Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kabaret z tym kabaretem! |
Kabaret z tym kabaretem to nie tylko temat na forum, ale temat na kuplet! Juz sie wydawało, że wszystko pracuje na tak Międzynarodowemu Festiwalowi Satyry, Fotografii i Kabaretu w Łomży. To nie wymagało z mojej strony wielkiego wysilku. Wystarczylo wymy¶lić, znać odpowiednio znanych artystów, menedżerów i dziennikarzy, ktorym podoba sie idea zbudowania łomzyńskiego muru na dwóch mostach nad jedn± urokliw± rzeczk±, płyn±c± leniwie w poprzek strumienia samochodów z Wawy na Mary (i zpowrotem, że o takim Krakowie czy Łodzi nie wspomnę, skoro i bez moich pomysłów jeżdż± sobie z szybko¶ci± wiatru na jeziora). I co? Nie będę jeszcze zdradzać szczegółów... Po prostu czekam. Na wasze teksty, kompozycje, chęci zorganizowania się w wesołej ekipce. Kabaret z tym kabaretem tym lepszy, ze pomyslodawca spotkania sie komitetu organizacyjnego nie wie, kto w sklad owego wchodzi lub zamierza. Dlatego proponuję, mimo tzw. niemożno¶ci zrobienia w Łomży czego¶ szybko i z polotem, żeby kto¶ (inny niż ja) zaproponował termin spotkania w KOTERII ul. Senatorska 6 w Łomży w przyszłym tygodniu (po 22 wrze¶nia, chyba że spotkacie sie beze mnie i co¶ z tego wyniknie, co byloby niezwykle mił± nowin± dla Rafiego serca). Miała być Rafa na ławę - proszę bardzo! Rafa P.S. Pozdrowienia dla Gandalfa; podobno tyle wokół kabaretu, ale w mojej skrzynce ci±gle tekstów brak. Niebawem dotr±...? R. RAFA
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kabaret z tym kabaretem! |
Jestem teraz na urlopie, ale jestem za spotkaniem w KOTERII. Proszę tylko o wiadomo¶ć. P.S. Najbardziej uwielbiam mumio - chłopców i dziewczynę co nic nie umio.
|
|
Pzrepraszam, co to jest Koteria ? Qufer
|
|
To bardzo fajna (pozytywna) Koteria.
|
|
Koteria (fr. coterie) grupa osób ¶ci¶le powi±zana wspólnymi interesami; klika. Czy chodzi o takie rozumienie pozytywne chodzi ? Qufer
|
|
Qufer... mam wrażenie, że się czepiasz..... ...i nie z naszego lokalnego podwórka...: "Niedługo będzie Boże Narodzenie i ani się państwo spostrzeżecie, jak będziecie mówić do mnie ludzkim głosem i będziemy dzielić się opłatkiem." Grzegorz Kołodko, wicepremier, minister finansów _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
"W życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym." Oscar Wilde Qufer
|
|
"Pies patrzy na człowieka z poddaniem, kot z pogard±, tylko ¶winia patrzy na człowieka jak na równego sobie." Winston Churchil _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
"Wolę błędy entuzjasty od obojętno¶ci mędrca." Anatole France Qufer
|
|
"Największe zło to tolerować krzywdę." Platon _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Qufer Czy stać Cię tylko na k±¶liwe zaczepki ? Wypadasz konstruktywnie jak buldożer. Może jednak zdobędziesz sie na odrobinę optymizmu ? Z optymizmem łatwiej się wszystko układa. Pozdrówka
|
|
Tadeuszu – sk±d wiesz że wygl±dam jak buldożer ? Chciałe¶ konstruktywnych pytań. Proszę . Chciałbym żeby¶ jako kandydat na Prezydenta odpowiedział na pytania : Jak zamierzasz usprawnić obsługę interesantów w UM ? Jakie przyjmiesz zasady współpracy z Rada Miasta ? Jakie będ± zasady konsultacji z organizacjami pozarz±dowymi ? Jak będzie przyci±gany kapitał zewnętrzny ? Jakie będ± warunki aktywno¶ci gospodarczej mieszkańców ? Jak zapewnisz ¶rodki na infrastrukturę techniczn± miasta ? Jak podnie¶ć rangę Łomży w regionie - NUTS 3 ? Jak będzie wygl±dała promocja miasta i oferta inwestycyjna ? Co z przygotowaniem terenów pod inwestycję? Jak zwiększone będ± wydatki inwestycyjne – w ogólnych wydatkach miasta ? Pytam konstruktywnie i oczekuje konstruktywnych odpowiedzi ! Konstruktywnie jak buldożer Qufer
|
|
Drogi Qufer Od dawna czułem, że mogę na Ciebie liczyć. Z przyjemno¶ci± odpowiem na wszystkie Twoje pytania, jednak sam przyznasz, że jednorazowo tego nikt nie strawi. Rozumiem wiec, że zachowujemy listę, numerujemy pytania i sukcesywnie będę Ci odpowiadał. Ciężar gatunkowy Twoich pytań jest tak poważny, że zbycie ich kolkoma słowami odpowiedzi byłoby obraĽliwe. Tak więc proponuję, by przyj±ć częstotliwo¶ć jednego pytania dziennie. Zastrzegam, że nie osmielę się jednoosobowo wymy¶lać szczegółowej recepty. Będę się starał pokazywać mój punkt widzenia oraz wymieniać partnerów, którzy - mam nadzieję - wnios± do sprawy swój udział i wykorzystaj± osobiste kompetencje. To jest zgodne z nasz± dewiz± : Razem dla Łomży i tylko w ten sposób możemy ruszyć z miejsca. "Kto chce zrobić , ten szuka sposobu......" Proponuję także, by debata na tematy wyborcze nie toczyła się w tym w±tku. Jego inicjator nie musi sobie tego życzyć. Proszę Cię o zainicjowanie nowego watku - np. pytania do kandydatów na prezydenta - i wówczas kolejno bedę starał się odpowiedzieć. Mam nadzieję, że inni kandydaci też będ± chcieli się wł±czyć. Chętnie także zaproszę Cię na kawę, np do Koterii, by oko w oko prowadzić rozmowę i rozwin±ć szerzej interesuj±ce Cię tematy. Czekam więc na Twoj± reakcję. Pozdrawiam
|
|
'Kefas' lecimy dalej ? Bezużyteczn± rzecz± jest uczyć się, lecz nie my¶leć, a niebezpieczn± my¶leć, a nie uczyć się niczego Przysłowie chińskie Qufer
|
|
Gdzie zgoda tam i siła. Przysłowie polskie _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Piękno¶ć jest dla kobiety ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyĽnie łatwiej przychodzi patrzenie niż my¶lenie. Marlena Dietrich Qufer
|
|
Je¶li nie będziesz nauczał kogo¶, kto na to zasługuje, zgubisz człowieka. Je¶li nauczasz kogo¶, kto na to nie zasługuje, trwonisz tylko sw± wiedzę. Konfucjusz ....tak nawi±zuj±c do Twojego przedostatniego "cytata", ale z trochę innej perspektywy.... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
...i w zi±zku z tym, że to jest w±tek kabaretowy... ...i wspomniałe¶ co¶ o kobietach: Diabeł nie ¶pi z byle kim. Stanisław Jerzy Lec _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Być kobiet± to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami. Joseph Conrad Qufer
|
|
Mężczyzna uważa, że wie, ale kobieta wie lepiej. Przysłowie chińskie _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
.....i przy okazji kilku innych w±tków (tak mi się przypomniało): "Wam kury szczać prowadzać! ....a nie politykę robić!!" Józef Piłsudski ....i inny Józef: "Nieważne, kto głosuje, ważne, kto liczy głosy." Józef Stalin - ale ten już mi się mniej podoba. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
i jeszcze: "Dno jest dnem, nawet jak jest odwrócone do góry nogami" "Jak wszy skacz± my¶li z człowieka na człowieka, tylko nie każdego gryz±" J.S. Lec
|
|
Czy jestem wierz±cy ? Bóg jeden raczy wiedzieć. Stanisław Jerzy Lec _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Nie poddawaj się rozpaczy. Życie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marzeń, jest tylko zupełnie inne. William Shakespeare _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Witam Marku ! Zapraszam do zabawy Kto chce w prawidłowy sposób rozumować, powinien umieć odzwyczaić się od przyjmowania czegokolwiek na wiarę. Giordano Bruno Qufer
|
|
Serce ma swoje racje, których rozum nie zna. Blaise Pascal _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Nie zgadzam się z tob±, ale zawsze bronił będę twego prawa do posiadania własnego zdania. Voltaire _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
"Ach co to była za męka, wokół same nagie kobiety, ubrane aż po szyję" JS Lec
|
|
"Natura dała nam jeden język i dwoje uszu, aby¶my słuchali dwa razy tyle, ile mówili." Zenon z Kitionu Qufer
|
|
Młodo¶ć u¶miecha się bez powodu. Oskar Wilde _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Przegrać to nie znaczy nie mieć racji. Lord Hailsham Qufer
|
|
Najtrudniej nauczyć się tego, że nawet głupcy maj± czasami rację. Winston S. Churchill _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Czas to nie droga szybkiego ruchu pomiędzy kołysk± a grobem, czas - to miejsce na zaparkowanie pod słońcem. Phil Bosmans Czas to pieni±dz, a pieni±dz to więcej niż czas. Edgar Allan Poe Czas to strata pieniędzy. Oscar Wilde ....jaki jest sens takich cytatów....? ...podpierajac się słowami wielkich, potwierdzamy swoj± prawdomówno¶ć, rację, zwiększamy warto¶ć swojej wypowiedzi..... czy aby na pewno? - je¶li chodzi o tre¶ć oczywi¶cie, nie o formę..... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Cóż Kefas . Chcesz zakończyć ! Dla mnie to była zabawa ! A tak na zakończenie a propos innego w±tku i Twojego w nim udziału: "Chwalebny w czas odnowy wykazuj±c zapał uważaj, kto wodował , a kto się załapał, i niech Ci wszystko jedno nie będzie, psiakrew, gdy ¶piewasz "Hej płyniemy" z kim dzielisz ten ¶piew" "Diatryba" Wojciech Młynarski Qufer
|
|
Kefas To ostatnie szczególnie pasuje do tego w±tku
|
|
milo bylo ten temacik poczytac ;)[/i}
|