wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Gdzie dziś fotoradar ?

Czy ktoś z forumowiczów wie czemu łomżyńska policja nie podaje do publicznej wiadomości gdzie i na jakiej ulicy danego dnia ustawia fotoradar. Policja w Białymstoku i Suwałkach podaje publicznie taką wiadomość.

najważniejszy jest higieniczny, bezalkoholowy tryb życia !!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Gdzie dziś fotoradar ?

bo.... chce zarabiać?

zresztą jaki sens by miała taka wiadomosć. po mieście jeździ się 60, po co mają podawać.... ;P

Kaschia ma racje ta informacja nie jest potrzebna dla rozważnych kierowców, którzy jeżdzą przepisowe 60km/h po mieście.

MARCIN

W TV bialystok mowia o radarach ale tych przenisnych "suszarka na kiju" ,a te radary unas lapia przecietnie powyzej 67km/h. Kiedys slyszalem w radio komendant mowil ze o tym gdzie stoi taki radar to wie tylko jeden patrol ktory danego dnia go zaklada no i on (ale to sciema bo pewnie wie otym caly komisariat no i korporacje Taxi) a najczesciej to chyba na pilsudskiego kolo szpitala stoi bo cos czesto tam grzebia przynim:).

Dziekuje to wszystko w tym temacie:)?

hmm... jestem ciekawa czy widział ktoś kiedyś w Łomży taki radar, który nie jest umocowany na tych pięciu kijach, tylko sobie czasem gdzieś stoi. wiem że mają taką opcję, ale ciekawe czy to stosują

jesli tak, to będę przykładnym kierowcą bo jeden już zapłaciłam i nie uśmiechają mi się kolejne punkty

jeśli ktoś coś wie to b. proszę o odpowiedź

tyle na dzisiaj, dobranoc Państwu ;)

kaschia: podobno kiedyś ustawili go właśnie tak na Al.Legionów, więc trzeba uważać. A dziś rano widziałem mundurowych na Sikorskiego z "suszarką" więc widać, że się nie ograniczają tylko do fotoradaru...

dzięki neon, wygląda na to że nie ma co kombinować, szkoda kasy...

pozdrawiam

A jesli boicie si efotoradarow to sa specjalne spraye do tablic >Pryska sie blachy i ten spray odbija swiatlo wiec ja zdjeciu widac tylko swiecaca blaszke zamiast nomero

Dziekuje to wszystko w tym temacie:)?

tak się zastanawiam... jakie światło się odbija...?
...te fodoradary mają flash'e? ...jakieś lampy błyskowe...?

---
PGG

słyszałam jakiś czas temu że błyska flesz. ale kiedy sama jechałam w wakacje i hamowałam w ostatniej chwili żeby mnie nie chwyciło to nie widziałam żadnego błysku, a patrzyłam na radar. a jednak dostałam swoje ujęcie ;)

nie wiem jak to jest, ale z tym sprayem to chyba bym się bała, brzmi jakoś niepewnie

pozdr.

...chyba, że strzela światłem w paśmie niewidzialnym dla człowieka... tylko jak wtedy sprawdzić skuteczność takiego spray'u i czy wszystkie fotoradary strzelają w tym samym paśmie....?

---
PGG

no właśnie. można się na takim sprayu nieźle przejechać... ;)

Najlepszy sposób na fotoradar to nie przekraczać 75 km/h, mieć brudną zachlapaną błotem tablice rejestracyjną albo podgietą pod kątem. Spraye to lipa!

najważniejszy jest higieniczny, bezalkoholowy tryb życia !!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org