wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pozostawione Auta blokują parking

Co sądzicie o autach stojących po pare miesięcy a nawet i lat na parkingach pod blokami, które zajmują tak cenne i trudne do znalezienia miejsca parkingowe? Osobiscie wiem gdzie stoja samochody juz z drugi rok i nikt sie tym nie interesuje. Moim zdaniem spoldzielnie lub straz miejska powinny sie tym zajac. W niektorych miejsach Łomży znalezienie miejsca na parking graniczy z cudem, a stare maluchy czy polonezy stoją nieruszane od wieków!

...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pozostawione Auta blokują parking

jak maja wlascicieli i wlasciciele placa podatek i ubezpieczenie i wsio jest oplacone to dlaczego maja nie stac? takie samo maja prawo stac jak i twoj... spoldzielnie nie maja nic do tego....chyba, ze bralyby za to jakas kwote...chodzi mnie o parking wykupiony...to wtedy tak...a jezeli samochod nie zagraza bezpieczenstwy ruchu i innemy bezpieczenstwu to co on ma do tego?

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

A skad masz pewnosc ze oplacany jest za nie podatek i ubezpieczenie ? Moze wlasnie to powinny sprawdzac wladze ? Mam to do tego ze nie mam gdzie parkowac, musze ustac na trawniku lub chodniku a potem znajduje mandaty za wycieraczka. Jezeli mieszkasz cale zycie w domu jednorodzinnym to nie znasz tego problemu lub moze akurat pod twoim blokiem jest duzo miejsca i malo aut.

mieszkam w bloku...i nie ma miejsca...i wlasnie mysle nad zebraniem podpisow osob, ktore mieszkaja obok...w sprawie poszerzeniem pasa zieleni na parkingi...o ile zacznie mnie to troche denerwowac...

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

a wypchnij go na środek... jak nikt go nie sprzątnie do południa, to szybko odlawetują.... :)

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

a ja nie mogę zaparkować pod swoim blokiem bo parking jest okupowany przez wiernych z pobliskiej parafii. Jak wracam do domu to patrzę na zegarek czy odprawia się wtedy msza. Jeżeli tak, to można śmiało szukać miejsca kilkaset metrów dalej. Koledze Przewodniczącemu Rady Rodziców SP 10 przeszkadzał wjazd do przyszłego sklepu usytuowany na przeciw "Centrum Katolickiego". Świństwem byłoby powiedzieć, że mi przeszkadza usytuowanie samego Domu Bożego. Faktem jest jednak, że natężenie ruchu jest wtedy zbyt wielkie. Myślę, że winno się wprowadzić ograniczenie postoju do mieszkańców danego bloku (mowa o okolicach Św. Krzyża oczywiście). Mili i sympatyczni wierni (też się do nich zaliczam), spacer przed ucztą duchową zamiast spalin. Zostawiajcie swoje graty pod własnym lokum.

ADALL

"spoldzielnie nie maja nic do tego" i tu tkwi problem!!!! W zwiazku z tym mam pytanie ---------------kto placi czynsz ,podatek i podatek od ziemi!!???? jesli ktorys blok zgodzi się na parking (tak jest w wypadku slowackiego 4) inne się nie zgodzily!!!!!!!!!!!!!!!! WSZYSCY PARKUJA ZE WSZYSTKICH OKOLICZNYCH BLOKOW! DLA MIESZKANCOW POZOSTAJE WJAZD!! A RANO MANDATY!!!! mam cicha nadzieje , ze bywalcy okolicznych barow ,pabow wracajac w nocy "naznaczą"" obce samochody !!!!!! DLACZEGO SŁ€ZBOWE SAMOCHODY TAKZE PARKUJA ??? czy wlasciciela placa za parkowanie???

bagrmosen

halina, jeżeli mieszkasz na słowackiego 4 to może kojarzysz białego poloneza który stoi na parkingu już prawie 2 lata ? Jak wychodzisz z klatki słowackiego 1 , idziesz prosto i na niego wchodzisz. Szlak mnie trafia jak pomyśle że własciciele kupili sobie drugie auto a te stoi i nikt się tym nie przejmuje.

co zrobić z gościem, który od ponad roku sprowadza sobie auta, stare trupy, zakłada im fałszywe tablice i zostawia na parkingu ?

Parking jest dla ok. 3 bloków, tylko 20 miejsc, a ten przybysz z bardzo lubianej w Łomży nacji jak gdyby nigdy nic stawia sobie 3 auta.
Zeby chociaż nimi jeździł, ale one stoją i zajmują tylko miejsce.

Czy jest jakiś przepis, którym można by napomnieć owego przybysza, że parking jest dobrem wspólnym, a nie złomowiskiem ?

HAhahahahAHaHAHAha to mnie teraz rozbawiliscie.

Moze jeszcze zajrzycie nam do dup.y czy tam nie zajmuje na darmo miejsca?
No juz takich haniebnych ludzi to nie widzialem.
To tak samo jak byscie komus kazali jesc co innego. Albo tak sie nie ubierac jak ubiera.

Bede stawial autko gdzie bede chcial. Ktos przyjezdza z daleka do rodziny i gdzie ma zaparkowac.? - Tam gdzie wolne miejsce.

Nie no... ten post potwierdza fakt iz Lomza to czarna dup.a.

...

Zwykle z was hieny.

...

,bo jak im ze wsi kartofle furmanką ojciec przywiezie to ciężko jest potem zawrócić.

Hehe no widzisz _maly - chyba masz racje :))

...

najlepiej zgłosić taki pojazd do administracji spółdzielni albo do straży a nie narzekać na forum. Faktycznie w ostatnich latach brakuje miejsc parkingowych i jestem za tym żeby te nie używane albo na handel usunąć. Może jest na to jakiś sposób.

jak auto ma aktualne OC i przegląd to właściciel może spać spokojnie, nikt Ci nie zabroni mieć kilku aut, a że ich nie używasz to twoja sprawa

ludzie w większych miastach stawiają właśnie złomy na "zapchanych" parkingach i za kasę od właścicieli posesji udostępniają im miejsca parkingowe

Polak potrafi :)

na os.Jantar jest tego pełno niestety

http://www.rmfon.pl/play,38
"Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."

Jak spadnie śnieg to dopiero się zacznie walka o miejsce parkingowe :)

http://www.youtube.com/watch?v=0qJqPl-oIk0

U mnie pod blokiem też stoi,,rupieć,, od 2 lat.jak przychodzi wiosna rośnie pod nim zielsko,jak zima--spychacz nie może odśnieżyć parkingu,bo złom przeszkadza.PYTAM SIĘ--PO CO KOMU TE ,,KOLUMBRYNY,,SKORO STOJĄ BEZUŻYTECZNE ??

Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...

Trzeba to zgłosić do odpowiednich instytucji, np. prezes spółdzielni. Wydział komunikacji też może coś zrobić w celu wytropienia takiego zawalidrogi...

http://www.rmfon.pl/play,38
"Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."

Ja mam pomysł :-)
Mnie też to wkurzało kupiłem sobie dom na wsi mam 0.5 hektara podwórka stoją na nim 4 samochody i można jeszcze w piłkę grać.
Gdzie zaparkuję tam stoją, a w zeszłym roku pod blokiem jak odśnieżyłem pojechałem po fajki i już miejsca nie było no i łopata i jedziesz od nowa.
Ja proponuję zostać BLM i sprawa załatwiona :-)

jest jeszcze inna sprawa jak ludzie parkuja na parkingach linie. sa po to żeby stal miedzy nimi samochód a nie 2 lub nawet 3 miejsca zajete przez samochód

http://mylomza.pl/parking.html
nie chodzi mi o reklamowanie konkurencyjnej stronki ale warto zajrzec i zastanowic sie nastepnym razem zanim sie tak zaparkuje...

szczegolnie wlasciciel bmw pokazal jakim jest kierowcą... nie umie zaparkowac na jednym miejscu tylko zajmuje 4

oj delfinka20 --takie parkowanie jest nagminne,jakby szmaciarze linii nie widzieli.

Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...

powinni zamiast linii postawic betonowe murki bylyby 2 korzysci wiecej miejsc na parkingu bo kazdy by dobrze stal i taki jeden z drugim nie obijali by ludziom samochodów tylko sobie drzwi

U mnie stai chyba 4 graty ale za to mam parking duży to parkują chyba z 5 bloków i tak miejsca nie ma ;) powiem tak jeśli pod samochodem cieknie olej lub co innego straż miejska i spółdzielnia powinna zareagować na zgłoszenie ...

Oj, Zbychu... Bardzo niepopularne teorie głosisz.
W tym "mieście" hmmmm....jedynie słusznym jest jeździć na Bl ( nastoletnim golfem lub bmw) . Mieszkać w blokowisku z widokiem na okna sąsiedniego bloku, nie przyznawać się do przodków "zza znaku", czas spędzać przy komputerze (na forum 4lomza narzekając na wszystko, co się da i opluwając, kogo się da), udawać, że zna się na wszystkim, Ojjjjjj... chyba się zagalopowałam przy jakimś tam temacie. Sorry...

frotka nie mam naście lat i moim marzeniem było zamieszkać na wsi mieć swoje podwórko a to że zdarzyło sie ze mam i las to lepiej.
Jestem szczęśliwym wieśniakiem tylko jeszcze samochody muszę przerejestrować na BLM bo to BL mi nie pasuje haha
Niech żyją wieśniaki niech żyją krowy, świnie , kury i kozy haha

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org