Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kolejne rondo ! |
o zgrozo to już 8 rondo w naszym mieście..... teraz to i w windach montować będą ronda, by jeździły na okrągło o zgrozo co 100 metrów rondo.... na cholerę wydawać było takie pozwolenia na budowę galerii bez węzła komunikacyjnego? Pewnie kolejne rondo niedługo powstanie koło Centrum Katolickiego - pewnie w ramach tzw. offsetu z tytułu budowy Kaufland`u Paranoja!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kolejne rondo ! |
Ale lepiej mieć 15-cie rond i centra handlowe niż jedno rondo i mieszkać na wiosce zabidej dechami do jakiej Łomże można zaliczyć. Pozdro
|
|
Białystok zabrał całą kasę , a to co wyciąga miasto starcza tylko na rondo .
|
|
VIP_1 coraz więcej rond to nie znaczy,że się robi z Łomży wielkie miasto. . . Wcale Łomża nie jest wioską zabitą dechami tylko poprostu takie władze.
|
|
Jak ci się nie podoba zawsze możesz chodzić pieszo zamiast jeżdzić samochodem. Widać mało jeżdzisz samochodem bo rondo to jedno z najbezpieczniejszych rozwiązań w ruchu drogowym.
|
|
ha, ha, ha takie centra jakie buduje sie w Łomży to takie jak piszesz powyżej.... w zabitej wiosce! Taka wiocha, że hej. Potrzebny jest nam jeden ale porządny a nie jakieś tam szajsy nawet z tej wiochy szajs sie wyprowadził ale owszem czemu nie mamy bocianka, żabcie i 3 biedroneczki no i kolorowe stokroteczki. wiocha wiocha wiocha a nie centra handlowe z prawdziwego zdarzenia.
|
|
rondo może i jest najbezpieczniejszym skrzyżowaniem, ale czy mikroskopijnej wielkości jak te dwa przy teatrze lalek? a nie sądzę że to przy ul. Żeromskiego będzie większe
|
|
Mysle ze rozbudowa tego ronda usprawni ruch i bedzie o wiele bezpieczniej niz do tej pory:] Pozdrawiam
|
|
Spox tu sie musze wtracic. Zapewne widziales w artykule o rondzie rysunek przedstawiajacy jak ono ma wygladac? Nie sugeruje on w najmniejszym stopniu by to rondo mialo byc wielkosci kapeluszow pod teatrem lalek.
|
|
Rondo tak ale szersze!
|
|
na pewno bedzie bezpieczniej i rozwiąże problem komunikacyjny na tym skrzyżówaniu.Co tam sie dzieje w Świeta to przechodzi ludzkie pojecie ;/
|
|
mialem na mysli przed Świetami ;P
|
|
a ja pisałem, o tym kto dopuścił się wydać decyzję na budowe "GALERIA STOKROTKA" nie zapewniając w tym miejscu płynności ruchu i bezpieczeństwa. Takie decyzje powinny być podejmowane łącznie z decyzja o zezwolenie na budowę jakiegoś obiektu handlowego.
|
|
fajnie że będzie beapośredni wjazd na Żeromskiego, sporo to uprości... ________ Malachit
|
|
DECYDENTY ogłupiały. Budują ronda bez większej logiki, jak np. to na zakręcie Poznańskiej. Był zakręt, ruch odbywał się bez zakłoceń. Teraz BŁĘD!!! W tym mieście myśli jeszcze ktoś??????????????????????
|
|
Miało być OBŁĘD :)
|
|
Marco tylko ze jak nie bylo ronda a chciales z Poznanskiej wjechac na Wojska Polskiego to musiales miec oczy wkoło głowy i czekac pol godziny na odpowiedni moment zeby wlaczyc sie do ruchu( nie wspomne juz o godzinach szczytu).. na rondzie zawsze szybciej i bezpieczniej sie wcisniesz. "Walczmy z alkoholizmem!!!Pijmy więc więcej aby inni mieli mniej!!"
|
|
Bastian Chodzi o rondo na zakrecie przy Browarze...:)
|
|
MarCo... z tego co kojarzę to wykorzystano remont drogi na zbudowanie ronda z którego w planach ma odchodzić droga na Ostrołękę.... ...jakby się szybko udało pozyskać środki i wybudować tę drogę to przy powtórnej przebudowie Poznańskiej znów setki niezadowolonych by krzyczało: "Niedawno robili, a już rozwalają i przerabiają." Już było wiele dyskusji na tym forum odnośnie rond. Jest kilku ich zagorzałych przeciwników, są zwolennicy. Ja uważam, że to jest bardzo dobre rozwiązanie, które równoważy przepływ samochodów i ułatwia włączanie się do ruchu z ulic z których na klasycznym skrzyżowaniu ciężko było się włączyć do ruchu.
|
|
jestem za takimi mini rondami, rozwiazuja wiele problemow!! Że są male? to żaden problem , nie musisz sie rozgladac we wszystkie strony.MarCo ---uwazam , ze strawisz nawet to przy Browarze-- napewno kiedys sie przyda , ŁOMŻA NAPEWNO NIE POZOSTANIE NA ZAWSZE "ZADUPIEM" czego Tobie i sobie życzę. bagrmosen
|
|
Akurat w tym miejscu rondo to bardzo rozwiązanie, i nie będzie małe, jak te przy Polowej, bo tutaj jest dwupasmówka. Jest absolutnie za jego budową, wiecie chyba, jak ciężko jest włączyć się do ruchu od Ks. Janusza na drugą stronę dwupasmówki, z resztą z drugiej strony czasem też nie lepiej. Tiry tędy nie jeżdżą, więć będzie dobrze. A i wjazd na Żeromskiego zrobią. Wg mnie to dobry pomysł, tylko ciekawe kiedy je zrobią :/
|
|
No z tego co mowia to ma byc gotowe juz w pazdzierniku tego roku........
|
|
Też uważam, że rondu przy stokrotce jest potrzebne. Ale te na Poznańskiej to żenada.
|
|
jestem ZA tym pomysłem ronda przy Stokrotce. co więcej uważam, że jeszcze w jednym miejscu powinno być rondo: skrzyżowanie Spokojnej i Piłsudskiego. Wyjazd ze spokojnej w lewo w Piłsudskiego jest utrudniony ze względu na budynek po prawej stronie i czesto stoi sznurek samochodów do lewoskrętu. wiem, że Wam też się ten pomysł podoba:) trzeba jeszcze tylko douczyć ludzi, że nie wrzuca się kierunku "w lewo" przed rondem i nie przejeżdża się z tym kierunkiem przez całe rondo - do tego służy prawy kierunkowskaz przy opuszczaniu ronda normalnie krew mnie zalewa jak widzę takie manewry. później taki debil zdziwiony, że wypadek jest.
|
|
Ciagnąć watek Van_Loosen'a to skrzyzowanie Spokojnej z Wojska Polskiego, zwłaszcza skrecajac w lewo w kierunku na Ostoleke, tez nie nalezy do zbyt przyjemnych i w godzinach szczytu tez mozna spotkac tam niezly sznureczek aut :)
|
|
masz racje Van_Loosen, dla niektórych kierunkowskaz i rondo to dwa światy... ________ Malachit
|
|
To też się zgadza, rondo na Piłsudskiego ze Spokojną to też niezły pomysł, byle nie za małe, natomiast myślę, że Spokojna z Wojska Polskiego nie wypali, bo praktycznie odrazu są światła, zbyt blisko siebie byłyby. W Łomży jest jeszcze kilka miejsc, gdzie przydałyby się ronda, ale my zwykli ludzie możemy sobie gdybać :/
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |