Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ciasto "mrowisko" |
Mam gorącą prośbę. Słyszałam, ze jest ciasto o nazwie mrowisko. prawdopodobnie bardzo smaczne i ładnie wygląda. Potrzebuję pilnie namiarów. Dziekuję z góry za informacje.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ciasto "mrowisko" |
to takie coś z mrówkami w środku??;> hmm...ciekawe tylko skąd te mrówki teraz zdobyć;D
|
|
Zrezygnuj z pieczenia. Nie pójdzie Ci w biodra:)
|
|
mrowisko, to nie tyle ciasto, co raczej sposob podawania :) Ciasto takie jak na faworki wałkuje się i kroi w trojkąty, albo jakkolwiek, na niezbyt duze kawalki. Smazy się jak chrust a potem uklada na talerzu, albo tacy w stertę każdą warstwę polewając miodem i posypując makiem i rodzynkami. Wiadomo, ze miód skleja to wszystko w jedną calośc. Radzilabym tylko nie przesadzac z ilością tego miodu, ma być polane nie utopione :) Jest to tradycyjne danie litewskie, popularne rownież z widomych wzgledow w okolicach Suwałk. Smacznego
|
|
http://gotowanie.onet.pl/21020,0,1,mrowisko,ksiazka_przepis.html chodzi tobie o coś takiego? ---------------------- Seks solą życia, ale kto widział objadać się solą? :):):)
|
|
Dzięki za informacje.Jednak ja potrzebuję to ciasto już zrobione, chcę kupić na stół weselny.
|
|
Na Skarpie. 2166510
|
|
W Suwałkach vabank sprzedają , bo mi z tamtąd przywozili i były przepyszne.
|
|
kawa30 dzięki śliczne za telefon pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |