Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
komputronik w Łomży? |
ale gdzie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: komputronik w Łomży? |
Zobacz na ich stronce.
|
|
to jakas plota
|
|
To nie plota. Już funkcjonuje i mieści się w sklepie komputerowym Fina przy ul. Mazowieckiej. Fina jest przedstawicielem Komputronika. Nie jest jeszcze wystarczająco oznaczony, czyli brak szyldu itp. slm
|
|
lol
|
|
szkoda tylko ze jest jednym z drozszych sklepów komputerowych. mogli by grala gdzies otworzyc
|
|
To nie plota. Ale ja korzystajac z tematu chcialbym zapytac o inna kwestie. Czy w Lomzy dla kazdego jedynym kryterium przy zakupie kompa jest tylko i wylacznie cena? Nikogo nie interesuja parametry sprzetu, czy tez pozniejsze warunki serwisowania, sposob rozpatrywania gwarancji itp?
|
|
wlasnie jestem za Toba DRAN
|
|
Dran. bardzo duzo sie tym interesuje i znam sie na częściach. porównaj ceny tu: www.komputronik.pl i np tu www.gral.pl lub www.proline.pl te same czesci mogą byc w komputroniku drosze o nawet kilka stówek
|
|
maciek1990, ok. Tylko 1)zwroc uwage czy sprawdzasz ceny dostepnych czesci, bo niedostepne maja po prostu ostatnia cene, moze sprzed pol roku np. 2) oczywiscie ze czesc produktow bedzie odbiegala cenowo, kazdy dostawca ma najtaniej te podzespoly ktorych jest bezposrednim dystrybutorem. Pozostale bierze od innych, wiec wiadomo ze bedzie mial drozej. Mi chodzilo glownie to, ze np w gotowych kompach skladanych przez dystrybutorow czesto siedza gorsze czesci niz mozna sobie dobrac do zlozenia. To raz. Dwa warunki gwarancyjne. W jednym miejscu mozesz sie spodziewac nawet wymiany od reki w czesci przypadkow, czy tez w miare mozliwosci sprzet zastepczy, a w innych poczekasz sobie standardowo 2-3 tygodnie na wymiane. Albo sytuacja gdzie psuje Ci sie komp i np. plyty glownej nie ma juz w sprzedazy pod tego procka. W jednym sklepie zalatwia Ci uzywana plyte i dostaniesz sprawny sprzet, a w innym powiedza Ci, ze niestety niedostepne i najlepiej to bedzie sprzedac tego kompa na czesci. Znam taki przypadek, gdzie klient posluchal madrej rady sprzedawcy, a wiadomo ile sa warte czesci z odzysku. Zostal dzieki temu bez kompa i w zasadzie bez kasy, nie ma to jak fachowa obsluga. Nie wspominajac juz o takich glupotach jak to, ze np mysz czy klawiatura w jednym sklepie nie jest wogole objeta gwarancja, a w innym masz 12 czy 24 miesiace, czy nawet dostajesz od reki nowa sztuke, zamiast myslec skad skolowac sobie klawiaturke na czas serwisu i czy wogole zostanie wymieniona. Zauwaz tez zapisy u niektorych dystrybutorow, ze nie dosc ze placisz za transport w obie strony, w przypadku sprzedazy wysylkowej, to jeszcze ponosisz koszty, jesli reklamacja okaze sie bezpodstawna.
|
|
Jesli chodzi o serwis w finie to maja pod psem, za wszelka cene wmawiaja uzytkownikowi ze wina lezy po jego stronie, mialem taki przypadek u klienta ze byla wadliwa plyta glowna a oni wciaz przeinstalowywali mu windowsa i mowili ze bedzie ok (do tego kazali sobie za to placic po 50zl), a po miesiacu problem sie powtarzal. Stanowczo nie polecam. Jestem Polakiem - więc mam obowiązki polskie: są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka."
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |