Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomżyńscy użytkownicy oprogramowania Open Source łączcie się! |
Witajcie. Chciałbym się dowiedzieć jak wielu z Was nie korzysta z oprogramowania Microsoftu i stawia na Linuxa, Open Source... Warto byłoby podzielić się swoimi problemami, pomysłami i spostrzeżeniami w szerszym gronie, interesujących się tym tematem ludzi. Co o tym sądzicie? Do dyskusji zapraszam także osoby, które nie miały jeszcze kontaktu z Linuxem, a chciałyby go poznać... Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomżyńscy użytkownicy oprogramowania Open Source łączcie się! |
Ja korzystam z OpenSource. Tak przez chwile bedzie wygladal moj pulpit: KDE 3.1 [Plastic], po prawej GkrellM, a to coś podobne do winampa to XMMS. Oczywiście na pokladzie OpenOffice 1.1. 180.92 KB ScreenShot 1 KDE 3.1 [Plastic], OpenOffice 1.1, Bluefish 0.11 - program do tworzenia stron www, a obok zegara w prawym, dolnym rogu - PSI - komunikator Jabbera. 151.51 KB ScreenShot 2 Pozdrawiam. R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
W tym momencie właśnie przeglądam stronkę na Mozilli (która sobie śmiga {to za dużo powiedziane} na testowanym właśnie Aurox'ie, {Mandrake był lepszy, a najnowszy Slackware się ściąga}), OpenOffice spełnia swoje zadanie... :) Apache działa, Samba też... i kilka innych drobiazgów... ...loozik! --- PGG
|
|
a nie wiecie gdzie mozna zdobyc linuxa?
|
|
kornik, z internetu ;) jak siedzisz w akademiku to bez problemu powinno sie sciagnac. Ew. popytaj znajomych. XtraVert, sciagnij sobie przerobke Mandrake - BlueHawk. Pracuje o wieeeele szybciej od orginalnego Mandrake. Pozdrawiam. R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
zanim zdecydujecie sie na Linux'a http://www.mandrakelinux.com/pl/lgerrata.php3
|
|
zanim zdecydujecie sie na Linux'a http://www.mandrakelinux.com/pl/lgerrata.php3
|
|
ta myslisz ze nie szukalem...ciagle znajduje jekies badziewia...zrodla ...polprodukty. podajcie mi konkretny link najlepiej.
|
|
marecki nie wciskaj kitu, ten blad juz kilka tyg. temu naprawili... i nawet wydany zostal programik naprawiajacy napedy LG. "Polecam wszystkim zainteresowanym mandrake bluehawk'a. jest to dystrybucja mandrake 9.2 poprawiona i uaktualniona przez Czechow (wyeliminowano m.in. problem z napedami LG), zawierajaca dodatkowe, komercyjne oprogramowanie (np. sterowniki nvidia, acrobat reader i wiele innych). w sumie miesci sie na 4CD, aktualna i najnowsza wersja - 6." http://mandrake.redbox.cz - oficjalna strona po czesku ftp://mandrake.redbox.cz/people/bluehawk/iso ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/distributions/bluehawk - polski mirror (polecam, czeski ftp bywa mocno zatkany) R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
marecki.... to nie jest problem z linux'em tylko z producentem sprzętu LG ! kornik: tu masz auroxa http://www.aurox.org/ (niby polska dystrybucja - przeróbka RedHata): ftp://ftp.tuwien.ac.at/linux/aurox/9.2/iso/stable/PL/ ftp://ftp.ibiblio.org/pub/linux/distributions/auroxlinux/iso/stable/PL ftp://ftp.task.gda.pl/pub/linux/aurox/iso/9.2 ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/Linux/distributions/aurox/9.0/iso/9.2/PL/ aurox uruchamiający się z płytki (nie ma potrzeby instalacji - podobno - nie sprawdzałem): ftp://ftp.ibiblio.org/pub/linux/distributions/auroxlinux/iso/live/ ftp://ftp.tuwien.ac.at/pub/linux/aurox/9.2/iso/live/ sprawdzałem za to Knoppix'a http://www.knoppix.pl/: http://www.knoppix.pl/download.html ...jak już wspomniał MrS świetna rzecz do przetestowania podzespołów komputera i mimo, że nie instaluje się na twardym dysku (uruchamia się go z płytki i od razu startuje system) to uruchamia się szybciej niż standardowo skonfigurowany, zainstalowany na kompie Aurox (a w międzyczasie Knoppix musi rozpoznać jeszcze wszystkie podzespoły komputera) ...jak widzisz kornik wystarczy znaleźć tylko stronę danej dystrybucji, a dalej to już prosta droga.... ponadto jak wejdziesz na któryś z powyższych ftp'ów tylko do folderu Linux, bądź distributions... to tam będziesz miał większość pozostałych linuksów i raczej wszystkie najpopularniejsze... (tylko, że będziesz musiał znaleźć iso płytek) ...acha.... i najważniejsze na koniec: masz nagrywarkę...? ....żeby nagrać płytki instalacyjne...? ....bo jak nie, to będziesz miał dużo więcej zabawy.... ...i pytanie do zorientowanych: co z projektem Janosik, czy li ProgramPłatnika pod Linuxa? --- PGG
|
|
...acha... Kornik.... ..jak zajdziesz do kiosku, to na pewno w którymś z czasopism komputerowych będzie płytka z którąś z najnowszych dystrybucji... :) --- PGG
|
|
Podalem ten link nie dlatego, ze neguje funkcjonalnosc Linux'a. Dobrze jest zapozanac sie ze wszystkimi "niespodziankami" jakie moga sie przytrafic. XtraVert masz racje, to wina producentow LG, dlatego niektore wersje Linux'a sa niebezpieczne ( wiekszosc stacji to LG ) dla komputera i dobrze aby kazdy wiedzia. Najnowsze wersje nie powoduja juz nadsterownosci LG i sa godne polecenia. Jesli ktos nie ma nagrywarki lub czasu moze zakupic odpowiednia wersje na Allegro - placi sie za plytki CD-room i przesylke ( od 8 do 15 zl) w zaleznosci od sprzedajacego - wybor wersji jest spory.
|
|
Ja jakimś cudem postawiłem serwer z - apache'm - proftpd - samba - ssh - postfixem - bindem - ircd (bahamut) - swojego czasu byl tez tunel ipv6;) - gkrellm - mysql - postrgresql - courier (imap) Nad dzialaniem kilku z nich czuwa daemontools + czasami pomaga tez portsentry (w wylapywaniu ciekawskich). A to wszystko na: AMD K6 200MHz, 256mb ramu, 15gb hdd. Chodzi bez zajakniecia:)
|
|
Uu... zapomnialem dodac, ze tym wszystkim zarzadza Debian GNU/Linux Woody (stable) na jadrze 2.4.21 + grsec + kilka innych patchy.
|
|
ftp://mandrake.redbox.cz/people/bluehawk/iso/ znalazlem :)
|
|
no to sciagnac...przetestowac i zobaczymy... (moj pierwszy kontakt z linuxem)
|
|
Osobiście używam Debiana, FreeBSD, ostatnio bawię się Slackiem i Knoppixem. Mój komputer domowy (stacja robocza): FreeBSD 4.8-RELEASE-p13 10:27PM up 24 days, 19:22, 0 users, load averages: 0.62, 1.01, 1.33 Serwer właśnie reinstaluję - od jutra będzie stał na Slacku. kornik: www.linuxiso.org - linki do serwerów ftp ze wszystkimi dystrybucjami Linuxa. Proponuję się spotkać gdzieś (np. w najbliższą sobotę - 24 stycznia). Podyskutujemy, wymienimy doświadczenia. Jakieś propozycje co do miejsca i czasu? Pozdrawiam
|
|
Proponuje "WIL to impreza Linuksowa", ktora odbedzie sie w sobote na targach Komputerexpo. Ew. gdzies w Lomzy. Koteria ? R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Jak daleko zaleci Pingwin ;) http://www.hate-crew.com/ordner/pinguin.swf R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
|
Najpierw zbierzmy chociaż kilka osób :) Może jutro? XtraVert w dni powszednie więc jutro by sie załapał :) raver jak u Ciebie z czasem? Burp? marecki? Proponuję jutro, godzina 19:00 :) Pozdrawiam
|
|
hehe z checia bym przyszedl ale troche mi za daleko :))
|
|
Nastepny tydzien dopiero (musze w tym tyg. skonczyc pisac inzynierke)... a swoja droga.. pisze o OpenSource ;) R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Może i racja... Będą ferie, poza tym może więcej ludzi zobaczy ten temat i będziemy mogli spotkać się w większym gronie. Umawiamy się wstępnie na przyszły tydzień ;-) Pozdrawiam
|
|
|
raver, XtraVert, Burp, marecki ? Jak Wam pasuje środa? Dla mnie to obojętne, od dziś mam czasu pod dostatkiem... Pozdrawiam
|
|
|
Nie jestem pewien co do srody, no ale wstepnie moze byc. R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Pozwoliłem sobie zamieścić screeny z mojego systemu. Jesto to Fedora Core 1 chodząca na Duronie 600 Mhz, 512 MB RAM. Desktop XFce 4. http://guziec.hi.pl/foto/screenshot/sshot1.jpg http://guziec.hi.pl/foto/screenshot/sshot2.png Chciałem również wskazać miejsce, gdzie można bez problemu dostać w Łomży prasę z gazetami komputerowymi a w szeczólności dotyczącymi tematów okołolinuksowych. Jest taki kiosk na Al. Legionów, na przeciowko banku pekao, gdzie zawsze mogę kupic świeże Linux + i inne gazetki komputerowe. Pani tam sprzedająca ma więcej na półkach fachowych gazet niże świerszczyków z gołymi paniami. No i mniejwięcej orientuje się w tych czasopismach. Kiedyś miałem taką przygodę z kioskarzem, gdy chciałem kupić magazyn WWW. Chyba 3 razy mu powtarzałem tę nazwę. Facet wreszcie zwątpił (albo pomyślał, że się jąkam) gdyż powiedział: - Niestety, nie mamy żdnych magazynów wędkarskich. U tej Pani, nidy nic się takiego nie zdarzyło :) Pozdrawiam. Ps. Znalazłem fajną stronę, która wykorzystuje wolne oprogramowanie, no i dotyczy Łomży. http://lomza.czad.org/. Pogratulować autorowi :D =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-= http://4lomza.pl
|
|
|
guziec możemy liczyć, że zjawisz się na naszym spotkaniu? 28 stycznia (środa). Godzina i miejsce jeszcze do ustalenia. Co do zaopatrzenia i wiedzy sprzedawców na temat sprzedawanych artykułów to też posiadam liczne doświadczenia. Sprzedawca spytany o "Linux+" odpowiedział mi, że magazyny erotyczne są z prawej strony, ale i tak mi ich nie sprzeda, bo nie chce gorszyć młodzieży... Pozdrawiam
|
|
MrS napisał(a): > guziec możemy liczyć, że zjawisz się na naszym > spotkaniu? > > 28 stycznia (środa). Godzina i miejsce jeszcze do ustalenia. Bardzo trudno bedzię mi znaleźć czas. Musze do końca stycznia skończyć pisanie pracy. =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-= http://4lomza.pl
|
|
Nie będzie to trwało długo :) Pozdrawiam
|
|
28 stycznia (środa) godzina 18:00. Tylko gdzie? Pozdrawiam
|
|
|
Propozycja: Środa, 28 stycznia, godzina 18:00, Koteria. Wszystkim pasuje taki termin i miejsce? Niech moc będzie z Wami. Pozdrawiam
|
|
A można przyjść chociażby po to aby dowiedzieć się coś więcej o linuxie ? Jak go zainstalować, jak zrobić serwer www e-mail ftp itd ? Czy ktośmi w tym pomoże w środę ?
|
|
arko: oczywiście, zapraszamy. Obiecuję, że znajdziesz pomoc, potrzebne informacje. Pozdrawiam
|
|
Na nasze spotkanie zapraszam wszystkich zainteresowanych Linuxem. Otrzymacie potrzebne informacje, pomoc. Osobiście posiadam kilkanaście dystrybucji Linuxa, dużo softu, więc nie będzie też problemu z dostępnością oprogramowania, jeśli komuś będzie potrzebne. ZAPRASZAM Pozdrawiam
|
|
...a może by tak ŁGUL ? :) ŁGUL - Łomżyńska Grupa Użytkowników Linuksa - stronka, forum i przyjazny helpdesk dla wkraczających na ścieżkę pingwina. Czasami RTFM nie działa, nie wszyscy mają tyle samozaparcia i podstaw umysłowych by to wystarczyło - a szerzyć linusia trzeba! --- PGG
|
|
Puki co moge udostepnic troche miejsca na serwerze, baze MySQL +PHP itp. (serwer uczelniany). R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Z hostingiem nie ma problemów. Mam prawa administratora na serwerze kolegi w Hannoverze, na łączu 200 mbit. Pomysł dobry, proponuję się jednak najpierw spotkać i porozmawiać. Rozumiem, że mogę liczyć na Waszą obecność? raver: może shella mógłbyś załatwić na tym serwerze uczelnianym? Pozdrawiam
|
|
shelle sa dla studentow, jestes studentem ? ;) R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
No narazie to raczej licealistą, ale konto by się bardzo przydało ;) Spotkamy się w środę, to pogadamy ;) Pozdrawiam
|
|
Witam. Ostateczny termin spotkania: Środa, 28 stycznia, godzina 18:00, Koteria Pozostaje kwestia, jak się rozpoznamy... Pozdrawiam
|
|
Kto będzie przychodził niech pyta za barem, czy zgłaszali się linuksiarze, jeśli nie, to niech znajdzie jakieś miejsce w cichym zakątku i poprosi osobę stojącą za barem, żeby kierowała kolejnych pytających do tamtego stolika. Może byc? Czy każdy przynosi płytki z własną(-ymi) dystrybucją(-ami)/ ...albo czyste płytki, jeśli na razie chce wejść w linuksa? :D Pozdrawiam! --- PGG
|
|
Ja biorę Knoppixa 3.3 :-) Pozdrawiam
|
|
ktos bierze komputer ze soba ? ;) R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Niech każdy weźmie komputer z kartą bezprzewodową i najlepiej radiowym podłączeniem do netu :P Pozdrawiam
|
|
Czy możemy spodziewać się kogoś z ekipy 4lomza.pl na naszym spotkaniu? PS: Sorry chłopaki za ten alarm z sql, to ja dzwonilem ;-) Pozdrawiam
|
|
Sorki ale bede mogl przyjsc :( Moze inny termin ? R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
No i po spotkaniu ;-) Gdybym nie wziął kolegi to sami siedzielibyśmy z XtraVert'em i popijali piwo... Frekwencja była wręcz *********... Pozdrawiam
|
|
kurka szkoda, ze nie moglem przyjsc... :( A swoja droga, wybieracie sie na Pingwinaria ? Z czasem moze warto by bylo zrobic jakis LLUG. (Lomzynski Linux User Group) ale tylko wtedy gdy beda jakies osoby chcace sie wiecej pobawic w linuksa... a moze nie tylko pobawic a tez cos z tego skorzystac... i "just 4 fun" zmontowac jakis sensowny projekt. Cos co bedzie oparte o FLOSS a co moze sie przydac miastu itp. R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
witam Nareszcie dobry kierunek na forum. Przeglądając net widać coraz większe zainteresowanie Linuxem. Pomysł powstania grupy Łomżyńskiej popieram.
|
|
Ale stworzenia dla samego stworzenia to sredni pomysl... trzeba by troche zadzialac.. jakis wyklad/spotkanie zorganizowac.. ale w lomzy nie ma chyba az takich specow... chociaz kto wie.. ;) Ja znam kilku.. moze by znalezli czas by poprowadzic wyklad... znalesc jakas sale i juz jest jakis poczatek. :) Delikatnie np. na 4lomza, i w jakims radiu naglosnic sprawe ze u nas tez sie cos dzieje... Popytam sie na uczelni czy by mogli udostepnic aule/sale na jakies kilka godzin jakiegos popoludnia... Tylku ludzi nam trzeba... bo dla 2 - 4 osob to nie ma sensu... Co do mowienia to jest o czym.. trzeba tylko miec do kogo... Ja w zasadzie mam juz gotowy referat. "Trzeba siać, siać!" ;) R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
...myslę, że dobrym rozwiązaniem byłaby taka stronka z informacjami dla każdego (nawet takiego oderwanego od pługa)... ktoś siada po raz pierwszy do komputera od razu instaluje windowsa.... dlaczego? ...bo to jest wszędzie, kolega ma płytkę, w sklepie wgrali... mówi się, że instalacja jest już tak prosta jak windowsa... jednak nie do końca.... windowsy (wersje domowe) wystarczy klikać dalej i po restarcie (lub kilku - w zależności od wersji) już można korzystać w linuksie niestety tak nie jest ....pojawiają się pytania o partycje, bootloadera, hasło roota.... można niby klikać na 'dalej', ale co po restarcie....? ...jakieś logowanie, jakiś czarny ekran z literkami, co zrobić z tym migającym kursorem (ktoś nie wiedział, że dla ułatwienia podczas instalacji trzeba zaznaczyć opcję by ładowały się iXy)... ...a. może by tak na 4lomzy znalazłoby się miejsce na dział traktujący o "open source"...? ...na początek na poziomie zwykłego użytkownika.... ...tak wiem... jest tego tony w internecie, ale: - taki zupelnie zielony nie wie gdzie, jak i czego szukać, - często spotyka na informacje w stylu RTFM - nie znalazł czego szukał i jeszcze nie wie czego od niego chcą - a na 4lomze wchodzi codziennie, bo wszyscy w pracy (w szkole) zaglądają --- PGG
|
|
Kto chętny do tworzenia takiego projektu? Pozdrawiam
|
|
Jestem za.... a tak nawiasem... raver? gdzie studiujesz ?
|
|
Mr S ja jestem chętny i myślę, że można coś takiego zrobić. Pozdrawiam, blant
|
|
zbyszek63, w lomzy.. ale czasem to zaleta ;) R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Ja też w Łomży, wiem że zaleta
|
|
Proponuję się spotkać (tym razem na poważnie!!!) i porozmawiać. Pozdrawiam
|
|
moje gg #120804
|
|
Ja teżbym przyszedł ale w innym terminie. Np w niedziele ok 18 albo 19 Co o tym myslicie ? Koteria pasuje ?
|
|
ŁLUG w zasadzie nie jest nam do niczego potrzebny.. rozmawialem z osobami z PLUGu i RWO, i nie stanowilo by problemu, zeby partonat nad wykladami/prelekcjami objal PLUG. Ja w piatek pstaram porozmawiac z kilkoma osobami nt. wypozyczenia sali/auli na potrzeby ew. wykladow/prelekcji. Jak bedzie juz wszystko jasne i bede mial pisemna zgode, bedzie mozna zaczac oficjalne przygotowania.. ale to z czasem :) Mam nadzieje, ze gdyby mi sie udalo zalatwic kilka spraw to pomozecie mi w organizowaniu takiej "imprezy". Sadze, ze warto.. warto tez sie spotkac i obgadac kilka szczegolow. Pomozecie ?? R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Jak by co mogę sprawe nagłośnić w Radio BAB :) narazko. Mam nadzieje ze uda się nam założyć klub :)
|
|
jak by co moj nr gg 4592016
|
|
Jak by co moj gg: 4592016
|
|
Raver, jasne, że można coś takiego zorganizować. Żeby tylko nie wyszło tak jak na ostatnim spotkaniu w Koterii - 3 osoby. Trzeba ustalić wszystko wcześniej, żeby każdy znalazł czas... Pomysł wypożyczenia sali/auli jest naprawdę dobry. Pozdrawiam, blant
|
|
No właśnie ;-) Przybyliśmy z blantem na spotkanie a tutaj tylko XtraVert ;-) Jutro sobota, zorganizujmy coś. Pozdrawiam
|
|
|
Poprawka: "a tutaj aż XtraVert" Pozdrawiam
|
|
Dobra pierwszy kamien zostal polozony. Bylem dzisiaj u Rektora WSA i wyrazil zgode na udostepnienie miejsca na takie spotkanie. Teraz prosze o zgloszenia osob, ktore chcialby by w czyms pomoc i co umieja robic. Wstepnie planuje zrobic powazniejsze spotkanie w okolicach kwiecien-maj. Jestem teraz w trakcie szukania osob, ktore moglyby wyglosic prelekcje. Wszystkie osoby, ktore maja jakies pomysly i moglby by sie proponowanym terminie wspomoc moje dzialania prosze o kontakt na adres raver@hi.pl . A swoja droga warto sie spotkac i obgadac sprawe na zywo. Proponowana tematyka prelekcji prezentowalaby osobom niezbyt zorientowanym w temacie linuksa i open source, ze korzystajac z tych rozwiazan, nei trzeba nikomu placic za licencje i ze wszystkie najwazniejsze rzeczy, ktore ludzi robia na windowsie da sie zrobic na linuksie... pomyslow ma dosc sporo.. ale nowe nie zawadza ;) R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Jako prowodyl całości proponuję się spotkać z ludźmi gotowymi na uczestnictwo w takim projekcie. Wszystkie osoby, które mają jakieś pomysły i mogłyby się spotkać w proponowanym terminie, proszę o kontakt na adres linph@linph.org :-))) Warto się spotkać i obgadać całą sprawę przy dobrym piwie :-) Reszta tak jak u przedmówcy ;-) heh! Pozdrawiam
|
|
dobra to gdzie i kiedy sie mozemy spotkac i pogadac nt. takiej imprezy ? Ja teraz mam sporo roboty (sesja i egzamin inzynierski za pasem) wiec nie kazdy termin bedzie mi odpowiadac :( R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Zaproponuj coś ;) Najlepiej w ciągu najbliższych kilku dni bo za tydzień koniec ferii :) Pozdrawiam
|
|
Środa (4 luty) o 17:00 pasuje ? R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Mi pasuje :)
|
|
|
No to super :) R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
|
Pasuje! W koterii będzie dobrze. XtraVert wpadniesz? ;-))) Pozdrawiam
|
|
No to jak wszystkim pasuje to do zobaczenia w srode o 17:00 :) R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
|
witam Postaram się wpaść (pracuję długo-zanim się zwlokę i dojadę do Łomży trochę to potrwa...)
|
|
|
|
No to pierwsze spotkanie grupy "zapalnej" odbylo sie :) Dzieki za przybycie, mam nadzieje, ze to bedzie poczatek czegos fajnego w Lomzy :) ps. apropo naszej rozmowy: KDE 3.2 Released ;) R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
|
Dobra czas zabrac sie do roboty :) konferencja linuksowa w Lomzy za miesiac :) R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
mam pytania dotyczace linuxa? jak ze stronami www (tworzenie, przegladanie)? jak z programami (gry mnie nie obchodza) windowsowymi (slyszalem ze sa jakies emulatory)? jak z konfiguracja sieci? prosilbym o odpowiedz lub jakies linki z gory dzieki ---------------------------------- zdradziłaś ku*wo mnie, rzucę się do Dunajca, ale nie utopię się, bo ku*wa mam wyporne jajca
|
|
Przyjdz na konferencje to znajdziesz odpowiedzi :) A jak narazie to polecam: http://linux.ag.bocznica.org/ Przegladanie stron: Mozilla, Firefox, Opera, Konqueror, links -g, dillo, lynx, oraz wieeeeeeeeleeeeee innych. Wiec znajdziesz cos dla siebie. Tworzenie stron - Mozilla Composer, BlueFish, Screem... oraz wieeeele innych. Programy sie znajda.. trzeba poszukac. Czesto nawet nie trzeba uzywac tych windowsowych(poprzez emulatory) bo sa dobre odpowiedniki. A jesli juz koniecznie chcesz te windowsowe odpalac to warto polecic emulatory Wine (+WineX), win4lin(komercyjne), VMware(emulator PC, platny, mozesz miec windowsa pracujacego pod linuksem.) A google twoim przyjacielem :) Pozdrawiam R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
raver raver - dzieki za link, naprawde spoko, tak elegancko wykonanej strony z tyloma informacjami i nie przeladowanej grafika to dawno nie widzialem oto link dla przypomnienia http://linux.ag.bocznica.org/ Ps:szkoda ze na forum nie mozna klikac na linki i sie od razu przenosic do strony ---------------------------------- zdradziłaś ku*wo mnie, rzucę się do Dunajca, ale nie utopię się, bo ku*wa mam wyporne jajca
|
|
|
Oj mozna wstawiac linki http://linux.ag.bocznica.org/ sorki za ten zart ale nie moglem sie powstrzymac ;) A swoja droga to google naprawde super strona, tylko trzeba nauczyc sie z niej korzystac. Polecam: http://www.linux.pl http://www.linux.com.pl http://www.linux.sky.pl A gdybys uzył Googli to bys znalazl TO. Pozdrawiam :) R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
<a href="http://www.zabawa.piwko.pl">Próbny link do super strony, sorki, ale muszę jakoś tą wypróbować</a> ---------------------------------- zdradziłaś ku*wo mnie, rzucę się do Dunajca, ale nie utopię się, bo ku*wa mam wyporne jajca
|
|
adres:http://www.zabawa.piwko.pl - teraz bedzie dzialac? ---------------------------------- zdradziłaś ku*wo mnie, rzucę się do Dunajca, ale nie utopię się, bo ku*wa mam wyporne jajca
|
|
Adres: http://www.zabawa.piwko.pl ---------------------------------- zdradziłaś ku*wo mnie, rzucę się do Dunajca, ale nie utopię się, bo ku*wa mam wyporne jajca
|
|
<a href="http://www.zabawa.piwko.pl" target="_blank">jak to nie pojdzie to ja glupi jestem a jak pojdzie to nie wiem</a> ---------------------------------- zdradziłaś ku*wo mnie, rzucę się do Dunajca, ale nie utopię się, bo ku*wa mam wyporne jajca
|
|
ucz sie ucz... ale staraj sie nie zasmiecac forum. R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
20 z Górki. Wszędzie Cie pełno. Kolego czy ty nie za duzy piszesz głupot ??? zastanow się co można napisać . i następnym razem nie wymądrza j się. dzięki... z górki.
|
|
Możliwe http://www.zabawa.piwko.pl ---------------------------------- zdradziłaś ku*wo mnie, rzucę się do Dunajca, ale nie utopię się, bo ku*wa mam wyporne jajca
|
|
http://otworzoczy.4lomza.pl :D polecam!!! i ZAPRASZAM!!! R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |