niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Poprawna pisownia.

Powiedz mnie, który jest, który?.
Jeden, z forumowiczów zarzucił mnie ( piszę dalej z małej litery), że wyraz mnie powinno pisać się z dużej litery. Czy ma rację?
Według mnie to On jest w błędzie, ponieważ wyraz mnie dotyczy mojej osoby i nie mogę tego pisać z wielkiej litery, to jak bym sam siebie wyróżniał.

Pozdrowienia

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Poprawna pisownia.

Masz problem, sprawdź sobie to gdzieś i niezaśmiecaj forum...

mnie pisze się z małej litery :)

mnie pisze sie tez przed czasownikiem, po- pisze sie mi
czyli powiedz mi
zarzucil mi
ale
mnie powiedz
mnie zarzucil
abcd...maciek wlasnie sprawdza rzecz na forum

Maćku nie chodzi tu o pisownie z "dużej litery". Chodzi o temat "ku przestrodze" to jest opel czy vw??

Prześledź raz jeszcze swoje posty na ten temat i odpowiedz na zadane pytanie . Jesteś biskupem czy nie?? bo to jest chyba audi i opel . No i oczywiście vw pisze się przez v a nie przez w tak czy nie???

Jak lepiej brzmi :

powiedz mnie ??

czy

powiedz mi ???

pozdrawiam

Maciek. Pewnie, że nie ma racji. Mało tego. Od Ciebie tylko zależy, czy zastosujesz dużą literę w innych - pozostałych przypadkach. Jeżeli nie widzisz powodu aby darzyć kogoś szacunkiem to wal z małej litery i tyle.

aBCD1-4: jak już ty wniesiesz coś twórczego do tego forum to możesz wtedy zwracać uwagę innym.

ADALL

Niech zostawio mnie już te forum i ido spać wreszcie!

Dziwne... śnieg pada =/

nooo, u mnie też napadało śniegu:) aczkolwiek mówili mi, że ma stopnąć popołudniu. a niech ino spróbuje!!! pozdrawiam.

Allinka

Autor: loko (---.lom.vectranet.pl)
Data: 28-12-06 01:45

CYTUJE SZANOWNEGO MACIEJA

...Jeżel to jest opel a nie (V)wolkswagen, to ja jestem biskupem. Powiedz mnie(MI) który jest który? Byłem naocznym świadkiem wypadku koło kościoła...

MAĆKU WPISAŁEM W NAWIASIE POPRAWNĄ PISOWNIE . ...MNIE.. HIHIHIIHIH

PONAWIAM PYTANIE TO JEST OPEL CZY VOLKSWAGEN???

Dla mnie zawsze jest to volkswagen. Nie wypieraj się tego co napisałeś. Przy okazji wiele dowiedziałem się o poprawnej pisowwni i myślę że ten temat nie był śmieciem jak sugerował abcd1234.

Maćku pozwól że coś wyjaśnie:

wypowiedź Macieja:

...Pierwsze trzy zdjęcia kolizja na skrzyżowaniu koło Kościiła pw św. Krzyża. Audi jadące od Aleji Piłsudskiego przy skręcaniu w lewo nie ustąpiło pierwszeństwa dla jadącego w dół wolksvagena. Obaj kierowcy to młodzi chłopcy. Byłem naocznym świadkiem.

To jak to jest z tym vw jak sie piszę tą nazwe marki??
Widzę że trudno jest przyznać Ci się do błedu i dalej twierdzisz że wszystko w twojej wypowiedzi jest ok.

To co jet na tych zdjęciach twoich opel czy vw??

Zerknij w swojej wypowiedzi jak napisałeś nazwe vw . Panie Naoczny Świadku . Panda też dachowała ?? Lubisz upiekszać.

PRAWDA JEST JAK ****, KAŻDY MA SWOJĄ???

waldek27

wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz?

. Re: Trening. loko 01-11-06 01:11

Anthony (tadeusz wajche przełórz)
....................................................................................................................................................................
Re: syf na forum daktyl 23-07-06 23:43

loko właśnie takie osoby jak ty śmiecają te forum
..........................................................................................................................................................................
Re: Samochód loko 06-06-06 21:54

toyota i tylko toyota
..............................................................................................................................................................
. Re: najlepsza stylistka paznokci w Łomży loko 12-05-06 17:08

kaśka jesteś blądynką??

Loko! Przejrzałem Twoje posty, głowa puchnie patrząc na nie. Żadnego konkretnego tematu, za to same debilne odpowiedzi. Gdybyś był na innym forum łomżyńskim już dawno wyleciałbyś z hukiem. Może jesteś następcą byłego uczestnika forum o nicku cycq?

Przykłady kilku Twoich postów, z jakiej litery piszę się nazwy samochodów? Ile jest tu byków? Nie ma wyrazu bez byka, koniecznie podszkol się z języka polskiego.
Dlaczego w temacie Ku przestrodze zwróciłeś uwagę, że żle podałem markę samochodu i dlaczego markę samochodu napisałem z małej litery? Czy w tym temacie marka samochodu i z jaki litery była napisana nazwa samochodu, było takie ważne ? Chcąc krytykować kogoś za błędne pisanie, trzeba samemu służyć dobrym przykładem
Dlaczego nie odpowiedziałeś na moje pytanie: Jak zapobiec pladze pijanych kierowców? Dlaczego mimo coraz bardziej dotkliwych kar, liczba ich wcale nie zmniejsza się, lecz wręcz odwrotnie wciąż rośnie?.
Loko, więcej z Tobą nie będę dyskutował. Jeszcze jedno. Dziękuję za komplement. Jestem w/g Ciebie chłopcem rocznik 47.

Chciałem podziękować dla kolegi ADALL-a i koleżanki Belli za krótkie konstruktywne odpowiedzi. Gdyby w ten sposób były prowadzone dyskusje nie byłoby zaśmiecania forum.

Pozdrowienia

loku(lokowi?) chodziło o to, że piszesz MNIE zamiast MI. Specjalnie napisał to z wielkich liter by wyróżnić błąd jak i jego poprawienie.

Volkswagen pisze się z V, a nie z W na początku i myślę, że loka(?) to właśnie najbardziej zirytowało.

FLOOREK CHYBA JEDYNIE TY ZROZUMIAŁEŚ O CO W TYM WSZYSTKIM CHODZI. A MACIEJ DALEJ BIJE PIANE.

TAK MAĆKU LUBIĘ TAKICH OSOBNIKÓW JAK TY. ZERKNIJ NA SWOJE WYPOWIEDZI. ZWŁASZCZ JAK TO PANDA DACHOWAŁA BUHEHEHEHE.

MIŁO MI SIĘ Z TOBĄ PISZE. ALE MYŚLĘ ŻE NIE MAM CO Z TOBĄ DEBATOWAĆ BO I TAK DALEJ UPIERASZ SIĘ PRZY SWOIM.

WEDŁUG MNIE JESTEŚ BISKUPEM.

POZDRAWIAM I ŻYCZE DALSZYCH SUKCESÓW W OPISYWANIU KOLIZJI DROGOWYCH W NOWYM ROKU 2007

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org