sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Łomża większa wioska? tak czy nie?

Jak sądzicie ja jestem za tak przecież to śmiech jest że w takim Zambrowie jest np basen z prawdziwego zdarzenia a u nas w LO 120 cm no i szkolny w SP10 w tym mieście nic się nie dzieje kompletnie żadnych imprez , koncertów itd

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Łomża większa wioska? tak czy nie?

Zdecydowanie TAK, niestety ale to smutna prawda. ;(

Jak to nie ma koncertów?? Przecież co sobota Jeziorko pęka w szwach, a na płatne imprezy w tym mieście nikt nie chodzi (wyjątki). Zamiast jęczeć proponuję zorganizować choć raz nawet mały koncert, zrobić to zgodnie z ustawą o imprezach masowych i skutecznie wyleczyć się na całe życie. Przyjdzie zbyt mało ludzi by pokryć wszystkie koszty, podajcie jeden, choćby jeden przykład udanego (rentownego) koncertu w Łomży, może Stachursky przyniósł jakiś zysk, a reszta to ..... Jak ktoś już coś robi np: Borowy (jaki jest taki jest) ale na tym się zna i dzięki niemu w tym mieście od czasu do czasu było na co pójść. Teraz to raczej tylko firmy z zewnątrz będą w stanie zorganizować coś dużego w plenerze, bo o hali nie ma mowy albo za małe albo nie spełniają wymogów ustawy. Kameralnie i owszem dzieje się czasem coś w Yamie, MDK DŚT (po cięciach w budżecie wielkie??) i koniec jedynie enklawa rozrywki (Milano) cieszy się niespożytą popularnością widać na to jest największe zapotrzebowanie. Konkludując albo zmieńcie gusta i na wichurę albo zakasać rękawy i zamiast gadać do roboty. Powodzenia
PS Lodowisko i hala <b>sportowo- widowiskowa</b> bardzo by się przydały nie??

Beny, w Zambrowie buduje się jeszcze nowa sala sportowa, u nas rozchodzi się o miejsce gdzie ma być stadion lekkoatletyczny na którego i tak nie mają kasy. Moim zdaniem dużą w tym zasługe ma prezydent naszego kochanego miasta który tylko utrudnia rozbudowe Łomży.

Zawsze i bez zmian trwamy jak afrykańskiej wiosce!!!(chociaż i one nieco się w ostatnich czasach rozwineły!) Czyż nie?dziki napisał(a):

no tak aborygen są ale i jeziorko podupadło i to mocno a co do koncertów( w tym rozumiem też kabarety) i zarabianiu na nich to pomagałem w organizacji takich w Łomży nie wielkie ale jednak i zawsze przynosiły dochód np występ Marcina Dańca R.Schuberta , C.Pazury ( organizatorem było dawne Radio Bab- P. Marczyk wtedy P. Borowy robił disco polowe majówki ) każdy koncert do którego organizacji się przyczyniałem i "ściągałem" sponsorów -przynosił "jakiś grosz"

dziki.... chyba o czymś nie wiesz. to nie prezydent blokuje rozbudowe tylko rada miasta ktora jak zwykle dba o wlasne interesy...

Kornik, chodziło mi konkretnie o budowe stadiony lekkoatletycznego, wypowiedz pana prezydenta widziałem w Tv Łomża.

i co miałbyś stadion między blokami?

takie myślenie (nie twierdzę, że twoje) to chyba wynik jakiejś choroby. bo inaczej tego nie potrafię wytłumaczyć.

rada mogłaby się zgodzić na duży sklep. mielibyśmy i dużą budowę i dużą inwestycję i dużo miejsc pracy i dużo odwiedzających i dużo artykułów w sklepie czyli duży wybór.
wniosek: niech rada nie blokuje inwestycji w mieście.

"Nadmiar demokracji to anarchia"

A w czym Ci przeszkadza że stadion będzie między blokami ??? Dzieciaki z okolicznych bloków mieliby jakieś zajęcie, a przecież niedaleko jest szkoła, jej też by się ten stadion przydał.

żeby dzieciaki miały gdzie szaleć, to starczy zwykłe boisko szkolne. i wcale nie trzeba budować ośmiotorowego stadionu z tartanową bieżnią i widownią na 5 tysięcy osób.

"Nadmiar demokracji to anarchia"

to prawad jest wiele bardziej potrzebnych spraw do załatwienia niz budowa stadionu . A i stary stadion wymaga pilnego remontu.

Pasja

Stadion pewnie użytkowałby też ŁKS. A po meczach pełno kibiców między blokami. A różnie jest na meczach - tego chyba nie muszę tłumaczyć. Lepiej niech on będzie na miejscu, na którym stoi już od ładych "paru lat". To tak jeszcze odnośnie budowy stadionu. Pozdrowienia

Jedyne tekie miejsce, jedyny taki klub.

Nie no moim zdaniem stadion na Południu w zasobach P. Lipskiego to całkowity bezsens nie mamy ( UM Łomża) na co kasy wydawać przecież jest duży stadion na zjeździe i tamten trzeba rozbudować wyremontować itd. , a przy okazji już sobie wyobrażam te korki na osiedlu i całkowity brak miesjc parkingowych :-) przed meczem np ŁKS- Manchester United ( żartowałem oczywiście )

Ale wy nic nie wiecie na ten temat, to nie jest stadion piłakarski, tylko lekkoatletyczny, tam by się mecze nie odbywały. A satdion ŁKS i tam ma być remontowany, zgadzam się z Tobą laik że to strata kasy, ale jak ma powstać to moim zdaniem to jest dobra lokalizacja.

...a moim zdaniem lokalizacja między blokami jest po prostu idiotyczna!
...stadion powinien mieć od razu infrastrukturę w postaci na przykład obszernych parkingów, dobrych dojazdów, sklepików, itp....... a gdzie chcesz to zmieścić między blokami...?! ...nie lepiej przenieść się z pomysłem (jeśli już wogóle) 700-800 metrów dalej w kierunku ulicy zdrojowej w nieckę między wzniesieniami na wprost wylotu ul. Piłsudskiego?!

...a zapomnijcie zresztą, o drugim stadionie.... najpierw trzeba zrobić porządek z tym co jest.... a dopiero potem mysleć o kolejnych.... kto to niby ma potem utrzymywac...?!

---
PGG

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org