Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Śmiertelne ofiary na podlaskich drogach |
Do pierwszego doszło po siódmej w Kobylinie koło Piątnicy czyli na drodze nr 61 (Łomża – Augustów), gdzie z tirem na litewskich numerach zderzył się fiat Palio. Kolejna osoba zginęła w miejscowości Podłaki nieopodal Zambrowa, droga nr 8. O tych miejscowościach, gdzie zdecydowanie więcej tirów przejeżdża niż przez Augustów jakoś nikt nie wspomina. W pierwszym przypadku ruch przywrócono po 3,5 godz, w drugim prawie po 2 godz.. Drugi - 8 – więc ważna, pierwszy - 61 - bardziej tragiczny w skutkach, ale nie leżący na trasie do Białegostoku, nie już tak ważny. http://miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,4031886.html
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Śmiertelne ofiary na podlaskich drogach |
Przykre ale prawda :(
|
|
A co mnie obchodzą podlaskie drogi. Na podlasiu mieszkamy ?
|
|
Na jakiej podstawie stwierdzasz że przez te miejscowości przejeżdża więcej TIR niz przez Augustów, czyżbys stała w nich i liczyła przejeżdżające samochody?
|
|
a może by tak bardziej uważać za kółkiem skoro jest taki ruch ?
|
|
Przez Augustów przejeżdżają tiry które jadą przez Łomżę Białystok Olecko I Suwałki . A droga 61 Augustów - Łomża jest Drogą Śmierci , może teraz nie ale wcześniej nawet przy samym wyjeździe z Piątnicy była flaga , teraz mniej wypadków jest bo o wiele mniej tirów jeździ przez 61 ale cóż poradzimy trzeba z tym żyć że nie długo sami możemy zginąć w takim wypadku . ![]()
|
|
Do cavalera Nie stałem na tych drogach i nie liczyłem, bo zrobiły to odpowiednie firmy. Ja natomiast od kilku już lat uważnie śledziłem sytuację na naszych drogach, szczególnie w byłym województwie łomżyńskim. Teraz też jest prowadzony pomiar natężenia ruchu na drogach. Wystarczy poczytać wiadomości dotyczące naszego regionu.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |