niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
hotspot

gdzie w Łomży poza hotelem gromda (w dodatku platnie) moza sobie usiasc z laptopem i poszperac w necie? zna ktos takie miejsca gdzie sie wylapuje jakas niezabezpieczona siec ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: hotspot

lol na pewno Ci ludzie napisza o prywatnych niezabezpieczonych sieciach na takim forum

bad_day: okolice Twojego mieszkania :)))

Wydaje mi się, że w Mcdonaldzie jest hotspot

prawdopodobnie w całej łomży są niezabespieczone sieci, ostatnio przejechałem się z laptopem po osiedlach i w 90% były niezabezpieczone sieci, mały przykład z mojego mieszkania, tylko moja sieć zabespieczona
[URL=www.fotosik.pl][/URL]

Sieci niezabezpieczonych owszem i jest sporo, co chwila też przybywa nowych, ale trzeba miec szczęscie aby dostac od którego serwera ip.

Miejsca w których mozna sobie posurfować za free:
-okolice okruszka
-za apteką na kazańskiej (tą na szczycie)
-pod zusem
-okolice starego rynku (kiedyś udawało się, teraz jakoś nie...)
-agrobiznes

Podobno hot spoty są też w 4+ i chilli pizza, ale z zewnątrz budynku niestety u mnie nie łapało.

no ja w swoim mieszkaniu tez czasami wylapuje niezabezpieczone sieci ale nie moge sie polaczyc z zadna. jedyne gdzie udalo mi sie polaczyc to w polonezie.

to że pokazuje niezabezpieczone sieci nie oznacza że to sieć. może to być zwykły laptop z włączoną wifi bez dostępu do neta. i pewnie jest tak w większości przypadków.

bad_day: udało Ci się połaczyć z netem na rondzie??

Jeffrey: Mylisz się mówiąc że pod Agrobiznesem jest hotspot. mieszkam tu i jakoś się nie da. Połaczenie wifi służy im do łaczenia się z akademikiem. jest on szyfrowany i oparty na MACach

kiernek: Nie interesowałem się skąd pochodził sygnał. Surfowałem sobie na parkingu pod agrobiznesem, strasznie wolno chodziło.

Sygnał który odbiera się na parkingu pod agrobajzlem pochodzi z niezabezpieczonego AP, który stoi w auli.

T A S M A N

kiernek. chodzi ci o to duze rondo na miescie? nigdy tam jeszcze nie sprawdzalem. ale w ferie bede mial troche czasu to posprawdzam te kilka miejsc co podaliscie.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org