niedziela, 16 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
chłopaki z Czeczeni w Łomży

poznał ktoś z Was chłopaków z Czeczeni, którzy podobno od jakiegoś czasu są w Łomży?? Dlaczego do nas przyjechali?? Wiecie coś o nich??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: chłopaki z Czeczeni w Łomży

Typowa kobieta, wszystko chciałaby wiedzieć...co, jak, dlaczego i kiedy...katastrofa :P
a idź i ich zapytaj :)

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

przyjechali ciebie szukać hehehe

pytałam, tylko nie mogę się z nimi dogadać, bo po polsku ani po angielsku nie umieją mówić :p :)

spróbuj po Czeczeńsku , powinni skapować .

Rany a co Ciebie to obchodzi ?? Przyjechali to i wyjadą. No faktycznie wielka atrakcja "chłopcy z Czeczeni" w Łomży.

Ja znam kilka osob z tego kraju.Poszukaj informacji o Czeczenii to zrozumiesz dlaczego przyjechali.Osobiscie lubie ich i im współczuje.Pewnie dogadasz sie po rosyjsku ale nie bardzo im sie podoba ten jezyk.Maja wojne z Rosja wiec tematy polityczne na tym polu polecam zostawic na przyszłosc w razie ewentualnej dłuższej znajomosci : - D

Kawiarenki internetowe maja z nich niezły zarobek.. oni tylko gadaja i gadaja przez te telefony podlaczone do skype

Wiem ze studiują u nas na Poznańskiej

na poznańskiej to są ale z Indii, ale to są studencii z wymiany

te czeczeny mieskzaja w hotelu na wesolej...zjerac i zaorac ten burdel na kolkach, niech wracaja skad przyjechali, niech bronia wlasnej ojczyzny. i jeszcze ru chaja polskie dziewczyny, wstyd i hanba dla narodu polskiego.polska dla polakow zmiemnia dl;a ziemniakow !!!!

FIN a nie wiesz właściwie czym oni się tu zajmują oprucz jak piszesz .... polskich dziewczyn?? (napisałeś to bo ich nie lubisz czy naprawde tak jest??)

uchodźcy polityczni, są spoko :)

orii

a teraz brawa da FIN`a za impotencję umysłową ;-]

a co za problem jest z czeczenami niech se siedza.ciekawy jestem czy masz jakąs rodzinke za granica i teraz se pomysl jak tam o nich mysla tacy pajace jak ty

Fin ...ale ty tak na powaznie? mnie nic nie przeszkadzaja...

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

Julka daj se spokuj nie dośc że bida to jeszcze ruchacze z nich słabe, poczekaj aż murzyni zjadą.

"ruchacze z nich słabe" hmmm ciekawe skąd masz taką wiedzę...? :D

Murzyni kiedyś też byli w tym hoteliku. pewne dziewczyny (wówczas kilkanaście lat) miały okazję wpaść :D

A mnie osobiście nie przeszkadzają. Zaczeppki nie szukają w przeciwieństwie do cyganów. Poza tym są nie tylko w Łomży. Również w Czewonym Borze mają kilka bloków (2 lub 3)

murzyn to byl jednego nawet widizalem , ale chyba do niech strzelali ze slepakow i uciekli. a czeczenow jak usadzili w tej ruinie hotelowej to niech tam siedza a nie sie rozprzestrzeniaja po osiedlach...ostatnio ich an bawelnie widzialem... lawke mi zajeli

FIN: nie pamietasz. a 2óch dziewczyn z 1 bloku nie pamiętasz?

A kto mie widzioł jok ja pocinam na jawce z 1979r ?? (taka z żółtem bakiem;)

he ja wczoraj widziałem na Piłsudskiego dobrze idzie :D:DD:

tomekk ale chyba ci w dupe dobrze idzie !!! buahahaha bez maselka z zambrowa!!!!!!!! a ta twoja jawka to ma taki przebieg jak twoja stara :P buahahaha

a ty fin zakompleksiony chlopaczku skad wytrzasnales takie opinie na temat czeczenow rozmawiales kiedykolwiek z ktoryms czy jestes tak zacofany ze sluchasz innych z "impotencja umyslowa" co?

panu juz podziekujemy

Łomża leży na Mazowszu !

nie można się wypowiadać szczerze bo nas pozamykają do izolatek we więziennych celach :)

to bardzo fajne i ciekawe chłopaki :)
bardzo ciekawe :)

fajni są takie cukierasy ;D

KW;*

:)

Zatrzymano 58 Czeczenów z bronią - nie głupio wam politycznie poprawni idioci, że ich broniliście? Czeczenów w Polsce jest stosunkowo mało a i tak często słyszy się o przestępstwach popełnianych przez nich.
Dlaczego nie słychać o gangach WIetnamskich czy Białoruskich - tych ludzi jest o wiele więcej niż Czeczenów.

DO SIEBIE BRUDASY

panel

Przecież jak mają wojnę to muszą z bronią chodzić.

Ludzie...jak Ludzie...Niektórzy są bardzo sympatyczni. najgorzej tylko że im siee pracować nie chcee! dostaja...Kase za nic. to najbradziej BOOOLI! :)

tak wogle to sie zastanawiam kto ich wposcil do naszego kraju ;] na granicy powinni rozdawac im darmowe mydla i przed wejsciem do krajuz kazac sie im umyc dobrze ;] zaden polski chlopak niebedzie chcial dziewczyny po jakims brudnym czeczencu wiec dziewczyny jak wiecie za jakis czes wkoncu ich deportuja i mam nadzieje ze pojedziecie za waszymi brudasami ;]

IDEA WARTA KRWI!!!!!!

Vampire a Ty skad wiesz,że Czeczenii sie nie myja? spalaś p[ewnie z połową która tu jest w Łomzy he he he.

Xxxx

Mało jest naszych polskich facetów? Chyba nie. Dziewczyno, nie ciągaj się z czeczenami. Trochę szacunku dla samej siebie.

Pozdrawiam:-)

a ja chodze z czeczenem ma na imie Abdul i jest fajny.
I jedziemy na wakacje tam i bedzie cudnie ;D

To jak z nim chodzisz to chociaż pisz Czeczen z dużej litery!

ala20

z dużej nie z dużej ważne że czeczen i jej hehe

no dokładnie ważne że MÓJ JEDYNY NA CAŁE ŻYCIE;d Czeczenek:)

koch[A]m ;*****

fionix to troll, nie karmić go...

Moja siostra tez chodzi z Abdu i mówi że jest dobry.

no bo jest kilku Abdulów .Ja mam tego z Południa ;) spoko typ choć ostatnio zamula

a ajca też macie ?

Czesio : ajca?
nic mi nie wiadomo o tym co piszesz.Pisz normalnie ;)

a po 2 to nie piszcie mi na prv o Czeczenach bo nie mam nr do wszystkich i kazdego z osobna chcecie to pytajcie ich,ale chyba nie warto ....

psie fajca

a sorkyy nie wiedziałam o co chodzi ale juz wiem.

Nie wiem czy mają ,nie zagladałam ;)

Ale nie znam JUŻ ich ;d

chyba jakas malolata, jesli napisala prawde:)
normalna osoba by tak nie pisala:)

Fionix napisała:

a ja chodze z czeczenem ma na imie Abdul i jest fajny.
I jedziemy na wakacje tam i bedzie cudnie ;D

Skoro jedziecie na cudne wakacje tam to skąd ta propaganda że uciekają z własnej ojczyzny bo są tam prześladowani?Mówie wam ludzie, to jakaś propaganda jest że i prezydent i policja ich tak bronią.I wogóle dla nich to wszystko a dla Łomżyniaków to tylko ochłapy.I to też jak zarobisz ciężko na nie.

Dpg napisał :Skoro jedziecie na cudne wakacje tam to skąd ta propaganda że uciekają z własnej ojczyzny bo są tam prześladowani?Mówie wam ludzie, to jakaś propaganda jest że i prezydent i policja ich tak bronią.I wogóle dla nich to wszystko a dla Łomżyniaków to tylko ochłapy.I to też jak zarobisz ciężko na nie.

napisałam to dawno juz wiec zapłon masz ;/

Wtorek napisał :

chyba jakas malolata, jesli napisala prawde:)
normalna osoba by tak nie pisala:)

Małolata nie jestem ale skoro głupi temat to ja tez glupoty pisze.Na głupie forum głupia odp z mojej strony
Bo Czeczenia są ale co mnie ONI obchodzą a tymbardziej zapoznawać się nie muszę z nimi.Łomżyńskich chłopców wolę,ogółem POLAKÓW....

Ale nie jest też tak że nie tolerancyja jestem tylko mi oni nie potrzebni.Są to są i tyle

pzd

ja poznałem i nie mam o nich dobrego zdania. Nie powiem jak oni wypowiadają się o naszych dziewczynach z miasta bo mi to przez gardło nie przejdzie. Jak chcesz ich zobaczyc to często stoją w grupie na Satrym Rynku przed Admirałem gdzie namiętnie przegrywaja na automatach zasiłki dla uchodżców.

Bimbo

albo do dopalaczy chodzą.ALbo pół autobusu zajmują

ja tam ich lubie

Bimbo: podzielam twoją opinię na ich temat. Ja też często ich tam widuję. Zamiast pojechać do większego miasta i tam poszukać pracy to wolą siedzieć tutaj i tylko zgarniać zasiłki.

ewcia231990

mocno?

chyba mocno ich lubisz Ewcia231990 ;D

ja tam wole chłopców z Łomży ;D

;)

Czeczeni powinni wróci do Czeczenii. To lenie i darmozjady. Jedyne co umieją to gra na automatach i nosic noże

i dopalaczami się Jarać ;p

i brudem sie napychac
polykac ostudzony w buzi chleb

taka maja wojne ze po primo znam jednego co sobie jezdzi sie leczyc do czeczeni bo w polsce zadrogo wraca kiedy chce wyjezdza kiedy chce ale tak aby nie dowiedziala sie opieka bo wtedy lipa zabiora zasilek po drugie chwalą sie jakie to oni rzeczy nie maja w czeczeni za grosze wranglery itp komorki nowoczesne zadarmo maja wode prad itp to sa fakty ludzi osbiscie smialem sie jak tego sluchalem i nabijalem sie z tego czeczena

niech żyje Putin i federacja rosyjska w pełyni popieram politykę na kaukazie

dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/

julka tylko uważaj niessij i paluszkow bo oni maja przy kibelku sloiczek z woda i paluszkiem sie podcieraja a nie papierem bo to jest cywilizowane

zazdrosc przemawia przez ciebie

niestety nie szczebiotka nie zazdrosze bo kazda polka co idzie do czeczena to widocznie jej babcie przelecial wczesniej na przesluchaniu oficer nkwd

znam jedna taka sama powiedziala ktory mnie teraz polak zechce hahahah musze isc do muzumanow

Autor: tito ortiz (---.elomza.pl)
Data: 12-03-07 19:17

a co za problem jest z czeczenami niech se siedza.ciekawy jestem czy masz jakąs rodzinke za granica i teraz se pomysl jak tam o nich mysla tacy pajace jak ty

ja mam rodzinke za granica i co sa powazani nikt ich nie obraza a wrecz przeciwnie przynajmiej nie siedza na dupie i nie czekaja na jalomuzne a po drugie jak polak uciekal za granice za czasow komuny to przynajmiej walczyl i mowil jaka jest prawda

Polakami to ty sobie nie wycieraj, nic nie wiesz o ich pracy, opowiadasz farmazony ze niby tak bylo za komuny a teraz to nie
jezeli ktos ucieka za granice to najwidocznie sa; ku temu powody

tito ortiz chciałbym ci przypomnieć że w języku polskim nie słowa "se"

szczebiotka wez zmien dilera znam lepszego w szpitalu prosto korytarzem i na lewo na koncu

a powody sa proste polski rzad woli dac podcierajacym sie palcami pseudo uchodzcom niz polakowi

i niech buli,
wszystkie kraje wspomagaja biednych ;)
a nie tylko mi mi mi by sie, krzyczalo!

prosto i na prawo chyba raczej tak to będzie, mam tam znajomego co zapina pasy pasażerom, mogę jej załatwić wakacje plus dzienną dawkę extazy :)

niom tak czesio masz racje przyznaje sie do pomyłki dzieki za poprawke

'Chłopaki z czeczenii' buahhaha

Pomysłowo.

same dobre chłopaki ;d

eee tam te chłopaki to buraki xdd

fin popieram cie nie spier..dalaja do siebie budasy jeszcze murzynów tylko trzeba albo tych ciapakow zajeb....

talk to the hand, because the face isn't listening to you

SPRÓBUJ WYPIERDOLIĆ JAKIEMUŚ W ZĘBY PO TAKIEMU MOŻE SKAPUJE

nie jestem rasista ale popieram niech wypierdalaja gdzie indziej sami jestesmy biedni to jeszcze mamy oddawac im to czy tamto np. czeczen urodzony w łomży no ok nasz rodak ale ze zjezdzaja i zabieraja kase robote i tak dalej nie

Jesteś czysty rasista !!! Polska sama biedna, ale co ci to obchodzi, że też dostają pomoc Czeczeny (Hohczi) czy ty to dajesz z własnej kieszeni ??
Jak nic nie wiesz na temat Czeczenów to lepiej milcz i się nie udzielaj.

"Nie mamy żadnego obowiązku względem ludzi nieświadomych."

A ty skończ, bo widzę, że faze sobie zalapałeś z wodą z słoikiem. A ty co wycierasz się papierem i chodzisz cały dzień tak ?? Zero higieny

Fin.
A ci to co, że ruchają Polskie dziewczyny??
Co myślisz, tylko ty możesz się bawić dobrze, chyba, że ciebie żadna nie chce i zazdrościć dla Czeczenów, którzy przyjechali i dobrze się bawią od ciebie.
Burak jesteś moim zdaniem

Autor: Aqualian (77.46.94.---)
Data: 22-01-11 10:28

Jesteś czysty rasista !!! Polska sama biedna, ale co ci to obchodzi, że też dostają pomoc Czeczeny (Hohczi) czy ty to dajesz z własnej kieszeni ??
Jak nic nie wiesz na temat Czeczenów to lepiej milcz i się nie udzielaj.

"Nie mamy żadnego obowiązku względem ludzi nieświadomych

Aquqlian idz pierdo....j baranka to moze mozg Ci zacznie pracowac.
Skoro tak zawziecie ich bronisz to ty sie udziel i oswiec nas tu wszystkich.

Czeczeni przyjechali do nas,bo u nich była wojna (podobno się skończyła),ale wciąż nie jest bezpiecznie,bo działają bojownicy.Nie wszyscy Czeczeni chcieli wojny,wielu nie przeszkadzało,że byli rosyjską republiką.Można dogadać się z nimi po rosyjsku,to u nich język urzędowy.Są muzułmanami,ale nie za bardzo przestrzegają zasad swojej wiary.Polskie dziewczyny,kobiety są dla nich jak egzotyczna atrakcja.Polki noszą spodnie,bluzeczki na ramiączkach,rozpuszczone,odkryte włosy.Takie obrazki w ich kraju to rzadkość.Ale związać się z Czeczenem to koszmar.To związek z całą rodziną (jeśli wcześniej ona wyrazi na to zgodę).Znajoma Czeczenka chciała odejść od męża (do ślubu zmusiła ją rodzina) to bała się zemsty.Mówiła,że brat ją zabije,a jeśli nie on to inny mężczyzna z jej rodziny,bo przyniosła hańbę.A inni ludzie by jej nie szanowali.Tam mężczyzna nie pomaga w domu kobiecie,bo to uwłacza jego pozycji.

to biedny rząd ich ugościł, na kosztach bogatych, lekko pracujących na podatki rodaków :( jaki kraj, taki rap

bear grylls się chowa :)

Za tę pracę dostałem 5 z Wosu

Polityczna poprawność kontra prawda o Czeczenach

Wbrew temu co pisała Gazeta Wyborcza problem z Czeczenami staje się w Łomży coraz bardziej palący. Nietrafione okazały się przewidywania, że wystarczy poznać kulturę kaukaską, posmakować czeczeńskich pierożków, żeby polubić Czeczenów. No bo niby dlaczego miałoby tak być? Czeczeni jako problem zaczęli być postrzegani dość późno – początkowo, gdy większość Łomżan nic nie wiedziała o tej nacji dominowało raczej przychylne nastawienie do uchodźców. Na forach przeważały głosy, że powinniśmy im pomóc, że oni tu przyjechali podobnie jak Polacy przyjeżdżają do USA – za pracą, że naszym obowiązkiem jest pomagać słabszym. O tych faktach – które można łatwo sprawdzić czytając wpisy na forach sprzed 5 – 10 lat – dziennikarze zdają się zapominać. Wolą oskarżać Łomżan o rasizm i ksenofobię. Takie zarzuty są absurdalne. Ksenofobia to inaczej irracjonalny lęk przed obcymi. W Łomży ten lęk nie jest ani irracjonalny ani „przed obcymi”. Internauci rzeczowo podają argumenty, przemawiające za zaprzestaniem przyjmowania imigrantów z Kaukazu, takie jak: obciążenie budżetu przez zasiłki, niechęć do pracy ze strony uchodźców – pracujących Czeczenów można policzyć na palcach jednej ręki - zagrożenie bezpieczeństwa, duże prawdopodobieństwo zrealizowania scenariuszu paryskiego, gdzie muzułmańscy imigranci zawłaszczyli całe dzielnice, do których nawet Policja boi się wchodzić. Czeczeni w Łomży mieszkają już ponad 10 lat, zatem z całą pewnością obcy już nie są i nie można mówić o ksenofobii.
Równie absurdalne jest oskarżanie nas o rasizm. Wszak Czeczeni są tej samej rasy co my. W języku angielskim rasę białą określa się „caucasian”, czy krytykując zachowanie ludzi należącej do tej samej rasy co my stajemy się rasistami? Mało tego – zdecydowana większość internautów, wypowiadających się na forach, bardzo przychylnie odnosi się do Chińczyków mieszkających w Łomży. Nie spotkałem się dotąd z żadnym wpisem krytykującym Azjatów – przeciwnie – ich pracowitość, uprzejmość i zdolność asymilacji jest stawiana za wzór dla uchodźców. Czy można mówić o rasizmie, gdy wypowiadamy się pozytywnie o przedstawicielach zupełnie innej rasy a krytykujemy zachowanie przedstawicieli naszej rasy?

Media pisząc o Czeczenach w Łomży za wszelką cenę starają się nas przedstawić jako ciemny lud, żyjący w odcięciu od cywilizacji, z zasady nienawidzący obcokrajowców. Sytuacja ekonomiczna w naszym regionie sprawia, że bardzo wielu młodych ludzi wyjeżdża za pracą do zachodniej Europy, chyba każdy ma w rodzinie kogoś kto pracuje za granicą. Podróże sprawiają, że Łomżanie są coraz bardziej świadomi różnic w poszczególnych kulturach. Na własne oczy przekonują się jak wygląda życie obok Muzułmanów we Francji, czasem na własnej skórze mogą odczuć jakie owoce wydaje dziś polityka multikulturalizmu, która była promowana przez lewicę 20 lat temu na zachodzie Europy a obecnie jest forsowana w Polsce.

Lewicowe media zdają się zupełnie nie zauważać problemów jakie sprawiają Czeczeni na Podlasiu, a nie jest ich mało (polecam amatorski filmik „Przestępczość Czeczenów”). Gazeta Wyborcza jak mantrę powtarza „statystyki policyjne nie potwierdzają” „Policja nie potwierdza” – dlaczego nie napiszą „Policja zaprzecza jakoby Czeczeni popełniali więcej przestępstw niż Polacy”? Otóż jest to sprytny wybieg – Policja nie może oficjalnie potwierdzić, że Czeczeni popełniają wiele przestępstw, dlatego że w statystykach nie ujmuje się narodowości a jedynie obywatelstwo. Czeczeni są obywatelami Rosji, ich przestępstwa rozmywają się wśród przestępstw popełnianych przez Rosjan.

Kwestia przestępczości Czeczenów to dość skomplikowany problem, nad którym warto się chwilę pochylić. Czeczeni są bardzo hermetycznym środowiskiem, Policja nie ma wśród tej mniejszości informatorów – żaden „agent Tomek” nie ma szans na przeniknięcie do tego środowiska. Nikłe są też szanse na zwerbowanie agenta spośród Czeczenów – wynika to z bardzo silnej więzi łączącej tę narodowość. Kolejnym utrudnieniem jest ogromna niechęć jaką Czeczeni darzą przedstawicieli służb mundurowych. To skutek doświadczeń wojennych, kiedy partyzanci walczyli z Milicją i wojskiem a także z tradycji, która za najwyższą wartość stawia wolność jednostki i niechęć do jakiegokolwiek podporządkowywania się innym ludziom. To dlatego Czeczenki będące ofiarami przemocy domowej bardzo rzadko powiadamiają Policję – boją się wykluczenia z własnej społeczności.
Charakterystyczny jest w przestępczości czeczeńskiej wysoki udział przestępstw bardzo poważnych (zabójstwa, uprowadzenia, przemyt ludzi). Zwłaszcza przemyt ludzi stał się domeną przestępców z Kaukazu. Wystarczy pobieżnie przejrzeć doniesienia prasowe, żeby zauważyć, że w niemal każdym przypadku tego poważnego przestępstwa zamieszani są przedstawiciele Czeczenii. Stosunkowo mało jest przestępstw drobnych, takich jak spożywanie alkoholu w miejscu publicznym, drobne kradzieże. Wynika to prawdopodobnie z tego, że Islam zabrania spożywania napojów alkoholowych – dlatego Czeczeni alkohol spożywają w ukryciu. Drobnych kradzieży dokonywać nie muszą, bo dostają stosunkowo wysokie zasiłki – najpierw 600 – 1200 zł na każdego członka rodziny, później 340 zł na każdego członka rodziny. Takie świadczenia, biorąc pod uwagę jak liczne są to rodziny, pozwalają na w miarę komfortowe życie.
Inną kwestią jest, że wcale nie potrzeba przestępstw, żeby zastraszyć lokalną społeczność. Internauci opisują zachowania Czeczenów, które budzą niepokój a przestępstwami nie są: demonstrowanie noży pasażerom w autobusie – wystarczy „niechcący” odchylić kurtkę, żeby pokazać co nosi się za paskiem; ćwiczenie sztuk walki na miejskiej plaży tuż obok wypoczywających Łomżan; chodzenie całą szerokością chodnika, tak że Polacy muszą schodzić na trawnik; hałaśliwe zachowanie na Starym Rynku.

Warto zauważyć jak media podchodzą do przestępstw popełnianych przez Czeczenów. Istnieje tu ogromna niesprawiedliwość – gdy jakiś (prawdopodobnie) polski nastolatek popchnął dwie Czeczenki i ściągnął im z głowy chusty rozpisywały się o tym wszystkie media – od lokalnych po ogólnopolskie, nawet w Teleekspressie była o tym wzmianka.
Natomiast bardzo niewiele jest informacji o przestępstwach popełnianych przeciwko Polakom, a było ich trochę: pobicie przez Czeczena ciężarnej pracownicy Salonu Gier, handel kobietami, zadźganie psa i poważne zranienie nożem przez Czeczena dwóch Polaków, zdemolowanie przez Czeczena radiowozu, awantury w dyskotekach – to tylko ostatnie wybryki. Zważywszy, że na razie czeczeńskich mężczyzn w wieku 17-40 lat (którzy to popełniają najwięcej przestępstw) jest niewielu - większość Czeczenów w Polsce to kobiety i dzieci (przeciętna rodzina to mąż, żona, lub dwie żony i 6 – 8 dzieci) to można zaryzykować stwierdzenie, że Czeczeni popełniają o wiele więcej przestępstw niż Polacy. Szkoda, że media tak niesprawiedliwie traktują Polaków, natomiast wiele wybaczają mniejszościom. Szczytem braku obiektywizmu była sprawa dotycząca pobicia czarnoskórej studentki w Białymstoku. Przez Polskę przeszła burza medialna, specjaliści wypowiadali się o rzekomym „białostockim rasizmie”, apelowali o podjęcie działań. Kilka dni później okazało się, że bójkę rozpoczęła owa czarnoskóra studentka, uderzając Polaka torbą ze słoikami, w skutek czego nastolatek doznał poważnego urazu twarzoczaszki. Jedynie Gazeta Współczesna w wydaniu internetowym poinformowała o tym, inne media nie sprostowały fałszywej informacji. Można powiedzieć, że nastolatek sam sobie winien – wszak nie powinien obrażać słownie studentki – jednak obowiązkiem mediów jest rzetelne informowanie społeczeństwa a nie szukanie taniej sensacji, nagłaśniając nawet drobne wybryki, w których ofiarami są członkowie mniejszości i milcząc na temat poważnych przestępstw, które popełniane są przez owe mniejszości.

Nasuwa się pytanie kto ma interes w nakręcaniu antypolskich nastrojów, w czyim interesie leży robienie z Czeczenów ofiar, mimo że znacznie częściej są sprawcami. Kiedy nie wiadomo o co chodzi – chodzi o pieniądze. Są podmioty, które na „skanowaniu Internetu w poszukiwaniu mowy nienawiści”, organizowaniu „imprez integracyjnych”, tworzeniu „programów do walki z rasizmem” zarabiają spore pieniądze. Walka z wyimaginowaną ksenofobią jak magnes przyciąga unijne dotacje. Programy mające na celu zintegrowanie Czeczenów z Polakami są wdrażane od co najmniej 10 lat. Wydano już na nie ogromne pieniądze – zatrudniani są „mentorzy czeczeńscy”, którzy mają pomagać rodakom w szukaniu pracy, płaci się prawnikom, którzy udzielają darmowych porad uchodźcom, co miesiąc Czeczeni, oprócz zasiłków, dostają około 100 zł na naukę języka. Efekty tych działań są żenująco mizerne. Żaden Czeczen nie podjął pracy w ciągu ostatnich lat, większość nie zna języka polskiego, prawie wszyscy żyją z zasiłków. A kto za to płaci? My wszyscy – podatnicy.
Ktoś może powiedzieć, że 10 lat to za mało, żeby nauczyć się trudnego polskiego języka, żeby znaleźć pracę, żeby zaakceptować polskie prawo i nasz styl życia, tyle że Azjaci zaledwie w ciągu kilkunastu miesięcy potrafią nauczyć się naszego języka, znaleźć pracę.

Problemem w Łomży nie są sfrustrowani bezsilnością Łomżanie, tylko Czeczeni. Warto przypomnieć, że w każdym mieście, gdzie lokowano ośrodek, Czeczeni stawali się problemem. Tak było w Katowicach, tak jest w Białymstoku, Lininie, Dębaku. Łomża jest małym miastem i tutaj ten problem jest wyraźniejszy. Dodatkowo to właśnie w Łomży poseł Kołakowski odważył się publicznie powiedzieć, że większość Łomżan nie chce czuć się we własnym mieście jak goście. Pech chciał, że kilka dni później ktoś napadł na dwie czeczeńskie kobiety. To stało się pożywką dla lewicowej nagonki na posła. Gazeta Wyborcza pastwiła się nad nim, tak jakby to on sam napadł na te kobiety, albo co najmniej ten napad zlecił. Nic dziwnego, że zaatakowani Łomżanie postanowili się bronić. W mieście pojawiły się ulotki, informujące o ilości przestępstw popełnianych przez Czeczenów, o wysokości zasiłków jakie dostają. Na przystankach rozklejano naklejki z napisem po rosyjsku „Nie chcemy was tu”.

Ukrytą kamerą nakręcone zostały filmy, pokazujące jak wygląda codzienne życie uchodźców z Czeczenii. W pierwszym odcinku zobaczyć można było jak wyglądają zabawy dzieci – kilkulatki biegają bez żadnego nadzoru po ruchliwych ulicach, przebiegają tuż przed motocyklistą, uczącym się jeździć na placu do nauki jazdy, 3-4 letnie dzieci bawią się same nad przepływającą obok ośrodka rzeczką. Autor informował, że prawie każda Czeczenka jest w ciąży (co także udokumentował zdjęciami), sugerował, że to jest sposób na zarabianie pieniędzy, gdyż na każde dziecko dostają około 600 zł miesięcznie.

W drugim odcinku mogliśmy zobaczyć jak Czeczeni spędzają czas wolny – autor robił zdjęcia głównie pod salonem gier Admiral, gdzie przez całą dobę można spotkać grupkę uchodźców. Na filmie widać, że jeżdżą całkiem dobrymi (jak na łomżyńskie warunki) samochodami – głównie BMW.

Trzeci odcinek dotyczył zakupów. Na zdjęciach kobiety kupują biżuterię w kilku sklepach znanych sieci jubilerskich, widać, że nie są to te same kobiety, jednak wszystkie były dobrze ubrane. Są zdjęcia z łomżyńskiego Lidla – najpierw Czeczeni chodzą z wózkami po sklepie, a gdy je wypełnią po brzegi ładują zakupy do Mercedesa i VW.

Następny odcinek poświęcony był zasiłkom. Zdjęcia były robione pod łomżyńskim MOPSem. Czeczeni po zasiłki przyjeżdżają samochodami, wyglądają raczej na zadowolonych – śmieją się i rozmawiają.

Były jeszcze dwa filmiki przedstawiające samochody jakimi jeżdżą Czeczeni i w jakich mieszkaniach socjalnych mieszkają.

Film opatrzony był dość obcesowymi komentarzami, jednak żaden komentarz nie łamał prawa. Nawet jedno zdanie nie nawoływało do czegokolwiek, a tym bardziej do nienawiści. Wszystkie twarze na filmie zostały zasłonięte, mimo to film został przez lewicowe media określony jako „rasistowski” i „nawołujący do nienawiści”.
To obrazuje w jaką pułapkę politycznej poprawności wpadliśmy. O Czeczenach można mówić albo dobrze, albo wcale. Mówienie prawdy o uchodźcach z Kaukazu natychmiast powoduje, że jesteśmy oskarżani o faszyzm.

Być może nie jest tak, że wszyscy Czeczeni nie chcą pracować, że wszyscy popierają dżihad. Być może są też uczciwi, spokojni Czeczeni, którzy potrafiliby zaakceptować nasz styl życia. Szkoda, że akurat tacy nie przyjechali do Polski. Ludzie są sfrustrowani widząc jak bezkarni są Czeczeni a jednocześnie jaki terror wprowadza się wobec osób, mających odwagę mówić o problemie. Bezkarność Czeczenów to nie mit, wystarczy przypomnieć sprawę uprowadzenia pociągu przez uchodźców – nikt nie poniósł kary za to poważne przestępstwo. Wszyscy pamiętają sprawę Czeczenki Kamisy, która doprowadziła do śmierci własnych dzieci – na pewno zdawała sobie sprawę z ryzyka jakie niesie podróż przez góry z małymi dziećmi, w dodatku bez odpowiedniej odzieży, mimo to zdecydowała się iść; gdy dzieci zaczęły słabnąć po prostu zostawiła je pod drzewem – nie dała im własnej kurtki, nie próbowała rozpalić ogniska. Za narażenie dzieci na niebezpieczeństwo polski kodeks karny przewiduje wysokie kary, Czeczenka zamiast kary dostała w nagrodę mieszkanie.
Polak uprawiający seks z 14-latką nie może liczyć na wyrozumiałość sądów – u Czeczenów na porządku dziennym są małżeństwa z 13 – 14 letnimi dziewczynkami. Kolejną niesprawiedliwością są zasiłki – dla uchodźców nawet 3 razy wyższe niż dla Polaka, nikt też nie sprawdza stanu majątkowego Czeczenów, a czasem widać, że powodzi im się całkiem nieźle – dobry samochód, drogie telefony komórkowe, odzież z metkami znanych firm. Czy zatem prawo jest takie samo dla wszystkich, czy może Czeczeni stoją ponad prawem?

Lewicowi dziennikarze często sytuację Czeczenów porównują do sytuacji Polaków. Czy takie porównania są uzasadnione? Czy w jakimkolwiek kraju Polacy mogą pozwolić sobie na beztroskie nieróbstwo? Zdecydowanie nie, i wie o tym każdy kto pracował za granicą lub chociażby zna kogoś kto był w USA czy innym zachodnim państwie. Polacy wykonują najgorsze prace za najniższe stawki, natomiast Czeczeni pracą raczej zainteresowani nie są. Sztandarowym argumentem lewicowców jest to, że wśród Polaków też są przestępcy i ludzie wyłudzający zasiłki. To fakt – Polacy nie są idealnym narodem, mamy sporo wad. Jednak za całą pewnością nie jest tak, że 95% Polaków ma po ośmioro dzieci i żyje wyłącznie z zasiłków. To, że wśród Polaków też są jednostki leniwe jest raczej argumentem przeciw sprowadzaniu do Polski Czeczenów – skoro mamy własnych ludzi, na których zasiłki musimy pracować to po co nam jeszcze tacy ludzie z Kaukazu?
Zimą tego roku poseł Kołakowski wystąpił z inicjatywą, żeby Czeczeni pomogli w odśnieżaniu miasta – niejako w podziękowaniu za mieszkania socjalne i zasiłki, które dostają od Polaków. Czy taka inicjatywa nie byłaby warta więcej niż te wszystkie „imprezy integracyjne” z pokazami tańców kaukaskich i przemowami na temat tolerancji i narzekaniem, że nie ma pracy dla Czeczenów? Uchodźcy z Kaukazu mogliby w prosty sposób pokazać, że jednak chcą pracować, fundacje mogłyby odtrąbić na całą Polskę sukces. Nic z tego nie wyszło, gdyż Czeczeni wyśmiali posła Kołakowskiego i jego pomysł z odśnieżaniem.

Warto zapytać, tych którzy ciągle powtarzają „Musimy pomagać Czeczenom, bo jesteśmy im to winni” co konkretnie jesteśmy im winni? Czy Polska kiedykolwiek otrzymała jakąkolwiek pomoc od Czeczenii, czy chociażby od jakiegokolwiek państwa muzułmańskiego? Czy w ogóle można porównywać historię Polski do Czeczenii, która obecnie prowadzi dżihad przeciw Rosji?
Nie ulega wątpliwości, że sytuacja Polaków nie może być porównywana z sytuacją Czeczenów:
- Polacy po wojnie samodzielnie odbudowywali swój kraj – Czeczeni uciekają ze swojego kraju w poszukiwaniu zasiłków socjalnych (gdy w Polsce kończą się wysokie zasiłki i nagle mają dostawać tylko 340 zł na członka rodziny, pakują walizki i wyjeżdżają na Zachód)
- Polacy w żadnym kraju nie stworzyli najgroźniejszej mafii – w Rosji najgroźniejszą mafię stworzyli Czeczeni
- Polacy w olbrzymiej większości za granicą pracują – w Łomży mieszka ponad 1000 Czeczenów, a pracujących jest zaledwie kilku.

Warto zastanowić się do czego zmierza Europa przyjmując imigrantów z muzułmańskich krajów, gdzie mentalność jest zupełnie inna niż europejska. Warto wyciągnąć wnioski z błędów Francji, Szwecji, Włoch. Jakiś czas temu rozmawiałem z kolegą – zwolennikiem teorii spiskowych – przekonywał mnie, że sprowadzanie ludzi obcych kulturowo do Europy to celowa polityka pewnych środowisk, mająca na celu rozbicie społeczeństw europejskich. W świetle ostatnich doniesień Wikileaks ta teoria nie wydaje się tak absurdalna.

Jakie zalosne idioci z was, obejrzalem pare filmikow uzytkownika "fazap" i sa bardzo zabawne, nagrywane komorkami poukrwyanymi zeby zaden czeczen przypadkiem cie nie zobaczyl, bo napewno dostalbys w morde, i na tym by sie raczej nie skonczylo.
Te flagi przy psim gownie to przesada, wsadzane jak w poblizu nikogo nie ma. Jezeli jestes taki odwazny i wiern swoim pogladom to wsadz taka flage przy grupce czeczenow i powiedz im co o nich myslisz, a nie anonimowo kozaczysz po forum.
Mam nadizeje ze w krotce waszym zachowaniem i dzialalnoscia zainteresuje sie policja i odbedize sie jawne postepowanie by czeczeni mogli dowiedziec sie kto jest takim polskim patriota.

Jakie zalosne idioci z was, obejrzalem pare filmikow uzytkownika "fazap" i sa bardzo zabawne, nagrywane komorkami poukrwyanymi zeby zaden czeczen przypadkiem cie nie zobaczyl, bo napewno dostalbys w morde, i na tym by sie raczej nie skonczylo.
Te flagi przy psim gownie to przesada, wsadzane jak w poblizu nikogo nie ma. Jezeli jestes taki odwazny i wiern swoim pogladom to wsadz taka flage przy grupce czeczenow i powiedz im co o nich myslisz, a nie anonimowo kozaczysz po forum.
Mam nadizeje ze w krotce waszym zachowaniem i dzialalnoscia zainteresuje sie policja i odbedize sie jawne postepowanie by czeczeni mogli dowiedziec sie kto jest takim polskim patriota.

Jeden bachor na mnie napluł, i zaczął mnie wyzywać jak zaczełam go gonić on uciekł ( chyba do Hotelu ) .

Gienia_Smoliwąsowa

Autor: aniffd (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 07-08-11 13:32

Hehe.. chcesz zapoznać któregoś;)

Autor: aniffd (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 07-08-11 13:39

No jak monikiechrzan przyprowadzisz to z miło chęcią się spotkam;)

aniffd vel thin_lizzy1,
marta, ty jesteś chu.. ja warta !

weż ty RASISTO, matole czochraj bobra !

zamów sobie FASZYSTO pięć piw i zamknij ryja, jeban.y fazap wcina się jak brudna - brunatna koszula w dup.ę !

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org