Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
jazda bez prawka |
Witam. Może ktoś sie orientuje co grozi za jazde bez uprawnien samochodem po drodze pulicznej? Dodaje ze osoba jedzie sama i jest nieletnia
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: jazda bez prawka |
Z tego co wiem to tylko mandat. Obudź mnie i czuwaj dopóki nie zasne...przy Tobie...:*
|
|
Odroczka i 500 zł mandatu jeśli osoba jest nieletnia.
|
|
Odpowiedzialni raczej będą opiekunowie tego kierowcy no plus mandat no i jak sie nie myle to do 21 roku życia nie będzie mógł zrobić prawka.
|
|
Powinni takiego wykastrować!!Ja 1 raz wsiadłem do samochodu na kursie i nie żałuje tego... :)
|
|
niech sie przejedzie to bedzie wiedział co grozi...
|
|
"Powinni takiego wykastrować!!" ostro! ;D
|
|
Mandat 500zł, odroczenie prawa jazdy do 21 roku życia, sprawa w sądzie.
|
|
takich mieczkosi powinni kastrowac, zeby wiecej sie tak ktos jak on nie urodził pamietaj: kto sie przezywa ten sie sam tak nazywa hehee
|
|
a jesli osoba ma 23 lata ,niema prawka,jedzie polonezem ktory niema przegladu,oplaconego oc i poprzedniemu wlascicielowi zabrano dowod rejestracyjny ? jakie konsekwencje?
|
|
Jezeli osoba jest niepelnoletnia, nie jezdzi po pijaku i nie powoduje zagrozenia na drodze, czyli jezdzi przepisowo, to 500 zl + 300 odcholowanie. Odroczki nie ma. A jesli juz to tylko sad moze ja przyznac.
|
|
słyszałem że grozi tylko 250 zł mandatu i nic wiecej
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |