Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nocne sygnały dźwiękowe służb mundurowych |
Czy w czasie trwania ciszy nocnej i pustych ulic zasadne jest używanie sygnałów dźwiękowych czy może jest to tylko złośliwe działanie funkcjonariusza. Dziś o trzeciej w nocy jakiś pan sie nudził i przeleciał na bombach pustą szosą budząc całą okolicę.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nocne sygnały dźwiękowe służb mundurowych |
nie`dotyczy tulił pysk wówczas kiedy to PiSlamski Zielina od konfetti zarządził migotanie kogutów wokół skrzyżowań co było kompletnie niezgodne z prawem użycie sygnałów przez radiowozy, za to w nocy może się zdarzyć sytuacja, w których użycie tychże jest konieczne, a ostateczna decyzja należy do oficera dyżurnego, oczywiście zawsze można złożyć skargę. Znajomy z niepełnosprawnością POżalił się na złe warunki dla oczekujących interesantów, również tych wezwanych, brak wystarczającej liczby miejsc siedzących, brak dostępu do wody pitnej, ciasnota, wykrzykiwanie na głos danych osobowych... W odPOwiedzi został POsądzony o agresywną POstawę. rudy błazen z druhem
|
|
Nie jest. Potwierdzam, że dziś nad ranem działo się coś dziwnego w Łomży, uciążliwe i głośne sygnały służb ratunkowych (policji lub straży), przechodzące następnie w jednostajny ciągły sygnał, dwukrotny, głośny i długi. I tu jest sedno: jednostajny i długi. Nie dość, że mnie przebudziło, to się zacząłem zastanawiać czy budzić całą rodzinę do jakiejś, nie wiem, ??ewakuacji??? Gdyż po pierwsze sygnał nietypowy, słyszany przeze mnie pierwszy raz w życiu, a 4 x 10 wiosen już klepnięte, po drugie typowo pod blokami, blisko, i nie odpalone przypadkowo, lecz raz po razie, długo, tak że umarłego by przebudziło. Co się finalnie okazało, na osiedlu, a tym bardziej ulicy, nic się nie zadziało, więc tutaj nasuwa się pytanie, co też sprawiło, że ktoś taki numer odwalił budząc całe osiedle a może i więcej? Macie Panowie Szanowni w Policji lub Straży jakichś nowych osobników, których puszczacie samopas lub udostępniacie im kluczyki bez nadzoru? Bo ewidentnie coś się wymknęło spod kontroli.
|
|
skupilbym sie bardziej na zwrocenie uwagi kiedy prawdopodobnie z pracy wracaja mlodzi bohaterowie na dwukolowych maszynach ze zmienionymi lub wyrzuconymi tlumnikami i probuja bic rekordy na osiedlowych ulicach szczegolnie na osiedlu poludnie Pieniadze z mandatow przydaja sie w dzisiejszej sytuacji w budzecie policji. RS
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |