Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szukamy kamerzysty! |
Poszukujemy kamerzysty z kamerą, który miałby czas i chęci przyjechać do obozu w Dolinie Rospudy i pomóc nam przy produkcji materiałów filmowych dla telewizji. http://www.dolina-rospudy.pl/index.php?id=28&m=1 _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szukamy kamerzysty! |
Ciągle Was to bawi?? W tym wieku ??? ADALL
|
|
...w XXI wieku... najwyższa pora - oby nie za późno! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Kefas : umrzesz zapewne za ok 60 lat, po Tobie umrą inni, walka z niszczeniem środowiska nie ma sensu...
|
|
dla takich jak kefas trzeba dożywocie palancie skoro tak bronisz jakiś tam drzewek to po hu** korzystasz z internetu dalej komunikuj się rozpalając ogień jaś
|
|
ja mogę pojechać ale jak wjadą koparki i ciężarówki i zrobią porządna obwodnicę
|
|
Augustów juz sie szykuje na was i będzie wam wybijac z głowy ekologie pakujcie manatki, a jak nie to na drzewo ale z niego bedzie ciezko zejsc. Mysle , ze kamera wtedy sie przyda, bedzie na co popatrzec.
|
|
.... i co tu się dziwić politykom Panie Piotrze ?!.... ________ Malachit
|
|
"W otoczeniu zasp śnieżnych i zmarzniętych drzew rozbiliśmy pierwsze namioty. Otacza nas absolutnie piękna, spokojna natura. Aż strach pomyśleć, że już wkrótce może to zostać zniszczone... " A może byście tak założyli sobie obóz na poboczu przy trasie w Augustowie. Pomieszkali wśród tirów jak mieszkańcy setek miast. Poczuli to co Ci ludzie znoszą dzień i noc bez przerwy. Obrońcy przyrody od siedmiu boleści...
|
|
Kefas popieram Cię w pełni. Niektórzy dalej mają zaściankowe myślenie....
|
|
Tak źle i tak nie dobrze.
|
|
jak nie chcecie pomoc Kefasowi to chcoiaz nie przeszkadzajcie :P Płynę pod prąd, bo z prądem śmieci płyną.
|
|
Do tych, którzy tak atakują: obwodnica musi być, ale podano alternatywną trasę, nie przez jedyne w naszej części świata takie mokradła. Niech lepiej pokażą właścicieli działek, przez które obwodnica ma przebiegać i od których trzeba odkupić ziemię!!! Później będziecie mówić nic się nie dzieje i TIRów pełno, a turystów będzie można wozić na obwodnicę i mówić: tutaj kiedyś były piękne mokradła.
|
|
Nie widzicie że to jest decyzja polityczna śledzie robią sobie droge i nie patrzą na to że trzeba zniszczyć przyrode, że w 100% finasuje się ich zachcianke z państwa, unia nie da na to ani euro. A trasa omijająca rospude wyprowadza droge na Łomże z czym śledzie nigdy by się nie pogodzili. Dlatego w imie drogi dla śledziowa przyroda musi zostać zniszczona.
|
|
Jak czytam wypowiedzi niektórycj palantów na tym forum to wiem dlaczego w tym kraju jest tak jak jest. Tacy ignorancii jak jaś, waczan srają pod siebie we własnm podwórku , a normalnych ludzi mieszaja z błotem , pewnie bilet do irlandii juz w kieszeni ....zlosne Najwyższy czas...
|
|
Oglądałem w telewizji jak Austriacy kiedyś wyprostowali i zmeliorowali pewną rzekę. I co się stało? Zanikły wszystkie starorzecza, powysychały bagna, znikły ptaki i rzadkie rośliny, została pustka wokół rzeki. Teraz poszli po rozum do głowy i zaczęli przywracać to co sami zepsuli. Przekopują rzekę, chcąc ją puścić starym korytem, by przywrócić do stanu przed regulacją. U nas jest wprost przeciwnie psujemy to co mamy unikatowe na skalę światową i to dzięki poparciu Ministerstwa Ochrony Środowiska. Polska to dziwny kraj.
|
|
najlepiej zniszczyc cala przyrode, tak? malo zostalo tych parkow przyrodniczych...za kilka lat bedziecie plakac, ze nie ma gdzie pojechac i odetchnac swiezym powietrzem tylko same tiry jezdza... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Cytat: Ma sens. Trzeba mieć w życiu jakiś cel, przestrzegać pewnych ideałów. Glupim Jasiom dziękujemy. I.
|
|
Nie rozumiem. Minister , który ma za zadanie chronić naturalne środowiska , swoim pozwoleniem unicestwia to co jest unikatowe w całej Europie na zachód od Uralu. Przypuszczam , że to poprzez polityczne naciski naszych wschodnich bliskogranicznych sąsiadów. Ten , kto widział z bliska podobne tereny bagien biebrzańskich , tę dzikość miejsc , te masy ptactwa i zwierzyny żyjące w swoim naturalnym środowisku , wie o co toczy się batalia. Cyberchłopcy typu tommeknet , jaś , waczan czy jeden z tych ponoć gorszych , znają chyba tylko wirtualny świat swoich komputerów. Przyroda jest czymś wyalienowanym , abstrakcyjnym. Za ileś tam lat , gdy zaczniemy przywracać to co zniszczyliśmy , zdolność pojmowania tych spraw będzie powszechniejsza.
|
|
Autochtonie mam nadzieję iż sprawdzi się to co prawisz odnośnie cyberchłopców. Oni nazywają to tylko 'przyrodą', zapewne nie zdając sobie sprawy że bój toczy się o unikat w skali światowej. Oby nie zmądrzeli zbyt późno ! ________ Malachit
|
|
Vaczan czy jak tam się podpisałeś. Ja czytam tego typu wypowiedzi to robi mi się niedobrze. Jak można tak dać sobą manipulować. Nikt nie neguje potrzeby budowy obwodnicy Augustowa, ale jest inna droga, nie przed Dolinę Rospudy. Czy po to aby dogodzić śledziom trzeba niszczyć przyrodę. A swoją drogą jestem ciekawy - czy do Warszawy jeździsz przez Białystok, czy krótszą drogą - przez Łomżę? Proponuję, aby samochodom z augustowską rejestracją zabronić przejazdu do Warszawy przez Łomżę. Niech jeżdżą przez Białystok, to może coś w końcu zrozumieją. dabz
|
|
Ciekawe kiedy rozliczą tych co zrobili tak nieobliczalne błędy i dalej w to g... brną. Podoba mi się inny przedstawiciel rządu , który b. zdroworozsądkowo ocenił sytuację , cyt."Za to zupełnie inaczej zachowywał się wiceminister spraw wewnętrznych Jarosław Zieliński. Wydawał się być bardziej otwarty, mówił, że to my mamy rację, ale już nie da się cofnąć popełnionych błędów. Powiedział, że ci, co stoją za tak złymi decyzjami muszą ponieść konsekwencje." Nierozsądnie jest zapłacić zbyt wiele, ale dużo gorzej jest zapłacić zbyt mało. Kiedy płacisz zbyt dużo, tracisz trochę pieniędzy – i to wszystko. Kiedy płacisz za mało, czasami tracisz wszystko, ponieważ rzecz, którą kupiłeś, nie nadaje się do celu, w którym została kupiona.
|
|
|
Tylko się uśmiechnę dwa razy raz sympatią raz z pobłażaniem Tommeknet: Życzysz mi jeszcze 60 lat? Po co? Życzysz mi bym był najdłużej żyjącym człowiekiem w rodzinie, czy żebym męczył się przez ostatnie kilkanaście (może nawet -dziesiąt lat) na zniszczonej i niemiłej dla ludzkości Ziemi? Bo jeżeli tacy jak Ty będą decydować o naszym "rozwoju" i "postępie" to ....ech... niedużo nam już "normalnego życia" zostało. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Kefas: nie dramatyzuj. Gdyby ludzkość w drodze swojego rozwoju miała wszędzie zakładać rezerwaty to dalej byśmy biegali po drzewach. Owszem, nie wolno działać na zasadzie "spalonej ziemi". Wydaje mi się jednak, że taki ruch jak "zieloni" to zabawa dla bardzo majętnych ludzi. Wziąłeś urlop w swojej firmie czy postanowiłeś z obrzydzeniem porzucić całkowicie jeden z najbardzie nieekologicznych zawodów świata ??? Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
do ringmasta ty pala**cie jesteś nie normalny jak ciebie czytam to mam wrażenie że to ty srasz ale chyba jeszcze za stodołą droga daje pieniądze rozwija region daje miejsca pracy a ty chcesz rezerwatu i wtedy to rozwinięci ludzie bedą ciebie ku****e palcami pokazywać jak się oganiasz od komarów które cię będą gryzły na tych mokradłach
|
|
Jaco jaco Po pierwsze wg aktualnych planów droga powstanie w 100% ze srodków budzetu państwa Po drugie jak zaczniemy tak budowac wbrew opini komisii europejskiej to zostaniemy obłożeni karą w tys euro A po 3 jestem za obwodnica wg warjantu nr dwa, do którego dotacja była by z budżetu UE Po 4 to lobby białostockie przygotowuje sobie trase pod Via Baltica przez Białystok w obecnym kształcie obodnicy JEżeli nie umiesz czytać ze zrozumieniem to proponuje cofnąc sie do szkoły np podstawowej gdzie uczono czytania ze zrozumieniem, Najwyższy czas...
|
|
słuchaj z zrozumieniem to myślę nie umiesz czytać ty a że z własnego budżetu to chyba normalne ty w to wierzysz że unia sra gotówką tam trzeba najpierw dziecko wpłacić
|
|
jaco jaco zanim coś napiszesz to zachęcam do zapoznania się z tematem. Żeby to uczynić proponuje odwiedzić google.pl. Poszukaj tam informacji ile Polska wpłaca do budżetu UE, a ile z niego otrzymuje to wtedy się będziesz śmiał ze swoich wypowiedzi o ile masz dozę samokrytyki. Owszem masz w pewien sposób rację. Faktycznie jak KE się do nas dobierze za niszczenie obszaru objętych programem Natura 2000 to owszem wpłacimy sporo pieniędzy do budżetu Unijnego ;-]
|
|
Jaco Szkoda mi strzępić język na rozmowe z tobą nie rozumiesz co na kefasa napisał jaś i wacan ?? zobacz w poście oni zmieszali go z błotem bo jest za ratowaniem ( czytaj - nie za brakiem obwodnicy ) doliny. Niektórzy próbują uświadomić ze jest inna droga, W niekórych państwach rządy szukają takich rozwiązań, nawet droższych aby coś uratowac, a my nawet sie nie staramy , Za jakiś czas zapłacimy za to drożej , szkoda ze nie wszyscy to rozumieją Najwyższy czas...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |