Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Niesamowite odkrycie na Marsie!!!! |
Amerykańskie sondy potwierdziły istnienie prymitywnej cywilizacji na planecie Mars. Butni Amerykanie wysłali od razu rakietę załogową wypełnioną, paciorkami, gumami do żucia, czekoladą i "nowoczesną" odremontowaną bronią palną z demobilu. Gdy rakieta wylądowała pośród tłumu nieufnie spoglądających zielonych tubylców, z megafonu popłynęły słowa prezydenta USA skierowane do bratniej ludności Czerwonej Planety obiecujące przyjaźń, współpracę, profity i sojusz wojskowy. Po skończonym przemówieniu i odpaleniu wielkiego pojemnika wypełnionego balonikami w kolorach białym, czerwonym, niebieskim i zielonym, załoga stanęła przed drzwiami, gotowa otworzyć je i wpaść w ramiona Marsjan. Jakie było ich zdziwienie, gdy okazało się, że w tym samym czasie delegacja "zielonych" zespawała im właz z reszta korpusu rakiety, skutecznie uniemożliwiając im wyjście na zewnątrz. Kiedy Marsjanie skończyli dywersje, cały tłum rozpierzchł się pozostawiając samotna zaspawaną amerykańska rakietę. Bezsilni Amerykanie popadli w taka apatie, iż zapomnieli skontaktować się z baza, a przez 2 kolejne dni siedzieli i nie odzywali się do siebie. Na 3 dzień zastukał w korpus przechodzący opodal Marsjanin-dziadek. - Jest tam kto? Żyjecie? - Taaaaak! - zakrzyknęli gromko kosmonauci do których serc i umysłów powróciła nadzieja. - Czemu tam siedzicie i nie wychodzicie? - Przecież nas zaspawaliście a my mamy dla was prezenty, każdy z was cos dostanie, wypuść nas - błagał dziadka kapitan wyprawy. - Heh, te spawanie to taki nasz zwyczaj. Ale jak byli tu Polacy, to poradzili sobie z włazem w 15 minut. - Co? Polacy już tu byli? - Tak, i tak jak wy mieli dla nas prezenty. - Co takiego mogli oni wam dać?!?!? - Nie wiem dokładnie co to było, bo akurat mnie nie było, ale to cos nazywało się "wpie**ol" i dostał to każdy, kto tu wtedy był. --- PGG
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Niesamowite odkrycie na Marsie!!!! |
BRAWO! B.dobre:-),zwłaszcza,że obala stereotyp jakoby Polacy potrafili tylko coś za...pożyczać .
|
|
Re: Niesamowite odkrycie na Marsie!!!! |
Zawsze przeczuwałem, że drzemią w nas nieodkryte pokłady zaskakujących i nieszablonowych pomysłów. I to pomysłów skutecznych bo pochodzących wprost z naszej wielowiekowej kultury i historii głęboko osadzonej w tradycji chrześcijańskiej. Możemy więc do Europy wkroczyć z wysoko podniesionym czołem.:)) Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |