Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wrzucanie filmow do kompa. |
Witam. Posiadam kamere cyfrowa Panasonic NV-GS21 lecz nie mam do niej zadnego programu i nie moge wrzucam filmow z tej kamery do komputera. Posiadam tez karte Firewire. Czy ktos ma podobna kamere i program do niej ? Moze jest jakis uniwersalny program do tego? Bede wdzieczny za wszystkie odpowiedzi.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wrzucanie filmow do kompa. |
Jest uniwersalny. T A S M A N
|
|
C:\Program Files\Movie Maker i po kłopocie, jeżeli używasz win xp
|
|
Vip a dokładniej mozesz powiedziec cos wiecej ? uzywam xp noi mam na dysku c ten program co napisales tylko jak teraz sciagnac film z kamery ? to trzeba koniecznie przezto karte firewire ?
|
|
radze przez firewire mozesz przez USB ale kiszka straszna;) a wracjając do ,,movie makera: to tam wybierasz z czego film ma byc pobrany;) jezezli nie wyswietli sie symbol i nazwa Twojej kamerki to musisz załątawic sobie sterowniki ;) potęga google CI w tym pomoze :) pzdr
|
|
Zurcio W tej kamerze masz złącza IEE1394 (FireWire) i USB 2.0. Film możesz zgrać choćby MovieMakerem, choć tym go nie skompresujesz do MPEG4. Ale jest kilka darmowych programów do kompresji, choćby VirtualDub. Złącze FireWire jest nieco szybsze (o 20%) i pozwala na pełne sterowanie kamerą z poziomu programu do zgrywania, więc jeśli masz możliwość, użyj właśnie jego. Jeśli nie, USB też jest OK. Powodzenia
|
|
dziekuje wszystkim za odpowiedz. problem jest w tym ze po podłaczeniu kamerki do kompa przez kabel uzb nic sie nie dzieje nie wykrywa jej mi co w takiej sytuacji zrobic ?
|
|
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic417210.html poczytaj sobie ten post pzdr
|
|
A czy oprócz kabla usb podłączyłeś kabel audio-video?
|
|
nie oprocz kabla usb zadnego innego nie podłaczałem. przeczytałem Robert_vc15 ale dalej nie bardzo wiec co zrobic bo po podłaczeniu do kompa nic sie nie dzieje nie wykrywa mi jej (mam nowego kompa i moze dla tego na starym mogłem przynajmniej zdjecia wrzucac a tu nic)
|
|
Komputer świat nr 25/2006 na płycie cd pelna wersja Koala Film Studio 2,5 prosty dobry dla poczatkujacych. jancio1
|
|
Nie wykrywa bo nie podłączyłeś tego kabla :)
|
|
jeszcze taki ciemny to nie jestem :P
|
|
Komputer powinien wykryć kamerę zaraz po jej włączeniu do USB. Żaden program do tego nie jest potrzebny. Po podłączeniu przez FireWire będzie widoczna dopiero poprzez program.
|
|
no nie to wiem czemu tak jest :( mam kabel podłaczam aparat cyfrowy i wykrywa wszystko ładnie pieknie, odłaczam aparat podłaczam kamere i nic zupełnie nic. Moze w ustawieniach kamery mam cos nie tak ?
|
|
kamerę ustaw nie na PC a na odtwarzanie, podłącz kabel usb i podłącz ten cholerny kabel av!
|
|
kabel av + usb to warunek żeby kamera działała? pierwsze słysze. ile sprzętu mi się przez łapy przewaliło i zawsze wystarczał usb
|
|
Tu jest instrukcja: http://panasonic.pl/obsluga_klienta.php?kat_id=320&symbol=nv+gs+21 Zapisana w Acrobat Reader. Mam nadzieję ze wiesz o co chodzi...
|
|
to jest instrukcja obsługi (identyczna posiadam w domu) problem jest w tym ze po podłaczeniu kamery czy to przez USB czy AV nic sie nie dzieje (nie wykrywa kamery) kabel USB jest napewno ok bo mam aparat podłaczam i jest cacy.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |