niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jaki architekt ?

Znacie dobrych architektów w Łomży to piszcie proszę? Każda wskazówka bedzie dla mnie cenna.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jaki architekt ?

A co chcesz budować i gdzie? Miasto czy gmina?
Polecam Pana, który ma biuro w Hali Targowej na pietrze oraz Panią Skupską (pracuje w Urzędzie Gminy w Miastkowie.

szyszunia

Pracuje w Gminie i prowadzi działalność gospodarczą w kierunku związanym z pracą?

To chyba nie ma znaczenia gdzie?

Architekt powinien posiadać wykształcenie wyższe w kierunku architektura i urbanistyka. Natomiast można spotkać wielu inzynierów budownictwa ( którzy ukończyli wydział budownictwa a nie wydział architektury ). Inżynierowie budownictwa posiadają uprawnienia projektowe w specjalności architektonicznej jednak nie są architektami. Mogą natomiast projektować budynki - często z powodzeniem konkurując jakością architektury z architektami. Musisz odpowiedzieć sobie na pytanie czy potrzebujesz architekta czy po prostu szukasz projektanta ?

biura projektowe prowadzone przez architektów :
arch. Anna Ciborowska , centrum 4+ koło pizzerii 4 pory roku na piętrze;
arch. Anna Antoniuk-Duda, adresu nie znam;
arch. Andrzej Popławski, ul. Długa 13 na ostatnim piętrze;
arch. Jerzy Minkowski, ul. Mazowiecka na I piętrze lokal w rzemieślniku;
pewno pominąłem jeszcze wielu architektów, ale może ktoś inny dopisze resztę.
Najlepiej pooglądac realizacje i wybrać wg swego gustu.

Ciborowska jest dobra, projektowała swego czasy całe ośiedle na Marii. Tego z Hali to broń Boże, gorszego marudy i ciamajdy to nie ma w całej Łomży.

Pozatym on jest niepalący i to śmiertelny wróg tytoniu więc jak jesteś osobą palącą to nawet by się żadnej pracy nie podjął, a w wypadku podjęcia może zapomnieć o zaprojektowaniu kominów wentylacyjnych no bo po co mu one.? jak on nie pali, a w domu będzie cieplej.

Polecam Panią Basię z UM :)))))))00

Droga fanko bocianka właśnie dała Pani podstawę do wniesienia przez wyżej omawianego projektanta sprawę do sądu. Wolność słowa nie daje podstawy do oczerniania innych, to że ktoś nie pali nie oznacza, że źle wykonuje swój zawód, Pani swoją wypowiedzią podważyła kwalifikację projektanta narażając tym samym jego na straty finansowe, kwalifikuje się to do roszczenia odszkodowania od Pani na drodzę sądowej.
Jestem prawnikiem i jednocześnie klientem tego Pana.
Otrzymałem wykonany przez tego Pana projekt i jestem z niego bardzo zadowolony i wiem, że ten Pan posiada ogromną wiedzę i kwalifikację i dlatego jeżeli zdecyduje się wkroczyć na drogę sądową chętnie poprowadzę tę sprawę.

Autor: klient777 --- puk, puk. Puknij się trochę o zaprojektowaną ścianę główką. Marny z Ciebie prawnik, kiedy tak oszacowałeś wartość wypowiedzi "fanka bocianka". Ja z kolei źle oceniłem Twoje walory. Masz już dwóch na widelcu. Czekam na pozew !!

ADALL

Czemu każdy temat na forum kończy się na zatargu i straszeniu? Nie uważacie, że w telewizji mamy tego codziennie aż za dużo? Wszechobecny strach i agresja sprawią, że przestaniemy odczuwać radość z życia. Drogi kliencie przecież można uznać, że żartobliwa wypowiedź fanki i jej osobista ocena nie spowoduje zmniejszenia talentu Twojego ulubionego rzemieślnika. Jeśli jest dobry, jego dzieło go obroni dostatecznie niezależnie od jej odczuć. Jeśli masz inne zdanie, nie znaczy że trzeba go udowadniać w sądzie. Dajmy odpocząć prawnikom. Adall: po co prowokować klienta. On też ma prawo do swojej opinii. Eskalacja konfliktu na forum doprowadzi do tego, ze nieistotny stanie się tamat postu a jedynie kłótnia, która rozgorzeje. W trudnych czasach dajmy sobie troche luzu i takiej codziennej radości ( choć nie ma z czego). Cieszmy się drobnostkami, nawet nietrafionym żartem zamiast atakować się wzajemnie. W końcu wszyscy jesteśmy sąsiadami. Pozdrawiam.

Autor: Gizmo: faktycznie. Stresu aż nadto na co dzień. Więcej luzu. Bardzo mądra wypowiedź Gizmo. Pozdrowienia dla wszystkich.

ADALL

Każdy szuka gdzieś pieniędzy nawet na forum!
W tym naszym super kraju nic się nie da.
Napiszesz słowo a jest już klient 777!!!!!!!!!
Z reklamy wiadomo, że anty reklama jest też reklamą.

Gizmo, jak najbardziej zgadzam sie z Toba... niektorzy tu za bardzo sie wczowali... natomiwat Klient777 zapomina, ze czasy nieco sie zmienili i kazdy z nas ma prawo do swojej opinii... osobiscie, nie widze zeby wypowiedz Gizeli mogla spowodowac az takie konsekwencje...obawiam sie,ze za bardzo wczoles sie w rele...osobisice mialam do czynienia z wiekszoscia lomzynskich architektow...i tez moglabym wiele o nich powiedziec - zreszto tak jak o prawnikach... to forum jest po to,aby ludzie mogli dzielic sie swoimi opiniami...i nikt im tego nie zabroni...czasy kiedy mozna bylo ich zastraszyc skonczyly sie i wierz mi, Twoje grozby nie robia tu wiekszego efektu... Prawda jest taka - tak jak powiedziala Gizmo - jesli jest dobry, ludzie ktorzy z nim wspolpracuja wiedza o tym i to go obroni...

Interpretacja niektórych forumowiczów jest błędna. Nikt tu nikogo nie pozwał a tylko zasugerował, że jest taka możliwość. Po drugie niewiem czy czytaliście wypowiedzi "fanka bocianka" na inne tematy. Ja miałem okazje je czytać i okazuje się, że osoba która kryję się pod tym pseudonimem nieraz już źle wyrażała się o innych. Dlatego tym razem postanowiłem stanąć w obronie osoby którą znam. Przeczytajcie inne posty fanki bocianki to odrazu się wam odechce jej bronić. I tu już nie chodzi o wyrażanie swojej opinii a raczej o jej złośliwość. Jak myślicie czy zachowanie fanki bocianki jest fer w stosunku do projektanta z hali, jeżeli któregoś dnia poprosił on by niepaliła więcej pod drzwiami jego biura papierosów, a ona w odwecie na forum piszę, że niepalący projektant może zapomnieć o zaprojektowaniu kominów wentylacyjnych. To dopiero jest prowokacja. Fanka bocianka o ile mi wiadomo nie zamiawiała nigdy u tego projektanta projektu, więc nie powinna wyrażać opinii na jego temat. Oczywiście forum jest po to by wyrażać swoje opinię, a nie załatwiać swoje prywatne porachunki. Zrozumiałbym gdyby opinia wypowiedzi dotyczyła technicznych spraw wykonania projektu. Czepianie się cech osobowości człowieka (czy palący czy nie) oznacza brak tolerancji o której tak pięknie piszecie.

Drogi Kliencie777 zareagowalismy tak a nie inaczej na Twoja wypowiedz, bo jej ton mogl zasugerowac,ze probujesz kogos tu uciszyc...wiec nie dziw sie nam... Byc moze masz racje o "fance bocianka"...i jesli jest tak jak twierdzisz...to oczywiscie rozumiem Twoje podirytowanie ta osoba...

Wniosek nasuwa sie taki,ze albo jest wielka pesymistka zyciowa i potrafi dostrzegac w ludziach jedynie te gorsze strony /jej zdaniem/...albo najzwyczajniej wbijanie ludzim szpilek u sprawia jej radoche...i uwaza ze moze sobie podwazac autorytety ludzi znanych w miescie pod przykrywka forum i bezkarnie...

ty klient 777 zkąd wiesz że fanka bociana nigdy nie korzystała z usług biura tego pana stwierdziłeś to po jakości tego biura i pomyślałeś że rozumna osoba by nie skorzystała czy masz jakieś inne wtyki? pozdrawiam

Spoko to prowokacja ten klijent 777 pewnie sam sobie wrzucił ten wątek, więc coś o tym to było podejrzewane wcześnie i teraz się potwierdziło. to jest taka kryptoreklama i swiadczy to o fafowości między innymi tego pana: szuka klijentów na forum bo ich mu najprawdopodobniej brakuje, a pozatym nie stać go na porządną reklamę tylko pkmbinuje jak koń pod górę, na forum nie ma głombów i każdy się od razu pozna o co chodzi, No właśnie szkąd klijent wie że nie robił projektu??? na fakt dla fanki bocianki na pewno, dlaczego gość podający się za prawnika i klijenta od projektu wie o szczegółach, że ktoś komuś zwrócił uwsgę gdzieś pod drzwiami,że fanka nie robiła projektów, normalne dno kogoś bezmyślnego a podszywającego się pod prawnika, teraż jeszcze jesen powó do pozwu z ciebie kolego taki prawnik jak z koziej dupy trąbka, i więcej moich postów nie analizuj zboczeńcu pedofilu. WAL się !!!

Sorry za błędy ale się w Q...łam na stado baranów, oiszczywęgłów, kombinatorów i sknerusów. Ot i to architektura łomżyńska.

I jeszcze jedno panie ,,prawnik,, straszący pozwami o którego panu architekta w końcu chodzi??? tego siwego, chudego z długą brodą co w soboty chodzi po hali targowej i zbiera niedopałki? a jak idzie ładna młoda dziewczyna to oferuje jej usługi projektowe i inne za wynagrodzenie w naturze??? OJ prawnik,prawnik. Wstyd i sromota.

???? chciałeś się popisać i podlizać szefowi robiąc mu darmową reklamę a narobiłeś na H...ja. A on o tym wie chociaż czy się jeszcze nie zdążyłeś pochwalić???Ucz się uczciwej pracy a nie kombinowania,taka moja rada(złośliwa) I nie P....ol o moich złośliwych postach bo uczestnicy tego forum dobrze znają moje posty. Natomiast albo Ty tu jesteś pierwszy raz albo jesteś podszywaczem podszytym pod nick rozpoczynający ten wątek, nie chce mi się grzebać ale udowodniła bym Ci to po IP.kompów z których to było wysyłane.

Fanka bocianka...ale pokazalas swoje mozliwosci... Totalny brak jakiegokolwiek poziomu... I tak jak w swojej wczesniejszej wypowiedzi stalam po stronie broniacych twojej wypowiedzi, bo uwazam,ze kazdy ma do tego prawo, tak teraz cofam swoje slowa... Nawet jesli to co Klient777 powiedzial, z jakiegos powodu nie podobalo Ci sie...nie widze powodu az do takich emocji i takiego bruzgania... Zastanow sie czy to bylo konieczne?

Dziekuje wszystkim za radę, mysle ze którys z podanych przez was architektow napewno przypadnie mi do gustu.Widzę,że chyba powinnam cos napisac poniewaz załozony przezemnie post rozpetal spora burze, otóz nie mam nic wspolnego z klientem777.Moim zdaniem forum słuzy do kulturalnej rozmowy a nie do "wylewania" swoich zgryźliwości.Nie o to mi chodziło drodzy forumowicze,zeby sprawic wam byc moze kolejna okazje do klotni.Pozdrawiam.

kwiatuszekm

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org