Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ile w tym roku dają państwo na kolende? Ja przygotowałem 500zl, |
Oczywiście plus 150 dla księdza. Czy to będzie odpowiednia ofiarą czy też że duża jest dysproporcja pomiędzy datkiem na kościół a na duchownego
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ile w tym roku dają państwo na kolende? Ja przygotowałem 500zl, |
Na kolende nic nie daję, za to przebierańcowi w czasie kolędy daję wedle zasady: co łaska, która często na pstrym koniu jeździ...
|
|
Na bogato. 😆 xxxxx
|
|
Na bogato. 😆 xxxxx
|
|
A ja dałem dopiero 100 złotych takiemu młodemu gamoniowi i żałuję, bo właściwie nie wiem za co mu dałem. Przyszedł do nas jakby za karę i nawet się nie odezwał. Więcej nie wpuszczę żadnego darmozjada...
|
|
Chyba większy będzie dobry uczynek jak czarnemu da się 50 zł a resztę na jakieś dziecko co potrzebuje na skomplikowane operacje lub bardzo drogie leki. Bo jak narazie nie słychać, żeby KK pomógł jakiemuś dziecku.
|
|
katolicka agencja informacyjna dała medal Jana Karskiego zydówce magdalenie adamiak za to ,że opluła Posła na Sejm Grzegorza Brauna podczas interwencji Poselskiej , który rozgonił sektę uprawiającą obrzędy gusła i palącą otwarty ogień . Widać to nie jest katolicka a hazarska i w związku z tym nie będę wspierał WSPÓLNIKÓW łotrów z knejsejmu swymi pieniędzmi ani grosza i won bo psami poszczuje ...
|
|
Każdy daje ile uważa. Jak nie chcesz dawać to nikt na siłę ci nie wlezie.
|
|
Skąpstwo wiernych klerowi rekompensuje państwo dotując ich z pieniędzy wszystkich, również tych, którzy są dawaniu przeciwni, zatem jest zmuszanie... rudy błazen z druhem
|
|
Mnie też zmuszają do oglądania lewicowego światopoglądu w każdym filmie czy programie tv i muszę na to płacić
|
|
Oczywiście, że nie musisz, masz wybór trzymając w ręku pilot, możesz nie oglądać takich programów jakich nie chcesz, a są nadawane również katolskie. POza tym czym innym jest dotowanie kultury i mediów kierowanej do całego spektrum światoPOglądowego, a co innego jest utrzymywanie kościelnego kleru, na którego przekaz państwo wpływu nie ma. Kultura, media, sztuka to sprawa państwowa jest, dotyczy całego sPOłeczeństwa, a kościoły są prywatne. rudy błazen z druhem
|
|
Niestety przed waszą wizja świata nikt się nie uchroni. https://ithardware.pl/aktualnosci/usa_t_mobile_po_cichu_wprowadza_kary_za_mowe_nienawisci-30917.html
|
|
https://twitter.com/MichalSzczerba/status/1741312440787456477
|
|
Ty czerwona hołoto . Wizyta Księdza w domu to \" KOLĘDA \" .
|
|
Kolenda to była jedynie w PL ksiądz oszacować jak może golić owieczki cały rok Max
|
|
Kto w ogóle powiedział, że księdzu trzeba dawać kopertę? Chyba tylko te babcie... Wizyta księdza w domu do niczego nie zobowiązuje.
|
|
Zaraz dawać, przyzwoita rodzina nawet nie wpuszcza zepsutych moralnie degeneratów do domu, ludzi z bagażem religii co przed wiekami wymordowała pół świata, a dziś gdy już światem włada udaje krystalicznych i boskich. Mówią często parafianie, czyli gawiedź przy kościelna \"ja\" zawierzam swój los i życie Jezusowi chciałbym zauważyć że są dziurawe jak głosi mitologia żydowska w nowym testamencie, więc żywot leży tak naprawę w rekach demagogów i oszustów w sutannach.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |