Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wakacje w Chowacji |
Czy ktoś z Was był może na wakacjach w Chorwacji ? Jak najlepiej się wybrać ? Przez biuro, czy rezerwować hotele online ? Są jakieś szczególnie godne polecenia miejsca ? Patrzyłam na np wakacje.pl i jest masa miejsc do wyboru. Może ktoś poleci coś sprawdzonego ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wakacje w Chowacji |
Półwysep Istria jest godny uwagi - Pula, Rabac, Rovinj, Poreć, a i do Włoch niedaleko
|
|
Osobiście polecam Riwierę Makarską. Dalej niż Istria, ale chyba wolę ten chorwacki klimat bardziej na południu. No i piękne miasta- Split, Trogir, Dubrownik.... Zresztą Chorwacja to także cudowne wyspy- Rab, Krk, Brac, Hvar.... Nieco bardziej spokojnie jest na pólwyspie Peljescac. Spokojnie nie trzeba tam jechać z biurem podróży. Dla śmiałków polecam jazdę w ciemno. W okoliach Makarskiej spokojnie każdy znajdzie coś dla siebie. No i dla każdego wybierającego się w tamte strony- polecam forum cro.pl. To skarbnica wiedzy na temat tego wspaniałego kraju, w tym także oferta apartamentów i hoteli :) dream on
|
|
Podobnie jak violette polecam Makarską, byłem tam już kilka razy, jedyne i niepowtarzalne widoki. Miasto znajduje się u podnóża wielkiej góry i jednocześnie nad morzem, połączenie nie ziemskie. Poza tym dobra baza wypadowa do Splitu i Dubrovnika. Możesz jechać z biurem, ale śmiało polecam samochodem.
|
|
Byliśmy w tamtym roku kilka dni w Splicie i Makarskiej to są miejsca dla osób młodych prowadzących nocny tryb życia dużo deptaków dyskotek i rozrywki zatłoczone plaże później byliśmy 5 dni w baśka voda tam moim zdaniem jest idealnie jechaliśmy samochodem w 4 osoby wynajmowaliśmy na własną rękę i wyszło nam moim zdaniem tanio tydzień 1100 z wszystkim tylko braliśmy trochę jedzenia i wodę ze sobą bo tam niestety nie jest smacznie i nie za tanio warto wziąć swój makaron naprawdę
|
|
Z tym jedzeniem akurat wwiolka ma rację... bardzo łatwo o kulinarną wtopę . Z napoi polecam ich smakową wodę Jamnicę.... Pyyycha i przywieźliśmy do Polski kilka zgrzewek. dream on
|
|
jeśli chcesz trafić w najpiękniejsze miejsca w Chorwacji to MAKARSKA riviera, jeśli bliżej to wyspa Istria, ale nie jest tam tak gorąco jak niżej. Byłam też w Rovinij-polecam, ale nocami nie ma tam co robić. Ogólnie Basca Nova jest też rozrywkowa. Lepiej zarezerwować przez biuro podróży. Są takie, które specjalizują się w noclegach W chorwacji. Poszukaj w necie. program do zarządzania allegro
|
|
Witam.Uważam tak jak poprzednicy.Byłem w lipcu 2014r. i mam do sprzedania 180 kun chorwackich za złotówki po kursie NBP z danego dnia ! Tel.696005147.( po prostu mi zostały). Pozdrawiam M.K.
|
|
Jeżeli są tutaj osoby, które mają w planach wyjazd do Poznania i szukają sprawdzonego noclegu, to ze swojej strony mogę Wam wszystkim polecić sprawdzić Hotel Poznań Włoski - Pracownia Biologii Naczyń Poznań . Wielokrotnie się w nim zatrzymywałem i nigdy nie było najmniejszego problemu.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |