niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jak łatwo uzyć słów...

których potem nie mozna wycofać.
Zastanawiam się co się stało ze zwykła odpowiedzialnościa za to, co sie powie... Dlaczego ludziom wydaje się, że nie poniosa konsekwencji tego co powiedzą lub napiszą?
Nie mówię tu o skutkach działania konstruktywnej krytyki. Krytyka sie przydaje. Ujawnianie informacji również. Ale obrażanie?
Mówię o tym co sie działo w ostatnich dniach na forum.
Ja staram się zastanowić się nad tym, jaki skutek odniesie to co w danej chwili powiem lub napiszę.
Nie sztuka napisać, że ten lub tamten jest złodziejem, oszustem lub pijakiem.
A nie lepiej ujawinić, że dnia tego i tego widziałem tego o tego w czasie gdy....
Takie właśnie onformacje mogą coś zmienić. A nie obelgi...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jak łatwo uzyć słów...

hmm. z tym co napisalas to sie zgadzam.

Niestety pod wpływem silnego wzburzenia nie panujemy nad tym co mowimy,warto wiec miec w zanadrzu słowo "przepraszam" :)

Zgadzam się z annamira to, co ostatnio się działo to przegięcie:)
Najbardziej mnie w K........iło to jak osoby, które nie chodzą na mecze i maj cały nasz lokalny patryjotyzm w poważaniu, czyli głęboko w D...ie się wypowiadają. A o JADZE mogę powiedzieć jedno:
JK,JKK,JAGA TO K...A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak do niektorych nie docierają argumenty, to trzeba czasem uzyc mocniejszych słów...

Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem

"Nie sztuka napisać, że ten lub tamten jest złodziejem, oszustem lub pijakiem.(...) "

skecz poparłeś annamira, ale chyba nie przeczytałeś jego postu ze zrozumieniem.
Na potwierdzenie, tego co piszę, przytaczam tu Twoją wypowiedź :

"JK,JKK,JAGA TO K...A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Cytat:

Najbardziej mnie w K........iło to jak osoby, które nie chodzą na mecze i maj cały nasz lokalny patryjotyzm w poważaniu, czyli głęboko w D...ie się wypowiadają

czyli kto nie chodzi na mecze i nie pali szalików nie jest lokalnym patriotą i co gorsza nie może się wypowiadać?

PS

prawdziwy POLAK I PATRIOTA, który szanuje swój KRAJ , JĘZYK i TRADYCJĘ nigdy nie napisał by "patryjotyzm" tylko poprawnie PATRIOTYZM

niestety zamiast uczyć się OJCZYSTEGO języka niektórzy wolą niszczyć swój miejski stadion i jeszcze mają coś do powiedzenia

NO COMMENTS....

Autor: annamira (80.240.166.---)
napisała: cyt:
"Dlaczego ludziom wydaje się, że nie poniosa konsekwencji tego co powiedzą lub napiszą?"

Ja się pogubiłem. Mogłabyś trochę sprecyzować jakiego tematu dotyczy Twoja wypowiedź?

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

Van_Loosen - ostatnio we Wrocławiu jest na topie jeden krasomówca, znawca języka ojczystego, który za możliwość wyjazdu na stypendium sprzedał swoich kolegów. Dlatego nie bądź takim polonistą .
JK,JKK,JAGA TO K...A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a co to ma wspólnego ze mną skecz?

prawda w oczy kole, a do błędu trudno się przyznać ? :)

niech Twoje problemy z pisownią pozostaną Twoimi problemami, a pouczać innych zacznij jak nauczysz się poprawnie wypowiadać w ojczystym języku

pozdrawiam

Z chęcią zapisze się do ciebie Van_Loosen na korepetycje :)

skecz w swojej wypowiedzi nawiązałeś do wybitnego profesora. Zdążyłeś już go osądzić, po szczątkowych informacjach z mediów. Może zostawisz to historykom z IPN-u i sądom.

Jak łatwo jest wydawać wyroki...

skecz zacznij czytać więcej książek - to naprawdę poszerza zasób słownictwa i pozwala ustrzec się przed błędami:)

Za twoją dobrą rado właśnie zacząłem czytać komiks ,, Bolek i Lolek" :)

Peter:
Miałam na mysli to, że Internet stał się anonimowym polem do popisu dla osób, które uważają że są bezkarne i myslą że mogą robić co zechcą.
A przecież to nieprawda.
Każdy zamieszczony post jest odnotowywany przez administratora i z tego co wiem - odnotowywane jest również IP komputera., z którego wiadomośc ta "wychodzi".
A potem to już można prosto sprawdzic, kto sie wypowiedział.

Tłem tej dyskusji jest używanie ostrych słów przez niektórych użytkowników forum. I oni nie sa bezkarni. Mozna do nich dotrzeć, jeżeli sie chce.

@annamira: jest tak jak piszesz z tą anonimowością tylko ogólnie

w szczegółach sa np ogólnodostępne servery proxy - anonimowe lub półanonimowe, tunneling i parę innych rzeczy, które bez trudu mogą pomóc w ukryciu się

żeby było ciekawiej na mojej karcie wi - fi odbieram sygnał 3 niezabezpieczonych sieci i mogę w każdej chwili postować z rozmaitych Ip, których ustalenie wskaże tylko nic niewinnego człowieka, któremu nie chciało się zabezpieczyć sieci WLAN

annamira, to jest po prostu wolnosc slowa, a ze ktos wykorzystuje ja w zly sposob... no coz. pomimo wszystkiego uwazam, ze jakiekolwiek ocenzurowanie tego forum bedzie fatalnym bledem. Mnie po prostu krew zalewa, gdy piszac np. na wp.pl czekam godzine, az ktos tam przeczyta moja opinie i laskawie zezwoli na jej ukazanie sie. Odpowiedzialnosc za slowa - tak, cenzura - nie.

To nie cenzura, to kwestia odpowiedzialności.
Wobec administratorów 4lomza mogą być wyciągnięte konsekwencje za rozpowszechnianie obelżywych treści.
Co innego przecież jak ktos biega po ulicach i krzyczy, że X to złodziej i bandyta, co innego jak napisze ogłoszenie w gazecie "X to złodziej".
To chyba oczywiste, że gazeta bojąc się odpowiedzialności nie wydrukuje czegoś takiego.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org