Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
głośniki pod telewizor!!! |
witam. mam takie pytanie do was. chcę podłączyć głośniki creativa 5.1 pod telewizor. może telewizor nie jest pierwszej nowości ale można już podlączyć kopńcówkę euro. w najlepszym wypadku chodzą mi tylko 2 głośniki. jak mam to podłączyć żeby poszło na 5. macie jakieś pomysły? czy wogóle jest taka możliwość??? dzięki z góry pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: głośniki pod telewizor!!! |
Witam. Nie ma takiej możliwości. Twój telewizor obsługuje dźwięk dwukanałowy (kanał lewy, kanał prawy). Nie ma więc opcji aby działały wszystkie 5 i subwoofer. T A S M A N
|
|
przez co podlaczasz te glosniki,sprobuj przez wyjscie do sluchawek
|
|
możesz się pobawić lutownicą poza tym kabel euro sam w sobie nieobsługuje 5.1
|
|
nie ma takiej opcji za bardzo kanał telewizyjny musi tez nadawac odpowiedni sygnał z tego co wiem poszukaj na jakichs forach elektrocznicznych czy cus
|
|
tyle tylko że na wyjściu od głośników jest wyjście AUX i słuchawki więc teoretycznie nie powinno być problemów
|
|
co do for elektronicznych to www.elektroda.pl - nie ma lepszego
|
|
I w euro i w wyj sluchawkowym masz tylko stereo ( 2 kanaly, lewy i prawy). Do odbioru 5.1 musisz miec reciver, ktory zamieni ci stereo na dzwiek 5 kanalowy. Najprostrzym i najtanszym rozwiazaniem jest zmostkowanie wszystkich glosnikow, tak jakbys pod jedne wyjscie w wiezy podlaczyl 2,3 glosniki, jednak wtedy nie uzyskasz efektu przestrzennego.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |