środa, 26 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czesław Jakołcewicz opuszcza ŁKS!!!!

No niestety, stało się. Trener Jakołcewicz opuszcza Łomżę. W sumie mu sie nie dziwie, skoro ma lepszą ofertę z 1 ligi, to czemu ma pracować w niewypłacalnym małym klubie z Łomży, z którym nie jest emocjonalnie związany. No szkoda, ale i tak zrobił kawał roboty dla ŁKSu. Mam nadzieję, że ktoś godnie go zastąpi.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czesław Jakołcewicz opuszcza ŁKS!!!!

http://www.90minut.pl/news.php?id=546390

Mecz z Kmitą będzie jego pożegnalnym meczem w Łomży. Podziękujmy mu za pracę bo odwalił kawał dobrej roboty.Jeszcze nie jest do końca zdecydowany , może na meczu w uda nam się go przekonać by został przynajmniej do końca sezonu. A zarząd niech się w końcu zastanowi jakie numery odwala. To jest 2 a nie 4 liga. Tu trzeba profesionalistów a nie amatorów. Jak ktoś się nie nadaje to wyp********.MY KIBICE chcemy profesionalny klub z profesjonalnym zarządem !!!!!!! Klub przynajmniej 2 ligowy.

Szkoda Czesia!!!!!!!!!!!!!
Domyślam się, że nowym i jednocześnie starym trenerem będzie młody ENGEL, którego można było w Łomży zauważyć w meczu z Jagielonią.

Sobotnie spotkanie z Kmitą Zabierzów (początek o godzinie 15:00 na stadionie przy ul. Zjazd) będzie pożegnalnym meczem Czesława Jakołcewicza.

- Mam w kontrakcie zapewnioną klauzulę zezwalającą na opuszczenie klubu i zamierzam z niej skorzystać - mówi łomżyński szkoleniowiec. - Jestem już praktycznie zdecydowany.

Co skłania Jakołcewicza do podjęcia tak radykalnego kroku? Dwie rzeczy. Po pierwsze fatalna sytuacja organizacyjna, w jakiej znajduje się ŁKS oraz propozycja pracy w ekstraklasie.

- Mam już po dziurki w nosie ciągłego użerania się, proszenia o najprostsze rzeczy - stwierdza opiekun biało-czerwonych.

ŁKS od dawna znajduje się w złej kondycji finansowej. W maju zaległości wobec piłkarzy osiągną już wysokość trzymiesięcznych pensji. - Za pracę należy się przecież wynagrodzenie. Jak w takich warunkach wymagać od zawodników pełnego zaangażowania na treningu, kiedy głowę mają zaprzątniętą czym innym? Nie chodzi zresztą tylko o pieniądze. Nie chcę nawet mówić o warunkach, w jakich musimy pracować. Nigdy nie przypuszczałem, że zostawię drużynę w trakcie sezonu, ale może moje odejście wstrząśnie zarządem i zdopinguje do działań. Bo jeśli tak dalej pójdzie, to w Łomży nic dobrego nie będzie - denerwuje się Jakołcewicz.

Inna sprawa, że szkoleniowiec otrzymał propozycję z lepszego klubu. - To jest konkretna oferta z pierwszej ligi, ale szczegółów nie mogę zdradzić - zaznacza.

Dodajmy tylko, że obecnie nowego trenera szuka płocka Wisła.

- Biorąc pod uwagę całą sytuację jestem niemal zdecydowany - podkreśla Jakołcewicz. - Szkoda mi zawodników, ale myślę, że nie zostawiam drużyny w złej sytuacji. Przed sezonem byliśmy wymieniani jako kandydat numer jeden do spadku. Teraz jesteśmy bardzo bliscy utrzymania się w drugiej lidze. Wierzę, że ŁKS ten cel zrealizuje nawet beze mnie. Może moje odejście pomoże klubowi. Powtórzę: działacze powinni wreszcie przejrzeć na oczy. W sobotnim spotkaniu z Kmitą ŁKS wystąpi jeszcze pod wodzą Jakołcewicza. Z Łomżą szkoleniowiec pożegna się w przyszłym tygodniu.

- Bez względu na wszystko musimy pokonać Kmitę - stwierdza Jakołcewicz. - To jest mecz o sześć punktów. Będzie bardzo ciężko. Dla gości to też niezwykle istotna konfrontacja. Mam jedynie nadzieję, że rywale nie ograniczą się wyłącznie do defensywy. W zespole ŁKS-u nie zagrają leczący poważne urazy Maxwell Kalu oraz Iwo Zubrzycki. Prawdopodobnie w kadrze zabraknie także Damiana Świerblewskiego.

- Nie wiemy czy Damian naciągnął mięsień, czy tylko włókna. Musi jechać na prywatne badania do Warszawy. Niestety, nie mamy w klubie zapewnionej odpowiedniej opieki medycznej. I znowu wracamy do naszej ciężkiej sytuacji. W takich warunkach naprawdę trudno pracować - dodaje zrezygnowanym głosem Jakołcewicz.

skecz
Obawiam się że się mylisz. Engel był na meczu, ale chyba z innego powodu. We wczorajszej Współczesnej czytałem, że będzie prawdopodobnie trenował Jagielonię.

slm

slm: nie czytaj tego szmatławca a zobaczysz ze lepiej na tym wyjdziesz, Jagiellonia ma od wczoraj nowego trenera i nie jest nim Engel. A wracając do tematu to zastanawia mnie to co powiedział Jakołcewicz o tym że są takie duże zaległosci finansowe wobec piłkarzy.Średnia widzów na wiosne to 2300.Ceny biletów są duże. Ząrząd ma z biletów niezłą kase, od sponsorów też dostają. TO CO ONI ROBIĄ Z TYMI PIENIĘDZMI ZE NIE PŁACĄ PIŁKARZOM?????? Ten nasz cały ''zarząd'' to jedna wielka paranoja.

Panowie ja już widzę jak podziękujecie co tym razem ucierpi ?.Zarząd ŁKS-u to dla mnie kpina nie może u nas żadnego trenera zatrzymać .Godnym następcą byłby poprzednik czyli Jurek Engel to jemu zawdzięczamy II ligę kiedyś jak rozmawiałem z nim i chłopakami z łKS-u to dla nich Jurek był super trenerem nie do opisania chłopakom aż chciało się grać

Ale kto, znowu kreci z tą kasą, jeżeli zaległości w stosunku do zawodników wynoszą trzy miesiące? Tyle na kasę nie czeka się nawet na MEBLACH!!!!!!!

Jerzy Engel Jr. jakby wrócił to naprawdę byłoby ekstra. Wiele razy w wywiadach powtarzał że przyjdzie taki dzień kiedy do nas wróci. Może własnie teraz ? Nie trenuje już w Poloni Warszawa ? Ciekawe co ma do powiedzenia zarząd na tą całą sytuację ? Czy są jacyś oficjalni kandydaci ?

...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...

Te zasługi trenera Engela to lekka przesada. Jak sie okazało, cały awans do 2 ligi był na kredyt. Tzn. niepłacone rachunki ciągną klub w dól do dziś, pomimo sprzedaży połowy drużyny ( zaczynając od Boguskiego). Może więc należało by zapytać poprzedni zarząd łącznie z trenerem dlaczego zostawili taki bajzel? Chyba że sie mylę, to proszę o wyprowadzenie z błędu.

Cytat:

TO CO ONI ROBIĄ Z TYMI PIENIĘDZMI ZE NIE PŁACĄ PIŁKARZOM??????

spłaca stare długi. płaci za ochronę meczu, za zniszczenia itd itp

juz zapomnieliście czemu odszedł Engel Junior? zapomnieliście o pomyśle z cegiełkami, bo kasy starczało na spłatę długów, a na bieżące utrzymanie już nie?

ŁKS ma tyle długów, że nawet gdyby na każdy meczy przychodziło 10 tysięcy ludzi to i tak cała kasa z biletów mogła by iśc spokojnie na długi

Czesław nie bedzie trenerem Jagi:

http://sport.onet.pl/74325,1248759,1526593,wiadomosc.html

Jerzy Engel Jr ponownie w ŁKSie??.........bardzo możliwe; już jakiś czas temu mówiłem że następcą Jakołcewicza bedzie jego poprzednik :)

Nie byłoby tak źle......

Jak nie Engel kto może być?? Jakieś propozycje ??

Trener Jakołcewicz wykonał bardzo dobrą pracę z drużyną, wyciągnął ŁKS z końca tabeli, przyczynił się do sześciu wygranych meczów z rzędu przez ŁKS w II lidze

Wielka szkoda, że chce odejść. Jego odejście będzie wielką stratą dla drużyny !!

Trenerowi należą się wielkie podziękowania!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie sądziłam, że znowu są zaległości finansowe wobec piłkarzy i oczywiście wobec trenera, w dodatku osiągną one w najbliższym czasie wysokość trzymiesięcznych pensji, w takim razie co robi zarząd z pieniędzmi za bilety i pieniędzmi od sponsorów??

Ja chciałbym widzieć Jerzego Engela lub Gaszyńskiego na stanowisku trenera

najlepszy układ: Prezes Klubu - Prezio Miasta, trener - wszechwiedzący i nieomnylny w swoich interesach - Sroka, jako masżysta Choina i mamy 5 ligę (no chyba im wyższa cyfra tym lepiej) w kieszeni. A więc do bojuu ratusz do bojuu co tu jeszcze skopać można. A może jak Pan Prezio prezentacje na kandydata zaczął w Białymstoku to zrobiłby Jagiellonia III ŁKS Białystok, a Łomżę jako przedmieście? Oczywiście stolicy metropolii Białystok.

ściemka wszystkim

Zatrudnijcie Engela jr. pochlebcy jego wyczynów,tylko wyłóżcie swoją kasę w sponsoring ŁKS-u a obudzicie się wydupceni na sucho.Tyle długu co on narobił i jak otumanił wszystkich wokół siebie to jest mistrzostwo I-ligi a nie III,którą zdobył.Za te pieniądze które podpisał kontrakty dla zawodników i nagrody dla nich i dla siebie nie płacąc żadnych ZUSów i innych pochodnych to jeszcze następny zarząd ŁKS-u może ich nie spłacić,a nie jeden komornik będzie żył bogato i dostatnio.
Gratuluję więc fanom Engela jr.dalszych sukcesów,ale bez ze mnie i mojej kasy.
Nie wierzcie też pismakowi z B-stoku,że ŁKS zalega IIIm-ce z wynagrodzeniem dla piłkarzy,jest to kłamstwo gnidy śledziowej która chce sensacji z naszego klubu.Pajac niech napisze o kłopotach w Jadze.
Jeśli szukacie pieniędzy to spytajcie się Głównych sponsorów [Browar,Miasto]ile na dzień dzisiejszy dali kasy,[którą deklarowali]a będziecie mieć odpowiedż na wsystkie wasze pytania.
AVIVA ŁKS!!!!!!!!!!!!

Trenerze dziękuję, zbudował pan solidny zespół, który potrafił pokonać Śląsk Wrocław, Polonię Bytom, Polonię Warszawa i Zagłebie Sosnowiec.

Szkoda, że chce Pan odejść, mam jednak nadzieję, że jednak Pan nadal pozostanie trenerem ŁKSu !!!!!!

Obu trenerom dziękuję!!! Nigdy w Łomży nie miałem okazji zobaczyć takich wydarzeń. Awans do II ligi! Zwycięstwa! Ale i remisy... Popatrzcie realnie grupa ludzi wprowdziła ŁKS do II ligi, pierwszy raz w historii, dla nich wielkie POZDRO!!! Teraz Wy, czekamy ...

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32306,wid,8833081,wiadomosc.html zmiana trenera w Wiśle Płock

Czesiek do Wisły Płock odchodzi. Engel Jr. nie wróci.

...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...

oficjalne info z onetu : http://sport.onet.pl/0,1248675,1528412,wiadomosc.html

Co powiecie na duet trenerski Kowalski - Dąbrowski?
Pozdrawiam.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org