czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jakie ksiądz płaci podatki?

Specjalnie wkładam kij w mrowisko? Ile przeciętny ksiądz, powiedzmy, hmm z Wizny, Sejn, Śniadowa, parafii łomżyńskiej, zarabia i ile odprowadza podatku dla państwa? Chcę zarabiać tak mało, żeby nie odprowadzać podatku i jeździć taaaaaakim samochodem. Nie mam samochodu. A wynika z oficjalnych danych i obserwacji jeżdżących na "osiołkach", że więcej zarabiam to i płacę większe podatki, no i nie mam nawet na paliwo. Kto mi to wytłumaczy? No rozumiem, tak kolejny atak na KK (Kościół Katolicki), TAK z pełną premedytacją.

ściemka wszystkim

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jakie ksiądz płaci podatki?

Czepiasz się, ale nie Ty pierwszy i nie ostatni. Powiem Ci krótko, skoro masz odwagę napisać to tutaj, przejdź się do jakiegoś księdza i zapytaj jak to jest, przecież on nie skłamie w końcu jest księdzem :) No chyba, że odwaga zniknęła

Pytanko, do którego? Księdza.
pytałem się i się nie dowiedziałem, wielu się pytałem, masz rację, nie kłamią, ale prawdy, żaden kapłan mi też nie powiedział. kawę na ławę i będzie ok. I podejrzewam nie będzie takich postów. Ale też chcę ślubować ubóstwo i takimi "osiołkami" jeździć. Nie wierzysz? Idź pod pałac biskupi od ul. Sadowej. Same "rzęchy", Fiaty 126p, "osiołki megane mercem poganiane", a, że osiołki to i skórą obite, no bo to osiołka taka natura. A te hacjendy wokół kościołów, to dla chwały? milionów, te ornaty złotem skrojone szaty, orderami opięte księdza Jankowskiego z Gdańska nędze.
Nie zazdroszczę i nie ględzę chcę, żeby czuli naszą nędzę.

ściemka wszystkim

myślę ze na pewno płaci więcej podatków niż ty

GSG9 -------nie domyslaj się TYLKO PODAJ PRZYKLAD!!!!Polacy sa narodem wyksztalconym i umieja liczyc! Czas gdy tylko " rysowano" krzyzyk jako podpis DAWNOOOOOO minely! Chociaz nie watpie ,ze maja "blogie sny" aby owe czasy powrocily>

bagrmosen

GSG9 niom podaj przykłady. Nigdy nie widziałem, aby o.o. Rydzyk, który "ratował" stocznię gdańską się rozliczył z "cegiełek", nie widziałem, aby H.Jankowski pokazał "marmurowe glazury", natomiast widziałem H.Jankowskiego w orderach (po ojcu z wermahtu?), widziałem w Toruniu biedę o.o. Rydzyka, ja też chcę ślubować ubóstwo i w takiej nędzy żyć jak łoni. A ludzie nie mają za co żyć. Jezus musiał pokazać swoją boskość, aby ludzi wyżywić, a o.o. Rydzyk pokazuje jak z tego żyć.

ściemka wszystkim

Ksiądz i podatki, dobry żart hahaha

JEEEBANA CZARNA MAFIA !!!!

Oni nie płacą zadnych podatków,jeszcze państwo na nich łozy miliony.
Jakimi samochodami jeżdza.
Zobacz co im do głowy przychodzi. Mało im już kobiet.
Molestuja kleryków.
To są byki niewydojone. Zyja kosztem przewaznie biednych ludzi.
Moim zdaniem powinni płacic i to duze podatki.
Nie ma się komu za nich wziąć.
Pozdrawiam wszystkich.

czy cos wam mowi słowko "konkordat"? TU JEST PIES POGRZEBANY.

bagrmosen

Kościół nigdy nie płacił i nie będzie płacił żadnych podatków AMEN. A najlepiej żyło im się za KOMUNY.

teraz,po kilku latach posuchy "eseldowskiej" będą za kaczyzmu znowu mieli rozkwit (znaczy się już mają)

Witam,
jestem z Wizny , nie wiem czy ksiądz płaci podatki, ale ile za to bierze za sakramęty (ślub, pochówek itp.) ? To jest śrdnia wypłata w naszym regionie,
no i niech mnie ktoś powie czy to jest sprawiedliwe.
Przy ślubie dochodzi jeszcze :zapowiedzi , organista , kościelny, wino i świece,
to jest już 3 wypłaty. Co robią biedni - uciekają do innych parafi , gdzie jest taniej.

to idźcie na księdza i nie płaćcie podatkow co za problem założycie sobie firmę i zusow nie będziecie musieli odprowadzac zyc nie umierac marzenie kazdego przedsiebiorcy.
Poza tym slyszalem ze w jakim seminarium na zachodze na 3 roku seminarium duchownego daja nowiuitkiego mercedesa, a w jakims innym wille w gorach nie wiem jak wy ale ja ide na ksiedza dostane samochod i mieszkanie nim skoncze studia i teraz dochodzi jeszcze nieplacenie podatkow o ktorych ja nie wiedzialem nawet
no way za miesiac skladam papiery do seminarium kto idzie ze mna?

GSG9 post jest o
PODATKACH A NIE powolaniach.

bagrmosen

Chcesz sie dowiedzieć to przeczytaj:
1.Ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych
2.Ustawa o podatku dochodowym od osób prawnych.

Sadząc po postach wyzej, czytanie ze zrozumieniem nie jest domena piszacych, ponieważ wiedzą lepiej, zatem i tak niewiele zrozumieją .

Swojej darowizny na "tacę" nie mogę w żaden sposób odpisać od podstawy opodatkowania ani od podatku. W zwiazku z tym, dlaczego mój datek, robiony przeze mnie z pieniędzy opodatkowanych miałby byc poi raz drugi opodatkowany? Jeśli kościół miałby płacić podatek, to poproszę o możliwość wpisania tacy do podstawy opodatkowania.

"Taca" jest moim dobrowolnym świadczeniem na rzecz wspólnoty, z którą się utożsamiam. Pomysły obłożenia podatkiem działalności, która nie jest prowadzona dla zysku są sprzeczne z jakąkolwiek logiką.( od czego ma być zapłacony podatek dochodowy? od zysku, którego nie ma?)

czuubek, prowokacja również musi byc logiczna.
czasem pomyśl i nie zazdrość.

(........)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org