Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Używanie niezbyt kulturalnych słów w wiadomościach 4lomza |
Dziś jest Międzynarodowy Dzień Języka Ojczystego. Szczególnie więc rażą wulgaryzmy używane w niektórych wiadomościach 4lomza, na przykład w notatce dotyczącej Parku Jana Pawła II i spacerujących tam osób z psami. Można te same treści wyrazić w sposób bardziej kulturalny i zgodny z normami mowy polskiej.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Używanie niezbyt kulturalnych słów w wiadomościach 4lomza |
Najczęściej używanym, powszechnie znanym i wyrażającym wiele emocji słowem jest pospolita \"*****\":) Użyłem dziś tego słowa z jakieś 300 razy i nie wyobrażam sobie języka polskiego bez tego fenomenalnego słowa :)
|
|
...moje ulubione to PiS - da... rudy błazen z druhem
|
|
A moje ulubione to chyży ruj. Nie wyobrażam sobie dnia bez napisania kilka razy tej fenomenalnej nazwy. chyży ruj, chyży ruj, chyży ruj, chyży ruj, chyży ruj, chyży ruj, chyży ruj
|
|
O kurczę chyba literówkę machnąłem :)
|
|
Za dużo tych psioków w tych blokach. Tylko chodzą na spacerki i nie sprzątają. Nawet po chodniku jak idą to cały zajmują. Tylko mądrzy ludzie powinni mieć psy. Miasto musi podatki za nie podnieść i będzie na kogoś co sprząta. A i mandaty wystawiać po 500 zł.
|
|
Mało kulturalne słowa, to bardzo delikatnie powiedziane, to raczej \"rynsztok\" jest przynajmniej w niektórych przypadkach. Aż wstyd, że w takim kulturalnym portalu pozwala się na używanie takich słów. ja
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |