niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Magisterka po WSA (inf) ???

Witam

szukam jakiejś uczelni posiadającej niestacjonarne uzupełniające studia magisterskie. Szczerze powiedziawszy - kierunek mało istotny (najlepiej informatyka, ekonomia, marketing itp. czyli jeden z tych łatwych), byle przyjmowali po informatyce. Najlepiej również jakby można było rozpocząć już teraz, a uczelnia nie znajdowała się na drugim krańcu Polski.

Pozdrawiam
i czekam tylko na mądre odpowiedzi.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Magisterka po WSA (inf) ???

Może szkoda nawet takiego wysiłku (chyba o to Ci chodzi, żeby bez odrobiny trudu zdobyć papier, bo nie wykształcenie). Spróbuj kupić papier w Warszawie na rynku.

na politechnikę w Białym. tam masz marketing. studia i stacjonarne i niestacjonarne i nie jest chyba tak ciężko. na zaoczne biora jak leci, a na dzienne chyba z konkursów dyplomów

Poprostu nie mam na to czasu... praca...dom (z małym dzieckiem) i jeszcze szkoła... a na rynku to najwyżej skarpetki mogę kupić ;)

Na Różycu jeszcze dyplomy sprzedają. Z tego co wiem mieli nawet lek. med. .

DoPrze, nie wiem jakim sposobem zaliczacz ekonomie czy informatyke do latwych kierunkow... no chyba ze siedziales w Agrobiznesie na informatyce liczac tylko na zaliczenie przedmiotu jakims cudem, co akurat na tej uczelni jest jak najbardziej mozliwe. Tylko po co Ci ten papier, bo przeciez nie dla wiedzy?

dran ale z ciebie kolek .... papier mu potrzebny zeby se podetrzec dupe pewnie ...... jestes ograniczonym dzieciakiem dla ktorego egzamin gimnazjalny bedzie szczytem mozliwosci !!!!

FIN wali ad personam aż miło. Tylko krzyczeć "O Tempora O Mores!". I niestety clue sprawy gdzieś umknęło

Sorry za makaronizmy, ale próbuję się lansować na erudytę.

FIN kolek to jest z Ciebie Sherlocku. Wlasnie dlatego pytam na co mu papier, bo na wiedzy mu nie zalezy, a jesli chodzi o prace, to nikt teraz na to nie patrzy. Jak nic nie umiesz to mozesz miec i doktorat. Co do mojego wyksztalcenia to wlasnie koncze magisterke, gimnazjum zostawiam Tobie geniuszu, bo wiedzy masz pewnie tyle samo co kultury.

no to ja ci kolku mowie ze ten papier mu potrzebny zeby se podetrzec tylek albo powiesic nascianie. jak kolezka byl w agrobiznesie to tym bardzioej papier jest mu dla picu potrzebny matolku !!!!

Skoncz juz do mnie pisac kmiocie, bo twoje glebokie przemyslenia wprost powalaja na kolana.

co za roznica gdzie byla i po co jej to, nie zrozumial nikt pytania?? za darmo nie daja nigdzie, nie slyszalek jeszcze o uczelni na ktorej nie trzeba sie uczyc, chyba ze macie jakies doswiadzcenie, a moze znowu plotki??

aha no i jeszcze jezlei uwazacie ze papier nie jest potrzebny to co powiecie na super informatyka samouka po podstawowce w Urzedzie Miasta np., mozliwe waszym zdaniem, bo chyba raczej nie co??

Sa uczelnie na ktorych wiedza jaka trzeba sobie przyswoic jest naprawde minimalna, reszte zalatwia koledzy i sciagi np. Oczywiscie jak komus zalezy, to sie nauczy wiecej. Ale sorry, jak ktos po informatyce pisze, ze jest to latwy kierunek, tak samo jak ekonomia, czy marketing (chyba tylko w tym ostatnim przypadku moglbym sie zgodzic) to znaczy, ze naprawde sie nie przemeczyl zdobywaniem wiedzy.
A robienie magisterki tylko dla papierka, niewazne nawet z jakiej dziedziny, jest o tyle bezsensowne, ze chyba poza budzetowka nigdzie na to nie zwracaja uwagi, jesli papier nie jest poparty jakimis umiejetnosciami. Wiec po co tracic kase i czas, jesli z gory zalozenie jest takie, ze nie idzie sie na uczelnie po wiedze?

JA, co do Twojego pytania to po czesci juz napisalem, ze akurat tylko w budzetowce patrza na papierki. Za to z odwrotna sytuacja, czyli kogos z papierkiem i bez zadnego pojecia tez chyba bym nie widzial w takiej pracy, wiec sytuacja patowa. No chyba, ze informatyk w Urzedzie Miasta nie odpowiada kompletnie za nic? To moze wtedy by sie udalo...

Dlatego własnie potrzebny mi jest ten papierek ;) studiowałem informatykę i na Uniwersytecie, studiowałem i w Agrobiznesie. Zaliczyłem wiele kursów, w tym Microsofta prowadzonych i zaliczanych po angielsku. Całą wiedzę jaka jest mi potrzebna jako informatykowi - już posiadam. Myślę, że żadna uczelnia więcej mnie nie nauczy niż już umiem. A papier... zgadza się - niektórym pracodawcom na nim zależy, podobnie jak mojemu. Więc po to własnie potrzebny jest mi ten papier i dlatego zadałem takie, a nie inne pytanie.

Poza tym nie ukrywajmy jaki jest poziom większości uczelni niepaństwowych w Polsce. W większości wystarczy, że płacisz, a Twój poziom intelektualny jest ponad minimum - zaliczasz minimum na 3. Ja swoją "super" szkołę skończyłem z bardzo dobrymi wynikami, ze stypendiami naukowymi. Moja praca dyplomowa była jedną z najlepszych na roku.
Nie ukrywam znudziła mi się nauka... nie mam na nią czasu...

Widzę, że poraz kolejny popełniłem błąd zadając jakiekolwiek pytanie na tym Forum, którego poziom jest żenujący (podobnie jak poziom nauczania w niektórych uczelniach).

Pozdrawiam

To chyba ze tak ;) Wiekszosc zaocznych bez problemu przyjmuje, polibuda w bialym np. i jest jeszcze w miare niedaleko. Jak masz tyle wiedzy, to zaliczenie studiow na informie raczej nie bedzie uciazliwe. Problem moze byc tylko z przyjmowaniem od zaraz, wiekszosc uczelni zaczyna chyba jednak od pazdziernika. Sorki za zle odczytanie intencji ;)

DoPrze ale mimo wszystko jest w twojej wypowiedzi pewna niescislosc. Jak juz sie chwalisz ze studiowales na "Uniwersytecie" i na "Agrobiznesie" to dlaczego nie masz jeszcze tytulu magistra?
Z drugiej strony jak bedac tak zdolym i oblatanym studentem, ktory otrzymywal stypendium naukowe i nagrode za prace dyplomowa, nie umiesz uzyc googli i znalesc gdzie prowadzone sa studia uzupelniajace?
Wiesz jak sie teraz mowi na informatykow - "ciecie od kompow", bo ich zadaniem jest jedynie pilnowanie "drzwi" i "ogladanie monitorów". ;)
Sorki za zgryzliwosc ale jakos dziwnie dla mnie wyglada jak zdolni ludzie po informatyce nie potrafia znalesc prostej informacji w internecie.

Dolacze sie jedynie do Drania, ze najblizej i pewnie najtaniej bedzie isc do Bialego na Polibude na zaoczne. Nie wiem jak jest teraz ale kiedys byly organizowane studia uzupelniajace Politechniki Bialostockiej w salach Agrobiznesu po czym otrzymywalo sie dyplom PB. Pofatygowalem sie nawet ale nie znalazlem informacji, ktora moglaby to potwierdzic - wiec msialbys zadzwonic.

Pozdrawiam i zycze szybkiego ukonczenia studiow magisterskich.
Peace! :)

R
-------------------
"Lepsze jest wrogiem dobrego"
"Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"

Jeszcze tylko dodam, ze w bialym lepiej na informe. Raz, ze latwiej ciagnac cos co sie juz umie, a dwa ze to bardziej wyluzowany wydzial ;) Na ekonomii itp. maja wiecej kolosow, zaliczen, wiec trzeba na biezaco zakuwac.

Umiem znaleźć "na internecie" różne infrmacje. Ale niestety informacje wypisywane na portalach różnych uczelni często różnią się od informacji, które mozna uzyskać od ludzi już studiujacych na tych uczelniach. Mi chodziło o subiektywne odczucia studentów.
Swoją drogą słyszeliście o Uniwesytecie Łódzkim, który ma swój oddział w Ostrołęce? Ja tak, ale znaleźć jakieś informacje na ten temat jest już problemem. Jeśli nawet się do czegoś można dokopać, to już dodzwonić się tam jest nie lada wyzwaniem (ja poległem - nie udało mi się ;) ).

Raver - studiować można równocześnie kilka kierunków, na kilku uczelniach - nie przeczytałeś o tym na "google" ???????
Druga sprawa - informatyk nie koniecznie musi być cieciem od komputerów, który instaluje windowsy, naprawia stacje dyskietek, wymienia tusze w drukarkach. Jest także druga grupa informatyków - np. piszących oprogramowanie, zarządzajacych sieciami itp. Ja zaliczam się do tych drugich (na uniwerku studiowałem matematykę o specjalności systemy informatyczne).

Dzięki za pomoc... nie wiem jak ja bym sobie bez Was poradził.

Te forum schodzi na psy.

No ja nie doradze nic wiecej poza tym, co sam sprawdzilem :) Do Ostroleki na pewno blizej niz do Bialego, niestety nic nie wiem o tym uniwerku. Najwiekszym problemem bedzie pewnie znalezc uczelnie, ktora przyjmuje juz od teraz. Bo od pazdziernika to mozliwosci jest sporo, z polibuda warszawska czy wat wlacznie.
A wracajac do poprzednich postow to sorki, po prostu jakos po pierwszym pomyslalem, ze ktos sie na Agrobajzlu przeczolgal na trojczynach dla papierka i teraz tak samo chce sie doczlapac jeszcze do magistra:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org