Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
reportaz o samochodach z USA |
czy ktos ogladal wlansie ten reportaz o sprowadzanych autach z usa? lecial na TVN moze ktos mi napisac co dokladnie w nim mowili moze na internecie jest gdzies szukalem ale nic nieznalazlem???????/ adrian
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: reportaz o samochodach z USA |
mozna kupic za bezcen ;]
|
|
Że coraz częściej kupujemy od nich auta i to te bardziej luksusowe, bo bo mimo opłat i kosztów transportu ewentualnej naprawy wychodzą w Polsce taniej nawet o 50%. Taka prawda
|
|
wypowiadacie interesujace opinie ale ja przymierzajac się do kupna auta mialam kontakt z osoba i pomimo ,ze znajomy -slabo mi się zrobila jak uslyszalam cene w funtach.Byc moze mialam wygorowane wymagania ? konkretnie chodzilo mi o to auto GMC JUKON ---moje marzenie )))))) bagrmosen
|
|
Coby sprowadzić kara z USA trza zaplacić: -cło - 6% - VAT - 22% -akcyza 13% - przesyłka - kontener - ok. 1000$ To jasne, że luksusowy samochód lepiej kupić w stanach niż w EU zachodniej. Ale to wybór każdego z kupujących. Ktoś juz ściagał samochód? Może jakieś doświadczenia?
|
|
Mała poprawka od ceny faktycznie zapłaconej powiększonej o koszty transportu zapłacić trzeba cło - 10% następnie od tego akcyza 3,1% (dla pojemności poniżej 2000 ccm) lub 13,6% (dla pojemności powyżej 2000 ccm) i w końcu VAT 22% od całości. pozdrawiam M
|
|
Znam ludzi, którzy ściągają auta prawie non stop z USA, nie tylko luksusowe, i zawsze się to bardzo, bardzo opłaca, czy to dla siebie, czy na dalszą sprzedaż. Kontener: 1000$ ??? Hehehe chyba kiedyś, ja tam wiem o 700-800$.
|
|
Kontener kosztuje 850$ mogie sciagnac auta z usa jezeli sa hetni bardzo tanioooo adrian
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |