niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czynsz w ŁSM

Witam!
Mam pytanie do mieszkańców Łomżyńskiej SM. Otóż chciałbym się dowiedzieć, czy opłata w czynszu za wywóz śmieci jest liczona od ilości lokatorów w mieszkaniu?? I czy są jeszcze jakieś dodatkowe składniki czynszu, które zależą od liczy lokatorów??
I ile mniej więcej wynosi czynsz za mieszkanie 72m na 2 osoby??
Będę wdzięczny za informacje.
Pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czynsz w ŁSM

Czynsz za 72 m2 nie jest zdaje mi się zależny od ilości osób zamieszkałych/zameldowanych w nim:-p... 72m2 to już jest jak dobrze myślę m5 więc w ŁSM czynsz wynosi ok 400zł tak mi się wydaje, ale do tego opłacasz wodę, prąd, gaz, ogrzewanie, itd... po części zależą one od liczby lokatorów (więcej zapłacisz za np.: wodę). Co do wywozu śmieci to szczerze Ci powiem, że nie wiem jak jest to liczone, ale myślę, że tu to właśnie od liczby osób zależy...

Jeszcze na wszelki wypadek poczekaj na inne wypowiedzi...

magia_2

w momencie podwyzki czynszu i innych oplat.dostaniesz do domu rozliczenie na ktorym bedziesz mial wyszczegolnione wszystkie oplaty co i jak bedzie tam wszystko napisane.

za wywoz smiecie i inne takie placi sie od osby ale nie bede o tym pisal wszystko pewnie neidlugo dostaniesz ja juz dostalem :)

Dzięki za odpowiedzi, ale niestety dopiero kupuję mieszkanie w Łomży, więc chcę się zorientować jak takie rozliczenie czynszu w Łomży wyglada.
Np. tu gdzie teraz mieszkam wysokość czynszu jest uzależniona od liczby mieszkajacych osób - za każdą kolejną osobę płaci się ok. 4,50 zł wiecej za wywóz śmieci, i co ciekawe, w czynsz wliczona jest woda (ok. 4 m3 wody /1 osobę), ale z tego, co sie orientuję to w Łomży wliczanie wody w czynsz nie jest praktykowane. A co ze śmieciami?
I czy czynsz za 72m2 to naprawdę ok. 400 zł? Bo to kurczę strasznie drogo...

Ja mieszkam w mieszkaniu 72m2, po aktualnej podwyżce Czynsz wynosi: 346 zł. Oczywiście to jest tylko sam czynsz. Woda, prąd to już oddzielne rachunki :D

Aktualne ceny w ŁSM: eksploatacja za m2 1,20zł, wywóz śmieci od osoby zameldowanej 2,86zł, sprzątanie klatek 6zł, domofon 2zł, f-z remontowy za m2 1,10zł, wymiana wodomierzy 1,3zł za szt (za ilość wodomierzy w mieszkaniu), zaliczka CO 33,12zł za GJ + opłata za wodę, prąd, gaz (butla)

Dzięki za dokładne stawki :) Pozostaje jeszcze kwestia, jak jest liczona zaliczka za cetralne ogrzewanie, no i ile mniej więcej zużywa się w takim mieszkaniu przy danej średniej temperaturze, np.23 stopnie???

Przy 23 st. va bank będziesz musiał dopłacać. Każdy jeden stopień temp. to duża zwyżka w zużyciu i opłatach. Chyba , że zimę będziemy mieć południowo europejską.

Hmm - no to czeka mnie mieszkanie w igloo. Tu gdzie mieszkam mam w zimę 26 stopni i zwroty za ogrzewanie po ok 300zł rocznie. No nic - dziękuję za wszystkie pomocne posty i pozdrawiam

21 stopni to maksymalna temperatura, która nie powinna wymagać dopłat. Tak jest ze starymi blokami, w których funkcjonują drewniane okna.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org