środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pytanie o Iplusa

hej.Mam pytanie.Czy na i plusie o transmisji edge(do 100kb)bedzie działał skype?Bo nie wiem czy opłaca mi sie brac iplusa na abonament.Z gówy dziękuję i proszę o opinie.......

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pytanie o Iplusa

Najpierw sprawdź, czy będziesz miał w miejscu, z którego chcesz korzystać zasięg w edge i ile z niego wydusisz. Nie wierz w fantastyczne opowieści handlowców.

ADALL

Dwa dni temu sprawdzałem edge w plusie. Przy sciąganiu pliku leciało w granicach 15-16KB/s. Skype sprawdzałem ale tylko rozmowe testowo i było OK. I zrób tak jak pisze ADALL sprawdz czy w miejscu gdzie korzystasz masz edge aby potem płaczu nie było czemu tak wolną.Acha i nie wierz mapkom, sprawdz emirycznie czy masz zasieg edge.

To prawda sprawdz czy napewno masz u siebie zasieg edge i nie wierz w mapki. Ja uzywam w centrum iPlusa i zaleznie od pory dnia mialem najwicej chyba predkosc 160 niestety niewystarczajaca do sprawnego dzialania skype. Skype dziala dobrze dopiero przy zasiegu umtsu w chwili obecnej hsdpa powyzej 50%. Przy tym zasiegu tez zazwyczaj plynnie mozna ogladac chociazby iTVP z czego czasem korzystam ale zanim dotrze umts do lomzy to jeszcze pewnie mina ze dwa latka.
Jak chcesz super szybkiego neta bierz na kabelku no a iPlus dziala przyjemnie ale nie zbyt szybko no i zasada ze gdziekolwiek jestes zawsze masz neta ze soba, dla mnie to jest praktyczne.

Ok.Dzięki za porady.ale jak mogę to sprawdzić nie mając wykupionego zestawu,słyszałem że okres promocyjny z wypożyczeniem już jest nieaktualny.Co do obszaru działania to chodzi mi o Wiznę ewentualnie Czarnocin.Bo w Orange z tego co się zorientowałem to ma największy zasięg EDGE,ale jest tylko 0,5gb transfer a potem to napewno jest ograniczony.też za 60 zł.No a Blueconnect to chyba zbyt wygórowany finansowo............Pozdrawiam i

No z orange to kicha nie wspominajac ze to nadal dzialka TP najwiekszego zlodzieja w Polsce!
Zaproponuj komus na forum browarka to moze podjedzie z toba to sobie sprawdzisz jak dziala inetrnet.

Kup sobie w plusie simdate-20zł do tego jeszcze telefon z edge i kabelek lub blutuch i już możesz testować.W czarnocinie powineneś mieć edge z piatnicy(kosciół), w wiznie to raczej nie, chyba że złapiesz sygnał z Strękowej Góry. Jak coś to poczytaj sobie http://www.bez-kabli.pl/ dowiesz się tam wszystkiego co w temacie.

"Skype dziala dobrze dopiero przy zasiegu umtsu w chwili obecnej hsdpa powyzej 50%. "

Mi skypa zajmuje średnio 5kB/s łącza, więc edge powinien bez problemy wystarczyć.

E erze na EDGE słuchałem radia internetowego i było ok

W iplusie też są ograniczenia transferu - nie mówili ? Z tego co pamiętam: 0,5 i 1 GB lub 1 i 2 GB (w zależności od wysokości abonamentu).

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

Hej. apropos IPLUSA niewiele mam do powiedzenia. Ale wspomniaBe[ o Orange. Odradzam!!!! Nie daj sie nabrac. KupiBem aktywacje na pocztku grudnia i od tamtej pory mam same problemy. Prawie w calej Lom|y sa problemy z uzyskaniem poBaczenia. Przez 3 miesiace odkrylem tylko 2 miejsca w ktorych dziala ok. Nie daj sie nabrac bo z umowy nie mozna zrezygnowac. A oni i tak mowia ze wszystko jest ok i tylko ja wymyslam. Pozdrawiam.

Z tym ograniczeniem transferu to przeczytałem że operator moze ale nie musi ograniczyć mi transferu po przekroczeniu limitu.KOLUMB,mozesz dla mnie sprawdzic dla mnie skajpa(wykonaj połączenie poza rozmowę testową)Z góry bedę dla Ciebie bardzo wdzięczny.......

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org