Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wiosna 2007 |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wiosna 2007 |
|
Ależ cudne te zdjęcia!!!:) Już czuję jak pachnie! G a z e l a
|
|
super bociana sto lat nie widzialm a wczoraj spadl ogromny snieg, dzis st. patrick's day odkad tu jestem zawsze tego dnia bylo zielono, a dzisiaj...zima to ja bella:o)
|
|
to nie są bociany :) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
*bella*, te bociany Kefasa to są żurawie :) Kefas, ta zatopiona stodoła to nie jest przypadkiem w Narwiańskim Parku Narodowym koło Waniewa ? Ja też dzisiaj byłem na wycieczce, co dokumentuję poniżej :) Pogoda była tragiczna, dopiero około południa się przejaśniło. ------------ Bogunow
|
|
Żuraw - dokładnie! Waniewo - tak jest! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Przepiękne widoki,nie wiedziałam ,że można spotkać tyle ptaków na raz...i jeszcze takie ujęcie! Jestem pod wrażeniem:) G a z e l a
|
|
Bogunow. Czy możesz napisać jaki aparatem robiłeś te zdjęcia?
|
|
Canonem 20D ------------ Bogunow
|
|
Canon 20D ....echh na razie tylko pomarzyć! :) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
I jak zwykle można liczyć na bogunowa. Ten to dopiero ma OKO! Dzięki za coś miłego dla oka mego, krótkowzrocznego:)) Allinka
|
|
Ja rowniez dodaje tu wyrazy uznania - to naprawde udane zdjecia. Widze tez, ze tym razem to macie tam wiosne nawet wczesniej niz np. ja i bella, bo u nas ostatnio wszystko, ni stad ni z owad, pod dosc gruba powloka sniegu ...:(. Cos sie chyba pokielbasilo z tym 'global warming' - no? A co do tych bocianow, *bello*, to cosik mi sie tak wydaje, ze te skubance wyniosly sie stamtad hen daleko na poludnie - chyba az gdzies w okolice Krakowa - a to oby niedlugo juz wykonac takie juz tradycyjnie powierzone im zadanie ...:). Moze wlasnie dlatego ostaly nam sie w dolinie Narwii 'tylko' te zurawie, czaple i masa gesi ..:). Och, well... wychu
|
|
Wychu............ "bocianów Ci u nas dostatek". Ino jeszcze nie przyleciały z północnej Afryki. Zapewne przemierzają już jednak te tysiące kilometrów w drodze do przyjaznej im Polski. bogunow: fiu, fiu. Sprzedałeś więc swojego 300D ? A co to za super zoom? Czyżby nowy nabytek? Zdjęcia cudne, jak zresztą większość, które robisz w tematyce krajobrazów. Pozdrowienia. ADALL
|
|
ADALL - ten "super zoom" to nic specjalnego. Szkło całkowicie manualne z mocowaniem na M42, ogniskowa 500mm, i ciemne jak diabli bo f:8. ------------ Bogunow
|
|
"Mam was gdzieś, jem śniadanie!" _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
"Zeszły lody, wyszły kwiaty!" http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/DSCF1405-1.JPG _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
"Zeszły lody, wyszły kwiaty!" _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Piękne kwiatki!!! :( G a z e l a
|
|
a gdzie to teraz takie rosną ?
|
|
piekne lak tez sto lat nie widzialam:o) nie powiekszylam sobie zdjecia, wiec myslalam, ze to bocian-alez blondynka ze mnie:D a ten zolty, to kto to?;) to ja bella:o)
|
|
O widzisz Bello jaka Ty jesteś odważna! Ja też nie wiem co to za ptaszek,ale wstydziłam się do tego przyznać:) G a z e l a
|
|
Czyżby skowronek? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
No tak myślałam ,ale ktoś mi powiedział,że skowronek jest szary! A ten nie jest szary...i wierz tu ludziom:) G a z e l a
|
|
Mnie tez wydaje sie ze to skowronek - ten zwiastun wiosny ... no coz, jak w temacie...:D. A ta ma poprzednia wzmianka o bocianach, ADALL, to mialo to byc tak trochu z przymruzeniem oka. Ewidentnie, ponowny niewypal ..:( . wychu
|
|
Wrzucam jeszcze ciepłe dzisiejsze fotki. ------------ Bogunow
|
|
super! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Dzięki :) ------------ Bogunow
|
|
Boże piękne są!!! Normalnie szok! A tak na marginesie-powiedzcie mi jak odróżnić dzikie kaczki od dzikich gęsi? G a z e l a
|
|
Jeśli wiesz jak odróżnić domowe kaczki od domowych gęsi to znaczy, że potrafisz i dzikie :) Tak ogólnie to kaczki są mniejsze i mają krótszą szyję niż gęsi :) ------------ Bogunow
|
|
Wielkie dzięki bogunow za lekcję poglądową:) Na prawdę podobają mi się Twoje zdjęcia:) Pozdrawiam:) G a z e l a
|
|
Przez moment myślałam, że ten dzięcioł rozbije mi monitor! Zmykam i zamykam wszystko, bo to ptactwo gotowe wyfrunąć stąd...:)
|
|
Ten żółty to nie skowronek! Skowronki są mniejsze i bardziej brązowe. Przez całą zimę podkarmiałam te "żółte" u siebie na tarasie :) to zdaję się trznadel, ale ręki nie dam sobie obciąć :)
|
|
Trznadel: _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Super fotografie:) Ja też musze wziąść sie w garść i zrobić mały wypad nad Narew z aparacikiem. Jeśli coś "upoluję" wrzucę tu;) Pozdrawiam amatorów wiosennych wędrówek przyrodniczych
|
|
Pewnego, niedawnego wieczoru...:)
|
|
fiu, fiu. Ładne. Gdzie był ten wieczór ?? Pozdrowienia. ADALL
|
|
No właśnie, gdzie-e? :))
|
|
Gosiu to drzewko przeglądające się w wodzie jest piękne:)...a te barwy! G a z e l a
|
|
To było tuż przed wjazdem do miejscowości, w której znajduje się takie mgliste coś...: Wychu powinien zgadnąć..;)
|
|
Zaraz, zaraz ... juz mi cos przychodzi - Zawady! Zgadlem? ....:D. Oczywiscie, to tylko taki niemrawy 'attempt' zartu. Alez piekne to, mimo ... lub szczegolnie gdy tak za mgla. Duuuuze dzieki, Ryskago! (Psst... pssst .... to kosciol parafialny w Drozdowie - dla niewtajemniczonych). A te 'ujecie' Narwii - czyzby to w okolicach Rakowa - na pograniczu Czachy/Boginie? Tak mi cos sie wydaje. wychu
|
|
Ja liczę że po niedzieli (zapowiadają polepszenie pogody) będzie jeszcze ładniej w plenerze. Kurcze, w końcu wiosnę mamy:)
|
|
Podobno w sobote ma być 12 stopni i słoneczko w całym kaju :) Ale czy tak będzie to się przekonamy za pare dni ;) Pozdrawiam P.S. Wszystkie fotki są śliczne :) bogunow a jeśli można wiedzieć to za ile kupiłeś ten aparacik i gdzie, bo poluje na taki sam ;)
|
|
ryskago moze st Łomża? ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
A ja wam pokaze jak bylo jakis czas temu:) http://img443.imageshack.us/img443/7452/dscn1400yh9.jpg ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
O nie nie nie!!! Tylko nie takie zdjęcia! Pliiiis:))) G a z e l a
|
|
dzisiejsza wizyta na działce: [imghttp://img71.imageshack.us/img71/4815/dscf14791ni6.jpg ...i troszkę z innej beczki... :) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
_____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Kurczę,a na mojej jeszcze nie ma takich zwiastunów:( Dzięki Kefas- od razu na duszy lżej!:) G a z e l a
|
|
eMiLkAa - kupiłem go za 3500 na Allegro we wrześniu zeszłego roku. ------------ Bogunow
|
|
Oj piękne te oznaki wiosny, ąż zrobiło się cieplutko, milutko.......
|
|
Kefas...ksiezyc to ja widzialem...chcialem tez zrobic pare zdjec, ale nie zrobilem:)) ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
http://img86.imageshack.us/img86/2860/dscn1876qv7.jpg dzis ok. 5 podtopiona st lomza. ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
:) G a z e l a
|
|
I na specjalne życzenie - bociany (świeżutkie): _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Cudne- to znaczy ,że juz wiosna prawdziwa, najprawdziwsza!!!:) G a z e l a
|
|
I ja mam świeżego, dzisiejszego bocianka biebrzańskiego z okolic Goniądza. ------------ Bogunow
|
|
Jak żywe! Przegięliście Chłopaki! :))
|
|
_____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
|
Wiosna nocą...:) Gdzie to, no gdzie-e?
|
|
cudne fotki ...... :) szkoda że mój aparat "dostał nóg" :) Pozdrowienia
|
|
A co? Statyw mu kupiłeś, Krzysiu? :D
|
|
taaa żeby statyw, po prostu niekontrolowanie zmienił właściciela :)
|
|
Nie sądzę Gosiu ,by to była Łomża:) Może Toruń? G a z e l a
|
|
a tak w ogóle ... to czemu jeszcze nie śpicie ? zapewne wiosnę poczułyście ;)
|
|
odpowiedź znajduje się w url obrazka :) dobranoc
|
|
Gazela zapewne widziała maisto Kopernika..:) Szkoda życia na spanie...:)
|
|
też widziałem ale kiedy to było :) miałem mundurek Zucha, czerwony beret i równie czerwoną chustę (2 klasa podstawówki) teraz to już naprawdę dobranoc :)
|
|
Eeeeee no, ja się tak nie bawię! Nie ma podglądactwa!
|
|
To trzeba wiedzieć gdzie tego "url" szukać!:). I tu się z Tobą Ryska zgodzę-szkoda życia ...takie piękne, wiosenne i...krótkie:) G a z e l a
|
|
Gazela - prawy klawisz na obrazku i klikasz na właściwości :) nie ma za co :D i jak tu zasnąć przy Rosana - El Talisman :)
|
|
Dobranoc (choć to nie ten wątek - patrz: "Sen" Alllinki :)) Czasami krótkie, czasami z deczka przydługie - zima ciągnie się niebożebnie, a wiosna zasuwa z prędkością światła...
|
|
Nooo, fajnie. Alem się napatrzyła na bociany. I jak tu nie wierzyć, że bociany przynoszą dzieci? Allinka
|
|
No to ja teraz coś wżuce kliknijcie w linki :D poniżej http://img75.imageshack.us/img75/5194/p1010296bs9.jpg http://img158.imageshack.us/img158/2836/p1010297vh5.jpg http://img182.imageshack.us/img182/7522/p1010298oq9.jpg
|
|
Ptysiu91 jak najbardziej wRZucaj,ale troszkę mniejsze:) G a z e l a
|
|
O proszę, wspomniał człowiek o bocianach i ptysiu się pojawił:) Allinka
|
|
A no to i ja sprobuje tu trochu wZucic (mnie to chyba mozna - no nie, Gazelko?) - ot, jak to ta wiosna wyglada po drugiej stronie tej 'sadzawki'. To takze jest tzw. 'fresh off the press' - czyli pstrykane w przeciagu kilku ostatnich dni. Mialo to byc wiosennie i kolorowo, a wiec mam nadzieje, ze jakos sprostalem tym wymogom, no i ze wkoncu uda mi sie to tu wcisnac. Pozdrowka, wychu http://picasaweb.google.com/zalomza/Wiosna2007?authkey=G2TcSYwtx9I
|
|
Za takie zdjęcia Wychu możesz nawet w każdym wyrazie robić po kilka błędów:) Piękne, egzotyczne krajobrazy, jak z bajki...jedynie sarenki takie jakieś swojskie,ale uszy mają cosik monstrualne:) Prosimy o jeszcze:) Pozdrowionka G a z e l a
|
|
Hmmm.. Kanion w kolorze blue.... pierwszy raz taki widzę...:)
|
|
Bo to nie sarenki, tylko gazele...:))
|
|
Tych sarenek, Gazelko, jest tu kilka odmian. Te wlasnie, na pustynnych terenach, zwia sie 'mule deer', czyli nazwa spokrewniona z osiolkami, a wiec i nie dziw, ze takie maja uszy ...:D. A co do tych kolorow, Ryskago, to jak fotograf do d...y, to i kolorow 'nima'. No coz, nic tylko poracowac nad tym trza mi jeszcze. wychu
|
|
Fotograf nas tutaj tylko kokietuje sobie...:D
|
|
Otóż to!!! Ładnie to tak się krygować? Zdjęcia cudne:) G a z e l a
|
|
Piękne zdjęcia Wychu. Gratulacje!! Pozdrowienia. ADALL
|
|
Eee tam, ADALLu - sam doskonale zdaje sobie z tego sprawe, ze duuuzo tym fotkom jeszcze brak i daleko im np. do tych ujec Bogunowa. Oczywiscie, ze podmioty(?) tych zdjec byly po prostu wspaniale, ale jak juz wspomnialem (bez kokietowania ...:D) to co do samych zdjec, to wymagaja one jeszcze troche pracy. No coz, aparat, jaki taki, to juz mam, zostalo mi chyba jeszcze blizej zapoznac sie z jego 'walorami' i moze wydac trochu kasy na odpowiednia 'obrabiarke' tych obrazkow. Dzieki za slowa wsparcia i takze pozdrawiam, wychu PS. Mam nadzieje, ze nikogo tu nie zapeszylem i nadal beda pojawiac sie w tym temacie nastepne ciekawe ujecia. Pliiiiis!!
|
|
Dziś przejeżdżałam wałem obok lasu jednaczewskiego. Jakie piękne rozlewiska można z niego podziwiać. A ile ptaków! Bociany,łabędzie, sroki, kuropatwy, dzikie gęsi lub kaczki(nadal mam trudności w rozróżnieniu:) Co dziwne dla mnie w dzień widziałam sarny...przepieknie przyroda budzi się do życia. Szkoda ,że nie potrafię wrzucić tych moich marniaszczych jakościowo zdjęć ,by Wam udowodnić jak jest tam pięknie...Ale może uwierzycie mi na słowo?:))) Albo sami wybierzecie się na wycieczkę. Pozdrawiam. G a z e l a
|
|
Bogunow, napisz im obiektywy jakie masz, bo samo body zdjec nie robi:) i niech towarzystwo dalej ciuła do skarpety:) Pozdrawiam
|
|
Nie wiem, Pieciu, do kogo to bylo pite, ale wydaje mie sie, ze mogla(e)s sformulowac to - no coz ... trochu delikatniej(?). wychu
|
|
Oj Piecia Piecia nie popisałeś się!!! G a z e l a
|
|
Piecia - zapewniam Cię, że nie cena sprzętu decyduje o wartości zdjęcia. W moim przypadku fotografia przyrody to takie hobby, że wydałbym ostatnią ukrytą przed żoną złotówkę na swoje fotograficzne potrzeby:) Wystarczy czegoś bardzo chcieć, a na pewno w końcu się uda. Tak się składa, że ja też ciułam do skarpety, a mój sprzęt nie jest wcale taki drogi. Odnośnie sprzętu to zapraszam na swoją stronę internetową do działu Przyroda > Od kuchni http://bogunow.com/thumbnails.php?album=50 ------------ Bogunow
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |