Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nowy lokal w Łomży |
A więc tak. Mój problem polega na tym że prawdopodobnie będe otwierał jakiś lokal w łomży ale razem z rodzicami zastanawiamy się co mogło by przyciągać ludzi i jakie są tego koszty. Chodzi o to, że lokal nie musi być w centrum ja mieszkam na nowej łomżycy więc mogą byc dalsze rejony. Myśleliśmy nad takim czymś jak od pon-czwartku miejsce spotkań ze znajomymi, dziewczyną, jakieś delikatne potrawy (naleśniki, ciasta, kawa herbata) a w piątki i soboty np. do 17.00 taka właśnie typowa kawiarnia a od 17 może bar z piwem, głośniejsza muzyka rezerwacja itd oczywiśnie w inne dni tez był by alkohol ale było by też lepsze miejsce dla trochę młodszych lepiej niż siedzą w kawiarni niż z nudów szukają zaczepek. Co Wy o tym sądzicie?? Jakie są Wasze propozycje. Jeżeli ktoś ma coś takiego niech napiszę jak z licencjami na alkohol i innymi papierkami. PoZdrAwiaM i DzięKuje
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nowy lokal w Łomży |
Dobry pomysł . Życze powodzenia
|
|
Klimatyzacja - podstawa i zimą i latem
|
|
jak na marii no to pasuje kazda knajpa !!!! przydaloby sie cos tu !!!!
|
|
otworz KFC
|
|
wiesz dobrze ze sa ludzie tacy jak ty co chca cos zrobic a nie tylko narzekaja i krytykuja wszystko i wszystkich.masz o demnie tak.rob to co uwarzasz za stosowne. MOGE CI PODPOWIEDZIEC JEDYNIE TO SPROBUJ OTWORZYC BAR ALE WIESZ HOT-DOG,KEBAB,ZAPIEKANKI,FRYTKI ITP.ALE 24 GODZINY NA DOBE A PRZYNAJMNIEJ OD 18 DO 9 RANO.MYSLE ZA SUKCES MUROWANY.NIEMA CO ALE W LOMZY NIC TAKIEGO NIEMA A SAM WIESZ ZE JAK WYPIJESZ TROCHE TO PEDEM NA STOTOIL PO KANAPKE.POMYSL O TYM.W W-WIE POZNANIU SA KOLEIKI PO 200 METROW ZA NOCNYM JEDZENIEM.NA 100-WE ZBIJESZ KLOPS. DOBRZE CI RADZE-SPROBUJ A NIE POZALUJESZ. ZYSZE POWODZENIA.DZIKU
|
|
spróbuj i niech mama z tatą podokładają do interesu troszkę łomża to nie warszawa.
|
|
loko ma rację; w warszawie taki interes nakręcają studenci i podróżujący nocną porą na dworcach itp w Łomży studentów jak na lekarstwo, nocnego życia w tygodniu tyle co kot napłakał teoretycznie może się udać ale taki lokal musiałby byc w ścislym centrum - gdzieś wzdłuż Aleji Legionów - Od Mc Donalda do Ronda myślę, że w Łomży wypaliłoby coś czego jeszcze nie ma: chinol z prawdziwego zdarzenia, pierogeria, knajpa z naleśnikami ( jak na przykład legendarny "Manekin" w Toruniu) - ewentualnie coś co będzie zupełnie inne niz wszędzie ( Toruń ma Manekina, w Olsztynie jest buda z zapiekankami na dworcu 24/7 - nie wiem jak oni je robia ale sa takie że kolejka całą dobę, w Wawie jest Kebab na Świętokrzyskiej, w Krakowie budka 24/7 z kiełbasą na Rynku) - w Łomży to by wypaliło jakbys miał własnie coś tak dobrze zrobionego, że samo by się reklamowało knajp typu: piwo, frytki, orzeszki , zapikanki itd jest juz troche u nas - żadna sie nie wybiła ostatnia możliwość - poszukaj trochę i otwórz coś na zasadzie franchisingu - coś czego u nas nie ma, a wszędzie odnosi sukces: KFC, Pizza HUT, TElePIzza, Pizza Dominium, Jeff's , i inne fast foody zauwaz że w Łomża pizzerie w cenie 15 zł dają pizzę wilekości talerza stołowego - zero promocji i dowozu jakbys otworzył jakąś knajpe z żarciem to koniecznie dowóz - tego w Łomży nie ma nikt ( taryfiarzy od pizzy i wódy pomijam bo im płacisz normalnie a nie w cenie dania)
|
|
Van_Loosen Chilli Pizza ma dowóz za free, i calkiem fajne promocje, do 2 dużych pizz 3 masz w śmiesznej cenie lub tortille. A co do otworzenia lokalu, to uważam, że w Łomży brakuje takiego miejsca gdzie można zjeść 24/h. Dziku dobrze napisał, ludzie wychodzą z lokali, są głodni i idą na statoil na żarcie, MC Donald jest czynny do 22, a MC Drive do 23.00 ;/. Pozdrawiam, i życze sukcesów, czekamy na wiadomość od Ciebie, że np. na Alei Legionów powstał nowy speed bar 24/h. PS> Mam nadzieje, że na początek dla nas znajdzie się jakaś promocja :D Za każdą wielką fortuną kryje się Zbrodnia.
|
|
a gdzie ta Chili Pizza? w zyciu o takiej nie słyszałem. trzeba bedzie przetestować - poprosimy od razu nr telefonu - to nie będzie post "którego jedynym celem będzie reklama" :)
|
|
Ta Chili Pizza jest na Długiej nad Rosmanem...ale nie polecam obsługa do ****.
|
|
Damianolo obsluga ? Sorry, ale znam obsluge i wiem ze jesli Ty jestes grzeczny i mily to obsluga jest mila. Jezeli sie nie umiesz zachowac no to przepraszam bardzo, nalezy sie nauczka.
|
|
kozak141 dzięki takim jak Ty to miasto jeszcze żyje, powodzenia.
|
|
Włąśnie chodzi o to, że restauracje typu KFC, Pizza HUT itd mają swoją sieć i jeżeli chce się założyć bar tego typu to np. poza ścisłą ich ofertą nie można nic innego podawać, dodatkowo jakieś pieniądze trzaba płącić sieci i dopiero reszta jest dla Ciebie dla tego myślę coś tak jak mówicie naleśniki, spokojny nastrój, dobra wentylacja dość się nasiedziałem w innych knajpach i tonęłem w dymie papierosowym :) do tego móże w porze obiadowej obiady :) nie wiem pomyślę jeszcze obecnie szukam z rodzicami odpowiedniego miejsca gdzie można zacząć coś robić :) Najgorszę że w grę wchodzą pieniądze których nie ma zbyt dużo :( ale zamierzamy uruchomić lokal i pomalutku coraz bardziej go rozbudowywać i raczej nie chcemy lokalu do wynajęcia a kupić działkę gdzieś troszkę dalej i zacząć budowę na nowo z odpowiednim klimatem, miejscami dla palących itd :) no chyba że będzie jakaś okazja :) pozdrawiam :D
|
|
kozak141, ja bym proponował otworzyć przedewszystkim lokal o ciekawym wystroju i kuchni innej niż wszystkie spotykane w Łomży, mówiąc szczerze nie wiem czy lokal tego typu utrzymał by się w Łomzy, ale napewno byłby zauważalny, podaję link do Sushi Reastauracji z Białegostoku SUSHI SHOKUDO, ja osobiście lubię takie orientalne jedzenie, niestety nie moge ręczyć za innych.
|
|
nie bój sie kozak; ruch byłby w Telepizzy i każdym innym fastfoodzie z franczyzy. W łomży brak czegoś takiego. ludzie walili by drzwiami i oknami. a może kuchnia meksykańska / hiszpańska? tego u nas nie ma i nie bylo Jakoś Pani która ma "Rubina" ( nasz Mc Donalds) nie może narzekać na brak kolejek. nawet w Wigilie bylo do 16 stej i byli chetni ( byłem też:P) jak macie z rodzicami malo kaski to zróbcie dobry biznesplan - pod to kredyt z banku, część swojego - a resztę mozna wyciągnąc z dofinansowania UE. Zwracają nawet 50 % powodzenia
|
|
Knajpka w Łomży jakaś porządna by się przydała. Co do Chilli Pizza obsługa jest fatalna ... I zawsze jak ide do restauracji jestem miły i kulturalny, a oni nie. Szukasz kultury? Idź do 4 Pór Roku, tam jest dopiero kultura i poszanowanie klienta.
|
|
A co z kelnerkami? może jakiś toples?
|
|
Van_Loosen....Mexykańska knajpa jest:P Sikorskiego
|
|
do restauracji tej "knajpie" jeszcze wiele brakuje ;|
|
|
KFC napewno by wypaliło, była by to wielka konkurencja dla MCdonald`s
|
|
wszystko bu wypaliło oby jedzenie było dobre i ceny konkurencyjne ps. lokalizacja zbytnio nieważna oby lylko ludzie wiedzieli o lokalu
|
|
W AMREST CZYLI (PIZZAHUT I KFC) NIE WYSTĘPUJE FRANCZYZA.WIĘC MOZNA ZAPOMNIEC O TYCH DWÓCH RESTALRACJACH. JEST JESZCZE COŚ JESTESMY ZA MAŁYM MIASTEM ŻEBY AMREST CHCIAŁ OTWORZYĆ TU RESTAURACJE.
|
|
Mam nadzieje, ze Ci sie uda! trzymam kciuki! przyda sie cos nowego! :D ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
dobra miejscówka na knajpę jest w tym czerwonym budynku na Giełczyńskiej przy chińczyku tam co kiedyś bank był tylko pewnie taniej by było to od nowa postawić niż wyremontować
|
|
mysle ze moglbys otworzyc taka kanjpe ale w weekendy powinna byc tam dobra dyskoteka! dj itp a nie disco polo czy cos jak wiejska remiza! a w tygodniu tak jak proponujesz! i nie proponuje knajmy jak manekin w toruniu bo w lomzy jest od groma gdzie mozna sie najesc i kolejne ejst nie potrzebne... na nalesnikach fortuny nie zbijesz! i najlepiej otworzyc knajpe na poludniu bo tu ich nie ma i trzbea jezdzic do atomu alibi itp.. wiec tak wyglada moja propozycja! 3mam kciuki:)
|
|
kolezanko pomyliłaś knajpę z dyskoteką a czy da sie w Łomzy zjeść tak tanio jak w Toruniu ( nawet pomijając Manekina) to bym sie sprzeczał....
|
|
kebaby sa,pizzeri hyba z 10,na dyskoteke potrzebny duzy wklad,najlepszy z pomyslow to KFC lub cos w tym stylu.Przypomnij se kolejki przez 1 3 miesiace do Mcdonalda.Bylo to okolo 8-9 lat temu.Do dzis kolejki sa ale nie tak duze jak kiedys.Pomysl o tym bo mc donald juz sie przejadl napewno
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |