarabia i milion.
Ale jeśli prezio trafił tam przypadkowo, za zasługi w roznoszeniu plakatów wyborczych to już przegięcie.
Prezesowi ORLENu też należała się ta odprawa ???

mieczkoś997: dobrze.. rządzący też muszą pewne rzeczy zrozumieć... ale z innej strony to oni w jeden dzień Polski nie zmienią.... nikt mi nie powie, że od czasu początków lat 90 do teraz się nie zmieniło.... a zmieni się jeszcze napewno.. nie mówię, że jutro... czy za rok, ale to się zmieni napewno za 5 lat, a za 10 lat napewno ludzie będą bardziej zadowoleni niż teraz. No trudno, żeby rząd dał teraz wszystkim +3000zł do pensji... musiał by na Arabie Saudyjską napaść chyba....

Ja też bym chciał iść do pracy i na "dzień dobry" dostać ze 3000zł, a po roku mieć ze 4000zł... mam nadzieję, że takich czasów dożyje. A narazie puki czasy nie są jeszcze takie super i ekstra to radze sobie inaczej: pisze programy... jak na to w pewnych okresach nie ma zapotrzebowania to naprawiam komputery... jak to nie idze jak trzeba to jeszcze sprzedaje odżywki... i zawsze można sobie poradzić.

Ja nie mówię, że Karkosik, czy Kulczyk mają tyle miliardów, a inni ludzie maja milion razy mniej... to tym bogaczom trzeba zabrać i nam dać...

Ja dąże wszelkimi sposobami, żeby być "elastycznym" i dostosować się do rynku :-) Tak, żeby zarobić a nie biadolić, że inni maja więcej....

KrzyzaK to muszą wziąść się do roboty (Ci rządzący).Można wypisywać godzinami co trzeba zmienić itp a oni zajmują się durnymi ustawami typu ZAKAZ PALENIA PAPIEROSÓW W SAMOCHODZIE...
Prawo trzeba zmienić,podwyższyć kary za przestepstwa,miejsca pracy trzeba tworzyć itp itd

co do zasady szię zgadzam !
ale przykład trochę nietrafiony !

nie znam sprawy ale np;
czy prezes ma odpowiednie kwalifikacje???
czy dostał się tam np. z knkursu ???
czy osiąga jakieś sukcesy ???

i nikt mi nie powie,że kilkuset tysięczne odszkodowania dla prezesów spółek (ale to raczej skarbu państwa) w przypadku jego zwolnienia są ok !!!

ALE ZAWSZE PATRZMY NA TO COMY MAMY W ŻYCIU DO OSIĄGNIĘCIA I NIE ZAWRACAJMY SOBIE DUPY ZAROBKAMI INNYCH !!! a jeżeli już to tylko pod kątem równania w górę.

ale Polak jak sam nie ma to to i niech jego sąsiad też nie ma !!!

Loosac! Ten prezes zarabia 500.000.- /pięćset tysięcy/ miesięcznie, czyli 6 mln rocznie. Chyba dobrze usłyszałem w TV. No, ale to jest bank prywatny i Rada Nadzorcza ustala jego pensję. Może nie na temat, ale ostatnio słyszałem , że dyrektor jakiegoś szpitala szuka ordynatora oddziału. Proponuje pensję 15.000 zł miesięcznie. Zgłosił się odpowiadający wymogom kandydat, lecz pensja go nie satysfakcjonowała , więc zrezygnował. Tak więc wysokość pensji zależy od zatrudniającego.

Tak, co ma sie zmienic w zyciu, skoro nasze narodowe dyscypliny sportowe to:

1) Zawisc i zazdrosc, niszczenie lepszych od nas
2) Szerzenie farmazonow typu "Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma"
3) Narzekanie na wlasna sytuacje i obwinianie o nia wszystkich wokol, zwlaszcza tych ktorym sie lepiej powodzi.

mieczkosc przeciez oni pracuja:
ostatnio zaczeli nad tym czy Teletubisie nie propaguja homoseksualizmu bo ktoras z postaci - Winky Pinky czy jakos tak, nosi torebke a nie wyglada na chlopca....

od razu powiem ze nic nie pilem i nie mam zwidow, podawali to na onet.pl

http://wiadomosci.onet.pl/1542900,11,item.html

;o)), bo juz tylko smiac sie pozostalo

mieczkoś997 ty bczytujesz faakt?? no to teraz juz wiem dlaczego taki po je bany jestes !!!

jak koles ma ambicje zostac kraweznikiem to raczej nie bedzie czytal "Rz"

--
tomek w.

\"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\"

\"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"

lorwik ??

debile ... tylko tyle powiem

przestan szczekac psie !!!! buda !!!!

mieczkos nie szczekaj !!!! do budy psie !!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org