niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pijani kierowcy

Kolejne tragedie na drodze spowodowane przez pijanych kierowców.
Kolejne zabrane prawa jazdy i kolejne wyroki w zawieszeniu !
Sedziowie żyją chyba w innym kraju. Kara w zawieszeniu odnosi taki skutek, że pijaństwo jest bezkarne. Ile jeszcze osób musi zginąć aby sądy zaczęły robić to co do nich należy - zapewnić obywatelom bezpieczeństwo. A moży my już nie jesteśmy obywatelami ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pijani kierowcy

Proponuję zmianę kwalifikacji czynu:
1. jazda po pijanemu - usiłowanie zabójstawa.
2. spowodowanie wypadku z ofiarami - zabójstwo z premedytacja.
3. Kary bez zawieszenia

Wtedy jest szansa, że bezpieczeństwo na drogach poprawi się.

Popieram!!

dla pijakow ---stop!!!!! ale takze dla flejtuchow (delikatnie powiedziane) drogowcow ---stop!!!!!!!! poniewaz to oni sa prawdziwymi mordercami.czy braknie im farby aby oznaczyć pobocza ,czy braknie im smoły!!! (poniewaz jak prawdziwy asfalt sie produkuje) to sa sto lat za murzynami! sa waskie drogi ale niech do ku..y nedzy beda oznaczone porzadnie. ŁATANIE NIC NIE DA DROGOWCY!!!!!!!!!! NAWET TA slawna autostrada ,ha,ha zwykla dwupasmowka ze Swiebodzina do W-wy JEST PELNA GARBOW!!!!!!!!!! jaki PALANT ja projektowal -- dwa pasy???? dureń!!!!!!!!! Bardzo duzo ludzi z Lomzy czy okolic widzi inne autostrady w innych krajach ---- czy tam tak jest??? NIE!!!!!!!!!!!! najmniejsza droga ,szosa JEST ROWNA!!!!!!!! wiec zezowatym drogowcom STOP!!!!!!!!!!!

bagrmosen

halina przestań

jak jedziesz po wyboistej drodze to dopasuj predkość

obawiam się że gdyby zmierzyc stosunek wypadków spowodowanych pijaństwem / głupotą kierowców do tych spowodowanych złym stanem dróg to by wyszło 99 - 1 , albo 98 - 2

co do kar to rozumiem, że chcecie ich karac dotkliwiej - i tak trzeba robic

ale pozbawienie wolności to w naszym ustroju najczęsciej pseudo kara - po paru latkach za dobre zachowanie jest przedterminowe zwolnienie, można wystąpic na odroczenie ze względu na chore serduszko lub niedomagającą przec chlanie wódy wątrobę ...

prawdziwe kary to by było zabieranie auta + wysokie kary pieniężne

tylko, że w Polsce jest banda buraków którzy podnoszą larum ile razy takie propozycję padają. no bo co: mają zabierać samochód mi jak komuś pożyczyłem, albo jak służy calej rodzinie? ble ble....

własnie TAK ! ! ! jeden z drugim by pomyślał zanim by pijakowi pożyczył, poza tym można wytoczyc powództwo cywilne o zwrot wartośći samochodu + odszkodowanie za utracone korzyści + straty moralne itd

na wolnych przetargach mieli bysmy duzo tanich aut - skorzystali by Cie uczciwi, ktorzy po pijaku nie jeżdżą, a pijacy mieliby by kare godna czynów swoich

ale do tego musi społeczeństwo dojrzeć a nie pieprzyć smutki i ujmować sie za mordercami za kierownicą

to ty przestan! pijanstwo to jeden problem a niby "drogi' to drugi problem!!!!!!!! nie wciskaj mi kitu.Od ganiania pijkow jest POLICJA !! --- ale kto JEST OD DOBRYCH DROG????? nie ma winnego---- gwoli przypomnienia tobie artykul z pierwszej strony portalu na temat slawnej Via Balticy - o czym to swiadczy???? sadzisz ,ze ktos ma na celu twoje czy moje bezpieczenstwo???? NIE!!!!!!!!!!!!!!! tu wcale nie chodzi o ta trasę ale o wielkąąą kase , czy ty polkniesz smierc czy ja to im lata to setą!!!!!!!!!!!!

bagrmosen

myslisz że drogowcy chowają kase na budowe dróg pod dywan?

robia tyle i w takim zakresie jak im starczają fundusze

a za brak funduszy na drogi podziekuj pisiorkom: ta kasa jest w Funduszu Kościelnym ,Świątyni Opatrzności Bożej, jest tez trochę w Iraku, Afganistanie - wszedzie tam gdzie nasze wojsko,

duzo jest w Rosji - w Gazpromie - podziękuj Millerowi, że nie chciał wybudowac gazociągu ze Szwecji " bo za drogo by wyszło"

podziekuj SLD za to że oddało kupę Kasy Kulczykowi, zlecając mu budowanie autostrad - państwo wybudowalo by taniej w partnerstwie publiczno - prywatnym

podziękuj wszystkim którzy kradli i tym którzy ich przez te lata wybierali

a drogowcom daj spokój : czy byka boli jak sie krowa cieli? oni mają tyle do tego co ja i Ty , ile kasy dostaną. wykorzystują wszystko, potrzeby zgłaszają ogromne - ale brak kasy

to tyle temacie dróg

a pijakom zabierać samochody i licytować majątek

Macie rację. Stan dróg to kolejna kwestia. Łatanie nie poprawia stanu drogi i jest to tylko wyrzucanie pieniędzy. Ciekawe jest również to, że koszt budowy autostrady w Poslce jest ponad dwukrotnie większy niż w Niemczech. Ciekaw jestem jak długo jeszcze Unia będzie wyrzucać na to pieniądze. Kiedyś policzy ile to kasy poszło w błoto i trzebabędzie zwracać.

Nie wiem czy zabranie samochodu jest dobrym pomysłem ale wysokie kary pieniężne to i owszem. Być może trzeba będzie sprzedać samochód.
A przy okazji warto wprowadzić dla takich kierowców jako karę bezpłatną pracę przy porządkowaniu dróg i ulic. Takie kary stosuje sie w wielu krajach np. w USA ( na USA często powołują się różni mądrale ale jakoś nie chcą tego wprowadzić u nas).
A byłoby to ciekawe jak np. pan sędzia, prokurator czy radny zasuwa z miotłą po ulicach miasta w pomarańczowej kamizelce.

Szkoda wogle gadac;/ Zawsze znajdzie sie debil co pijany za kółko siądzie. ale wiecie takiego mi nie szkoda tylko ludzi mi żal co przez takich cierpią.

najpierw do Van Loosena------------czy to moja osobista wina ,że ŁOMZA jest w Polsce największym skupiskiem kosciolow?( nie ma gdzie splunac , bo trafisz w kosciol) Czy to moja wina ,że nie ma spoleczenstwa obywatelskiego?Kazdy z nas z niemoznosci zamyka sie we wlasnej skorupie a kto korzysta? cwaniacy , hosztaplerzy. Nie masz zadnego wplywu ani na bieg spraw swoich osobistych!!! ani tym bardziej samorządowych (jak to dumnie i durnie nazwano) ani Polski----poniewaz podstawa demokracji jest zawsze referendum!!!!! W Polsce nie ma ! poniewaz latwiej jest przekupic 460 p(oslow) ,zastraszyc niz narod w liczbie 35-36 mln. Vide jaskrawy przyklad "euro" dlaczego Balcerowicz tak trabi wszem i wobec , ze wystarczy ,że Sejm podejmie decyzję???!!! Nic to tobie nie daje do myslenia??? Jesli twierdzisz ,ze sa zle drogi - TO NIE WINA DROGOWCOW??!! to czyja ? gonienie suki za zlotowka do w_wy nie zawsze poplaca!!!!Zrobcie chociaz 100-200 metrow dobrej , trwalej drogi ,ulicy a będe wiedziala ze się staracie. Marecki nie ma co sie powolywac na USA - dlatego , ze gdy polski amerykanin(cwany) czy tubylec ma dwa samochody ---- jeden super a drugi na balangi , jak zabiorą to nawet nie żal.)))) Nooooooo ,jestem ciekawaaaaa , ktory K-t Policji ,Strazy , Prokurator (nawet znam taka oliwę) wyjdzie z miotla??? NIE MA ZADNYCH SZANS --- rzadza i gorą są NIKODEMY DYZMY!!!!!!!!!!!

bagrmosen

napisalem Ci już czyja. uważam że w miare przystepnym językiem. czytaj posty ze zrozumieniem, bo w swojej nienawiści do calego świata nie zauważasz meritum

Halina. Jedź do Prezesa jakiejkolwiek firmy drogowej. Złóż zażalenie na piśmie. Odpowiadając na Twoje pytania na temat ilosci kościołów, rozterek odnośnie społeczeństwa, jakości polskiej demokracji. Oczywiście, że to Twoja osobista wina. Jesteś winna/winny jakości dróg, rządom lewicy/prawicy, burakom na ulicach. No bo jeżeli nie Ty to kto? Na kogo chciałabyć to zrzucić? Ja zdecydowanie odmawiam aby padło na mnie !!

Po pierwsze: Jeżeli winisz firmę drogową za złą nawierzchnię drogi albo jej brak to chyba ciągle żyjesz w głębokim ustroju socjalistycznym.
Po drugie: odpowiadając na treść postu....... co za różnica, czy ginie się jadąc marną drogą po pijaki i z szybkością 120 km/h w stosunku do luksusowej drogi, takiej samej zawartości alkoholu i z szybkością 180 km/h ??

Pozdrowienia.

ADALL

nie mamy infrastruktury drogowej bo BRAK PIENIEDZY. byl , jest i będzie

drogowcy sa ostatnimi ktorych mozna winic za brak pieniedzy na drogi

oni wydali by 10 razy więcej niz doatają - ale nie ma komu dawac....

pierwsze efekty doplywu gotowki z UE beda widoczne za 3-4 lata

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org