czwartek, 21 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Konserwacja podwozia

Dzień dobry, szukam osoby/firmy która wykona konserwację podwozia w aucie osobowym.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Konserwacja podwozia

zależy, ilu letnie to auto, bo jak stare to piaskowanie, a nawet spawanie cię czeka
a jak nowe to woskiem wystarczy

Dołączam się do pytania :) Od spodu widać widać rdzawe place, auto 14lat, audi.

Piszę poprawnie po polsku.

Robiłem konserwację u Pana Marka, jestem zadowolony. Podaję numer: 500649449

Porządnie i przystępnie cenowo robi Pan Krzysztof tel.600161674

mc

W Białymstoku na Pogodnej robią konserwację poprzedzoną myciem podwozia.
http://www.wspr.bialystok.pl/?page_id=1887

Dzięki, może przed zimą się załapię :)

Marcin pewnie masz toyte?

Choćbym ciemną doliną kroczył zła się nie ulęknę

Dobra konserwacja kosztuje, widziałem robotę jednego z tych panów co się u góry zareklamowali. Pomalowane na środku, a zakamarki nieruszone. A to tam woda najdłużej wysycha, jest ciągła wilgoć i korozja. Nie chciało się nawet zabezpieczyć zacisków przy piaskowaniu co poskutkowało ich zardzewieniem, bo stara farba zdarta, a nowej nie położono.
A w Łomży są i tacy co nawet nie czyszczą tylko wszystko na czarno. Na piach, na brud byle czarno i tanio.

@antyklakier a możesz kogoś polecić? Wiadomo, że dobra robota kosztuje. Ja ma swój sprzęt, podnośnik i warunki tylko nie mam... :( czasu. A już ze trzy samochody by się prosiły a jeden szczególnie.

@Aro ja robiłem rok temu za Warszawą ale czekałem pól roku w kolejce
za parę lat to z czystym sumieniem bym polecił, na razie to tylko jedna zima
musisz podzwonić i pojeździć, jak ma robotę to obejrzysz jak robi, a jak nie ma to ja bym se gościa odpuścił
jesienią każdy fachowiec ma roboty full

Aro możesz robić w Białystoku. Zależy tylko co powiedzą, bo najlepiej kiedy ciepło i nie ma deszczu. Po umówieniu przez telefon robią tego samego dnia. Za około 3 lata powinno się powtórzyć. Potem już nie. No i tylko czas trzeba sobie zagospodarować. Kawałek do Maca można piechotą dojść.

Z tym rezerwowaniem czasu na Maca to chyba żart. Dobrze zrobiona konserwacja to kilka dni roboty. Zdjęcie wszystkich osłon, odłączenie lub oklejenie wydechu, zdjęcie kół i nadkoli, zbiornika paliwa, zdjęcie wszystkich zaślepek w profilach, zabezpieczenie wszystkich elementów które nie powinny być pokrywane warstwą konserwantu. Elementy pokryte korozją wymagają piaskowania, po piaskowaniu podkład oraz uzupełnienie brakujących past uszczelniających na łączeniach blach. Czas na schnięcie, nanoszenie 2 warstw konserwantu na podwozie, konserwacja wszystkich profili zamkniętych, następnie schnięcie i poskładanie tego bałaganu. Moje Suzuki SCross to było 5 dni roboczych. Cena 4000 zł z materiałami. Polecam ambros-serwis ale daleko bo w Gdańsku. Mi akurat pasowało, tydzień wakacji nad morzem:)
Pozdrawiam

Dwa lata temu we wsi Hejdyk, gmina Pisz zakonserwowano mi dwa auta osobowe. Koszt 3500 PLN za sztukę. Gwarancja 3 lata. Czas około 9 dni. Tel. 607619383

Jak kupię nowe auto, od razu jadę tam na konserwację, wtedy gwarancja zdaje się 5 lat. Dojazd niezły przez Łyse Zalas Piatkowizne około godzina, przez Kolno Kozioł trochę dłużej.

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org