czwartek, 21 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Szpital Wojewódzki Łomża

Jestem wkr...ny widząc co się dzieje w szpitalu wojewódzkim w Łomży. W poniedziałek odwiedziłem jako pacjent poradnię urologiczną, oczekiwałem w kolejce na przyjęcie ok.2 godzin, podobnie zresztą jak wiele innych osób. W międzyczasie do poczekalni przyszedł pan w wieku ok.35-40lat (który jak się okazało potem miał nr powyżej 50(ja sobie ten nr odnotowałem), który po rozmowie z jedną pracowniczką szpitala pracującą w pokoju niedaleko poradni (mężczyzna w luźnej rozmowie odpowiedział jej że przyszedł do kontroli, a ona wprost zapytała się jego czy nie chce wejść prędzej co słyszeli inni oczekujący na korytarzu pacjenci), wszedł po kilku minutach bocznymi drzwiami do pokoju łączącego się z pokojem przyjmującego lekarza (w tym czasie gabinet opuścił pacjent z nr 27 a oczekiwała na wejście pacjentka z nr 28). Za chwilę pacjentom oczekującym w kolejce w korytarzu ukazał się komunikat, że do gabinetu proszony jest nr właśnie ten numer
pięćdziesiąty któryś(dokładnie sam sobie jego odnotowałem). Ludzie oczekujący wyrazili swoje niezadowolenie, ale jednocześnie zaznaczając, że nic się nie da z tym niestety zrobić, czas upływa, a patologiczne zachowania trwają...
Wskazany pan opuścił gabinet po kilku minutach już głównymi drzwiami poradni. Czy w końcu w tym szpitalu ktoś zrobi porządek z pracownikami szpitala, którzy wprowadzają poza ustaloną kolejką swoich znajomków na badania czy na wizytę do lekarza? Jak widać biletomaty nie rozwiązały problemu. Gdzie etyka pracowników służby zdrowia, gdzie empatia wobec innych ludzi (ciekawe jakie sami by mieli odczucia będąc w ten sposób potraktowanymi w oczekiwaniu na wejście do gabinetu lekarskiego).

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Szpital Wojewódzki Łomża

Takich przypadków jest całe mnóstwo, dostać się do urologa według kolejności numerków graniczy z cudem,trzeba czekać kilka godzin mimo że na numerku jest godzina wizyty.
No korytarzu panuje tłok, ścisk, ludzie upoceniu ,brak klimatyzacji, a obok przymują ortopedzi ,jeden wielki kołchoz.

xxxxx

Jesteś biedny albo nie masz znajomości czekasz w kolejce.

A wystarczyło by rejestrować każdego na umówioną godzinę np. co 20 minut pacjent i nie było by tłoku. Rejestracja powinna być telefoniczna

Masakra ...

Do pana Klaudiusza mało pan czekał ja miałem na 9 a weszłam po 13 grubo także 2 godz to nic a miałem na 9 wejść takie realia

Tak jak piszecie, rejestrować co 15 minut. Jak pacjent jąkaty to za pół roku dopowie o co mu chodziło.

Uważam że pielęgniarek jest ponad stan w szpitalu i powinno się za takie wpuszczanie poza kolejnością znajomków ! Przenieś taką panią na odział żeby sobie popracowała a nie posiedziała. ALBO po prostu zwolnić za nie wykonywanie należycie swojej PRACY ?~! Bo każdy pracownik podpisuje chyba zakres swoich obowiązków... A to co państwo zauważyliście to jest 50% podstawy do nie wykonywania należcie poleconej pracy ? Tylko trzeba to zgłosić DYREKTOROWI SZPITALA a nie pisać na FORUM!!!!!

Myślę, że rady wszystkich są dla ciebie dobre w tej chwili, skorzystaj z ich rad slope

Skarga do Okregowej Izby lekarakiej w Bialymstoku-do Lomzy nic nie da.Sledzki naprostuja raz dwa.

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org