Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kiedy kolęda? |
Kiedy na ul Wesołej i Piaskowej będzie kolęda tzn. kiedy ksiądz przyjdzie na zwiad? Chciałbym dodać, iż nigdzie nie ma rozkładu jazdy księży od brunona.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kiedy kolęda? |
Hej kolęda, kolęda! hej ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Po co jest koleda? Zbieranie kasy czy swiecenie domu? ;>
|
|
pora wybrać się do kościoła to się dowiesz :)
|
|
To może jeszcze ktoś napisze kiedy na Por Łagody :D będę wdzięczny bo niestety w kościele nie byłem :(
|
|
w tym tygodniu na piaskowej i wesolej nie ma a ty vespos na jakiej ulicy mieszkasz?
|
|
a porucznika lagody też nie ma w tym tygodniu
|
|
vespos rozkład jazdy ksieży jest w gablocie od strony wieży
|
|
nie chodzi się do esbeckiego kościoła to się nie wie kiedy na wywiad przyjdą! mój świat - moja muzyka
|
|
tiesto Czy ktoś chodzi do Kościoła czy nie, to tylko i wyłącznie jego sprawa. Nic Ci do tego. Ktoś grzecznie pyta, to chyba wypada grzecznie odpowiedzieć. Kolęda na Piaskowej, prawie zawsze jest na w ostatnim tygodniu kolędowania. a.b.c
|
|
przyjęcie księdza tak jak chodzenie do Kościoła nie jest obowiązkiem:) więc po co przyjmować księdza jak ktoś nie chodzi do Kościoła? bigi2004
|
|
bigi2004 - załóżmy, że ty nie chodzisz do kościoła. Jezeli Ksiądz zapuka do twoich drzwi wpuścisz go, czy nie? a.b.c
|
|
Bigi... ale księżą.... za brak "opłaty" czyli wpuszczenia do domu mogą też psikus zrobić... np. wywiesić kto nie wpuscił do domu księdza albo podczas mszy ogłosić....;/
|
|
no właśnie te zapisywanie w zeszyt kto dał a kto nie dał i jeszcze ile to jest przegięcie czarna mafia też już chyba zapomniała o pierwotnym znaczeniu kolędy teraz to jest tylko zbieranie hajsu jak będe mieszkał sam to nie mam zamiaru przyjmować księdza, nie czuje potrzeby dzielenia się z nim moimi pieniędzmi, tak samo nie mam z nim oczym rozmawiać
|
|
A może by tak dla rozładowania emocji jakiś kawał? ma ktoś ochotę? a.b.c
|
|
Syn przychodzi do ojca. - Tato, daj mi 5 zł - Co 4 zł ! Masz tu 3 zł, tylko schowaj te 2 zł i nie zgub tej złotówki! a.b.c
|
|
chodzę do Kościoła regularnie-no może nie co niedziela ale chodzę. na ofiarę nie daję i nie rozkminiam ,że ksiądz ma ładny dom czy samochód. nie za moje pieniądze to ma więc mnie to nie interesuje. a do domu pewnie ,że bym wpuścił -tylko kasy by ksiądz nie dostał i tyle. wierzę w Boga a nie w instytucję! bigi2004
|
|
Na Reymonta 14 Lutego . Trochę za puzno ale cóż poczekam warto :D Lubię jak starzy stówkę wsadzają w kopertę a ja podmieniam i zarabiam stówkę a księżulek 20zł od monopoly :lol: hahaha....
|
|
A przy okazji kiedy odwiedzi Słowackiego?
|
|
Na Słowackiego pod koniec stycznia, chociaż w połowie lutego też będzie w którymś z bloków.
|
|
umnie dzis grzybek
|
|
U mnie właśnie był a do Ciebie grzybek wpadnie niedługo
|