Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jak wytępić wieśniactwo i buractwo w Łomży ? |
Nie od dziś wiadomo, że nasza kochana Łomża w pewnej (mniejszej lub większej) części jest skupiskiem wszelkiej maści buractwa, wieśniactwa i lanserstwa. Mamy tego przykłady w zakładach pracy, sklepach, urzędach ale także na osiedlach, na ulicach, na klatkach schodowych. Ludzie ci zachowują się podobnie do tych osób, które wyjechały do stolicy i wożą się po dwóch, trzech latach, co to nie oni, "rodowici" warszawiacy. Tak więc jaką macie receptę na wszechogarniające nas chamstwo i buractwo w Łomży, które dostrzegamy na codzień w tak wielu przypadkach. Jak przywrócić temu miastu świetność i pozbyć się raz na zawsze buraczanego frajerstwa ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jak wytępić wieśniactwo i buractwo w Łomży ? |
Olewać po prostu i robić swoje .
|
|
amen †
|
|
Burak był, jest i będzi burakiem i nic tego nie zmieni.
|
|
zacznij sam dawać przykład. wysoką kulturą osobistą oraz dobrym wychowaniem można wiele zdziałać:) pozdro bigi2004
|
|
Masz rację, ale są też takie sytuacje, gdzie nie sposób zachować się kulturalnie np. gdy "burak" wpycha się bez kolejki w urzędzie lub w sklepie. Każdego to drażni, nie tylko mnie...
|
|
Jest taka zlota mysl z pewnego polskiego filmu :) " Wyrwac chwasta...". Mozna to zrobic tak jak radzi bigi2004 lub na chamstwo odpowiedziec chamstwem. Z drugiej strony jezdzac po Polsce obilo sie o uszy wiele milych slow o naszym miescie i jego mieszkancach.
|
|
Z drugiej strony jezdzac po Polsce obilo sie o uszy wiele milych slow o naszym miescie i jego mieszkancach. Mi także i to mnie najbardziej cieszy.
|
|
Ptysiu80, bez urazy. Założyłeśjuż chyba drugi temat na temat chamskiego buractwa. Czy ty jesteś pewien, że nie masz buraczanych korzeni, bo myślę, że tak. Najgorzej jak to z Dziada zrobi się Pan. Obejrzyj się za siebie, czy przypadkiem Tobie jeszcze z butów słoma nie wystaje. Znasz takie hasło Żywią i Bronią? Jak myślisz, kogo dotyczą te słowa, miejskich inteligentów, czy chamskiego buractwa ze wsi?
|
|
No maciek nie spodziwałem się tego po tobie. Jak mogłeś tak szyderczo napisać ??? Jeśli tobie nie przeszkadza wszechobecne naływowe chamstwo w tym mieście to ok, twoja sprawa. Ale nie obrażaj nikogo osobiście. Jeśli nie umiesz dyskutować z kulturą to poprostu nie dyskutuj. Bez odbioru.
|
|
Ptysiu80, gdzie kultura u Ciebie, żeby naśmiewać się z ludzi pochodzenia chłopskiego. Uważałem Ciebie za poważniejszego, ale widocznie pozory mylą. Już drugi czy trzeci temat tego typu. Gdzie Admin tego Portalu, że pozwala obrażać innych ludzi. Pochodzę ze wsi i wcale nie uważam się za gorszego od Ciebie. Nie pochodzenie świadczy o człowieku, ale kultura osobista. Gdzie Ty jeździłeś w stanie wojennym za żywnością (jeżeli byłeś już na świecie)? Do buraczano - wsiowego chamstwa, inaczej inteligencja miastowa wyciągneła by na kartkach kopyta. Pozdrawiam. P.s. Urażone tu zostały moje uczucia, (nie jestem tu nikim ważnym), ale w związku coraz bardziej szerzącym się chamstwem na tym forum rezygnuję z uczestnictwa w nim. ŻEGNAM.
|
|
Ptysiu80 "buraczane frajerstwo", "wiesniactwo".....od kultury osobistej u Ciebie az kipi ..... to oczywiscie ironia Ale odpowiem Ci na Twoje zapytanie: ja bym zaczal od kasowania przez moderatora, glupich, pustych i obrazliwych tematow, ktore nie wnosza nic wiecej oprocz proby lansowania sie autora na inteligenta i osoby ktora mysli ze masz cos waznego swiatu do powiedzenia. A tak naprawde to tylko trenuje palce na klawiaturze, ot i tyle.
|
|
Cham to istota do konca niezbadana :)
|
|
Widać, że nie zrozumieliście tematu. Ktoś kto jest "rasowym" burakiem nie musi być koniecznie mieszkańcem wsi. Często gęsto jest to właśnie typowy "mieszczuch". Nie mam absolutnie nic do ludzi ze wsi, którzy są normalni, nie przejawiają objawów chamstwa itp. Niestety pewna część z nich jest hańbą dla naszego miasta, bo spowodowała to, że jesteśmy (niekiedy) źle postrzegani w Polsce (jako "duża wioska"). To są moje luźne spostrzeżenia. Jeśli ktoś się z nimi nie zgadza - ma do tego prawo. Od tego jest forum. Od tego ono jest. ;)
|
|
@maciek po co miałbyś odchodzić? olewaj tego typu akcje Ptysia. on ma rysy na bani - potem tłumaczy, że to prowokacja albo coś kondonem i łapciuchem mozna się urodzić i na wsi i w mieście. Ptysiu chyba masz jakieś kompleksy ? to co z tego, że gdzieś ktoś o Łomży powie "duża wieś"? wrusza Cię to? mi takie coś lata koło ch... nie mam problemów z tym, że pochodzę z Łomży. jak ktoś ma jakiś problem z Łomżą to niech to zostanie jego problemem, co?
|
|
Autor: Van_Loosen (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 23-05-07 11:17 olewaj tego typu akcje Ptysia. on ma rysy na bani - potem tłumaczy, że to prowokacja albo coś Autor: Van_Loosen (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 23-05-07 14:28 masz oczywiście rację - poprawne i zrozumiałe formułowanie tytułów tematów jest jednym z elementów netetykiety I gdzie tu logika Van_Loosen ?
|
|
prawdy się boisz? znów popiszesz się jakimś niegodnym nawet debila pomysłem i na koniec odwrócisz kota ogonem udając, że to prowokacja? Twoje malutkie gierki mnie nie wzruszają, lecz wyobraź sobie, że i tak stwierdzenie "rysy na bani" jest najdelikatniejszym jakie udało mi się użyć. staram się nie używać wyrażeń wulgarnych. żeby nie robić offtopa, to nawiązując do tematu rzeknę, że Ciebie nie uratowałoby nawet bycie Łomżyniakiem do 10 pokoleń wstecz przemyśl to
|
|
Ptysiu80 a może podaj swoje kryteria wg których oceniasz człowieka czy jest 'burakiem' czy nie i jaki procent w tym ma pochodzenie. Prosta sprawa. Pamiętaj tylko że to Twoje kryteria!! ________ Malachit
|
|
Nawiązując do wcześniejszych wypowiedzi: UDERZ W STÓŁ A NOŻYCE SIĘ ODEZWĄ
|
|
wyszedles na idiote i sie z tego cieszysz??
|
|
Ptysiu80, jak zwykle Twój temat jest na czasie i interesujący. :) Masz moje błogosławieństwo :). Jak sam słusznie zauważyłeś - uderz w stół, a.... Jedną z poprawnych odpowiedzi udzielił wyżej Terrorysta. Ja powiem tyle: Zawsze prędzej czy póżniej ta słoma z butów wylezie.Zaaaawszeeeeeee!!!!!!!!!!!!!! ( przecież te przysłowia kiedyś z czegoś, od czegoś się brały i nie głupcy je tworzyli ). Niestety Ptysiu80, przegadają Cię, jest nas mniejszość. Niedługo będziemy jak mniejszości narodowe, rasowe itp. :). Ufff, ale się będzie pewnie działo po tym poście. Ps. Pamiętasz zapewne temat - Łomżyńscy kozacy. powinieneś już po nim wyciągnąć wnioski zanim poruszyłeś ten. Pozdro. :)
|
|
Hahahaha no tak !! Wy jesteście mniejszość haha,rasa aryjska,rasa panów a Ptysiu to Ptysiohitler przywódca 4 RP haha
|
|
Dzięki Intruder za słowa poparcia, niestety 'ich' nie przekonasz... Na post "policmajstra" (hehe) jeszcze raz odpowiem słowami ze swego posta: "uderz w stół a nożyce się odezwą".
|
|
Ja tam nic nie sugeruję , ja tam się nie znam...
|
|
Czy spokojnie stojący koń jest uosobieniem buractwa, wieśniactwa i lanserstwa !? Przerosłeś samego siebie! Jakbyś umieścił jakąś fotkę żula spod sklepu to zrozumiałbym,ale koń !!?? Koń to nie jest świnia,którą hoduje się na mięso,lecz piękne zwierze,a mieszkańcom okolicznych bloków napewno jego widok nie przeszkadza!
|
|
Mieczkoś997, a może jemu chodziło o przekaz kodowany ? Tzn chciał dać do zrozumienia, że Łomża to wieś, bo wypasają konie :P
|
|
Hmm nie wiedziałem że tylko na wsi mają konie :| ale coż... jeżeli koń kojarzy mu się tylko ze wsią to zwracam honor haha
|
|
Ahh Ptysiu szkoda mi słów - jesteś po prostu ograniczony taki z Ciebie rdzenny Łomżyniak, a nawet nie wiesz czyj to koń. ja wiem - Jazona z Zawad. takie masz pojęcie co się w Łomży dzieje jak żaba jajca mocny jesteś zza monitora ze swoimi pseudoteoriami - obawiam się, że Twój niedorozwój bardziej szkodzi Łomży niż 10000 przyjezdnych "buraków i wieśniaków"
|
|
...wiecie, głośno wypomina ten kto ma kompleksy i chce się dowartościować. Tak więc Ptysiu80 sam innym sugerujesz że tym burakiem to właśnie Ty jesteś. I udowodnij że nie !. ________ Malachit
|
|
Pfff patriota łomżyński,myślał że jak założy chamski temat to ktoś zniży się do Jego poziomu... Gołym okiem widać,że ma jakiś uraz do ludzi ze wsi,mieszczuch jeden! Ha!
|
|
Ptysiowi80 zachciało się do czasów komuny.... zniszczyłby innych buraków i miałby monopol. A tu problem bo ludziki poznali się na nim.... ________ Malachit
|
|
Uderz w stół a nożyce się odezwą...
|
|
Nie mnie pouczać moderatora ale za takie teksty jakie poszły powyżej, od razu proponuje dać kolegom śniegowym bana, nie wiem ile macie lat ale czy wy sobie wogóle zdajecie sprawę co wypisujecie ? Kur. już od pewnego czasu wasze wpisy są typowo napinkowe, walicie na lewo i prawo mieszczuchami, kompleksami itd...ja pier....macie coś do ludzi z miasta to się z nimi ustawcie...ja nie lubię od ch. osób ale co to da, jak im zaczne słać na necie? Naj. sobię tylko ryfy i tyle....może to walka z wiatrakami ale trzeba przywrócić dawną świetność temu forum. Zacząłbym od pozbycia się kolesi dopier. do pieca...
|
|
"ustawcie się z ludźmi z miasta" podział na "miasto" i "wieś" wprowadzają tylko ludzie o Twojej mentalności i inteligencji co chcesz osiągnąć próbując wprowadzać takie podziały? pokaż dowód, że inteligencja, zachowanie, dokonania i mentalność człowieka są bezpośrednio związane z miejscem urodzenia te forum nie odzyska / nabędzie świetności jak dalej będziesz pisał to co piszesz pare tematów z pocztówkami nie robi z Ciebie lokalnego patrioty masz problem Ptysiu - ze sobą powiedz mi tylko o jednej bardzo ważnej rzeczy - od ilu pokoleń wstecz trzeba mieć przodków w Łomży, żeby być " z miasta" , a nie być "wieśniakiem"? to bardzo ważne jeżeli ten temat ma wogóle mieć rację bytu. obawiam się, że nawet jak urodziłeś się w Łomży, to Twoja znajomośc własnej genealogii kończy się na najwyżej pradziadku. MOŻE TY TEŻ JESTEŚ WIEŚNIAKIEM?!?!?!?
|
|
ciekawe jak Ptysiu80 zaszeregujesz mnie? - moja matka jest ze wsi a ojciec z miasta wielokrotnie większego od Łomży - półwieśniak ??? a już tak nawiasem mówiąc może wypadałoby przeprosić ludzi których uraziłeś? - takie zwykłe, ludzkie, wiejsko-miejskie, buraczano-inteligentne przepraszam skierowane do kogoś kto poczuł się dotknięty Twoimi słowami
|
|
Jeśli ktoś poczuł się dotknięty to widocznie trafiłem w senno sprawy, bo jest burakiem i ĆWIERĆ-INTELIGENTEM. W takim razie przepraszam wszystkich CHAMÓW obojętnie jakie pochodzenia (miejskiego/wiejskiego) za to, że nazwałem ich CHAMAMI. Jeszcze raz przepraszam. :)
|
|
internet daje odwage .... ten bardzo wazny problem wymaga dyskusji na zywo, zorganizuje jakies spotkanie w szkole czy jakies sali, na pewno przyjdzie duzo ludzi ty wjedziesz ptysiu na mownice i zagrzmisz "wyeliminujmy buraczane wiesniactwo z naszego miasta" do dziela mistrzu, do dziela - twoja terapia lepiej na ciebie podziala. zmien leki, moze poczujesz sie lepiej
|
|
Patrze że szykuje nam sie następca Adolfa Hitlera! Ptysiu jest z miejskiej rasy Panów,a pozostali to chamy!Ptysiu może do komory gazowej z nimi co !!??
|
|
Uderz w stół a nożyce się odezwą hehehe
|
|
Czy ty jestes tak ograniczony czy tylko udajesz? tlumaczy ci kilkanascie osob, ze nawet jesli cel miales szlachetny to forme jaka przybrales zaprzeczasz temu celowi. a jesli juz o przyslowia ci koniecznie chodzi to do tego watku (a wlasciwie ciebie) pasuje cos zupelnie innego: wiesz dlaczego dzwon glosny, bo wewnatrz jest pusty! tak wiec nie ilosc watkow jakies zakladasz swiadczy o tym czy sam jestes inteligentny czy tylko anonimowo odwazny, a co w nich piszesz. Trzymaj sie juz tych widokowek - jest duzo przyjemniejsze do ogladania niz czytanie twoich wypocin.
|
|
...i tym miłym akcentem kończymy ten wątek. PS. zaraz będzie o nożycach :P ________ Malachit
|
|
widocznie ptysiu byl w warszawie i mu sie nie podobalo bo za duzo samochodow. jeb any buraku pojedziesz gdzies za granice do naprawde wielkiego swiata i dopiero zobaczysz ze to warszawa jest dopiero wiocha. nie rozumiem takiego rozumowania jak ty... czy to w warszawie czy to w lomzy zawsze trafi sie jakis burak, cham lub lanser ale czy to cos zmieni ?? czy jak tkos wyglada jak cham to jest chamem?? no nie zawsze, zazwyczaj tak jest :P czy kazdy warszawiak jest arogancki, nieuprzejmy?? w stolicy spotkalem wiele uprzejmych ludzi, o wiele wiecej niz w lomzy, oczywiscie buractwo tez jest , ale gdzie tego nie ma?? a co sie tyczy lanserstwa.. to ja tego wogle nie rozumiem.... kiedys sie mowilo ze ktos stara sie byc modnym lub popularnym, teraz to kazdy nazelowany i opalony kolezka jest lanserem a panbienka w mini to lanserka, albo co gorsze "blacha" ptysiu80 zycze ci, jesli kiedykolwiek wyjedziesz gdzies dalej niz do zambrowa na basen, zebys spotkal takich ludzi jak ja spotkalem. JAK DLA MNIE TO WLASNIE tY pTYSIU80 JESTES BURAKIEM I WIESNIAKIEM!!! TYKLE NA TEMAT IDZ DO KONTA I ZASTANOW SIE NAD SWOIM POSTEPOWANIEM !!!!
|
|
FIN napisał: IDZ DO KONTA Kolejny internetowy cwaniaczek...
|
|
Lepszego cwaniaczka od Ciebie Ptysiu to tu juz nie ma ...
|
|
Wiecie co panowie - proponuję już nie dyskutować z Ptysiem i jego teoriami też mam przysłowie: po co rzucać perły przed wieprze? odpowiedź na zadane w temacie pytanie jest nastepująca: NIE DA SIĘ WYTĘPIĆ WIEŚNIACTWA I BURACTWA W ŁOMŻY BO ZAWSZE SIĘ ZNAJDZIE TAKI PTYSIU CZY INNY PRZYPRAWIAJĄCY O MDŁOŚCI TYPEK ja już nie będę w tym topicu postował, więc sobie możesz Ptysiu przekleić tekst o nożycach - ale pamiętaj, jak bardzo się z Ciebie śmieje:))))))))))))
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |