Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dlaczego niektórzy łomżanie głosowali na obwodnicę? |
Nie rozumiem, dlaczego niektórzy z nas głosowali na TAK dla przebiegu Via Baltica przez Raspudę, czyli przez Białystok? Przecież to śmierć dla Łomży, nie tylko w sensie dosłownym, bo i tak Tiry będą jeździły krótszą trasą, czyli przez Łomżę, ale także w sensie ekonomicznym, bo bez właściwej infrastruktury drogowej nie będą powstawać nowe miejsca pracy. Nawet jeśli GDDKiA dotrzyma obietnic i wybuduje nam obwodnicę za 15 lat, to trasa na mazury i do Warszawy pozostanie bez zmian. Dalej więc Tiry będą zabijać! Nie zmieni się nic. Może ktoś z Was zna taką osobę, która głosowała za budową obwodnicy w Augustowie? Chciałbym wiedzieć czym kierowała się taka osoba głosując przeciwko Łomży? Ps. W moim lokalu wyborczym takich osób było ok. 240!!!!! na 360 oddanych głosów! Szok i niedowierzanie... Widocznie Ci ludzie chcą by Tiry dalej jeździły im pod oknami ul. Wojska Poskiego i Poznańską! Bo głosując na TAK - zdecydowali, że trasa S8, czyli przyszła Via Baltica ma prowadzić przez Białystok, ku uciesze Pana Putry i jego kliki.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dlaczego niektórzy łomżanie głosowali na obwodnicę? |
I tak nikt się nie przyzna, ale to na pewno ci, co protestują przeciwko powstaniu czegokolwiek w Łomży. Czekam aż rzucą hasło "zaorać Łomżę". Ja nie głosowałem wcale. dabz
|
|
Myślę, że to przez to, że ludzie nie widzą powiązania między tym jak ma iść obwodnica Augustowa a ty którędy ma przebiegać Via Baltica.
|
|
MaYkel masz rację. No niestety ludzie w Łomży nie są dość dobrze poinformowani.
|
|
jestem zdziwiony... ale dziwi mnie jeszcze to, ze minister srodowiska pozwolil ta te budowe... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
a to i tak nie ma znaczenia jak ludzie głosowali bo referendum jest nie wazne ... frekwencja wyniosła 25% a do waznosci potrzebne było co najmniej 30%
|
|
frekwencja wyniosła dokładnie 21%
|
|
Dokładnie to 21,5%
|
|
Tępy to społeczeństwo łomżyńskie. Nawet biskup głosował na tak, czyli przeciwko Łomży
|
|
Tępe to społeczeństwo łomżyńskie. Nawet biskup głosował na tak, czyli przeciwko Łomży (tak donosi Gazeta Współczesna)
|
|
Postawione pytanie wręcz nakazywało oddanie głosu na TAK, bo ludzie którzy praktycznie o tym nie słyszeli, lub słyszeli mało, myślą że jak nie będzie obwodnicy w wariancie Białostockim to nie będzie jej wcale. Po prostu przed referendum była prowadzona cicha konspiracja żeby ogłupiać społeczność Łomżyńską. Jest też druga rzecz która sprawiła że było tyle głosów na Tak w Łomży. Ci którzy chcieli głosować na Tak przyszli oddać swój głos, a 90% tych którzy nie chcieli, po prostu zbojkotowali. Ja wypełniłem swój "obywatelski obowiązek" i oddałem głos na NIE dla via białystok. Jest jeszcze jedna sprawa która mnie bardzo zastanawia,a mianowicie: chciałbym zobaczyć wyniki badań natężenia ruchu na trasie Łomża- Augustów i na trasie Białystok-Augustów. Przecież tyle badań było robionych aby ocenić który wariant jest korzystniejszy. Może jest tak że więcej aut, tirów jeździ dk61 niż s8? Jedno jest pewne, że obwodnica wariantu białostockiego nie rozwiąże całkowicie problemu tirów przez Augustów. Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
Przez tych, którzy nie głosowali wynik jest taki, że większość mieszkańców Łomży poparło Białystok. P.S. Frekwencji i tak by nie było - a jeśli nawet by była to referendum przecież i tak nieważne.
|
|
ci którzy głosowali na tak głosowali głównie PRZECIW EKOLOGOM - takie jest moje przynajmniej zdanie. oddałem głos na NIE. miałem wogóle nie brac udziału w referendum. cóż, stało się. zapewniam autora tematu i innych że wiele osób było po prostu niedoinformowanych. nie weim jak w waszych komitetach wyborczych czy jak to się nazywa, ale zbulwersowała mnie jedna sprawa. dlaczego referendum w sprawie hipermarketu było wogóle nie oznaczone, ba znajdowało się w oddzielnym pomieszczeniu gdy... w referendum w sprawie Rospudy oddawało się głos w tym samym pomieszczeniu? ba nawet gdy podpisywałem swoją obecność myślałem że zaraz dostanę kartę z nazwiskami, a nie karteczkę "TAK/NIE dla via Białystok"
|
|
Czy nie ma komu zorganizować blokady ulicy Wojska Polskiego? Może wtedy Warszawa i Białystok przypomną sobie że w Polsce istnieje miasto Łomża, która, jeżeli tak dalej potrwa niedługo zostanie rozjechana przez TIR-y. Augustów miasto o wiele mniejsze i do którego większość samochodów jedzie przez Łomżę potrafił zorganizować blokady. Gdzie są nasi posłowie i senator. Na nich to chyba liczyć nie można, bo i tak interesy swoich partii przedkładają ponad dobro swojego miasta. Mieszkańcy Łomży muszą wziąć sprawy w swoje ręce i coraz zorganizować blokadę dla TIR-ów. Lepper dzięki blokadom dostał się do rządu, dlaczego my nie możemy przypomnieć, że nie tylko Augustów potrzebuje obwodnicy, ale Łomża też, w której statystycznie jest więcej wypadków niż w Augustowie, nie mówiąc o drodze 61 (droga śmierci). Pozdrawiam
|
|
Ja niektórych z was kompletnie nie rozumiem. Najpierw karzecie ludziom z Łomży bojkotować referendum, teraz narzekacie, że niewiele osób poszło i zagłosowało na nie. ***** zdecydujcie się, czego w końcu chcecie.
|
|
Dlaczego niektórzy łomżanie głosowali na obwodnicę? Dobrze to ująłeś "łomżanie". Myślę, że tu masz odpowiedź na tacy...
|
|
Maciek rzucił pomysł blokady na Wojska Polskiego. Jestem za, niech ci którzy nam zsyłają TIRy wiedzą, że w Łomży mieszkają ludzie, ale w formie, która nie dokuczy mieszkańcom miasta. To znaczy blokować trzeba wjazdy do miasta, a te samochody, które wyjeżdżają z miasta - wypuszczać. Inaczej Łomża się zakorkuje od środka, a po co nam to?
|
|
Niestety mamy taką demokrację jaką mamy i świadomość ludzi taką jaką mamy. Mi się wydaje, że tutaj w grę wchodzi niedoinformowanie społeczeństwa.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |