Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dobry zakład naprawy samochodów |
Witam Czy w Łomży znajdę zaklad samochodowy, który poradziłby sobie z naprawą układu wspomagania kierownicy. Odwiedziłem juz pare zakładów i wszyscy rozkładaja ręce. Układ wspomagania jest elektro-hydrauliczny i cała historia polega na tym że raz sie załącza a drugim razem nie. Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dobry zakład naprawy samochodów |
O jakie auto chodzi?
|
|
Skoda Fabia
|
|
A serwis skody w Łomży?
|
|
Zadzwoń do tego gościa, powinien coś poradzić, ma na imię Sylwek jego tel. 662262620
|
|
W serwisie Skody sprawdzili czujnik skrętu, jest ok. Więc stwierdzili (nawet nie ogladając pompy),że w takim układzie winna jest pompa. Wycenili koszt naprawy na 2500zł. Cały dowcip polega na tym że po połączeniu do komputera wspomaganie jakis czas działa a póżniej klapa. Dlatego wydaje mi sie ze pompa (mam taką nadzieja jest sprawna a tylko niedomaga), na pewno nie jest spalony silnik napędzający. Szukam więc speca który sprawdziłby czy ta pompa jest rzeczywiśłcie do du...y, czy da się ja jakoś zmusic do dziłania o ile to jej wina. Czytałem na internecie że takie objawy moga być spowodowane zamoczona wiazka elektryczną bądż też złym łączeniem w magistrali zomontowanej obok podłużnicy. Nie chciałbym pchać w koszty i wymieniać części co do której jest tylko podejrzenie że jest niesprawna. Czy w okolicach Łomzy jest jakis szrot gdzie mozna by dostac taka pompe? Pozdrawiam
|
|
Jedz na w. polskiego 102. tam skody robia. moze jakis przewod do wymiany. czesto padaja tez od immobiliserow.
|
|
Albo poszukaj na allegro.Moze trafi Ci sie jakis powypadkowy i dogadasz sie z wlascicielem co do pompy...
|
|
Tak wiem allegro juz przejrzałem. Tylko najperw muszę ustalic czy to na 100% wina pompy. Nie majac tej wiedzy, w przypadku gdy kupie pompe i np. po montazu okaże się ze jest tak samo. I co wtedy?
|
|
Wejdż na stronę www.fabiaclub.pl/forum-pl/ jeśli do tej pory na nią nie trafiłeś zarejestruj się, opisz swój problem a na pewno nie pożałujesz!Sam jeżdżę fabią i wiele cennych wskazówek i rad podczas codziennej eksploatacji znalazłem właśnie tam! ASO zawsze zedrze z ciebie ostatni grosz! Pozdrawiam i życzę powodzenia.
|
|
jak wyżej wejdz na forum klubowe to dowiesz się dużo rzeczy ASO to ostatnie miejsce gdzie bym pojechał autem tam większość nie ma pojęcia co robi a ceny z kosmosu, chyba że masz ją jeszcze na gwarancji
|
|
Jakby mial na gwarancji, to juz dawno naprawilby w ASO za darmo...
|
|
Niestety samochód nie jest juz na gwarancji :(
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |